• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #192211  autor: Duduś
 13 cze 2007, 00:07
Błękitna linia TP stanowczo stawia sprawę: ,,Nie ma zgody na preselekcję w planie TP socjalnym". Nie było by w tym nic dziwnego. Ale na pytanie jaki punkt Regulaminu świadczenia usług o tym mówi ? To już Błękitna konsultantka odpowiedzieć nie potrafi. Nie wie też jaki inny regulamin lub wewnętrzny akt prawny czy załącznik tego zabrania. ,,Przekopałem" www tepsy i też nic nie znalazłem. Może źle szukałem... Czy ktoś ma jakąś wiedzę na ten temat ?

re

#192232  autor: amadeo
 13 cze 2007, 07:23
i dobrze ci powiedzieli.
Plan tp socjalny posiada mechanizm tz twardej preselekcji uniemożliwiający Klientom korzystanie z preselekcji operatorów konkurencyjnych

a jesli coś chcesz wiecej zapytaj się w UKE... :smt006

Obrazek

#192240  autor: Vieslav
 13 cze 2007, 08:09
Zawsze możesz jeszcze całkiem operatora zmienić. Pewnie chcesz preselekcje w Tele2, oni także świadczą usługi na linii tp w taki sposób, że tylko im płacisz abonament a tp cię już nie obchodzi.

#192317  autor: Duduś
 13 cze 2007, 15:31
Tego nie wiedziałem że przy abonamencie w Tele 2 nic już nie płacisz TP. Ale nie dziwi mnie to. Bo Tele 2 to pozorna konkurencja dla TP SA. Są powiązani kapitałowo. Dlatego TP SA nigdy nie ,,warczała" na poczynania Tele 2.
Pierwszy przedmówca nie do końca zrozumiał o co mi chodzi. Niech im będzie że w socjalnym preselekcja jest niedopuszczalna. Tylko GDZIE TO JEST NAPISANE ?! Czy ja mam szukać tego zapisu na witrynie: www. zakłady mięsne ???

#192352  autor: Vieslav
 13 cze 2007, 17:46
Czyli teraz można się już cąłkiem od telekomuny uwolnić :wink: . Dialog też ma coś takiego. A czytałeś dokładnie regulamin planu socjalnego?

#192695  autor: pyp
 14 cze 2007, 20:57
Tak jak juz wczesniej napisali to plan TP socjalny nie zezwala na korzyustanie z inych opow, i to bez wyjatkow.W takim wypadku najlepiej zamowic abonamnet w Tele2 i iec spokuj z TP. Takie wyjscie jest najkorzystniejsze jezeli chce sie za telefon placic jak najmniej

Pozdrawiam - pYp

#192849  autor: PiotrG-dz
 15 cze 2007, 14:26
pyp pisze:W takim wypadku najlepiej zamowic abonamnet w Tele2 i iec spokuj z TP. Takie wyjscie jest najkorzystniejsze jezeli chce sie za telefon placic jak najmniej
Dialog jest tańszy niz tele 2, a niedługo wejdzie WLR Netii. :D

#193280  autor: Duduś
 17 cze 2007, 01:35
Dzięki Ci Prometo. Znalazłem to co chciałem. Tele 2 nie chcę zakładać bo to też TP SA w pewnym sensie. Zysk niewielki. Mam w tej chwili nie sprzedawany już w TP SA abonament ,,Niedrogi" I chyba ,,za chiny'' go nie wypuszczę - bo on dopuszcza preselekcję. W powiązaniu z obecną ofertą Netii dla posiadaczy linii TP to moim zdaniem rewelacja. 36zł + 25zł = 61zł. A w tym darmowe wieczory (od 18.00) i weeckendy, oraz sekundowe bez żadnych inicjacji. A promocyjnie na początek 60 min/mies. gratis na pół roku.
,,Tepsaslave" powiedz mi: Co to jest ten ,,WRL Netii" ?

#193295  autor: Vieslav
 17 cze 2007, 08:46
W powiązaniu z obecną ofertą Netii dla posiadaczy linii TP to moim zdaniem rewelacja. 36zł + 25zł = 61zł. A w tym darmowe wieczory (od 18.00) i weeckendy, oraz sekundowe bez żadnych inicjacji. A promocyjnie na początek 60 min/mies.
Gdzi to wyczytałeś? WLR Netii to jest abonament Netii dla klientów TP, czyli działa to tak, że masz kable TP ale telefon masz z Netii i to właśnie Netii płacisz abonament a z telekomuną nie masz nic wspólnego oprócz kabli :P (tak jak teraz można w Tele2 i Dialogu).

#193366  autor: PiotrG-dz
 17 cze 2007, 13:10
Duduś pisze: ,,Tepsaslave" powiedz mi: Co to jest ten ,,WRL Netii" ?
WLR to jest tak ,że Netia bedzie płacić TPSA za dzierżawę twojej linii telefonicznej.A ty jak skorzystasz z WLR to płacić będziesz tylko Netii za sam abonament i już od tej chwili nie będziesz nic miał wspólnego z TPSA.Narazie WLR ma TELE2 i Dialog a gdzieś do września WLR będzie miała Netia. :D

#205587  autor: Plastus
 24 lip 2007, 09:22
Jeśli chodzi o TP S.A. i Tele2 to nie sa w żaden sposób powiązani poza tym, że Tele2 korzysta z infrastruktury TP. Pisanie, że to firmy powiązane i zależne to duże nadużycie.

Poza tym płacąc za abonament w ramach WLR nie opłaca się abonamentu TP. Chyba, że płacisz za abonament w ramach preselekcji. To są dwie różne opłaty. Przy preselekcji płacisz abonament w TP i u innego operatora (jesli taki nalicza).

#205808  autor: waeren
 24 lip 2007, 17:29
tepsaslave pisze:WLR to jest tak ,że Netia bedzie płacić TPSA za dzierżawę twojej linii telefonicznej.A ty jak skorzystasz z WLR to płacić będziesz tylko Netii za sam abonament i już od tej chwili nie będziesz nic miał wspólnego z TPSA.Narazie WLR ma TELE2 i Dialog a gdzieś do września WLR będzie miała Netia. :D
Czy to oznacza, że wszędzie tam gdzie jest łącze TP mogę sobie założyć tele2 lub dialog w ramach WLR czy są jednak jakieś ograniczenia obszarowe?

szukałem i szukałem i znów wróciłem do abo Play.....nic lepszego dla mnie na razie nie wynaleziono:)

#205834  autor: D@rio
 24 lip 2007, 19:00
waeren pisze:Czy to oznacza, że wszędzie tam gdzie jest łącze TP mogę sobie założyć tele2 lub dialog w ramach WLR czy są jednak jakieś ograniczenia obszarowe?
odpowiem tak: wszędzie tam, gdzie istnieją warunki techniczne i strefa numeracyjna (SN) znajduję się w obszarze świadczenia i dostępnie WLR operatora wirtualnego.

Obrazek

#205966  autor: Duduś
 24 lip 2007, 23:17
Nie zgadzam się z ,,Plastusem" Mówisz że TP SA nie ma nic wspólnego z Tele2. Radziłbym pointeresować się trochę gdzie szwedzkie (prawdopodobnie) Tele2 ma udziały? Powinno to zaprowadzić Cię do ,,France Telecom" A u kogo ,,France Telecom" posiada pakiet kontrolny akcji? To chyba wszyscy wiemy!