• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #178906  autor: romano66
 30 kwie 2007, 18:37
witam - jest problem. Włączam komputer wchodzę do internetu i po 10 minutach internet się zawiesza/wyłącza . Musze wtedy zrestartować komp-a albo wyłączyć i włączyć modem Livebox żeby internet zechciał dalej działać - o co kaman, i co zrobiż żeby wszystko było ok... ??

#178935  autor: pawel_k
 30 kwie 2007, 20:07
a jak laczysz sie z liveboxem, poprzez usb, wifi czy lan?
apliakcje wspomagajace od tp zainstalowane?
no i podaj pare szczegolow odnosnie konfiguracji kompuera

:)

#178947  autor: romano66
 30 kwie 2007, 21:14
Łącze się przez USB (standard PC ) przez WI -FI łącze laptopa . Pc lata na WIN XP

re

#178981  autor: amadeo
 01 maja 2007, 07:39
romano66 pisze:Łącze się przez USB (standard PC ) przez WI -FI łącze laptopa . Pc lata na WIN XP
który komputer się zawiesza???? PC??? jesli tak wyłącz zarządzanie energią..

włacz komputery i jak bedziesz miał neta na 2 komputerach w kazdym wpisz komędę

START-URUCHOM- cmd- i wpisz netstat

wklej to co otrzymasz do postu

ps
korzystasz z programów peer-to peer???.Mozliwe ze Livebox zapychany jest przez te aplikacje

Obrazek

#178990  autor: pawel_k
 01 maja 2007, 08:46
wina moze lezec albo pod zarzadzaniem energia ktore "odcina" prady na usb i polaczenie sie traci, lub po stronie liveboxa ktory teoretycznie powinien sprawnie pracowac z komputerem podpietym przez usb ale praktycznie juz tak rozowo byc nie musi.
osobiscie polecam podlaczyc komputer pod liveboxa kablem sieciowym - mniej problemow i szybsze polaczenie ;)

:)

#179421  autor: D@rio
 02 maja 2007, 15:25
cześć modemó LiveBOX podobno była wadliwa...reklamuj.

Obrazek

re

#179610  autor: amadeo
 03 maja 2007, 09:22
D@rio pisze:cześć modemó LiveBOX podobno była wadliwa...reklamuj.
dokłądnie ale juz dawno ta partia została wycofana ze starym firmware... dodatkowo nowsze laivebox-y samoczynnie pobierają co jakiś czas nowsze oprogramowanie.Opisany kłopot przez usera jednak mnie przekonuje ze nie jest to wina livebox-a
ale co tu dużo pisać skoro autor postu nic nie odpisuje

Obrazek

#181326  autor: slimak
 08 maja 2007, 18:48
pewnie zadzwonil na 0800 102 102 i tam udzielili mu instrukcji...

#182796  autor: pyp
 13 maja 2007, 03:15
Z tymi Liveboxami tak jest. Ja miałem podobna sytuacje, ale juz się ustatkowała, więc na razie jest dobrze (odpukac). A problemy się skonczyly po moich 20 telefonach na 0800102102 i 2 wizytach technika w domu !

Pozdrawiam - pYp

#182798  autor: maniek
 13 maja 2007, 08:17
Miałem to samo.Net padal po 5 minutach.Telefony na infolinie nie pomogly wiec pozostala formatka i wgranie wszystkiego od nowa i wszystko smiga jak nalezy :D

#182831  autor: pyp
 13 maja 2007, 11:14
Wszystko zalezy mozna powiedziec od szczescia... Jednemu Livebox bedzie dobrze chodzic a innemu nie i wtedy pozostaje się domagac swoich praw na 0800.... Mi się udało...

Pozdrawiam - pYp

re

#185053  autor: amadeo
 20 maja 2007, 20:03
naprawdę trudno jednoznacznie napisać kto jest winny ....ale aby ocenic gdzie lezy problem trzeba przeanalizować wszystko co dotyczy problemu

Obrazek

#185128  autor: pyp
 20 maja 2007, 23:54
Powiem tak... Livebox to jest qrcze modem wkurazjący, trzeba go odpowiednio skonfigurować żeby chciał dobrze chodzić, a to wcale nie takie łatwe... Na panelu konfiguracyjnym tych opcji jest pełno. A własnie mam pytanko, może mi ktoś powiedzieć czemu po jakms czasie (zazwyczaj tygodnia) musze od nowa wpisywać numery DNS i UDP ? Własnie dziwne jest to że one są wpisane i niby działają a jest inaczej są nieaktywne, jeżeli je skasuje i wprowadze od nowa to wtedy fopiero załapują i bramy są pootwierane! Zauwazylem to po Osiołku

