• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #194919  autor: snajpersky
 21 cze 2007, 12:59
Sprawdzajac moj numer telefonu na stronie neostrady o mozliwosciach instalacji pojawia sie komunikat "Dla wybranej linii obecnie nie ma możliwości instalacji neostrady tp" , jednak gdy ten sam numer telefonu wpradzam na stronie netii wykakuje "Usługa dostępna!
Sprzedaż uruchomiona" , wiec komu tu wierzyc , jak to jest mozliwe ze nie moge miec neo a mozliwa jest usluga netii ?

pozdrawiam

#194932  autor: Vieslav
 21 cze 2007, 13:13
No więc tak: na stronie Netii sprawdzają tylko numer kierunkowy, tak jak pisze: sprzedaż uruchomiona, czyli w twojej strefie numeracyjnej można zamawiaćNet24. Natomiast na stronie TP sprawdzają, czy dana centrala jest przystosowana do świadczenia usługi Neostrada (jak również Net24/Multimo). Netia takich informacji nie posiada, dopiero podczas zamawiania usługi wysyła zapytanie o warunki techniczne do TP.

#194944  autor: snajpersky
 21 cze 2007, 13:42
Ale to ze nie moge miec neostady nie ma zadnego powiazania z tym ze mam plan socjalny(czy cos takiego) w TPsie ? Tak sie zastanawiam wlasnie ....

re

#194950  autor: amadeo
 21 cze 2007, 14:00
snajpersky pisze:Ale to ze nie moge miec neostady nie ma zadnego powiazania z tym ze mam plan socjalny(czy cos takiego) w TPsie ? Tak sie zastanawiam wlasnie ....
bo mozesz mieć PCM...a takie dane ma tylko operator

Obrazek

#194964  autor: Vieslav
 21 cze 2007, 14:37
Na socjalnym nie można zamówić neostrady, ale przy sprawdzaniu numeru na stronie nie weryfikują posiadanego abonamentu. Spróbuj zamówienie złożyć na którąkolwiek usługę to się dowiesz co i jest nie tak jak ci przyślą odmowę.

#194995  autor: snajpersky
 21 cze 2007, 16:08
Bo co jest w tej sprawie najbardziej zastanawiajace ze w miejscowosci oddalonej od mojej o 1-2 km jest mozliowosc instalacji neostrady jednak w mojej nie ,wiem ze pewnie powodem tego inna centrala jednak nie rozumiem co za problem podpiac te kilka brakujacych miejscowosci i TPsa miala by caly obszar , a tak to wszystkie miejscowosci dookola maja taka mozliowosc a moja wraz z 2 to juz nie ..... zrobie tak ja mowiles Mulder, :)

#195013  autor: Vieslav
 21 cze 2007, 16:52
No i właśnie dlatego proponuję ci telefon na hotline telekomuny i dokładne wybadanie sprawy. Jeżeli będzie możliwość to przepną cię do innej centrali wyposażonej w dslam i będziesz mógł mieć neostrade.

#195041  autor: amadeo
 21 cze 2007, 18:16
snajpersky pisze:Bo co jest w tej sprawie najbardziej zastanawiajace ze w miejscowosci oddalonej od mojej o 1-2 km jest mozliowosc instalacji neostrady jednak w mojej nie ,wiem ze pewnie powodem tego inna centrala jednak nie rozumiem co za problem podpiac te kilka brakujacych miejscowosci i TPsa miala by caly obszar , a tak to wszystkie miejscowosci dookola maja taka mozliowosc a moja wraz z 2 to juz nie ..... zrobie tak ja mowiles Mulder, :)
dobrze mówisz TP zrobi infrastrukturę techniczną za free a potem linie weźmie np tele 2...skończyły się czasy Caritas

Obrazek

#195172  autor: D@rio
 21 cze 2007, 21:58
amadeo pisze:dobrze mówisz TP zrobi infrastrukturę techniczną za free a potem linie weźmie np tele 2...skończyły się czasy Caritas
ale Ty jesteś przewrażliwiony na tym punkcie...

Tak czy tak TP na tym nie traci. Ponieważ w tym przypadku Tele2 będzie płaciło TP za utrzymanie każdego aktywnego łączą. Więc, tu i tu mają jakiś zarobek, mniejszy, ale zawsze jakiś...

Obrazek