• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
  • Strona 92 z 97
  • 1
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • 97

Czy oferta sieci Play w porównaniu z Erą, Plusem i Orange wg Ciebie jest:

Zdecydowanie lepsza
103
40%
Nieco lepsza
77
30%
Podobna, nie wyróżniająca się
32
12%
Nieco gorsza
9
3%
Zdecydowanie gorsza
12
5%
Nie wiem, trudno ocenić
26
10%

#199769  autor: D@rio
 06 lip 2007, 21:50
Ryszard Lubicz, wyświetla nazwa sieci zależy od modelu telefonu.

Obrazek

#199939  autor: pvd
 07 lip 2007, 12:07
jest moze bramka sms zeby z neta smsy na play wysylac?

#201782  autor: ozp
 12 lip 2007, 21:51
Heh :) pierwsza bramka która mi działa ;)

:::...ReMeMbEr Me...:::

#202343  autor: MADMAX
 14 lip 2007, 12:15
Witam

Jak to dokładnie jest z tymi gratisowymi minutami za odebrane połączenia na zasadzie 2:1 w PLAY?
Właśnie wyczytałem (w komentarzach na serwisie), że owszem, konto zostaje zasilone dodatkowymi minutami ale dopiero wtedy gdy połączenie przychodzące trwa nieprzerwanie 2 minuty?...
Czyli że gdy ktoś zadzwoni do użytkownika PLAY nawet kilkadziesiąt razy w ciągu dnia przy założeniu, że każda rozmowa będzie trwała poniżej 2 minut to z bonusa nici? :shock:

Pozdrawiam

#202360  autor: taktakowiec
 14 lip 2007, 12:44
Dokładnie tak jak mówisz.Aby otrzymac gratisowa minutkę musisz mieć połączenie nie krótsze niż 2 minuty.

#202413  autor: terry69
 14 lip 2007, 15:02
W tak taku nie trzeba miec pelnych dwóch minut,ale tam z kolei minuty przyznaja raz w miesiacu,a w Play po kazdym połaczeniu.

terry

#202440  autor: MADMAX
 14 lip 2007, 16:00
taktakowiec, terry69 dzięki za radosną informację :)
W takim razie uważam, że rozwiązanie z TAK-TAK'a jest o wiele rozsądniejsze i bardziej przyjazne klientowi niżli to dziwactwo z PLAY'a :-)

Pozdrawiam

#202607  autor: pvd
 15 lip 2007, 09:50
mir123bych pisze:http://sms.ikp.pl/ działa? spróbuj :|
z tej bramki nic nie dochodzi na playa:)

#202803  autor: damiancycek
 15 lip 2007, 21:45
Witam. Orientuje się ktoś czy do grudnia tego roku PLAY doda jakieś inne telefony?? bo teraz jest taki mizerny wybor Bo mialem przedluzać umowe w erze ale raczej ja zerwe i wezme abo. w play.Czy play oferuje wideorozmowy??? Bo jestem w zasięgu 2,5G

#202967  autor: antic
 16 lip 2007, 15:21
MADMAX pisze:taktakowiec, terry69 dzięki za radosną informację :)
W takim razie uważam, że rozwiązanie z TAK-TAK'a jest o wiele rozsądniejsze i bardziej przyjazne klientowi niżli to dziwactwo z PLAY'a :-)

tylko, że w Play minuty zebrane za odbieranie możesz wykorzystać do wszystkich sieci i najpierw pobiera z tych zebranych minut - potem dopiero z pakietu złotówek

[ Dodano: 2007-07-16, 15:23 ]
damiancycek pisze:Czy play oferuje wideorozmowy??? Bo jestem w zasięgu 2,5G

aby skorzystać z wideorozmów dwie osoby muszą być zasięgu 3g - cena zwykłego połączenia - 49gr/min

#203170  autor: ozp
 17 lip 2007, 02:24
damiancycek pisze: Orientuje się ktoś czy do grudnia tego roku PLAY doda jakieś inne telefony?? bo teraz jest taki mizerny wybor
Wybór był jeszcze gorszy ;) teraz jest już w miare spoko ;) Podejrzewam że wcześniej coś wprowadzą bo takie zapowiedzi już były

#203727  autor: Fazzi
 18 lip 2007, 18:30
Czy któryś z użytkowników PLAY na abonament ma problemy z wysyłaniem wiadomości za granicę? Moje sms'y wogóle nie dochodzą do zagranicznych sieci, tak samo ja nie dostaję wysyłanych do mnie za granicą. Problem dotyczy zarówno osób korzystających z roamingu, jak i zagranicznych numerów (np. O2 UK).
Z pomocy technicznej play dostałem informację że żebym mógł pisać do osób korzystających z roamingu w UK muszą one korzystać z sieci 3 UK. Do innych sieci nie będą dochodzić wiadomości. Czy takie coś jest możliwe??

