• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 29 z 318
  • 1
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 318

#175649  autor: lookass
 19 kwie 2007, 23:37
rafcyk pisze:
Kamil23 pisze:Ile razy mozna zamieniac te pakiety w ciagu tych 60 dni , czy tylko raz czy wielokrotnie bo zapomniałem sie dopytac w salonie?
Można chyba zmienić tylko oferte jeden raz w ciągu okresu rozliczeniowego
Nie moze-na pewno ;) raz na miesiac.

#175650  autor: Prometo
 19 kwie 2007, 23:40
janlipa, http://www.era.pl/repositories/era_pl_r ... _new11.pdf

[ Dodano: 2007-04-20, 08:06 ]
lookass pisze:Nie moze-na pewno ;) raz na miesiac.
Czyli jak posiadam dwie uniwersalne to jak zmienię w 1 miesiącu na taniej w sieci, czy w drugim miesiącu mogę wrócić do 2 uniwersalnych?

[ Dodano: 2007-04-20, 08:08 ]
rafcyk pisze:Raczej dostaniesz, też tak miałem.
Dzisiaj o godzinie 7.30 dzwonił do mnie kurier, że będzie z przesyłką miedzy 12.00 a 14.00

#175696  autor: teder
 20 kwie 2007, 10:06
Pytanie,bo jestem nowy.Sprawdzalem w iBOA jakie mam opcje do wyboru i jest pewna lista telefonow oraz uslug.Czy w ERZE jest tak,jak w Orange,im bliżej do końca umowy,oferta bedzie ulegala zmianie,czy to juz jest wszystko,co mi zaoferuja,jesli idzie o przedluzenie.Umowa konczy mi sie 10 czerwca.

#175698  autor: rafcyk
 20 kwie 2007, 10:17
teder, Radze ci zadzwonić koło 9 maja do nich i targować warunki

Siemens C25 -> Nokia 3310 -> Nokia 6210 -> SE T630 -> Motorola V3 -> SE K750i -> Nokia 6131 -> Nokia 6300 -> Nokia E51 -> HTC Diamond -> Nokia E66 -> Samsung Galaxy I5800 -> HTC Wildfire -> Blackberry 9300 -> Nokia E6 -> Samsung Galaxy S2
 #175710  autor: piotrs1978
 20 kwie 2007, 11:30
Obecnie ostateczną propozycję z telefonem masz już na 2 mieisące przed zakończeniem umowy. Oczywiście w międzyczasie moga się zmienić warunki dla stałych Abonentów czy też ceny telefonów. telefony tanieją, bo wproadzane są nowe modele. Jeżeli to ma być telefon z dużym wy świetlaczem, to mogę polecić na przykład Samsunga e250. telefon posiada wbudowane radio, aparat ma tylko małą rozdzielczość(VGA). Ale za to ma duży czytelny wyświetlacz.

#175845  autor: mibrod
 20 kwie 2007, 17:38
Witam!

Ponieważ umowa skończyłą mi się jakiś czas temu wysłalem zapytanie do IBOA prosząc o ostateczną wersję oferty "przygotowanej dla mnie".
Oto co otrzymałem:

"Witamy

Dziękujemy za nadesłaną korespondencję.

W odpowiedzi na Pana korespondencję mamy przyjemność przedstawić indywidualną propozycję przygotowaną specjalnie dla Pana. Jeżeli chciałby Pan wymienić telefon na nowy oraz dodatkowo zoptymalizować koszty połączeń proponujemy wybór Oferty dla Wymagających!*

W ramach promocji gwarantujemy bezpłatną zmianę obecnej taryfy na nową - Era Nowy Komfort wraz z atrakcyjnymi pakietami indywidualnie dopasowanymi do Pana potrzeb. Przy wyborze promocyjnych pakietów otrzyma Pan aż 45 % upustu na abonament przez okres 24 pełnych cykli rozliczeniowych!!!
Poniżej przedstawiamy promocyjne zestawy:

*Era Nowy Komfort z 2 Ofertami Uniwersalnymi - miesięcznie 80 minut lub 320 SMS-ów do wszystkich sieci komórkowych w promocyjnej cenie 33,00 zł z VAT.

*Era Nowy Komfort z 3 Ofertami Uniwersalnymi - miesięcznie 120 minut lub 480 SMS-ów do wszystkich sieci komórkowych w promocyjnej cenie 49,50 zł zł

*Era Nowy Komfort z 4 Ofertami Uniwersalnymi - miesięcznie 160 minut lub 640 SMS-ów do wszystkich sieci komórkowych w promocyjnej cenie 66,00 zł z VAT

Era Nowy Komfort z 5 Ofertami Uniwersalnymi - miesięcznie 1200 minut lub 800 SMS-ów do wszystkich sieci komórkowych w promocyjnej cenie 82,50 zł z VAT

W taryfie Era Nowy Komfort stawka za minutę połączenia po wykorzystaniu minut z abonamentu to jedyne 0,72 zł z VAT za minutę połączenia, a koszt sms-a to 0,20 zł z VAT. Opłaty za połączenia naliczane są za każdą sekundę.

