• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #190021  autor: Duduś
 07 cze 2007, 00:12
Czy istnieje jakikolwiek operator VOIP do którego możliwe jest przeniesienie numeru np z TP ???

#190033  autor: pyp
 07 cze 2007, 01:09
Duduś pisze:Czy istnieje jakikolwiek operator VOIP do którego możliwe jest przeniesienie numeru np z TP ???
Nie slyszalem o takim czymś... Wiem że w przypadku Liveboxa w TP jest telefon, ale tam sie dostaje osobny numer na który mogą dzwonic inni. Hmm... Ale przecież Voip działa poprzez internet, wieć przeniesienie numeru stacjonarnego chyba nie może sie odbyc ze wzgledów technicznych ?? Sam jestem ciekaw :-)

Pozdrawiam - pYp

#190054  autor: piorunek
 07 cze 2007, 08:58
Nie ktore sieci tekewizji kablowej maja wlasnie przeniesienie nr z np. tpsy do siebie http://www.upc.pl/telefon/zatrzymaj_numer Jak wyglada u operatorow voipa tego tez nie wiem ale przymierzam sie do zainwestowania w ta techologie.

#190099  autor: Xavi
 07 cze 2007, 10:44
Tez sie tym interesowałem ale niestety nie jest to możliwe, a przynajmniej tak mnie poinformowano u kilku opów voip w odpowiedzi na zapytanie mailowe.

#190144  autor: pyp
 07 cze 2007, 12:23
piorunek pisze:Nie ktore sieci tekewizji kablowej maja wlasnie przeniesienie nr z np. tpsy do siebie
No ta ale to jest typowa siec stacjonarna... Ni typowo VOIP. Najprowdopodobniej nie ma takiej możlwiości.

Pozdrawiam - pYp

#190253  autor: amadeo
 07 cze 2007, 16:45
Nie jest to mozliwe- nie przeniesiesz nr tel z TP na Voip innego operatora oraz nie przeniesiesz tel Voip z LIVEBOX-a na innego operatora

Obrazek

#190299  autor: pyp
 07 cze 2007, 19:59
amadeo pisze:oraz nie przeniesiesz tel Voip z LIVEBOX-a na innego operatora
Dobra uwaga... tak jak mówiłem nie ma takiej możlwioeśći z prostego względu: inna technologia!

Pozdrawiam - pYp

#190377  autor: Duduś
 07 cze 2007, 23:31
Ok ! Dzięki wszystkim za info. Przymierzam się żeby wejść w ,,Easy call". Tam na info linii mi powiedziano że nie jest możliwe przenoszenie numeru. Taki widocznie jest stan techniki i możliwości na dzień dzisiejszy. Na razie się nie da.

#190390  autor: pyp
 07 cze 2007, 23:55
Duduś pisze:Przymierzam się żeby wejść w ,,Easy call"
A może popostu korzystaj z Gadu Nagłos, lub Skype`a tam jest nawet w miare bardzo dobra jakosc połaczenia :-) ostatnio rozmawialem przez gg i nie mam zastrzezen !!

Pozdrawiam - pYp

#190725  autor: piorunek
 08 cze 2007, 21:58
pyp pisze:
Duduś pisze:Przymierzam się żeby wejść w ,,Easy call"
A może popostu korzystaj z Gadu Nagłos, lub Skype`a tam jest nawet w miare bardzo dobra jakosc połaczenia :-) ostatnio rozmawialem przez gg i nie mam zastrzezen !!
A może betamax dokladniej voipdiscount placi sie ok 30 zl na 4 miesiace i ma sie do wykorzystania 300 min w tygodniu na stacionarne w polsce nawet jest wiekszosc europy. I do tego bramka fritz i korzysta sie jak ze zwyklego stacjonarnego. Mozna ustawić kilka nr do obierania z roznych stref. Właśnie w niedlugim czasie bede korzystac z takiego rozwiazania, troche kosztowna inwestycja ale mysle ze sie zwroci.

#190825  autor: pyp
 09 cze 2007, 00:37
Na głos i Skype jest fajne bo doładowujesz sobie konto kiedy chcesz i dzwonisz za śmieszne pieniądze np. Niemcy 9gr w Na głos w Skype jest chyba 7 o ile się nie myle. Zreszta w takich cenach dzwonimy po całej europie. Róznicą między gg a skype jest to że w gg mozesz doładowac konto juz 10tka. a w Skype od 40 zł. I to własnie zniechęca troche do rozmów przez Skype :?
piorunek pisze:Właśnie w niedlugim czasie bede korzystac z takiego rozwiazania, troche kosztowna inwestycja ale mysle ze sie zwroci.
Ja wychodze z takiego założenia, po co się męczyc i denerwować z inwestowaniem i wogule jak tu masz prostu doładowujesz i dzwonisz :-)

Pozdrawiam - pYp

#191120  autor: D@rio
 09 cze 2007, 21:24
pyp pisze:Na głos i Skype jest fajne bo doładowujesz sobie konto kiedy chcesz i dzwonisz za śmieszne pieniądze np. Niemcy 9gr w Na głos w Skype jest chyba 7 o ile się nie myle. Zreszta w takich cenach dzwonimy po całej europie. Róznicą między gg a skype jest to że w gg mozesz doładowac konto juz 10tka. a w Skype od 40 zł. I to własnie zniechęca troche do rozmów przez Skype
Skype czy NaGłos to nie jest jakiś poważny VoIP. To jakiś wynalazek, własnej marki, który nawet nie wykorzystuje protokołu SIP o ile dobrze pamiętam. Ot taki bajer, dodatek do komunikatora jednak do profesjonalności daleko, oj daleko. Na razie zatrzymali się na poziomie amatorki...

Obrazek

re

#191128  autor: amadeo
 09 cze 2007, 21:34
Powinieneś pogadać przez Voip z TP na LIVEBOX -rozmowa z stanami...,byłem nieźle zaskoczony odnosnie jakośći...wydawałoby się że mam abonenta za scianą

Obrazek

#191140  autor: D@rio
 09 cze 2007, 22:04
amadeo pisze:Powinieneś pogadać przez Voip z TP na LIVEBOX -rozmowa z stanami...,byłem nieźle zaskoczony odnosnie jakośći...wydawałoby się że mam abonenta za scianą
dzięki. Za taką cenę i za ten abonament...

dziękuję. Postoję.

Obrazek

#191570  autor: pyp
 11 cze 2007, 00:34
amadeo pisze:Powinieneś pogadać przez Voip z TP na LIVEBOX -rozmowa z stanami...,byłem nieźle zaskoczony odnosnie jakośći...wydawałoby się że mam abonenta za scianą
No wiadomo za taka cenę to musza choc oferować dobrą jakosc połaczeń. Ja zamówiłem Voipa i do tej pory go ani razu nie odpaliłem porpstu nie mam tela zbędnego zeby do niego podłączyć... Ale jak polecasz to spróbuje w jak najszybszym czasie !!
D@rio pisze:Skype czy NaGłos to nie jest jakiś poważny VoIP. To jakiś wynalazek, własnej marki,
Ale tak napraawde to się niczym nie rózni od normalnej rozmowy VOIP wiadomo że jakoscia... Ale za to w tych usługach są bardzo malutkie stawki za połaczenia !!

Pozdrawiam - pYp