• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
  • Strona 5 z 16
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 16

#167328  autor: amfi
 27 mar 2007, 21:05
ozp pisze:Podejżewam że Play nie pozwolił by sobie na traktowanie w taki sposób klientów biznesowych ...
masz racje, takie traktowanie w relacjach z klientem biznesowym chyba by nie przeszly, zreszta i tak nie wszystkim obecnym to odpowiada...

moze przy pierwszym kontakcie abonenta z bokiem powinni w jakis taktowny sposob zapytac jaka forma relacji bylaby odpowiednia.

taka informacja bylaby zapisana w profilu aobnenta i przy kazdym nastepnym polaczeniu konsultant by juz wiedzial jak ma sie zwracac...

ale to tylko moje pomysly :P

amfi

#167332  autor: Prometo
 27 mar 2007, 21:13
D@rio ma w 100% rację. Play jest to bądź co bądź instytucja (firma) i zwracanie się przez konsultantów/konsultantki do potencjalnych klientów poprzez TY jest moim zdaniem nie na miejscu. Na TY to ja mogę sobie porozmawiać z konsultantem/konsultantką jak ich będę znał. Takie jest moje zdanie.

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#167340  autor: lookass
 27 mar 2007, 21:29
Fakt D@rio mial racej ze opier... tez mialem taka sytuacje to postapilem tak samo ;) choc u mnie mam klika takich konsultantek :-D ze czesto je spotykam wiec jestemy na Ty, ale nie wazne obsluga powinna miec zasady, mam nadzieje ze w Playu bedzie tak :?

#167343  autor: Prometo
 27 mar 2007, 21:37
lookass pisze:ze czesto je spotykam wiec jestemy na Ty
Tutaj jest cały pies pogrzebany, że je znasz. Jak dzwonię z pracy do innej firmy to najpierw mówię dzień dobry, później się przedstawiam, proszę z taką a taką osobą, łączą z jakimś działem i jak usłyszę głos znajomego lub znajomej to rozmawiamy na TY a nie prosto z mostu Hej ty. Totalny brak kultury.

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#167354  autor: gm
 27 mar 2007, 22:10
acid: czytałem, że PLAY ma rumuning z operatorem Telefinica a Ty chyba u innego się logowałeś.

Zamieniłem Nokię na SE i wróciłem do Nokii :-)

#167375  autor: kaliberek
 27 mar 2007, 22:45
prostuje : ja testuje , a nabycie jest tylko kwestia czasu w moim przypadku :roll:

#167376  autor: Bobb
 27 mar 2007, 22:46
gm pisze:acid: czytałem, że PLAY ma rumuning z operatorem Telefinica a Ty chyba u innego się logowałeś.
rumuning jest w Rumunii, w Hiszpanii jest hiszpaning :P

Allways look at the bright side of life :D

Najlepsze TAPETY w sieci www.tapetki.bo.pl

#167377  autor: przemek910
 27 mar 2007, 22:50
Bobb pisze:gm napisał/a:
acid: czytałem, że PLAY ma rumuning z operatorem Telefinica a Ty chyba u innego się logowałeś.

A w Polsce są kaczki i co?
Mylić się to ludzka rzecz ;)
gm miał na myśli roaming.

#167383  autor: Bobb
 27 mar 2007, 23:02
kin pisze:
Bobb pisze:gm napisał/a:

A w Polsce są kaczki i co?
Mylić się to ludzka rzecz ;)
Sa kaczki i jest coraz smieszniej. I mniej smiesznie juz nie bedzie...
Grunt to zeby sie zabawnie mylic, a nie tragicznie...