Dodatkowy jednorazowy pakiet minut do wykorzystania na połączenia do sieci Era, Tak Tak i na telefony stacjonarne wymiennych na smsy do sieci Era dla wszystkich aneksów z taryfami Era Nowy Komfort do wykorzystania przez cały czas trwania aneksu:
500 minut przy wyborze Zestawu składającego się z 3 Ofert
1000 minut przy wyborze Zestawu składającego się z 4 Ofert
1500 minut przy wyborze Zestawu składającego się z 5 Ofert
2000 minut przy wyborze Zestawu składającego się z 6 i 7 Ofert
Upust na Ofertę zostanie zachowany w przypadku zmiany Oferty Uniwersalnej na Ofertę Taniej w sieci, Ofertę Multimedialną , Ofertę z Przyjacielem lub Nowość! Ofertę blueconnect w telefonie. (Oferta z Przyjacielem i Oferta blueconnect w telefonie dostępne tylko przy wyborze min. 3 Ofert)

Dzięki ofercie będzie Pan mógł zakupić nowy telefon w promocyjnej cenie uzależnionej od wybranej taryfy. Poniżej zamieszczamy cennik aparatów (podana cena zawiera podatek VAT):
http://www.era.pl/repositories/era_pl_r ... _cen20.pdf

Powyższe propozycje może Pan zrealizować w każdym autoryzowanym punkcie sprzedaży oraz w Salonie lub Sklepie Firmowym sieci Era. W tym celu prosimy o zabranie ze sobą Dowodu Osobistego, który jest niezbędny do podpisania wspomnianego aneksu.

Dla Stałych Abonentów naszej sieci, istnieje możliwość wysłania kuriera, który dostarczy wybrany model telefonu oraz aneks do umowy z nowymi warunkami. Jeżeli zdecyduje się Pan taką drogą skorzystać z oferty, bardzo prosimy o kontakt z Biurem Obsługi Abonenta pod numerem 602 900 000 (opłata zgodna z Pana cennikiem).

Zachęcamy Pana do skorzystania z powyższej oferty.

* oferta może ulec zmianie"

#175851  autor: szejkspir
 20 kwie 2007, 17:52
ja mam troszkę inne pytanie. Mianowicie czy to prawda, że przy przedłużaniu umowy w ofercie bez telefonu ( dla oszczędnych)minuty poza siec wynoszą 38 gr, a do ery i stacjon 15 gr??
Koszt 1 pakietu w tej ofercie wynosi 15 zł. Oferta uniwersalna 40 min do wszystkich wychodzi=0,375 zł/min. W ofercie taniej w sieci 100 min Era, Heyah i stacjonarne 0,15gr/min.
Obecnie w ofercie z telefonem jest możliwość otrzymania zniżki na pakiet, cena spada do poziomu 16,50. Ceny wtedy kształtują się nastęująca: 0,42 zł i 0,17 zł co z dodatkowym telefonem w promocyjnej cenie jest bardzo korzystnym rozwiązaniem.

[ Dodano: 2007-04-20, 17:56 ]
Kamil23 pisze:Przedłuzyłem umowe z era i oczywiscie moge sobie zamieniac pakiety w ciagu 60 dni.
Na iBOA w usługach w podpunkcie Oferty Nowy komfort jest cos takiego " Oferta z przyjaciółmi to darmowe połączenia do 3 wybranych numerów w sieci Era, Heyah lub sieciach stacjonarnych. Jest to oferta promocyjna." Nie wiecie czy to tez mozna aktywowac zamiast jednego pakietu 40 minutowego?
Oferta z przyjaciółmi to to dwa pakiety Z przyjacielem, trzeci dostajesz gratis. Czy można je wymienić za oferty uniwersalne, niestety nie wiem.

[ Dodano: 2007-04-20, 18:02 ]
Otoz: Umowa w erze konczy sie powiedzmy 20 maja, czy musze wypowiedziec umowe 30dni przed tzn: 20 kwietnia? Wypowiedziec = poinformowac ich ze nie satyskakcjonuja mnie warunki i konczymy umowe:)
Musisz ich poinformować pisemnie o wypowiedzeniu umowy. Gdzieś w tym wątku była już informacja co takie pismo powinno zawierać. Musisz je wysłać zanim zostanie 30 dni do końca umowy. Decyduje data stempla pocztowego.

