• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #183862  autor: Netbird
 16 maja 2007, 12:53
Witam!

Mam małą sprawe. Za jakiś czas wylatuje do Anglii z paczką. Głwnie do pracy etc. ale jak wiadomo trzeba sobie tam zakupić po numerze. ;p Chcemy zrobić tak żeby cała 5 miała tego samego operatora (pre-paid). Licze na to że np. będą jakieś pakiety wewnątrz sieci i inne bajery. I tutaj stawiam najważniejsze pytanie....jakiego Opa wybrać na Wyspach. Nie orientuje się za bardzo apropos tametego rynku telekomunikacyjnego. Potrafie tylko wymienić ich wszystkich i na tym moja wiedza się kończy. Jeśli ktoś miał lub nadal ma syczność lub też dużą wiedze na temat, tamtejszych cen, promocji, wyogdy, usług....Po prostu chce żeby ktoś mi opisał sytuacje jaka tam panuje...kto tam dzierzy berło, kto ma problemy z samym sobą (np. Era PL) Jakoś uslug ważniejszych opów...kto ma najlepszy zasiąg, chociaż na oko :> :> Potrzebuje reasumujac jak najwiecej info. ogólnikowo lub szczególowo obojetne. Będę czuł się zobowiązany jeśli pojawią się wiecej niż 3 konkretne posty. Dzięki, pozdrawiam!

....watch the world....

#183875  autor: pyp
 16 maja 2007, 13:32
Słyszałem że na wyspach najbardziej opłacalni pod względem cennika jest Vodafone i Orange. Niestety dokładnego cennika nie znam. Ale jak nie zależy wam na konkretnej sieci warto też się zainteresować MVNO (opertorzy wirtualni ).

Pozdrawiam - pYp

#183876  autor: frgt/10
 16 maja 2007, 13:39
pyp pisze:Słyszałem że na wyspach najbardziej opłacalni pod względem cennika jest Vodafone i Orange. Niestety dokładnego cennika nie znam. Ale jak nie zależy wam na konkretnej sieci warto też się zainteresować MVNO (opertorzy wirtualni ).
W sumie to jakbyś tak mi odpowiedział to bym poprosił o to byś już nie pisał ;) Nic mu nie powiedziałeś.

http://telepolis.pl/forum/profile.php?m ... ile&u=6170 profil jacentego - napisz mu wiadomość, on teoretycznie jest w UK :)

http://telepolis.pl/forum/viewtopic.php?p=292477#292477

#183882  autor: JacekS
 16 maja 2007, 13:51
Netbird pisze:Witam!

Mam małą sprawe. Za jakiś czas wylatuje do Anglii z paczką. Głwnie do pracy etc. ale jak wiadomo trzeba sobie tam zakupić po numerze. ;p Chcemy zrobić tak żeby cała 5 miała tego samego operatora (pre-paid). Licze na to że np. będą jakieś pakiety wewnątrz sieci i inne bajery. I tutaj stawiam najważniejsze pytanie....jakiego Opa wybrać na Wyspach. Nie orientuje się za bardzo apropos tametego rynku telekomunikacyjnego. Potrafie tylko wymienić ich wszystkich i na tym moja wiedza się kończy. Jeśli ktoś miał lub nadal ma syczność lub też dużą wiedze na temat, tamtejszych cen, promocji, wyogdy, usług....Po prostu chce żeby ktoś mi opisał sytuacje jaka tam panuje...kto tam dzierzy berło, kto ma problemy z samym sobą (np. Era PL) Jakoś uslug ważniejszych opów...kto ma najlepszy zasiąg, chociaż na oko :> :> Potrzebuje reasumujac jak najwiecej info. ogólnikowo lub szczególowo obojetne. Będę czuł się zobowiązany jeśli pojawią się wiecej niż 3 konkretne posty. Dzięki, pozdrawiam!
Wybierzcie siec o2 tu macie troche danych : http://telepolis.pl/forum/viewtopic.php?t=14435 , oprocz tego mozecie miec 500 darmowych minut co miesiac do o2 i na stacjonarne. A pewnie bedziecie dzownic do Polski tak wiec rowniez polecam link powyzej

[ Dodano: 2007-05-16, 15:52 ]
frgt/10 pisze:teoretycznie jest w UK
I fizycznie rowniez

