• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #191736  autor: Kazimierz55
 11 cze 2007, 18:12
Witam,

Z uwagi na to że Nokia 6300 dosyć szybko i łatwo się rysuje i nie chce mieć podrapanego telefonu postanowiłem zakupić jakąś obudowe/pokrowiec/sylikon. Przeglądając portal aukcyjny znalazłem kilka rzeczy:
- tzw. sylikony, nie "leżą" dokładnie na telefonie i pod ten silikon dostaje się woda, paprochy, kurz i inne, pozatym ciężko sterować telefonem (zasłonieta klawiatura). Dodam jeszcze że żółkną i wyświetlacz w tym silikonie wygląda okropnie, więc ODPADA
- pokrowce skóropodobne z silikonem, średnio leżą na telefonie i są niewygodne.
- wymienne obudowy, futerały i inne ODPADAJĄ

Zauważyłem jeszcze coś ciekawego. Dokładneij pokrwowiec Crystal Case.
Nie wiem z czego to jest wykonane, ale z czegoś przezroczystego i idealnie (podobno) leży na telefonie, ma wszystkie wycięcia itp.
Więc to mi się podoba :)

Moje pytanie: czy ktoś tego używa (nawet z innym telefonem)?
Jakie jest Wasze zdanie na ten temat?
Czy coś się pod to dostaje

Aukcja na Allegro.pl (nie wiem cyz moge zamieszczac linki)

Prosze o opinie
Pozdrawiam

#191743  autor: jacguszi
 11 cze 2007, 18:37
Sam nie korzystałem ale w rodzinie używali i niestety trzeba się z tym obchodzić jak z jajkiem.Jedno stuknięcie czy upadek i zaczepy boczne pękają i całość nadaje się do wyrzucenia.Chyba że chcesz spinać całość gumką i dalej nosić ale nie wygląda to estetycznie :wink:

#191801  autor: Kamelo
 11 cze 2007, 20:51
ja tam ci go polecam bo nie jest drogi i zawsze mozna kupic drugi a jak ci spadnie to ciesz sie ze ci sie rozwalil Pokrowiec a nie telefon :wink: pozdro :-D

Wszystko do twojego telefonu :D
Forum NOKIASEK :D
Obrazek
pozdrawiam cie Kamelo ;)

Super Forum sportowe N-sportS
http://www.n-sports.ugu.pl/ <-zapraszam

#191845  autor: Kazimierz55
 11 cze 2007, 22:21
Jedno stuknięcie
już po stuknięciu sie rozwala?
Chyba że chcesz spinać całość gumką i dalej nosić ale nie wygląda to estetycznie :wink:
raczej nie...
nie jest drogi
fakt

Ale jak z tą wytrzymałością jest? nie rzucam telefonem, nie robie z nim zadnych ekstremalnych rzeczy.

Nie będę tych pokrowców kupował co miesiąc czy dwa...

A może polecicie mi jednak coś innego ?

#191849  autor: babeo
 11 cze 2007, 22:24
Kazimierz55 pisze:Cytat:
Jedno stuknięcie

już po stuknięciu sie rozwala?
Wiesz ... są stuknięcia i stuknięcia. Czasem może przeżyć 100 upadków, a czasem pęknie po pierwszym.

#191857  autor: JacekS
 11 cze 2007, 22:31
Jezeli ma sluzyc dlugo to polecam kupno orginalnego futeralu nokii mozesz je obejrzec na polskiej stronie nokii www.nokia.pl

#191895  autor: dechomenon
 11 cze 2007, 23:01
stary ja nosze swoją nokie crystalu i tak od stycznia do dziś dzień dopiero założyłem 2 pokrowce a ten drugi mam tak od 3 dni czyli średnio jeden mi przetrwał 6 miechów a dałem za niego 7zł...i jak byś zobaczył mój telefon to stan igła...zero rys...nie ma żadnej skazy...po prostu taka pedanteria prawie hehe ! na prawdę polecam kup sobie ze 2 aby jeden raz zapłacić za przesyłkę a będziesz zadowolony, dostęp do klawiszy jest idealny, wygląda też w miarę dobrze...w niczym nie przeszkadza i nie blokuje funkcji telefonu!

#191908  autor: Bakus
 11 cze 2007, 23:11
Ja dzisiaj dostałem swój tylko u innego sprzedawczy za dokładnie to samo zapłaciłem 19,99 :oops: I na dodatek po 2 godzinach używania ten cały crystal case pekł na rogu :evil: Ogólnie wygląda to nienajgorzej i jest w miare wygodne w użytkowaniu, to co ja dostałem wykonane jest z twardego plastiku :wink:

#191992  autor: Remik_k
 12 cze 2007, 11:18
Chmmm... faktycznie troche sie rysuje. Ja nakleilem na swoj wyswietlacz folie z poliweglanu i nic mi nie zaszkodzi.Mam doswiadczenie z ta folia bo jest super i uzywalem jej juz w innym telefonie i wiPodzie nano pierwszej generacji i po roku od naklejenia mialem 2 male ryski. Folia jest super bo jest twarda i podwojna wiec jak sie porysuje to mozna zerwac pierwsza warstwe i mamy druga bez rys.Folia jest dawno dostepna na allegro. Poza tym u nas w niemczech juz dawno mozna kupic tylka klapke i przedni panel oryginalny wiec nie ma problemu. Jak mi sie porysuje to zrobie z tylnej klapki "brushed metal" a pozniej wymienie obudowe a zadne silikony ani crystale mnie nie bawia bo nie po to kupowalem tak maly telefon zeby go w jakichs kondomach nosic.To tyle z mojej strony.

#192081  autor: malykciuk
 12 cze 2007, 17:00
Remik_k pisze:Poza tym u nas w niemczech juz dawno mozna kupic tylka klapke i przedni panel oryginalny wiec nie ma problemu
kupic panel czy klapke to pikus, problem w tym ze ponoc po wymianie (samemu) traci sie gwarancje ;)

mnie tez zadne pokrowce nie bawia, trzeba dbac o tel i ju :)

#192132  autor: dechomenon
 12 cze 2007, 19:53
ale dbać o telefon..jednak jeśli będzisez go nosił w spodniach to sam z sibie bbędzie miał mikroskopijne ryski...

#192634  autor: butterfly
 14 cze 2007, 19:00
Czy warto? Nie!
Telefon się jeszcze bardziej obciera i rysuje, niż bez. Poza tym to szybko wydana kasa. bardzo łatwo pękaja zatrzaski. Nie polecam!

Lepiej już sobie kupić nieoruginalną obudowę i w niej nosić telefon. W razie sprzedaży zmiana i fonik jest jak nówka. A na wyświetlacz? Folia poliwęglanowa. Idealna!