• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.

#195100  autor: Vieslav
 21 cze 2007, 19:50
Ale mając większość znajomych w jednej sieci można wziąć numer w tej samej sieci, bo biorąc w Play przepłacalibyśmy (wiadomo, że u 3 pozostałych wewnątrz sieci wiele taniej).

#195104  autor: JacekS
 21 cze 2007, 19:54
Bo polaczenia wewnatrzsieciowe i na telefony stacjonarne zawsze sa tansze

#195136  autor: Kaczy
 21 cze 2007, 20:55
Bo polaczenia wewnatrzsieciowe i na telefony stacjonarne zawsze sa tansze
W Playu nie :|

...::: Made for loneliness :::...

#195205  autor: ozp
 21 cze 2007, 23:45
Ale w Playu masz przecież stawkę płaską...czyli do wszystkiego po równo. To rozwiązanie chyba lepsze jest...

:::...ReMeMbEr Me...:::

#195257  autor: bigman
 22 cze 2007, 10:27
ozp pisze:Ale w Playu masz przecież stawkę płaską...czyli do wszystkiego po równo. To rozwiązanie chyba lepsze jest...
Zalezy jak na to patrzec. Mam numer w Orange i znajomych w Orange brak (ze znajomych do ktorych dzwonie, w Orange mam "az" 2 kontakty, ksiazka ma okolo 280 wpisow - choc duzo w niej kontaktow sporadycznych, do ktorych dzwonic sie raz na kilka tygodni). Nauczylem sie dzwonic na numery stacjonarne i jak dla mnie jest tanio i nie zamierzam zmieniac sieci. Taryfe mam taka ze co miesiac mam 5h rozmow w szczycie do Orange i stajonarnych i dodatkowo od 20-9 + weekend pierwsze 20h za free. Nie oplaca mi sie przechodzic do Play.

Co do wyzszych cen do Play. Mysle ze problemem jest zla taktyka przyjeta przy rozliczaniu polaczen miedzyoperatorskich. Gdyby stawka na polaczenia przychodzace do Play bylaby taka sama jak do innych opow, natomiast znaczaca nizsza byla by stawka w druga strone (od Play) to i nie bylo by problemu z drozszymi polaczeniami do tej sieci a i Play by zaoszczedzil (biorac pod uwage ze zdecydowana wiekszosc polaczen abonentow tej sieci wykonywana jest poza siec).

#196298  autor: ozp
 25 cze 2007, 22:58
Tak wszystko się zgadza...ale zauważ że Play dopiero raczkuje na naszym rynku...w sumie ciężkim...ale moim zdaniem ma potencjał. Zobaczymy z czasem jak to będzie.

#196837  autor: MZKS1929
 27 cze 2007, 18:20
ozp pisze:Ale w Playu masz przecież stawkę płaską...czyli do wszystkiego po równo. To rozwiązanie chyba lepsze jest...
Kiedys tak zaczynalo Heyah w tej chwili juaz dokladaja pakiety itp zeby i tak nieskonczyl Play

#196943  autor: ozp
 28 cze 2007, 00:49
Narazie twardo obstają przy stawce "liniowej" choć pewnie jak u każdego opa,złamią się i wprowadzą jakieś tańsze numery...

#197553  autor: jahu
 30 cze 2007, 11:42
Odnosnie tego czy rowna stwka (np Play) jest lepsza - wezcie pod uwage ze na rynku coraz wiecej graczy, pojawiaja sie mvno, mamy 4 operatorow - czyli generalnie pola nr w sieciach tych najwiekszych bedzie sie zmniejszala. Fakt ze nie duzo ale zawsze, drugasprawa to przenoszenie numerow. Moim zdaniem czynnik taniej w sieci bedzie mial coraz mniejsze znaczenie

#197560  autor: terry69
 30 cze 2007, 12:07
Jestem takiego samego zdania.Bo sprawa z prznoszeniem numerow jest taka,ze mimo,ze wydaje ci si,ze dzwonisz np. do ery,to przciesz ta osoba moze miec przeniesiony numer i byc w innej sieci.No i mozna sie oszukac.Lepiej miec równa stawke.

terry

#197584  autor: jahu
 30 cze 2007, 13:44
btw odnosnie do jakeij sieci nalezy numer - moim zdaniem duzym rpoblemme nie byloby gdyby rozmowy poza swoja siec byly popredzone glosnym bipem w sluchawce - od razu bylobywiadomo na o sie nastawic - no ale to rozwiazanie dla nie playowcow ;)

#198484  autor: ozp
 03 lip 2007, 00:42
heheh niezły pomysł ;)A co do stawek...według mnie Play zostanie przy swoim...tzn płaskiej stawce...pewnie dodatkowo wprowadzą jakieś pakiety na rozmowy...bo na razie to na smsy nie potrzeba ;)

#198506  autor: Vieslav
 03 lip 2007, 08:51
moim zdaniem duzym rpoblemme nie byloby gdyby rozmowy poza swoja siec byly popredzone glosnym bipem w sluchawce
Ale tylko, jeżeli numer został przeniesiony, np wydaje nam się, że dzwonimy do Orange a dzwonimy do Ery.
IMO dobrze jest, jak jest. Jeżeli ktoś dzwoni bardzo dużo do różnych sieci to Play spadła mu jak z nieba. Jeżeli ktoś nie potrzebuje takiego "luksusu" bo woli taniej w sieci to korzysta z 3 pozostałych opów. Np. moja siostra ma prawie wszystkich znajomych w Plusie a numer w Orange tylko dlatego, że cała rodzina ma w Orange i często do niej dzwonimy. Ulgę przyniosła jej taryfa Nowe Orange Go bo oczywiste jest, że już lepiej przenieść numer do Plusa niż Play (w jej sytuacji), tylko u mnie żadna sieć oprócz Orange nie ma zasięgu :lol: .

#198764  autor: woojtekn
 03 lip 2007, 20:17
Ja odkad zaczalem korzystac z uslug PLAY w koncu zaczalem uzywac telefonu zgodnie z przeznaczeniem. Wczesniej mialem w ORANGE i zwaracalo sie bacznie uwage pod jaki nr sie wysyla sms a jak juz dzwonic poza siec to ze stoperem w reku :). Zamiast pisac tony sms-ow teraz dzwonie :smt006

#199199  autor: ozp
 04 lip 2007, 22:54
heh...mam podobne odczucia...Płaska stawka jednak robi swoje...główkować nie trzeba...

#199391  autor: yagi
 05 lip 2007, 16:04
Ja bym chcial podobne stawki w Erze... Niech juz nawet byloby te 60 groszy za minute... ;)

Obrazek

:!: Yagi's Para Para Dekkai Mara Mix (14.09.2010)

#201780  autor: ozp
 12 lip 2007, 21:47
Pewnie już nie długo Era zerżnie promocje z Pleya...to bedziesz miał okazje skorzystać ;)