• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
  • Strona 19 z 25
  • 1
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 25

#164988  autor: D@rio
 22 mar 2007, 21:07
piwosz pisze:kasey, ZNAWCO N73 jest na tyle "mądrym" urządzeniem, że bez trudu radzi sobie z taką aplikacją jaką jest eragg! pozatym w spisie "obsługiwanych" telefonów jest SE k800i, technologicznie zblożony do n73 tzn wyświetlacz QVGA, java 2.0 czy coś jeszcze potrzebne żeby aplikacja *.jar ruszyła na n73?????
to nie ma żadnego znaczenia. Każda aplikacja musi zostać wyprofilowana pod odpowiedni telefon. To, że Windows XP chodzi teoretycznie np. na Pentium III 750MHz to nie znaczy, że będzie on chodził dobrze...

Obrazek

#165021  autor: Krisu6230i
 22 mar 2007, 21:56
a nei jest tak jak na komputerach ze na kazdym systemi java dziala dzieki temu ze jest przenosna (JVM) ? nie wystarczy miec jave 2.0 na komie zeby to gg smigalo , no i powiedzmy odpowiednia rodzialke ekranu.

/*Boris the Blade, or Boris "the Bullet Dodger." As bent as the Soviet's sickle, and as hard as the hammer that crosses it. Apparently, it's impossible to kill the bastard.*/
http://ag.bocznica.org/

#165032  autor: Animatter
 22 mar 2007, 22:11
Krisu6230i pisze:norz, nie poniewaz ta subskrypcja automatycznie sie przedluza, wiec nie ma sensu kupowania wiecej niz 1 okresu subskrypcji na raz.
A mi sie nie przedłuża automatycznie. Co tydzień przy próbie zalogowania w aplikacji pojawia się opcja zakupu subskrypcji na kolejny tydzień. Moge zrobić sobie np 2 dni przerwy pomiędzy końcem a zakupem kolejnej, np na weekend (gg w domu) i odpalić dalej w poniedziałek rano. Co dziwne, ta opcja ta pojawiła się po rezygnacji (wysłaniu smsa gg anuluj) i ponownej aktywacji...

#165072  autor: D@rio
 22 mar 2007, 23:03
Krisu6230i pisze:a nei jest tak jak na komputerach ze na kazdym systemi java dziala dzieki temu ze jest przenosna (JVM) ?
wersji JAVY jest kilkanaście...

Obrazek

#165074  autor: Krisu6230i
 22 mar 2007, 23:05
D@rio, ok, ale co z virtualna maszyna java ?
przeciez po to sie instaluje na roznych systemach to ustrojstwo zeby na kazdym aplikacje java dzialaly.

/*Boris the Blade, or Boris "the Bullet Dodger." As bent as the Soviet's sickle, and as hard as the hammer that crosses it. Apparently, it's impossible to kill the bastard.*/

#165081  autor: D@rio
 22 mar 2007, 23:16
Krisu6230i pisze:D@rio, ok, ale co z virtualna maszyna java ?
przeciez po to sie instaluje na roznych systemach to ustrojstwo zeby na kazdym aplikacje java dzialaly.
no tak. Ale są różne wersje i różne aplety JAVY, także na telefony. Stąd, jedna aplikacja nie działą na jednym telefonie, a na drugim będzie działać. Kiedyś, ktoś na forum już wyjaśniał tę kwestię...

"Java Virtual Mashine" to tylko nazwa generalnie.

Obrazek

#165088  autor: Krisu6230i
 22 mar 2007, 23:26
D@rio, ok w wolnym czasie podraze troche ten temat i moze wykopie to tu na forum :)

#165143  autor: D@rio
 23 mar 2007, 00:45
Krisu6230i pisze:D@rio, ok w wolnym czasie podraze troche ten temat i moze wykopie to tu na forum
tak samo pamiętam że Nokia instaluje jakieś różne wersje Javy w swoich telefonach. Warto się zagłębić. Ja też może znajdę jakieś głębsze info na ten temat.

Obrazek

#165152  autor: piwosz
 23 mar 2007, 01:12
dobra,a co powiecie o operze mini? Ściągnąłem tą aplikacje dedykowana na mój telefon i ten sam plik instalacyjny przesłałem na znajomego 3250 i śmigała bez problemu...
Jak już odszukacie ten temat o którym mówicie to proszę o info.