Pozdrawiam - pYp

re

#185249  autor: amadeo
 21 maja 2007, 13:40
pyp pisze:Powiem tak... Livebox to jest qrcze modem wkurazjący, trzeba go odpowiednio skonfigurować żeby chciał dobrze chodzić, a to wcale nie takie łatwe... Na panelu konfiguracyjnym tych opcji jest pełno.
konfiguracja livebox-a w stosunku do róznych ruterów to poprostu PIKUŚ :smt005
ps
a co znowu takie trudne jest w Livebox???

Obrazek

#185492  autor: pyp
 22 maja 2007, 11:59
amadeo pisze:konfiguracja livebox-a w stosunku do róznych ruterów to poprostu PIKUŚ
No to może tak jest, bo wiadomo TP robi wszystko zeby było jak najprościej... A co trudnego, wogule cała ta konfiguracja, ustawianie tych DNS`ów i UPD... to rozłączanie, te diody... Może takie trudne to nie jest ale napewno wkurzające. Najlpesze były modemiki Sagema i Thomsona... Tam nic nie trzeba byłóo robić :-D

Pozdrawiam - pYp

#185555  autor: slimak
 22 maja 2007, 16:45
pyp pisze:Najlpesze były modemiki Sagema i Thomsona... Tam nic nie trzeba byłóo robić :-D
Ja wiem czy nie trzeba bylo ?? moze tak rozbudowanej konfiguracji nie ma ale taz maja swoje wady (napewno nie mogles sie cieszyc dobrodziejstwem sieci lokalnej)... najlepszy modem oferowany przez TP to st510 switch/ruter i st546 switch/ruter... pozatym sagem 1400 tez nie byl zlym modemem... i mial zasieg przyzwoity... ale ta cena :? ... a co do diod to sa dla twojej informacji, swiecacy napis TP mozna wylaczyc ale diody to podstawa w weryfikacji problemu... :wink:

#185575  autor: D@rio
 22 maja 2007, 18:05
pyp pisze:Najlpesze były modemiki Sagema i Thomsona... Tam nic nie trzeba byłóo robić
za to przy obciążeniu i zaawansowanych zadaniach padały...

Obrazek

#185721  autor: pyp
 23 maja 2007, 12:01
slimak pisze:a co do diod to sa dla twojej informacji, swiecacy napis TP mozna wylaczyc ale diody to podstawa w weryfikacji problemu...
No tak wszystko to prawda ;-) A co jeszcze do Livebox`a to nielubie że jak si.ę rozłączy to trzeba długo czekać aż się załaduje i od nowa połączy i zawsze trzeba żeby się połączyć wejśc na 192. . . ... i ręcznie ustawić zeby się połaczyło. No ale widomo nie ma co wymagac za takie pieniądze...
D@rio pisze:za to przy obciążeniu i zaawansowanych zadaniach padały...
Wiem coś o tym... ale i tak byłem z nich bardziej zadowolony niż z Livebox`a, gdybym nie miał w domu Laptopa to został bym przy Sagem`ie.

Pozdrawiam - pYp

#185983  autor: amadeo
 24 maja 2007, 12:21
A co jeszcze do Livebox`a to nielubie że jak si.ę rozłączy to trzeba długo czekać aż się załaduje i od nowa połączy i zawsze trzeba żeby się połączyć wejśc na 192. . . ... i ręcznie ustawić zeby się połaczyło. No ale widomo nie ma co wymagac za takie pieniądze...
.
no bo zmiany trzeba zapisać u samej góry -zapis konfiguracji Livebox jesli zapisujesz a a livebox gubi nastawy to trzeba go wymienić

Obrazek

#186196  autor: pyp
 25 maja 2007, 11:43
amadeo pisze:no bo zmiany trzeba zapisać u samej góry -zapis konfiguracji Livebox jesli zapisujesz a a livebox gubi nastawy to trzeba go wymienić
No i własnie tak zrobiłem... To teoretycznie teraz nie powinny mi uciekać te UPD i TCP ?

Pozdrawiam - pYp