• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
  • Strona 2 z 9
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9

#173692  autor: GSM_Maniak
 13 kwie 2007, 17:31
Bardzo ciekawe wejście nowego opa, podobne do wejścia Heyah. Nikt też wtedy nie wiedział co oznacza ta czerwona łapa :-D Mysle, że to Avon lub jakiś bank, bo inne firmy które chca wejśc na rynek, jak narazie nie podpisywały umów z żadnym operatorem.

#173693  autor: mation
 13 kwie 2007, 17:35
Po wejściu na rynek Play, kolejne firmy chcą działać jako wirtualni operatorzy telefonii komórkowej (tzw. MVNO). Wśród nich są Tele2, który chce korzystać z sieci Polskiej Telefonii Komórkowej i GTS Energis, który taką umowę ma podpisać z Polkomtelem. Oba podmioty złożyły już także wnioski w Urzędzie Komunikacji Elektronicznej, który rozpoczął konsultacje na temat stawek rozliczeniowych.
czyli wg mnie albo Tele2 albo GTS Energis (co to jest to drugie?? :D )

news jest z 9kwietnia tak apropos.

#173694  autor: MADMAX
 13 kwie 2007, 17:35
Ktoś wcześniej skojarzył www.nowyoperatorkomorkowy.pl z PLUSem?
Być może idąc tym tropem to coś rozjaśni?
http://www.egospodarka.pl/19110,mBank-m ... ,38,1.html

Jeśli mBANK współpracuje z polkomtelem a ww. stronka także ma coś wspólnego z tym opem to może jest to właśnie ów bank?

Pozdrawiam

#173696  autor: mation
 13 kwie 2007, 17:37
przeciez mBank jest juz jakis czas wirtualnym operatorem. a tu pisze, ze jest to nowy operator.

[ Dodano: 2007-04-13, 17:38 ]
mBank uruchomił mBank mobile - pierwszego w Polsce, wirtualnego niezależnego operatora sieci komórkowej. Tym samym mBank zaproponował integrację usług telekomunikacyjnych i bankowych, oferując usługi komórkowe oraz ofertę telefonów NOKIA, a wkrótce również bezprzewodowy dostęp do Internetu. Partnerem mBanku w tym przedsięwzięciu i dostawcą infrastruktury GSM jest Polkomtel SA, operator sieci Plus i Sami Swoi.
tu jest wspomniana nokia, a reklama jest z sonym

#173699  autor: MADMAX
 13 kwie 2007, 17:39
mation pisze: GTS Energis (co to jest to drugie??
No jak to? To jest poważna firma na rynku :)
Dawny Energis Polska przejęty przez GTS.

[ Dodano: 2007-04-13, 17:41 ]
mation pisze:przeciez mBank jest juz jakis czas wirtualnym operatorem. a tu pisze, ze jest to nowy operator.
Tak, ale być może chcą dotrzeć do szerszego grona klientów w ten sposób? Wcześniej osobiście żadnej akcji mBanku nie widziałem.

Pozdrawiam

#173702  autor: mation
 13 kwie 2007, 17:42
ja do tej pory nie widze akcji mBanku, bo nie wiem czy to jest ich akcja. wg mnie mBank nie potrzebuje takiej reklamy, bo jest to oferta skierowana do ich klientow i wystarczy, ze maja informacje o tym na swojej stronie.

[ Dodano: 2007-04-13, 17:49 ]
tak sobie teraz skojarzylem. jesli reklama byla w metrze, a metro nalezy przeciez do Agory, to jest duze prawdopodobienstwo, ze operatorem jest Agora.

#173708  autor: Wiedziu
 13 kwie 2007, 17:54
mation pisze:ja do tej pory nie widze akcji mBanku, bo nie wiem czy to jest ich akcja. wg mnie mBank nie potrzebuje takiej reklamy, bo jest to oferta skierowana do ich klientow i wystarczy, ze maja informacje o tym na swojej stronie.

[ Dodano: 2007-04-13, 17:49 ]
tak sobie teraz skojarzylem. jesli reklama byla w metrze, a metro nalezy przeciez do Agory, to jest duze prawdopodobienstwo, ze operatorem jest Agora.
znaczy że nikt inny nie może sobie wykupić reklamy w "Metro"? 5 operator a i tak rewelacji nie będzie :lol:
Ostatnio zmieniony 13 kwie 2007, 19:00 przez Wiedziu, łącznie zmieniany 1 raz.

Redaktor na portalu http://next-game.pl odpowiedzialny za PlayStation 3 i Androida.

#173711  autor: mation
 13 kwie 2007, 17:59
no niby moze. tylko tak skojarzylem. po drugie nie bedzie to piaty operator bo bedzie to op wirtualny. napewno wirtualny, bo nie bylo zadnego przetargu. jesli juz wliczac operatowrow wirtualnych to bedzie to operator osmy! (era, plus, orange, play, heyah, mBank, SS no i ten nowy)

#173713  autor: GSM_Maniak
 13 kwie 2007, 18:02
Za 135 godzin i 58 minut się przekonamy :D To będzie chyba szósty operator bo Heyah i SS nie są operatorami tylko dodatkowymi ofertami Ery i Plusa tak mi sie wydaje.

