• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #165828  autor: majusio
 24 mar 2007, 17:45
Jak to jest w końcu z tymi limitami? Bo w regulaminie jest zapis, że operator zastrzega sobie, iż po przekroczeniu ileś tam danych obcina prędkość. Ja będę używał tego do normalnej pracy biurowej czyli www, poczta, gg. Żadbego ściągania filmów, mp3. Jak to będzie wyglądać?

Kierownik

#165830  autor: D@rio
 24 mar 2007, 17:50
Więc spokojnie się zmieścisz w limicie.

Obrazek

#165861  autor: majusio
 24 mar 2007, 18:58
Ale załóżmy, że w trakcie w/w użytkowania tego iplusa przekroczę jednak ten limit to co wtedy?

Kierownik

#165872  autor: D@rio
 24 mar 2007, 19:14
majusio pisze:Ale załóżmy, że w trakcie w/w użytkowania tego iplusa przekroczę jednak ten limit to co wtedy?
ograniczają prędkość, z możliwością dokupienia limitu.

Ponadto, dodam że w najnowszej promocji iPlusa limit został podniesiony aż do 4GB .

Obrazek

#165876  autor: Kaczy
 24 mar 2007, 19:26
D@rio pisze:Ponadto, dodam że w najnowszej promocji iPlusa limit został podniesiony aż do 4GB .
Dopiero będzie od poniedziałku :) No i 4 GB dotyczą abo za 110 zł.
D@rio pisze:z możliwością dokupienia limitu.
To jest fajna sprawa. Jeśli masz miesiace w których korzystasz więcej z netu możesz wykupić sobie dodatkowe dane. Szczegóły w regulaminie promocji iPlus extra

...::: Made for loneliness :::...

#166898  autor: homzik
 26 mar 2007, 23:16
a jak nie dokupisz to masz 3-4kB/s i pingi gorsze niz w gprsie:)

#167166  autor: D@rio
 27 mar 2007, 17:22
homzik pisze:a jak nie dokupisz to masz 3-4kB/s i pingi gorsze niz w gprsie:)
ma 8kB jak nie dokupi.

Obrazek

#167266  autor: homzik
 27 mar 2007, 19:22
taa? mi wczoraj obcieli i mialem 3-4kB/s ; a w Erze i Orange jest ponoc 2kB/s :)

#167271  autor: D@rio
 27 mar 2007, 19:24
homzik pisze:taa? mi wczoraj obcieli i mialem 3-4kB/s ; a w Erze i Orange jest ponoc 2kB/s
zapewne miałeś 8kb bo to jedyna wartość jaką da się zdalnie wprowadzić i "przyblokować" transfer...tylko jakiś NetMeter Ci tak wskazywał "koślawo" ;)
homzik pisze: a w Erze i Orange jest ponoc 2kB/s
nie. Jest tak samo, w kwetii przyblokowania. Tak jak mówię, to jest jedyna możliwa wartość jaką da się zdalnie wprowadzić.

Obrazek

#167293  autor: Vinkler
 27 mar 2007, 19:59
Ja doswiadczylem u kuzyna po przekroczeniu limitu bylo to wg numion.com 3-4kB jakos to sie ma nijak do 8, bo przechodzilo na gprs i kaplica :( W sumeie moze sie cos zmienilo w ciagu tego pol roku.. nie wiem 8)

Nowy Dwór Gdański
blog

#167296  autor: D@rio
 27 mar 2007, 20:04
szkoda że nie wiem jak Wy te prędkośći przedstawiacie, czy jako prędkość połączenia czy transfer plików.

Obrazek

#167300  autor: homzik
 27 mar 2007, 20:08
ja mowie o transferze... laczy sie zawsze tak, jak jest aktualnie dostepne, gprs to jest chyba 56,6, hsdpa 1,8mbps itp. ; a transfery sa 3-4kB/s, a nie zadne 8... 8 by bylo supperrr :)

#167305  autor: D@rio
 27 mar 2007, 20:12
homzik pisze:ja mowie o transferze... laczy sie zawsze tak, jak jest aktualnie dostepne, gprs to jest chyba 56,6, hsdpa 1,8mbps itp. ; a transfery sa 3-4kB/s, a nie zadne 8... 8 by bylo supperrr
ale ja mówię o prędkości połączenia właśnie - 8 kb/s .

