Z tego co wiem, to oferty obydwu operatorów rozróżniają 512 od 1024 raptem o parę złotych na miesiąc. Wybór prędkości jest moim zdaniem oczywisty, bo różnica prawie dwukrotna. Zakładam, że "w twojej okolicy łącza pozwalają" na 1024. Co do operatora to się nie wypowiadam, bo miałem i mam neostradę. Mogę powiedzieć tylko o niej, że u mnie nie ma póki co problemów (odpukac

). Odnośnie umowy to zasadniczo nie polecam umowy na trzy lata, tylko umowy do dwóch lat. Ceny pewnie nie spadną wiele przez ten czas, ale w podobnej kwocie będą dwa czy trzy razy szybsze transfery i cholera człowieka wtedy bierze. Jedynie przy 1024 można się zastanowić nad trzema latami, ale trzeba być w pełni świadomym tego z czym to się wiąże. Po prostu 1024 to już naprawdę szybkie łącze i jeśli chodzi o pliki które ściągamy wszyscy z Internetu to ich objętość raczej nie wzrośnie. Zwłaszcza filmów, które kompresowane można w teorii oglądać bezpośrednio z netu przy 1024. Tyle ode mnie. Mam nadzieję, że moje rady będą pomocne.