• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #189014  autor: calineczek
 03 cze 2007, 16:37
Mam zamiar na lini TP gdzie nie ma neostrady zainstalować Internet 512 z netii

pytanka:

place normalnie abonament TP za telefon i netii za neta coś jeszcze?
czy wystarczy ze złoże zamówienie na WWW netii a oni sie zajmą reszta?

#189018  autor: Prometo
 03 cze 2007, 16:43
calineczek, w zależności jaki chcesz mieć abonament w TP. Chcąc płacić niski abonament dzwonisz do TP i wybierasz Plan socjalny za 28,06 PLN brutto miesięcznie. następnie składasz zamówienie na internet do Netii.
calineczek pisze:place normalnie abonament TP za telefon i netii za neta coś jeszcze
Płacisz dokładnie tak jak napisałeś.

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#189027  autor: Vieslav
 03 cze 2007, 16:57
Płacisz TP abonament jaki tylko sobie wybierzesz i za internet Netii. Zamówienie możesz złożyć na www albo telefonicznie. Umowę przysyłają kurierem, podpisujesz, a on dostarcza spowrotem.

#189044  autor: pyp
 03 cze 2007, 17:18
Jest tak jak napisali wczesniej abonament w TP + abonament w Neti. No chyba że sa jakieś ograniczenia w najtańszym abonamencie ze nie można korzystać z usług opartych na BSA. Ale chyba nie, dotyczą tylko usług telefonicznych !

Pozdrawiam - pYp

#189113  autor: PiotrG-dz
 03 cze 2007, 20:30
pyp pisze:Jest tak jak napisali wczesniej abonament w TP + abonament w Neti. No chyba że sa jakieś ograniczenia w najtańszym abonamencie ze nie można korzystać z usług opartych na BSA. Ale chyba nie, dotyczą tylko usług telefonicznych !
Socjalny za 28.06 z vat ma sztywny prefix TPSA tylko na połączenia telefoniczne.ADSLu nie może Tepsa blokować w tym abo więc śmiało możesz wziąć NET24 :)
 #189155  autor: amadeo
 03 cze 2007, 22:46
calineczek pisze:Mam zamiar na lini TP gdzie nie ma neostrady zainstalować Internet 512 z netii

pytanka:

place normalnie abonament TP za telefon i netii za neta coś jeszcze?
czy wystarczy ze złoże zamówienie na WWW netii a oni sie zajmą reszta?
Jeśli mając w TP telefon miałeś brak możliwości technicznych to i w Netia nie bedziesz miał...Netia ci lini nie zrobi

Obrazek

#189247  autor: pyp
 04 cze 2007, 13:30
tepsaslave pisze:Socjalny za 28.06 z vat ma sztywny prefix TPSA tylko na połączenia telefoniczne.ADSLu nie może Tepsa blokować w tym abo więc śmiało możesz wziąć NET24
A teraz mi się przypomniało, coś było kiedyś że w planie socjalnym wogule nie można mieć Neostrady... Przedcwilą dzwoniłem i moje przypuszczenie potwierdziło się... Nie mozna mieć Neo na tym planie więc nie można też mieć Multimio i Neti, bo TP powie że nie ma warunków technicznych !!

Pozdrawiam - pYp

#189249  autor: Prometo
 04 cze 2007, 13:33
pyp pisze:A teraz mi się przypomniało, coś było kiedyś że w planie socjalnym wogule nie można mieć Neostrady... Przedcwilą dzwoniłem i moje przypuszczenie potwierdziło się... Nie mozna mieć Neo na tym planie więc nie można też mieć Multimio i Neti, bo TP powie że nie ma warunków technicznych !!
Można mieć ;-)

Pozdrawiam - Prometo

#189254  autor: pyp
 04 cze 2007, 13:39
Prometo pisze:Można mieć
To co nie mozna mieć Neostrady a mozna mieć Netie Albo Multimio ?? Nie kumam tego !!

Pozdrawiam - pYp

#189279  autor: PiotrG-dz
 04 cze 2007, 15:07
Regulamin TPSA zabrania korzystania z NEO w planie Socjalnym.Jednak nie zabrania korzystania z ADSL innych operatorów.Tepsa strzeliła sobie w stopę. :lol:

#189313  autor: jahu
 04 cze 2007, 17:01
Fajny walek :) Tak generalniet o sie wlasnie zastanawiam czy mozna swiadczyc usluge z umyslnym zbozeniem funkcjonalnosci np zabronienie uzywania uslug dsl wzamian za nizsze abo (czyli przypadek socjlanego w tp)?