Obrazek

#167307  autor: homzik
 27 mar 2007, 20:15
no to nie wiem, mi modem dalej sie laczyl na 1,8mbps, a transfer byl tragiczny... zreszta niewazne:)

#167314  autor: D@rio
 27 mar 2007, 20:32
homzik pisze:no to nie wiem, mi modem dalej sie laczyl na 1,8mbps, a transfer byl tragiczny... zreszta niewazne:)
ważne, bo mnie ten paradoks ciekawi... ;)

szkoda że nie mam jak przetestować.

Obrazek

#167919  autor: evelinee
 29 mar 2007, 16:50
Kaczy pisze: ...To jest fajna sprawa. Jeśli masz miesiace w których korzystasz więcej z netu możesz wykupić sobie dodatkowe dane. Szczegóły w regulaminie promocji iPlus extra
kurcze, fajnie, nie widziałam tego na ich stronie:) nie planuje przekraczać tego 1GB limitu ale noż widelec się przydarzy to będę mogła sobie zwiększyć fajnie, widze że iplus dba o klientów:) hehe, chyba już wiem jaki necik wezme:)

buźka

#168094  autor: piwosz
 30 mar 2007, 01:05
ja w jednym miesiącu przekroczyłem ten 1 Gigowy limit i strony ładowały mi się z prędkością 3-4 kB/s (bajtów) koszmar z tragedią :evil: po przekroczeniu nawet na edge taka prędkość :? a zwykle na gprsie mam średnio 5-6 kB/s a na edge 25-28 kB/s(w porywach do 30) 8)

a pozatym w regulaminie jest napisane:
§ 3 WARUNKI SPECJALNE

4. W celu eliminowania nadużyć, dla zapewnienia powszechnej dostępności oraz wysokiej jakości działania sieci, POLKOMTEL zastrzega sobie możliwość
zmiany parametrów technicznych transmisji danych po przekroczeniu przez Abonenta w jednym okresie rozliczeniowym 1 GB przesłanych i odebranych
danych.
nie jest napisane że zmniejszą, tylko że mogą zmienić, w praktyce ZAWSZE zmniejszają. ale bez obaw zawsze przychodzi miły sms ostrzeżenie/informacja(niepotrzebne skreślić) że do końca pakietu zostało mniej niż 50MB i że można dokupić pakiety...

:occasion5:

#169127  autor: Sirmark
 02 kwie 2007, 00:05
piwosz pisze:nie jest napisane że zmniejszą, tylko że mogą zmienić, w praktyce ZAWSZE zmniejszają. ale bez obaw zawsze przychodzi miły sms ostrzeżenie/informacja(niepotrzebne skreślić) że do końca pakietu zostało mniej niż 50MB i że można dokupić pakiety..
kiedys byli dosc tolerancyjni, ala jak tworca iplusa wpadl na pomysl ze mozna pobierac oplate za dodatkowe pakiety danych, to skonczyla sie tez tolerancja przy podstawowym limicie.

--
Masz juz 18 lat? Oddaj Krew

#169719  autor: evelinee
 03 kwie 2007, 21:03
SirmarK pisze:kiedys byli dosc tolerancyjni, ala jak tworca iplusa wpadl na pomysl ze mozna pobierac oplate za dodatkowe pakiety danych, to skonczyla sie tez tolerancja przy podstawowym limicie.
no ale jak porównywałam oferty to za 60 zł daje iPlus 1GB transferu a orange i era tylko po 500mb, co do tych wyższych ofert to też iPlus wygrywa bo jest tańszy o 10 zł-110 zl się płaci a u innych 120zł- 10 zł więcej, no ale jak Ci limit się skonczy to mozna za te 10 zł wykupić w iPlus kilkadziesiąt MB:)

ciekawe ile ludzi wykupuje transfer dodatkowy i ile plus na tym zarabia:) ale miło że taka usługe wprowadził. buźka

#169805  autor: Sirmark
 03 kwie 2007, 23:12
evelinee pisze:no ale jak porównywałam oferty to za 60 zł daje iPlus 1GB transferu a orange i era tylko po 500mb, co do tych wyższych ofert to też iPlus wygrywa bo jest tańszy o 10 zł-110 zl się płaci a u innych 120zł- 10 zł więcej, no ale jak Ci limit się skonczy to mozna za te 10 zł wykupić w iPlus kilkadziesiąt MB:)
tylko ze w takich ofertach dla mnie wazne jest cos innego, niz te 10 zł.
Otoz w Plusie poza miastami jest bardzo malo stacji z EDGE-em, a konkurencja bije go na glowe.
A mnie predkosc GPRS-u nie zadowala.

--
Masz juz 18 lat? Oddaj Krew