Apropo, dzisiaj będą w MediaMarkt Lublin, na tej wyspie PLAYu, spędziłem trochę czasu. Dzięki miłej i uroczej (

) kobitce, miałem okazję trochę poznać system PLAYa, obsługę, dowiedzieć się parę rzeczy itp. itd.
Powiem Wam, że PLAY ma specjalną aplikację do przyjmowania aplikacji. Jest ona częścią jednego, integralnego systemu (nazwy niestety nie mogę zdradzić). A więc, jak najbardziej możliwość składania reklamacji istnieje. Poprostu, wszelka odmowa wynika z opieszałości i lenistwa obsługi.
Niestety, owa aplikacja często sprawia psikusy i się potrafi "zawiesić"...co i podczas mojej wizy pechowo miało miejsce.
Ponadto, aplikacja jest o tyle wadliwa, że przy opcji "wybór numeru" potrafi wyświetlić max. 4 numery (a zdarza się że tylko 2). Stąd, wyszukiwanie czegoś fajnego, "pozłacanego" to nie lada problem, i trzeba się troszkę ostukać w klawisze...
Przy okazji, od dziś jestem posiadaczem PLAY Karty. Udało mi się wybrać i aktywować kartę bezpośrednio z systemu, on-line. Dzięki temu Pani z Wyspy przydzieliła mi złoty numer, i skorzystałem z oferty dla "niedoszłych" testerów, którzy zarejestrowali się na stronie. A więc, czas wielkich testów ruszył!
Niestety, także na lubelskiej wyspie MM jest problem z telefonami. Ale miło mnie zaskoczyli, iż na stanie mieli Nokię. Właśnie Nokię 6288. Była także Nokia 6151. Ponadto były jeszcze jakieś Samsungi m.in Z400. Był także ich telefon flagowy - LG. Nie było natomiast i600 (tym byłem zainteresowany).
Ponadto, dowiedziałem się, że za 2 - 3 tygodnie na wyspach dla klientów mają pojawić się kubki, smyczki, koszulki, długopisy, podkładki pod mysz itp. gadżety. Podobno mają także dojść nowe modele telefonów i polepszyć się dostawy, zwłaszcza Nokii. Nie wiem ile w tym prawdy, ale fatalną sytuację z dostępnością telefonów Nokii, podobno jest winna sama Nokia która delikatnie mówiąc "nawala" z dostawami.
Aha, dodam że telefoniki są ładnie pakowane, w pudełka z logo "szlaczki" PLAY. Nawet papiery do telefonu, instrukcja obsługi jest w okładcce "PLAYowskiej"

(nie wiem czy to wada, czy zaleta...). Oczywiście o brand'owanym menu nie muszę wspominać...
Niestety, nie dysponuję fotkami wyspy bo pech chciał, że w tym momencie padła mi bateria w mojej N70

ale to na pewno da się nadrobić...
Pozdrawiam user'ów sieci PLAY i dla Pani Iwonki z "PLAY MM Lublin"