Witam Was.
Mam dylemat mimo, ze czytalem chyba z 3 dni to forum jak i inne (pl.rec) i za duzo sprzecznych informacji bylo.
Sytuacja wyglada tak: skonczyl mi sie abo w orange, staz 9 lat, taryfa jedna idea 25, srednie rachunki 80zl (troche bez sensu nie?

).
Co mi proponuja (czesto dzwonia):
1. abo 12 miesiecy, 25zl na wszystko, plus 50% wiecej - pani mowila, ze te 12,5 zl to na wszystko jest, a ja czytalem, ze 50% wiecej jest tylko na stacjonarne i orange -ale moze tak jest w taryfie NOwy Twoj Plan, a ja bym zostal w Jednej Idei. Ale to jest malo moim zdaniem.
2. abo 12 miesiecy, tez 25zl na wszystko plus "Wszyscy w orange extra 18" - cos co mam przez 9 miesiecy za darmo a ostatnie 3 miesiace 18 zl /miech. To dziala tak, ze I miesiac mam 90zl na orange i stacjonarne, kazdy kolejny o 5 zl wiecej az do VII w ktorym mam 120zl; VIII i IX tez mam 120zl, a pozniej moge zrezygnowac ,albo wlasnie placic te 18zl. W ogole ktos widzial szczegoly tej promocji? Bo ja nie moglem tego znalezc w orange.pl. W sumie swietna promocja moim zdaniem.
Czego oczekuje / profil dzwonienia:
Koniecznie chce zachowac stary numer.
Dziewczyna TAK TAK - ewentualnie moze zmienic na cos innego (mile widziany darmowy numer, albo tani nr).
Wiekszosc znajomych to Era (i to mnie boli).
Do czego sam doszedlem:
Plus - odpada, bo prawie nikt nie ma tam nr, wiec w sumie lepiej juz zostac w orange (chyba, ze ktos zna fajna taryfe w Plusie spelniajaca zawarte w tym poscie warunki).
Era - fajne taryfy (dziewczyna moze tez tanie numerki sobie wybrac za 4 zl i miec po 3 / 9 gr do mnie), np 45 zl i 120 min plus minuty za przeniesienie numeru.
_minus_ Ery: pakiet minut a nie zlotowek - lipa jesli chodzi o poleczenia roamingowe, a moze ktos zna sposob jakis na to? bo jesli wyjade na miesiac to nie wykorzystam abonamentu (co z tego ze przejdzie mi na nastepny miesiac i wtedy na sile bede wygadywal, nie o to chodzi), a dodatkowo bede bulil za nawet jednego smsa - troche glupie. Tutaj przewaga Orange i PLay.
Play: Abo odpada, bo nie potrzebuje telefonu, a poza tym nowa siec, wiec boje sie wiazac. Ale play karta, doladowywac sobie co 2 miesiace 50 zl i miec 35gr za min, to fajne.
_minus_ Play: Niepewny roaming na karcie - w koncu jak to jest? Jest on juz czy go nie ma? Wieszajace sie karty SIM (mam SE W710i, a slyszalem, ze z SE moga byc problemy). Brak pakietow/tanich polaczen do jednej osoby - a moze sie szykuja jakies zmiany?
Co byscie zrobili na moim miejscu?
Prosze o pomoc....
Pozdrawiam
Tazzer