#189517  autor: pyp
 05 cze 2007, 11:19
tepsaslave pisze:Jednak nie zabrania korzystania z ADSL innych operatorów.Tepsa strzeliła sobie w stopę
haha - to mnie teraz rozbawiłeś ... Co za głupek wymyslał ten regulamin... To jest aż żenujące :shock: Teraz mi się wąłsnie coś przypomniało że na telepolis był taki artykuł że TP kule w stope strzeli sobie :D

Pozdrawiam - pYp

#190623  autor: piotrb
 08 cze 2007, 15:22
moja historia :

zrezygnowałem po kilku latach z neostrady i postanowiłem przenieść usługę internetu do Netii.
oczywiście po długich bojach w netii ;-) stosowne oświadczenie trafiło do TP i po tygodniu oczekiwania nasz monopolista odpowiedział : "BRAK MOŻLIWOŚCI TECHNICZNYCH DO PODŁĄCZENIA USŁUGI - BRAK WOLNYCH PORTÓW" no i niestety nie mogę mieć neta.
najlepsze w tym wszystkim jest to że poszedłem od razu do punktu tp i uzyskałem info że jak podpiszę umowę to neostradę będę miał od razu (są techniczne możliwości)
...może i wróciłbym do neostrady - ale jest problem - mam abo plan socjalny bo ten telefon służy do odbierania i tepsa nie chce mi podpiąć neta :( czy ktoś wie jak ominąć problem planu socjalnego?

#190741  autor: Vieslav
 08 cze 2007, 22:22
Jeśli telefon potrzebny ci do odbierania to pozostaje tylko Netia albo Multimo. Próbuj do skutku. Jeśli telefon ci niepotrzebny zawsze możesz zawiesić. Wyjdzie wtedy jeszcze taniej i można założyć neo.

#190761  autor: Prometo
 08 cze 2007, 22:43
piotrb pisze:mam abo plan socjalny bo ten telefon służy do odbierania i tepsa nie chce mi podpiąć neta :( czy ktoś wie jak ominąć problem planu socjalnego?

Mnie taka opcja udała się w grudniu albo styczniu już nie pamiętam w salonie Orange. Nie wiem jak to wygląda na chwilę obecną ale do salonu Orange możesz podejść i zapytać się.
Mulder pisze:eśli telefon ci niepotrzebny zawsze możesz zawiesić. Wyjdzie wtedy jeszcze taniej i można założyć neo.
Musisz mieć łącze a taka impreza kosztuje 36,60 PLN brutto a socjalny 28,06 brutto.

Pozdrawiam - Prometo

#190821  autor: pyp
 09 cze 2007, 00:26
piotrb pisze:czy ktoś wie jak ominąć problem planu socjalnego?
No z prawnego punktu i zarazem teoretycznym, nie ma takiej możliwości żeby to ominąć. No chyba ze liczyc mozna na błąd techników lub pracownika telepunktu. A jezeli musisz miec Neo to tylko wyjsciem jest przejscie do abonamentu TP 60 min. za darmo podajże za 50 zł.
piotrb pisze:najlepsze w tym wszystkim jest to że poszedłem od razu do punktu tp i uzyskałem info że jak podpiszę umowę to neostradę będę miał od razu (są techniczne możliwości)
Cała TP nie chciała stracic nastepnego klienta i poleeciała w Kulki :/

Pozdrawiam - pYp

#190862  autor: Vieslav
 09 cze 2007, 09:01
Musisz mieć łącze a taka impreza kosztuje 36,60 PLN brutto a socjalny 28,06 brutto.
Zawieszenie to nie jest to samo co odłączenie telefonu. Teraz kosztuje coś koło 21 zł (płacisz za cały rok z góry), więc wychodzi taniej niż socjalny. 36,60 zł to jest opłata za utrzymanie linii w przypadku gdy wogóle nie masz telefonu a chcesz sam internet.

#190945  autor: pyp
 09 cze 2007, 12:51
Po prostu sa nastepujące możliwości korzystania z Neta jak się nie chce płącic dużego abonamentu:
1. Nie korzystasz z usług telefonicznych TP, tylko płacisz 36,60 z autrzymanie lini + abonament za Neostrade
2. Posiadasz Plan Socjalny za 28,06 zł i korzystasz z oferty opartej Na WLR czyli internetu np. Multimio, Netia
3. Albo poprostu za 50 zł Mieć abonament w TP 60 minut za darmo i korzystac z dodatkowo Neostrady.

Pozdrawiam - pYp

#190949  autor: Vieslav
 09 cze 2007, 12:55
Zapomniałeś dodać: zamówienie neostrady i zawieszenie linii. Koszt zawieszenia to około 21 zł miesięcznie, płacisz za rok z góry więc wychodzi 21*12=ok. 252 zł. Jeżeli nie masz telefonu płacisz za utrzymanie linii 36*12=ok 432 zł rocznie. Czyli lepiej zawiesić.

#190967  autor: Prometo
 09 cze 2007, 13:45
Mulder, a po 12 miesiącach zawieszenia, znowu można zawiesić na kolejne 12 miesięcy?

Pozdrawiam - Prometo