#183885  autor: frgt/10
 16 maja 2007, 14:01
jacenty1812 pisze: I fizycznie rowniez
No tak, ale mi chodziło, że masz w profilu :) zamiast się cieszyć, że o Tobie pamiętam to ty nie miły jesteś xD

http://telepolis.pl/forum/viewtopic.php?p=292477#292477

#183887  autor: JacekS
 16 maja 2007, 14:05
frgt/10 pisze:No tak, ale mi chodziło, że masz w profilu zamiast się cieszyć, że o Tobie pamiętam to ty nie miły jesteś xD
Sorki zle zrozumialem ( a tak marginesie pisze z biblioteki gdzie mam neta za darmo niestety nie moge uzywac polskich liter gdyz ich po prostu nie ma)

#183892  autor: Netbird
 16 maja 2007, 14:09
Mhm no spoko Jacenty, ale np. jak wygląda sprawa z resztą opów? :P Z tego co ludzie gadają to prym na wyspach technologiczny i cenowy wiedzie Vodafone. I czy na bank brać O2? :P tam jest oo jeszcze raz tyle sieci co w Polsce ;p Skoro tam jesteś mogłbyś mi nieco przybliżyć wsiooooo 8) Pozdro!

Edit; A jak z zasięgiem O2? Czy ja już może mam jakieś chore filmy i w takich krajach nie ma tematów typu....ja mam słaby zasięg tam a tam :> :>

....watch the world....

#183897  autor: JacekS
 16 maja 2007, 14:13
Netbird pisze:Mhm no spoko Jacenty, ale np. jak wygląda sprawa z resztą opów? Z tego co ludzie gadają to prym na wyspach technologiczny i cenowy wiedzie Vodafone. I czy na bank brać O2? tam jest oo jeszcze raz tyle sieci co w Polsce ;p Skoro tam jesteś mogłbyś mi nieco przybliżyć wsiooooo Pozdro!
Z polakow ktorych znam 99% uzywa o2
Netbird pisze:Edit; A jak z zasięgiem O2? Czy ja już może mam jakieś chore filmy i w takich krajach nie ma tematów typu....ja mam słaby zasięg tam a tam :> :>
Zasieg o2 ma wszedzie ( pozatym byla to najlepsza siec w zeszlym roku), w przeciwienstwie np. do vodafone gdzie w moim miejscy zamieszkania ta siec nie ma zasiegu

[ Dodano: 2007-05-16, 16:14 ]
Napisz mi na pw co cie konkretnie interesuje i postaram sie jak najszybciej odpisac. Teraz nie moge bo lece do pracy.

#183906  autor: Netbird
 16 maja 2007, 14:19
Aha. Dużo się nasłuchałem o Vodafone i się napaliłem.....widocznie może i niepotrzebnie. Przeglądalem po trochu wszystkie strony tych opów i szczerze mówiąc to nic konkretnego nie wyczytałem...nie da się....nie ma tak jak to na polskich gdie jest w porównaniu z ENG czarno na białym....angielski umiem, ale strony same w sobie są mało przejrzyste. Kobieta moja która przed tym jak się poznaliśmy była tam rok temu, też twierdziała że duuużo ludu miało O2, aaaa tak z ciekawości (jeśli wiesz) to działa normlanie czy też jak "3" na roamingu krajowym z Orange UK :> :> hmmm słyszalem też że "3" mają zajebiste ceny... :roll:

....watch the world....

#183918  autor: zielo53
 16 maja 2007, 14:31
Ja byłem w "3" i bylo OK , cena SMSa do Polski = 1 minucie do Polski

Oto cennik :

http://www.three.co.uk/personal/price_p ... _costs.omp

Telefony tez maja w bardzo przystepnej cenie , szczerze polecam tę sieć

#184171  autor: D@rio
 17 maja 2007, 10:16
Netbird pisze:aaaa tak z ciekawości (jeśli wiesz) to działa normlanie czy też jak "3" na roamingu krajowym z Orange UK :> :> hmmm słyszalem też że "3" mają zajebiste ceny...
normalnie.

Warto się jeszcze zastanowić nad Virgin Mobile. Mają darmowe SMSy wewnątrz sieci. Jest to MVNO oczywiście.

Obrazek

#184192  autor: JacekS
 17 maja 2007, 12:00
zielo53 pisze:cena SMSa do Polski = 1 minucie do Polski
A ile kosztuje ta minuta ( na komorki )

[ Dodano: 2007-05-17, 14:03 ]
A juz wiem 35 p/min to ja teraz mam 30p/min na komorki i 7p/min na stacjonarne