:occasion5:

#165160  autor: dechomenon
 23 mar 2007, 01:55
kasey pisze:
dechomenon pisze:
ale pewnie też dlatego, że mój telefon nie jest na liscie modeli obsługujacych eragg chociaz nie do końca bo w sumie nie było mojego fona a działało hehe paradoks..?

no to czego ty oczekujesz, cżłowieku!!!!To jakby próbować obsługwać przeglądarke w telewizorze, boshe!!!!
kolego faktem było że działało bez większych problemów...a że teraz sie kaszani to juz kolejny fakt! i nic na to nie poradze...pisze tak jak było i jak jest teraz
NEO
ostro. Telefonu nie ma w polecanych do obsługiwania GG, a ty używasz i jeszcze się czepiasz, że coś tam tobie 'wariuje'
a czepiam się bo działało proste prawda?

#166705  autor: kasey
 26 mar 2007, 16:12
ktoś tu pisał o wyskakujących błedach w komunikowaniu się pomiędzy dwoma SonyEricssonami, już nie ma problemów. Zostało to poprawione podobno. Znajomemu przynajmniej już wszystko działa.

#167889  autor: Neo
 29 mar 2007, 16:01
chyba nic nie wyskakuje już na soniakach, bo nikt nie skarży się jakoś. Nowa aplikacja eraGG?

#168231  autor: Adrianek17
 30 mar 2007, 15:55
A ja mam takie pytanie. Posiadam Nokie 2610 i mam HeyahGG i mam taki problem nie widzę opisów innych osób a na Simensie S65 są. Czy to przez rozmiary wyświetlacza?

#169063  autor: Animatter
 01 kwie 2007, 22:12
Adrianek17 pisze:A ja mam takie pytanie. Posiadam Nokie 2610 i mam HeyahGG i mam taki problem nie widzę opisów innych osób a na Simensie S65 są. Czy to przez rozmiary wyświetlacza?
No wlasnie mam podobny problem. Wyslalem przed chwila maila do Ery, jednoczesnie pytajac sie o nowa wersje i takie tam, jak przyjdzie odpowiedz umieszcze.

#169172  autor: dechomenon
 02 kwie 2007, 09:37
może kolejny raz coś sie wali ?

#169364  autor: Animatter
 02 kwie 2007, 19:33
dechomenon pisze:może kolejny raz coś sie wali ?
Jeśli o opisy chodzi to chyba nie wina aplikacji.
Z Ery dostałem odpowiedź:
"Odnosząc się do statusu (opisu) danego kontaktu, nie jest on widoczny z pozycji aparatu."
Nie wiem na jakiej podstawie ale wydaje mi się, że to kwestia wyświetlacza.

Zapytałem jeszcze o ewentualny termin nowej wersji otrzymałem to, czego się spodziewałem:
"Nawiązując do terminu wprowadzenia nowej wersji, nie jestem w stanie udzielić odpowiedzi na to pytanie, gdyż wprowadzenie nowej aplikacji to szereg różnych testów, których wyniki mogą przyśpieszyć lub opóźnić jej wprowadzenie. W momencie, gdy zostanie ona wprowadzona, informacja o tym fakcie na pewno zostanie odpowiednio zakomunikowana."

Przy okazji przekazali do odpowiedniego działu moje sugestie o możliwości posiadania większej liczby kontaktów i tych nieszczęsnych opisów (może będzie w nowej wersji).

No ale szkoda - opisy baardzo by mi sie przydały.

#169512  autor: art
 03 kwie 2007, 12:21
Animatter pisze:
dechomenon pisze:może kolejny raz coś sie wali ?
Przy okazji przekazali do odpowiedniego działu moje sugestie o możliwości posiadania większej liczby kontaktów i tych nieszczęsnych opisów (może będzie w nowej wersji).
Przekazali?... raczej napisali że przekazali bo to tak uprzejmie brzmi i klient od razu zaczyna ich kochać, zaczyna sie czuć istotnym elementem rozwoju usługi :D...

Nokia N95 8GB + Abonament w sieci Era (Nowy Komfort)

#169575  autor: kasey
 03 kwie 2007, 16:08
nie napisaliby, by było źle.
Napisali, też źle. Wszystko z wami dobrze?

#170602  autor: anbo
 05 kwie 2007, 16:00
Witam

Jestem nowy na tym forum i mam takie pytanie.
Mam nokie 6230i i ver. softu 3.40 i chce wymienic na nowszy poniewaz nie chodzi mi eragg, czy na sofcie 3.80 pojdzie eragg??? Proszę o odpowiedź.
Dziekuje.

#172070  autor: mar550
 09 kwie 2007, 18:38
Witam

W sony ericssonach(w moim mozna to chyba w wiekszosci tez) da sie zrobic aby eragg nie pytalo sie za kazdym zazem czy moze wyslac informacje do internetu:
podswietlic} EraGG>Więcej>Uprawnienia>Dost. do Internetu|
• Nie
• Zawsze pytaj
• Zapytaj raz
wybieramy jak chcemy

Pozdr.
  • Strona 19 z 25
  • 1
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20