[ Dodano: 2007-04-20, 18:10 ]
mibrod, widzę, że otrzymałeś najlepsząofertę jaką teraz osoba indywidualna może otrzymać. Moje uwagi: zapomnieli napisać, że cenę telefonu możesz jeszcze obniżyć punktami Era Premia, ofertę możesz zrealizować w każdym salonie - dotychczas taką propozycję można było otrzymać w trakcie negocjacji z działem do spraw utrzymania klienta w BOA i zrealizoać za pośrednictwem kuriera.

#175914  autor: ja
 20 kwie 2007, 22:10
Witam wszystkich.
Mam jedno pytanie. Z postów powyżej wynika, że przy ofercie z telefonem, era standardowo już proponuje cenę 16,50 zł. za pakiet, a czy ktoś zna taką "standardową" cenę dla oferty bez telefonu, bo rozumiem, że powinna być niższa niż 15 zł. o których jest mowa na stronach Ery.
Pozdrawiam.

#175931  autor: szarzeski
 20 kwie 2007, 22:47
Witam!

Jestem trochę nowy w temacie ale poczytałem trochę i się zdziwiłem...Kończy mi się umowa w Erze (dokładne 12 maja) i co mam zrobić żeby dostać warunki jak powyżej
(*Era Nowy Komfort z 3 Ofertami Uniwersalnymi - miesięcznie 120 minut lub 480 SMS-ów do wszystkich sieci komórkowych w promocyjnej cenie 49,50 zł zł

*Era Nowy Komfort z 4 Ofertami Uniwersalnymi - miesięcznie 160 minut lub 640 SMS-ów do wszystkich sieci komórkowych w promocyjnej cenie 66,00 zł z VAT )
??

Interesuje mnie abonament za mniej więcej 60zł z telefonem (no właśnie co z oferty ery możecie mi polecić)

#175937  autor: zol82
 20 kwie 2007, 23:00
Witaj.
Napisz do nich meila poprzez i-boa.
Zaznacz, że obecna oferta jest mało atrakcyjna.
To w zupełności wystarczy aby otrzymać w/w rabat.

Co możemy ci polecić? Hmmm, ale telefon? pakiety?
Więcej konkretów.

#175940  autor: szarzeski
 20 kwie 2007, 23:16
zol82 pisze:Witaj.
Napisz do nich meila poprzez i-boa.
Zaznacz, że obecna oferta jest mało atrakcyjna.
To w zupełności wystarczy aby otrzymać w/w rabat.

Co możemy ci polecić? Hmmm, ale telefon? pakiety?
Więcej konkretów.
a jak powiem tak kolesiowi w tym biurze utrzymania to pujdzie na to czy bedzie kręcił?

Co do polecania to oczywiście chodziło mi o telefony bo pakiety to chyba kwestia indywidualnych potrzeb.

#175987  autor: zol82
 21 kwie 2007, 07:36
Witaj.
Spokojnie. Jak to mu powiesz to wystarczy.
Tylko dopiero to wywalczysz właśnie w dziale utrzymania klienta.

Co do telefonu to napisz przy ilu pakietach i do jakiej kwoty.
Pozdrawiam

#176004  autor: janlipa
 21 kwie 2007, 10:20
Czytam te opcje i juz sie powoli "gmatfam":).

Czy ktos moze mnie oswiecic czy cena o ktorej mowicie za pakiet, np 16.50 zl (brutto) to jest cena za pakiet ktory w np w tej ofercie tutaj:
http://www.era.pl/pl/indywidualni/moje_ ... en_telefon
jest za 30 zl?

Tak mam to rozumiec? I ta cena jest na caly czas trwania umowy? Jezeli tak to zakladam ze bez sluchawki czy sie myle?:) jezeli Bez to jakie sa ceny takiego pakietu jednego z sluchawka - ceny realne do wynegocjonowania.:)

___
I dalej.. jezeli jest tak cudownie super hiper ekstra w indywidualnej ofercie to jak wyglada sprawa w biznesowej w przedluzeniu?

Czy dwie promki ktore sa z fonami tzn: numery za grosz (+pakiet minut) lub obnizka abo na iles miesiecy to jedyne i nie podwazalne?

look tutaj: http://www.era.pl/pl/biznes/moje_konto/wymien_na_lepszy

Uwazam ze te oferty biznesowe to cienizna, wciskaja jakis pakiet minut ktory jest pomniejszany o ilosc minut wydzwonionych w usludze 10 numerow za grosz. To jakis debilizm totalny:)

Wiec generalnie interesuje mnie...

