• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.

#186049  autor: reanimator
 24 maja 2007, 17:18
Ja mam netie 6mb/s na początku byly problemy z powodu TP która wzucala wszystkich na jeden styk obciażony w 100% a pozostałe 2 były obciażone w 20% lecz teraz wszystko chodzi OK tylko nie patrzcie ba te speed testy bo zawsze mi pokazuje że mam 1,5 mb

#186195  autor: pyp
 25 maja 2007, 11:40
reanimator pisze:tylko nie patrzcie ba te speed testy bo zawsze mi pokazuje że mam 1,5 mb
No własnie te speed testy to czapa ja mam Neo 1024 KB/sek a mi pokazuje że zawsze mam poniżej 500 KB/sek. A ma kros moze jakis dobry spradzony Speed test ?

Pozdrawiam - pYp

#186210  autor: D@rio
 25 maja 2007, 12:28
pyp pisze:A ma kros moze jakis dobry spradzony Speed test ?
www.twojeip.wp.pl
www.numion.com
www.dsl.cz

wszystkie inne to badziewia...

Obrazek

#186238  autor: pyp
 25 maja 2007, 13:46

Pozdrawiam - pYp

#189453  autor: Rambus
 04 cze 2007, 22:49
Z tego co wiem, to oferty obydwu operatorów rozróżniają 512 od 1024 raptem o parę złotych na miesiąc. Wybór prędkości jest moim zdaniem oczywisty, bo różnica prawie dwukrotna. Zakładam, że "w twojej okolicy łącza pozwalają" na 1024. Co do operatora to się nie wypowiadam, bo miałem i mam neostradę. Mogę powiedzieć tylko o niej, że u mnie nie ma póki co problemów (odpukac :)). Odnośnie umowy to zasadniczo nie polecam umowy na trzy lata, tylko umowy do dwóch lat. Ceny pewnie nie spadną wiele przez ten czas, ale w podobnej kwocie będą dwa czy trzy razy szybsze transfery i cholera człowieka wtedy bierze. Jedynie przy 1024 można się zastanowić nad trzema latami, ale trzeba być w pełni świadomym tego z czym to się wiąże. Po prostu 1024 to już naprawdę szybkie łącze i jeśli chodzi o pliki które ściągamy wszyscy z Internetu to ich objętość raczej nie wzrośnie. Zwłaszcza filmów, które kompresowane można w teorii oglądać bezpośrednio z netu przy 1024. Tyle ode mnie. Mam nadzieję, że moje rady będą pomocne.

#189516  autor: pyp
 05 cze 2007, 11:17
Rambus pisze:Odnośnie umowy to zasadniczo nie polecam umowy na trzy lata, tylko umowy do dwóch lat. Ceny pewnie nie spadną wiele przez ten czas, ale w podobnej kwocie będą dwa czy trzy razy szybsze transfery i cholera człowieka wtedy bierze.
Najgorszą rzeczą jest wybrać umowe na 3 lata w TP. Z każdym półroczem wzrastają prędkości i naprawde przykre jest to jak ktoś ma za mniejszą albo taka samą cenę neta 3-4 razy szybszego. Ja zawsze przedłużam na rok czasu i nigdy na tym się nie zawiodłem co roku dostaje szybszą prędkość za taka samą cene.
Rambus pisze:Jedynie przy 1024 można się zastanowić nad trzema latami, ale trzeba być w pełni świadomym tego z czym to się wiąże. Po prostu 1024 to już naprawdę szybkie łącze i jeśli chodzi o pliki które ściągamy wszyscy z Internetu to ich objętość raczej nie wzrośnie
Ta prędkość jest już konkretna, i dla osób które nie są na maxa napalone na sciaganie to daje rady.

Pozdrawiam - pYp

#190773  autor: elkanguro
 08 cze 2007, 23:12
Po przejrzeniu ofert zauwazylem ze opcja 1024 na 2 latka wychodzi jeszcze taniej niz w Netii w GTS Energis MULTIMO w promocji "MULTIlato przez Internet". Szczerze powiem ze nie slyszalem nigdy o tej firmie dlatego chcialbym sie Was spytac co lepiej Netia czy Multimo? Która firma daje nam lepsze modemy i w jakiej cenie (w Netii za 1zl ale nie widzialem w GTS)? Jakieś różnice pomiędzy nimi?
Ostatnio zmieniony 08 cze 2007, 23:22 przez elkanguro, łącznie zmieniany 1 raz.

Virgin Mobile
--------------------------------------------
LTE Cyfrowy Polsat + HaloNet
NaszaSiec.net 15 Mbps + HaloNet

#190777  autor: PiotrG-dz
 08 cze 2007, 23:17
Multimo podaje ceny bez vat a Netia z vatem. :?

#190787  autor: elkanguro
 08 cze 2007, 23:27
widziałem ale i tak z VATEM jest tanio: 18,30 przez 2 miesiace i 53,68 przez kolejne a w Netii 19 przez 4 miesiace ale potem przez kolejne 59zl. Srednia na miesiac oplata w multimo to 50,73, w Netii 52,33 a w Neostradzie 61,88zl.

Czy jakies inne różnice spośród tych trzech firm są? Jeśli tak to na czyją korzyść??

Virgin Mobile
LTE Cyfrowy Polsat + HaloNet
NaszaSiec.net 15 Mbps + HaloNet

#190818  autor: pyp
 09 cze 2007, 00:21
elkanguro pisze:Czy jakies inne różnice spośród tych trzech firm są? Jeśli tak to na czyją korzyść??
Tak naprawde to duzych róznic jeżeli chodzi o parametry techniczne to nie ma bo to wszystko leci po sieci TP i nie ma się czegos rewelacyjnego spodziewać, bo tym wszystkim zarządza TP. Mysle że głównym czynnikiem który powienien zadecydowac o wyborze jest poprostu cena !

Pozdrawiam - pYp