Maly update: Sprawa przekazana do technikow, bo jednak powinienem moc wysylac smsy do osoby zalogowanej do dowolnej sieci podczas korzystania w roamingu.
Ehhh juz jedno zgloszenie z problemem z wysylaniem i odpieraniem smsow z O2 UK ponad tydzien temu wyslalem i nic :-( Jak narazie same problemy z tym play...

#203738  autor: D@rio
 18 lip 2007, 19:31
Fazzi pisze:Z pomocy technicznej play dostałem informację że żebym mógł pisać do osób korzystających z roamingu w UK muszą one korzystać z sieci 3 UK. Do innych sieci nie będą dochodzić wiadomości. Czy takie coś jest możliwe??
technicznie tak, ale z drugiej strony bardzo dziwne. Generalnie nie uznałbym tej wiadomości, którą Ci przysłało OK Play za w pełni wiarygodną.
Fazzi pisze:Maly update: Sprawa przekazana do technikow, bo jednak powinienem moc wysylac smsy do osoby zalogowanej do dowolnej sieci podczas korzystania w roamingu.
dokładnie. Powinno iść nawet do Chin, niezależnie czy masz włączony roaming czy nie.

Obrazek

#203845  autor: Fazzi
 18 lip 2007, 23:20
D@rio konsultant przyznał się do błędnego zrozumienia i dlatego sprawa poszła do techników. Ale mam jakieś obawy że szybko ten problem nie minie. Już i tak ponad tydzień temu wysyłałem im zgłoszenie, że nie dochodzą do mnie smsy wysłane z zagranicy (ale nie w roamingu tylko normalnej zagranicznje sieci). Po prostu mnie coś trafia że nie mogą tego rozwiązać (albo im się nie chce?). Jeszcze jeśli nie mógłbym korzystać z roamingu to wogóle porażka by była :?

#204005  autor: kristofear
 19 lip 2007, 15:02
Nie chce mi sie czytac ponad setki stron o playu wiec zadaje pytanie w ciemno. Jak wyglada doladowywanie konta jesli ma sie karte w playu. Tak samo sie kupuje karty jak w innych sieciach ??Czy moze trzeba chodzic do ich salonow aby doladowac. I ostatnie pytanie do sob mieszkajacych w Nysie : Gdzie mozna kupic taka karte ??
Dzieki

Sagem my400x --> BENQ S88 --> SE K800i

#204044  autor: Techwin
 19 lip 2007, 17:16
Doładować konto Play możesz w kazdym sklepie/kiosku który posiada terminal do doładowań elektronicznych, a to juz chyba staje sie standardem. Są też zdrapki za 30zł, ale ja np. prowadząc sklep wogóle ich nie zamawiam, jeśli mogę komuś doładować kontoelektronicznie.

#204189  autor: ozp
 20 lip 2007, 01:33
kristofear pisze:Nie chce mi sie czytac ponad setki stron o playu wiec zadaje pytanie w ciemno. Jak wyglada doladowywanie konta jesli ma sie karte w playu. Tak samo sie kupuje karty jak w innych sieciach ??Czy moze trzeba chodzic do ich salonow aby doladowac. I ostatnie pytanie do sob mieszkajacych w Nysie : Gdzie mozna kupic taka karte ??
Dzieki
Nie wiem też na jakiej zasadzie (może pracownicy mają za to jakąś premię) ale ostatnio jak chciałem kupić karte w salonie to koleś zaproponował mi płatność właśnie przez terminal...karty leżały i były w salonie :)

#204193  autor: D@rio
 20 lip 2007, 01:36
ozp pisze:
Nie wiem też na jakiej zasadzie (może pracownicy mają za to jakąś premię) ale ostatnio jak chciałem kupić karte w salonie to koleś zaproponował mi płatność właśnie przez terminal...karty leżały i były w salonie
oni od każdej transakcji mają jakiś procent. Zależnie od firmy, z którą mają podpisane doładowania jest to od 2 do 4% .

Obrazek
  • Strona 92 z 97
  • 1
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • 97
  • 1
  • 90
  • 91