• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.

#162248  autor: iSiO
 14 mar 2007, 19:44
Telefon był kupiony w sklepie Mix - elektronics, również tam został oddany do naprawy. Sklep wysłał telefon do "Elkom GSM Serwis w Siedlcach" no i tam właśnie stwierdzono ww usterki. Ja powiedziałem tylko że wyswietlacz miga i sie nie włacza, oni wydedukowali to coś co napisałem powyżej. Nigdy też nie było problemów z dzwiekami...sam nic o tym nie wspominałem.

#162300  autor: yo!
 15 mar 2007, 03:51
a facet w serwisie nokii upierał się dziś że każda ingerencja w soft skutkuje utratą gwarancji...

fear ends
when yo! comes

#162505  autor: JacekS
 16 mar 2007, 16:29
Ja mialem przypadek ze gdy pracowalem jeszcze w Ideii ( nie w Orange) to babce w motoroli v500 bateria trzymala 1 dzien i telefon by, wyslany dop serwisu ale nic ie zrobili i przychodzila i teleofn znowu byl wysylany az w koncu wymienili jej na nowy. Ale co ja sie nasluchalem od niej

#168137  autor: plastic
 30 mar 2007, 10:19
ja ostatnio czytałam, o kolesiu który zdjął sobie simlocka i nie chcieli mu uznać gwarancji. facet ich zaskarżył i sprawę wygrał, więc jak ktoś będzie miał taki problem wysttarczy sie powołać na decyzję sądu w jego sprawie. tylko za cholere nie pamietam gdzie to widziałam, chyba w 'metrze' albo na gazeta.pl

#168142  autor: Kaczy
 30 mar 2007, 10:48
plastic pisze:więc jak ktoś będzie miał taki problem wysttarczy sie powołać na decyzję sądu w jego sprawie
Tylko w Polsce sądy nie działają na zasadzie precedensu. Czyli 1. wygrana sprawa nie daje innym takiego samego wyroku. I nie można się odwołać na zasadę, "że tamten Pan wygrał". Trzeba prowadzić koleją sprawę.
plastic pisze:tylko za cholere nie pamietam gdzie to widziałam, chyba w 'metrze' albo na gazeta.pl
Na telepolis też o tym pisali.

...::: Made for loneliness :::...

#173717  autor: Techwin
 13 kwie 2007, 18:08
W przypadku wielu modeli (DC4, większość SE, większość Samsungów) istnieje możliwość założenia simlocka z powrotem przy pomocy odpowiednich boxów serwisowych, robiłem to wiele razy i nigdy nie było problemów z uznaniem takiej gwarancji, polecam tą metodę bo po co tracić tydzień lub dwa, by dostać z powrotem telefon nienaprawiony z anulowaną gwarancją.