• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 26 z 35
  • 1
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 35

#184801  autor: mtwister
 19 maja 2007, 14:50
witam, dawno mnie tu nie bylo i mam drobne pytanko. Czy sa osoby ktore juz rozwiazaly umowe z erą? Jezeli tak, to czy macie z tego powodu jakies nieprzyjemnosci?

#184841  autor: Dideq
 19 maja 2007, 18:46
Ja mam. Rozwiązałem ale mi telefonów nie wyłączyli. :P Mają burdel i twierdzili że nie otrzymali żadnych pism ode mnie... Po zrobieniu awantury pisma się znalazły. :P Ale nadal nie wyłączyli a powinni 16 maja. :)

ŁOBUZY!

#185374  autor: blondair
 21 maja 2007, 19:18
Niestety, kary dla Era trzeba będzie zapłacić
"W ustnym uzasadnieniu wyroku sąd podał:
decyzja UKE jest nieważna, ze względu na fakt, iż wydana została przez osobę niewłaściwie powołaną na funkcję Prezesa UKE" tak więc wszystkie decyzje UKE mogę być łatwo podważone, jeśli w ogóle nie zostaną automatycznie uchylone.
Cwaniactwo nie popłaca- trzeba będzie Erze zapłacić karę

#185404  autor: Fog
 21 maja 2007, 21:10
blondair pisze:Niestety, kary dla Era trzeba będzie zapłacić
"W ustnym uzasadnieniu wyroku sąd podał:
decyzja UKE jest nieważna, ze względu na fakt, iż wydana została przez osobę niewłaściwie powołaną na funkcję Prezesa UKE" tak więc wszystkie decyzje UKE mogę być łatwo podważone, jeśli w ogóle nie zostaną automatycznie uchylone.
Cwaniactwo nie popłaca- trzeba będzie Erze zapłacić karę

Mozna widziec o czym do nas mowisz?

Jakie uzasadnienie? jakiego sadu? w jakiej sprawie?

#185406  autor: czemu
 21 maja 2007, 21:12
Bzdury pleciesz. Po pierwsze - Era złamała Prawo Telekomunikacyjne, a nie widzimisie Prezesa UKE. Po drugie - przeczytaj komentarz Prezesa UKE do wyroku SOKiK na stronie UKE. Po trzecie - aby abonenci mogli korzystać ze swoich praw przewidzianych w PT nie jest potrzebny Prezes UKE.

No i po czwarte - nawet jeśli 'pani Ania jest nielegalna' to sprawą może zająć się na podstawie swoich kompetencji Prezes UOKiK, którego legalności póki co nikt nie podważa. UOKiK rozwiązywał podobną sprawę w 2005 roku w sprawie Polkomtela.
Mozna widziec o czym do nas mowisz?

Jakie uzasadnienie? jakiego sadu? w jakiej sprawie?
Chodziło o karę za zbyt wysoką cenę Neostrady, która uchylił dzisiaj SOKiK.
http://www.uke.gov.pl/uke/index.jsp?pla ... &page=text

#185494  autor: kejdzej
 22 maja 2007, 12:25
A nie wiecie czy teraz można jeszcze zrywać umowy?? Czy trzeba będzie czekac na ewentualne pismo od ery że mozna zerwac umowę ? ? ?

#185514  autor: MADMAX
 22 maja 2007, 14:07
blondair pisze:Cwaniactwo nie popłaca- trzeba będzie Erze zapłacić karę
Yhm, a więc twierdzisz że łamanie prawa popłaca? :shock:

Zgadzam się z userem czemu, który jasno napisał dlaczego się mylisz.
Żadnej kary z powodu "widzimisię" ERY, nikt normalny płacić nie bedzie.

Pozdrawiam

#185647  autor: lechuslupsk
 22 maja 2007, 22:20
Ciut długo trwa to wszystko.Jak zwykle zresztą. Nie doczekam się zapewne rozwiązania tej sprawy przed wyjazdem na saksy.Cóż,będę śledził sprawę tak czy tak,nawet jeśli będę gdzieś indziej.Dostęp do neta raczej będę miał.:)

#186022  autor: Dideq
 24 maja 2007, 15:54
A gdzie proponujecie zgłosić to, że Era nie wyłączyła mi na czas telefonów?? Zgłosiłem 28 marca wyłączenie bo nie zgadzam się z ich regulaminem. Okres rozliczeniowy mam do 16 każdego miesiąca. Telefony nadal działają. Zgłosiłem do nich reklamację ale to może potrwać.

Czy oni tą reklamację rozpatrzą według nowego regulaminu czy starego? Przecież ja sie nie zgodziłem na nowy. Rzecz jasna nie zapłacę tej faktury. :)
Mam ich jechać opier**** czy czekać??

