• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 25 z 35
  • 1
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 35

#184166  autor: yagi
 17 maja 2007, 09:47
Dideq pisze:A mi nie wyłączyli bo sie pisma zapodziały gdzieś... :D Ale już zrobiłem ^&%$#@$* na Hotline i będą wyłączone... Pani powiedziała że przeniosą mi do TT po zapłaceniu kary umownej. :) Echh, trzeba sie pofatygować po starter nowy :/ Ciekawe co z ta karą...
Powalilo ich z tym placeniem zeby przejsc do TT...

#184183  autor: Dideq
 17 maja 2007, 10:44
Jeszcze jak sie wkurzę to nie pójdę do TT... Tylko reszta rodzinki w Erze i będzie to nieekonomiczne. Narazie idę po starter TT, później się zobaczy. A co do PTC to jak to będzie?? 6 maja już dawno minął i nic... Czy w tej polsce wszystko musi trwać tak długo??

#184204  autor: czemu
 17 maja 2007, 13:16
MI TEZ ODCIELI TELEFON.... DO ZAPŁATY TYLKO 1200 POLSKICH MARNYCH ZŁOTYCH.......
Naliczyli karę umowną (dostałeś wezwanie do zapłaty), czy mówisz o tym co się odrgażali?

btw. dzisiaj dostałem odpowiedź z UOKiK, wieczorem udostępnie skany.

#184400  autor: galardo
 18 maja 2007, 01:35
już dwa wieczory minęły a skanów nima :-)

#184421  autor: Dideq
 18 maja 2007, 10:23
A u mnie znowu burdel w Erze. :D Złożyłem wypowiedzenie umów dnia 28 marca. Koniec cyklu u mnie to 16 każdego miesiąca więc chyba powinni wyłączyć telefon 16 maja?? Dzisiaj jest 18, dzwonie do konsultanta a ten mi wywalił ze do 16 czerwca... PARANOJA JAKAŚ!! Czyż w regulaminie nie jest podane że jest 30-dniowy okres wypowiedzenia?? A może 60-dniowy? :P

Niech no mi ktoś odpowie tu rzetelnie bo zgłupiałem. :evil:

#184424  autor: MADMAX
 18 maja 2007, 10:38
Oczywiście, że 30-dniowy, z tym że może prowadziłeś z nimi jeszcze jakąś korespondencję i liczą od daty ostatecznego zamknięcia Twojej sprawy (?)
Wydaje mi się jednak, że 16 maj powninien być właściwą datą wyłączenia numeru.

Pozdrawiam

#184433  autor: Dideq
 18 maja 2007, 10:57
Niby chcieli potwierdzenia zakończenia umowy i pisma z którym punktem sie nie zgadzam... Ale to kpina jest. Moje pismo z rozwiązaniem jest ostateczne!

#184451  autor: jahu
 18 maja 2007, 11:55
28 marca zlozyles - jesli masz (a powinienes miec) potwierdzenie tego faktu to sie nie przejmuj - wyciagnij kartez tele i olej ich - wg zapisu nawet ich regulaminow,umow itd 30 dniowy okres wypowiedzenia i tyle.

CYBER - jezeli tresc pisma z 28 byla jednoznaczna - rozwiazanie umowy z powodu zmian regulaminu to cokolwiek pozniej pisano nie zmienia faktu wypowiedzenia umowy przez klienta PTC. Ja nie rozumiem jak mozna zadac potwierdzenia wypowiedzenia umowy - wypowiedzenie to wypowiedzenie - i generalnie podejrzliwy jestem nawet w stosunku do ais pisemek cofajacych takie wypowiedzenia - dla mnie to raczej wtedy na zasadzie uprzejmosci ze strony operatora i nic wiecej. Wypowiedzenie samo w sobie przeciez pociaga skutki prawne i nie trzeba niczego potwierdzac - to by byla paranoja jakby wszedzie tak mieli ludzie potwierdzac...

Pewnie chca jeszcze kaske za 1 miesiac natrzaskac ;)

#184461  autor: czemu
 18 maja 2007, 12:50
Nie nie - skany po prostu wysłalem Witkowi, mam nadzieję że je gdzieś udostępni dla szerszej publiki ;)

#184479  autor: jahu
 18 maja 2007, 13:59
czemu - wrzuc tutaj i podaj linki: http://imageshack.us/

#184483  autor: Dideq
 18 maja 2007, 14:06
Właśnie tak zrobiłem... Wyciągnąłem kartę z Telefonu, i już mam inny numer. Nawet łbuzy fakturę wystawili... Juz ja im zapłacę... Z buta :P

#184497  autor: przemek910
 18 maja 2007, 14:45
jahu pisze:czemu - wrzuc tutaj i podaj linki: http://imageshack.us/
Nie musi, jak pisał:
czemu pisze:Nie nie - skany po prostu wysłalem Witkowi, mam nadzieję że je gdzieś udostępni dla szerszej publiki
Teraz Witek umieścił je w newsie na stronie głowniej: http://www.telepolis.pl/news.php?id=8427

Im więcej wykrzykników na końcu posta, tym głupsza osoba pisząca...