Allways look at the bright side of life :D

Najlepsze TAPETY w sieci www.tapetki.bo.pl

#167390  autor: Kamil23
 27 mar 2007, 23:16
Dzisiaj byłem w media aby dowiedziec sie jakie play ma telefony w mojej miescinie i kobietka w moim wieku zaczela mi nawijac na TY. Odpowiedziałem z pełna kultura ze jak chce ze mna przejsc na TY to mozemy sie umowic na jakas kawe to sie speszyla. Jak by nie patrzec ona jest w pracy a ja jestem klientem a nie kumplem ktory moze ja...Ale mało wazne.
Jezeli chodzi o mnie i to Joł ziomal, hej hej , pozdro i inne playowskie slangi. to ja dziekuje nigdy nie pojde wziac u nich abonamentu. A dlaczego? Dlatego jak bym sie do klienta zwracal tak jak oni w firmie gdzie robie to bym juz dawno wylecial na zbity pysk. Jakies zasady uprzejmosci, grzecznosci panuja w naszym kraju, jak inz.dok.hab. na uczelni moze sie do mnie zwracac na Pan to dlaczego pracownik Playa nie moze? Nie wroze tej sieci kariery jezeli rozmawiaja z ludzmi jak z pokoleniem bravo i mtv.Oni nie traktuja powaznie klienta to dlaczego klient ma ich traktowac powaznie?

#167410  autor: Hef
 28 mar 2007, 01:43
ja dotychczas nie spotkałem się z brakiem uprzejmości ze strony pracowników Play, mimo iż trochę miałem z nimi doczynienia

#167433  autor: roxa
 28 mar 2007, 11:08
hehee... w końcu panią prezes 'banan sp zoo' heheh :smt005 rispekt musi być :P
Taaa, bo już identyfikują Cię po numerze i dla Ciebie są mili, bo wiedzą (mówiąc ich językiem): "to ta laska z telepolis co nas broni przed atakami innych" :smt005
a może i masz racje że czytają, także powinni wyciągnąć wnioski i zmienić postawę konsultatnów.. 8) na oschłą, urzędową, sztucznie uprzejmą - tak żeby wszystkim pasowało :P

#167445  autor: babeo
 28 mar 2007, 12:06
roxa - warszawska pogromczyni plejowskich usług na polkomtelowskich BTSach 8)

#167447  autor: PosełŁyżwiński
 28 mar 2007, 12:09
No i co z tego że tu mówią na ty, a w simplusie mówią na pan i taki efekt jest:

http://www.telepolis.pl/forum/viewtopic.php?t=14429 szkoda że w simplusie nie jest na ty bo wtedy bym im powiedział ty d****, a powiedzieć pan jest d**** brzmi dziwnie.
Ostatnio zmieniony 28 mar 2007, 20:09 przez PosełŁyżwiński, łącznie zmieniany 1 raz.

#167479  autor: anja86
 28 mar 2007, 14:01
moim zdaniem to wszystko zalezy od zalozen firmy.play nastawiony jest do mlodych ludzi wiec dlatego dziewczyna zwracala sie do Ciebie na TY!moze tak maja w regulamini i ma to ich zdaniem zmniejszyc dystans miedzy klientem a pracownikiem.tak np jest w cropptown super sklepei tam nigdy nie powiedzom Ci prosze pana tylko tez na TY!

#167631  autor: D@rio
 28 mar 2007, 20:07
kin pisze:gm miał na myśli roaming.
potocznie się na roaming mówi rumuning ;)

Obrazek

#167635  autor: gm
 28 mar 2007, 20:14
D@rio pisze:
kin pisze:gm miał na myśli roaming.
Byłem przekonany, że wiadomo o co chodzi :-)

Zamieniłem Nokię na SE i wróciłem do Nokii :-)

#167638  autor: przemek910
 28 mar 2007, 20:21
gm pisze:D@rio napisał/a:
kin napisał/a:

Byłem przekonany, że wiadomo o co chodzi :-)
A ja byłem przekonany, że to Bobb nie wie o co chodzi - więc zacząłem "tłumaczyć". ;-)

#167642  autor: D@rio
 28 mar 2007, 20:36
kin pisze:A ja byłem przekonany, że to Bobb nie wie o co chodzi - więc zacząłem "tłumaczyć".
spoko ;). Wie, wie. To powszechny slang w grupach telco.

Obrazek

#167669  autor: Pawrzes
 28 mar 2007, 21:34
No cóż... Play to rzeczywiście "INNA Telefonia Komórkowa"

Pozdrawiam
  • Strona 5 z 16
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7