Rachunki na poziomie 140zl miesiecznie, chce przejsc teraz na pakiet biznes za te 73.20 gr bo obnize sobie koszty tymi 10numerami za grosz. Ale jak mam wziazc ten pakiet minut i numerki to jak juz wspomnialem wyzej to raczej strzal w stope.

Interesuje mnie cos takiego:
nokia 6230i za 1zl (+blutoth.:) da rade za darmo?)
abo 73.20
znizka -24zl na okres conajmniej 12 miechow
nie chce pakietu minut ani blueconnect
chce tylko 10 x 1gr.

Czy to jest realne..
jezeli spokojnie jest realne to czy moge walczyc o znizke trwajaca dluzej?:)

pozdro i dzieki

_
http://tiliapictures.googlepages.com

#176012  autor: szejkspir
 21 kwie 2007, 10:42
janlipa pisze:Czy ktos moze mnie oswiecic czy cena o ktorej mowicie za pakiet, np 16.50 zl (brutto) to jest cena za pakiet ktory w np w tej ofercie tutaj:
http://www.era.pl/pl/indy.../wymien_telefon
jest za 30 zl?

Tak mam to rozumiec? I ta cena jest na caly czas trwania umowy? Jezeli tak to zakladam ze bez sluchawki czy sie myle?:) jezeli Bez to jakie sa ceny takiego pakietu jednego z sluchawka - ceny realne do wynegocjonowania.:)
Jest to standardowa oferta dla osób przedłużających umowę z wymianą telefonu. Dostaje się w jej ramach upust na abonament 33% => cena spada do 20zł za pakiet. Ale można jeszcze ja zbić negocjując z Działem do Spraw Utrzymania Klienta w BOA do poziomu 16,50zł za pakiet. Cały czas mówie o ofercie z nowym telefonem (ceny aparatów jak w cenniku na wyżej wymienionej stronie - nie można ich zbić, jedynie punktami Era Premia). Zniżka na abonament obowiązuje na okres umowy - 24 miesiące. Po ich upływie, gdy umowa "na czas określony" przejdzie w umowę "na czas nieokreślony" płacisz już standardową stawkę 30zł za pakiet - jeśli oczywiście wcześniej nie podpiszesz kolejnego aneksu na zasadach które będą w owym czasie obowiązywć.

#176073  autor: szarzeski
 21 kwie 2007, 12:24
zol82 pisze: Co do telefonu to napisz przy ilu pakietach i do jakiej kwoty.
Pozdrawiam
Biorę 3 lub 4 pakiety za era premia mam 100 zł zniżki na telefon i chę wydać jakieś 100 zł

#176078  autor: zol82
 21 kwie 2007, 12:33
szarzeski pisze:
zol82 pisze: Co do telefonu to napisz przy ilu pakietach i do jakiej kwoty.
Pozdrawiam
Biorę 3 lub 4 pakiety za era premia mam 100 zł zniżki na telefon i chę wydać jakieś 100 zł
Tu już musisz zdecydować konkretnie.
Cena telefonu w niektórych przypadkach to nawet 300zł róznicy.
Np. SE K800 przy trzech pakietach to koszt 699zł a przy czterech 399zł.

#176094  autor: szejkspir
 21 kwie 2007, 13:00
Tu już musisz zdecydować konkretnie.
Cena telefonu w niektórych przypadkach to nawet 300zł róznicy.
Np. SE K800 przy trzech pakietach to koszt 699zł a przy czterech 399zł.
Może wątek wyboru telefonu przenieście do dedykowanego rozdziału. Nie zaśmiecajmy OT'ami i tak już dość długiego tematu.

#176163  autor: Prometo
 21 kwie 2007, 16:36
Dlaczego po przedłużeniu umowy na kolejne 2 lata w Erze na aneksie do umowy nie ma zaznaczonych upustów dla mnie czytelnych i zrozumiałych jest tylko napisane oferta promocyjna nr taki a taki i, że będę korzystał z taryfy Era Nowy Komfort?

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#176165  autor: rafcyk
 21 kwie 2007, 16:40
Prometo, kilka postów wyżej zwróciłem uwagę na to samo. Jednak nikt mi nie opowiedział. Trochę to dziwne, bo tak naprawdę podpisałem to w ciemno :( nie ma tam wyszczególnionych żadnych warunków.

Siemens C25 -> Nokia 3310 -> Nokia 6210 -> SE T630 -> Motorola V3 -> SE K750i -> Nokia 6131 -> Nokia 6300 -> Nokia E51 -> HTC Diamond -> Nokia E66 -> Samsung Galaxy I5800 -> HTC Wildfire -> Blackberry 9300 -> Nokia E6 -> Samsung Galaxy S2
  • Strona 29 z 318
  • 1
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 318
  • 1
  • 27
  • 28
  • 29