Pozdr.

#186030  autor: jahu
 24 maja 2007, 16:14
Dideq - jesli masz wszystko na pismie tj rozwiazanie umowy, ewentualnie reklamacje ze nie wylaczyli to ich zlej cieplym moczem - ty sie wywiazales - zlozyles rezygnacje w regulaminie przewidziany jest tryb rozwiazywania umowy - wyciagnij te arty z fonow i tyle - jak by sie mieli czepiac to niech cie skarza - masz na pismie zes zrezygowal masz regulamin to ci moga naskoczyc - poporstu niemoga sobie roscic zadnych praw z tego tytulu bo to ich wtopa

#186076  autor: Dideq
 24 maja 2007, 18:21
Wyjąłem karty... Mam potwierdzenia przyjęcia pism w salonie, pieczątka, data i podpis pracownika salonu. Zobaczymy kiedy odpowiedzą na reklamację. :P

#186083  autor: MADMAX
 24 maja 2007, 18:36
Dideq pisze:Mam ich jechać opier**** czy czekać??
Najpierw daj im do wiwatu a później czekaj :wink:

To nie jest normalna sieć - to cyrk! :evil:

W moim przypadku gamonie ze Sklepu Internetowego ERY źle nadali przesyłkę i poszła tam gdzie nie trzeba a co kilka dni wysyłałem faxem WIELKIMI WAŁAMI mój adres.
Kogo oni zatrudniają w ERZE? Dzieci specjalnej troski (bez urazy dla tych dzieci)? :smt021

Pozdrawiam

#187150  autor: GND
 28 maja 2007, 15:56
Dziwna sprawa z tymi karami... Dzisiaj byłem w salonie firmowym i poprosiłem o wydrukowanie duplikatu faktury z karą , ale konsultntka nie mogła nawet jej otwożyć.

#187162  autor: czemu
 28 maja 2007, 16:28
A naliczyli Ci już kare? Przyszła faktura?

Bo jeśli tylko straszyli w tym piśmie, to tylko straszyli - musi dopiero przyjść faktura z terminem zapłaty kary.

#187191  autor: GND
 28 maja 2007, 17:17
No właśnie rzecz w tym, że kare naliczyli , ale fvat nie przyslali.Wystawili ja 14 maja , więc 27 maja mija termin zapłaty. Na konto w iboa nie mogę się zalogować bo numer jest wyłączony. Będąc w salonie poprosiłem o wydruk duplikatu tej fvat z karą do zapłaty , ale okazalo się że nie ma dostępu do tej fvat mimo że w systemie ona figuruje...
Era sobie jakieś jaja robi...

#187624  autor: czemu
 30 maja 2007, 13:23
Chwila, chwila...

Skąd wiesz, że karę naliczyli skoro nie widziałeś na oczy faktury vat? Masz kilka numerów na jednym koncie (na którym masz jeszcze aktywny numer), czy jak?

Bo póki Ty (winien) nie dostaniesz wezwania do zapłaty od operatora, a tylko jakieś szmery bajery od konsultantów, to naprawde nie wiem z jakiego tytułu byś miał coś płacić.

Ja dostałem na razie tylko jedną fakturę - podsumowanie ubiegłego miesiąca - płaciłem tylko za to co wydzwoniłem, abonamentu do przodu już nie.

#187727  autor: GND
 30 maja 2007, 17:47
Wyłączony numer mam na osobnym koncie, ale będąc w salonie , konsultant wszedl na moje konto abonanckie i sprawdził co się na nim dzieje. Właśnie stąd wiem , że kara jest naliczona.
Też dostalem ostatnią fvat tylko za usługi podad pakiet z poprzedniego okresu rozliczeniowego.

#189338  autor: lechuslupsk
 04 cze 2007, 18:01
witam.znowu cisza?nic się nie dzieje?nic nie wiadomo?dostal juz ktos z was rachunek z karą do zaplacenia?hihih...siedze teraz w Anglii i jestem ciekaw.pozdrawiam.

#190429  autor: galardo
 08 cze 2007, 08:36
dzisiaj o 1.00 wyłączyli mi telefon w erze, sami w terminie
jestem w szoku normalnie :o

ciekawy jestem tylko czy przejdzie numer z przeniesieniem numeru
bo druga sieć sie jeszcze nie odezwała codo podpisania umowy :roll:

#190884  autor: Dideq
 09 cze 2007, 10:22
A mi nadal nie wyłączyli mimo że powinni 16 maja... Bałagan!!!
  • Strona 26 z 35
  • 1
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 35
  • 1
  • 24
  • 25
  • 26