#173720  autor: MADMAX
 13 kwie 2007, 18:10
Tele2 z tego co pamiętam także otrzymała kiedyś zakres numerów 9 cyfrowych więc ten trop także może być dobry ;)

Pozdrawiam

#173734  autor: mation
 13 kwie 2007, 18:43
w news, ktory wczesniej zacytowalem bylo wspomniane o Tele2 wiec to jest prawdopodobne. sadze, ze bedzie to albo ten GTS Energis albo tele2. ale pozyjemy zobaczymy. mam nadzieje, ze zaprezentuje jakas ciekawa oferte. chociaz jesli byloby to tele2 to w media huczalo by, ze ci kretacze jeszcze na rynek komorkowy wchodza. wiec mysle, ze bedzie to jednak GTS Energis.

[ Dodano: 2007-04-13, 18:52 ]
a moze to jednak nie operator wirtualny? chociaz dopiero ma byc przetarg, a nie juz wejscie tego operatora.

[ Dodano: 2007-04-13, 18:57 ]
jeszcze apropos wirtualnych opow, to znalazlem ze w lipcu banko PKO BP ma takim się stać.

[ Dodano: 2007-04-13, 18:59 ]
Do wejścia na rynek szykuje się kolejny (piąty) operator – Centernet – należący do funduszu NFI Midas kontrolowanego przez króla polskiej giełdy, Romana Karkosika.
Operator złożył do Urzędu Komunikacji Elektronicznej wniosek o udział w przetargu na GSM 1800 (66 kanałów). Trzeciego kwietnia fundusz zdecydował o zwiększeniu kapitału własnego operatora do 12 mln 551 tys. zł.
Czwartego kwietnia Centernet zawarł umowę kupna 80 proc. udziałów brytyjskiej firmy Xebra Limited za 2,1 mln funtów. Do firmy należy m.in. spółka Extreme Mobile, która ma ambicje stać się wirtualnym operatorem (MVNO) w brytyjskim Vodafone. (pk-Teleinfo24)

#173741  autor: Giorgio_Armani
 13 kwie 2007, 19:18
Looknijcie tu http://domeny.onet.pl/wyn_wysz.html?dom ... &x=29&y=10

A potem tu http://www.zentropy.pl/serwisy_internetowe.html

Robią strony dla Polkomtela więc pewnie firma ta chce odpowiedzieć na Play'a i tworzy kolejną markę skierowaną dla młodzieży (ale inną niż Sim+)

Zobaczymy czy dobrze myślę :-D

#173742  autor: mation
 13 kwie 2007, 19:20
juz sie nie moge doczekac, aby zobaczyc jaki to operator :-D :-D :-D :-D

#173757  autor: MADMAX
 13 kwie 2007, 20:08
mation pisze:juz sie nie moge doczekac, aby zobaczyc jaki to operator
Przyznam, że bardziej mnie to intryguje niż ten cały PLAY z jego marną akcją marketingową i nietrafionymi spotami :)
I to niezależnie od wyniku, który poznamy za 133h 8)

Pozdrawiam

#173780  autor: scinek007
 13 kwie 2007, 21:20
Wiecie co przed chwileczką weszłęm na stronkę www.nowyoperatorkomorkowy.pl i wyskoczyło mi zupełnie coś innego niż gdy byłem na niej wcześniej. Było napisane tak jagdy normalnym długopisem, że ,, nie mogłeś się doczekać tak ??? narazie tylko dla ciebie podamy nazwe zupełnie innego operatora... " i nazwa to PROJECTfive.
Kiedy weszłem ponownie było znów odliczanie i fajna muzyczka :)
Zobaczymy jaką oferte dadzą :D

>>>coll<<<

#173788  autor: Prometo
 13 kwie 2007, 21:28
Może to będzie Dialog :?:

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#173800  autor: Opportunist
 13 kwie 2007, 21:53
scinek007 pisze:Wiecie co przed chwileczką weszłęm na stronkę www.nowyoperatorkomorkowy.pl i wyskoczyło mi zupełnie coś innego niż gdy byłem na niej wcześniej. Było napisane tak jagdy normalnym długopisem, że ,, nie mogłeś się doczekać tak ??? narazie tylko dla ciebie podamy nazwe zupełnie innego operatora... " i nazwa to PROJECTfive.
Kiedy weszłem ponownie było znów odliczanie i fajna muzyczka :)
Zobaczymy jaką oferte dadzą :D
Nie widziała d*** słońca :P

Obrazek

#173829  autor: blom
 13 kwie 2007, 22:56
inetnum: 217.17.46.168 - 217.17.46.175
netname: Zentropy-PL
descr: McCann Erickson Poland
descr: ul. Transportowcow 11/13
descr: 02-858 Warsaw
country: PL

----------------
w konkursach tvn jest DRM jakiś op czy DPM - moglem cos pomieszać - ale w tej stopce czerwony kwadrat z takimi 3 literkami obok innych opów sie pojawia!

no to sie zablokuje serwer jak dojdzie do 0 jak sie ludziki zuca

#173856  autor: tomico
 14 kwie 2007, 00:00
A ja stawiam na MNI bo oni mieli bardzo szybko uruchomić MVNO w Orange. Jak nie to tele 2 albo GTS.

#173861  autor: Pawrzes
 14 kwie 2007, 00:52
A może to już Sferia :?: Znajomy testował dla nich chińskie telefony komórkowe pracujące w pasmie CDMA, bez karty SIM i z numerem stacjonarnym.

Pozdrawiam
  • Strona 2 z 9
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4