#184508  autor: czemu
 18 maja 2007, 15:14
Przy okazji dodam, że właśnie po telefonie do UKE dowiedziałem się, iż Era odmówiła wykonania zaleceń pokontrolnych, w związku z czym Prezes UKE rozpoczyna proces ukarania spółki. Pod koniec przyszłego tygodnia na stronie regulatora powinien znajdować się stosowny komunikat w tej sprawie.

#184510  autor: przemek910
 18 maja 2007, 15:16
czemu pisze:Przy okazji dodam, że właśnie po telefonie do UKE dowiedziałem się, iż Era odmówiła wykonania zaleceń pokontrolnych, w związku z czym Prezes UKE rozpoczyna proces ukarania spółki. Pod koniec przyszłego tygodnia na stronie regulatora powinien znajdować się stosowny komunikat w tej sprawie.
no fajnie, oni dostaną karę, a my? my - klienci Ery - dalej nie będziemy mogli rozwiązać umowy bez kary?

#184526  autor: jahu
 18 maja 2007, 15:50
Kin - jak to nie bedziesz mogl? Kara to kara i nie zmienia faktu ze dalej obowizauje prawo do ktorego Era sie musi stosowac - jak ci ewentualnie wystawia kare za zaerwanie to beda musieli dochodzic w sadzie gdzie polegna. Kary UKE to raczej kary dyscyplinujace - majace na celu jedynie "wyprostowanie" postepowania ERY - one nie zmieniaja faktu ze tak czy tak Era sie musi zastosowac do orzeczenia.

#184529  autor: przemek910
 18 maja 2007, 16:00
jahu pisze:Kin - jak to nie bedziesz mogl? Kara to kara i nie zmienia faktu ze dalej obowizauje prawo do ktorego Era sie musi stosowac - jak ci ewentualnie wystawia kare za zaerwanie to beda musieli dochodzic w sadzie gdzie polegna. Kary UKE to raczej kary dyscyplinujace - majace na celu jedynie "wyprostowanie" postepowania ERY - one nie zmieniaja faktu ze tak czy tak Era sie musi zastosowac do orzeczenia.
Nie zrywałem umów. Jednak miałem na myśli co innego.
Co z zaleceniami pokontrolnymi, PTC wykona je? <-- tak zapytam, będzie jaśniej :P

#184536  autor: Dideq
 18 maja 2007, 16:06
Jahu Ci odpowiedział. :P Kara kara, ale zalecenia pokontrolne swoją droga i tak MUSI wykonać. :mrgreen:
Ostatnio zmieniony 18 maja 2007, 16:06 przez Dideq, łącznie zmieniany 1 raz.

#184537  autor: jahu
 18 maja 2007, 16:06
Kin - szczerze obstawiam ze NIE - tyle ze ta ich decyzja nie wplywa na fakt ze tak czy tak wg wszelkich znakow na niebie i ziemi - oceny UKE, prawnikow ktorzy publicznie sie wypowiadali na ten temat - racja nie lezy po stronie Ery - naturalnie ostateczna decyzja pozostaje w rekach sadu i to w zasadzie jedyne rozwiazanie dla Ery wcelu uceiczki przed kara i zaleceniami.
Wiesz obojetne to czy wykona czy nie - ty masz prawo zerwac umowe.

Tak wogole to lipa ze strony Ery - jaby tak mieli jaja i byli przekonani co do slusznosci to od razu z chwila decyzji pokontrolnych zaskarzyli by to do sadu - tylko ze graja na zwloke bo chodzi o pieniazki..

#184540  autor: Dideq
 18 maja 2007, 16:07
jahu pisze:Tak wogole to lipa ze strony Ery - jaby tak mieli jaja i byli przekonani co do slusznosci to od razu z chwila decyzji pokontrolnych zaskarzyli by to do sadu - tylko ze graja na zwloke bo chodzi o pieniazki..
Święta prawda... Tylko "kapucha" ich interesuje, zamiast dobrą oferta spowodowac że klient zostanie mimo zmiany regulaminu. :)

#184541  autor: przemek910
 18 maja 2007, 16:09
jahu pisze:Wiesz obojetne to czy wykona czy nie - ty masz prawo zerwac umowe.
no chyba teraz już nie można... szkoda, wtedy było by pewnie. Ale nie ma co podskakiwać, za 2 miesiace konczy się umowa - mają pewność, że z nimi nie zostanę.

• Strona 25 z 35
  • 1
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 35
  • 1
  • 23
  • 24
  • 25