• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 10 z 35
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 35

#165782  autor: D@rio
 24 mar 2007, 15:46
kin pisze:kamowpl, skończ, to nie ma sensu - zaraz będzie, że jakieś ataki personalne
daruj sobie. Jak Cię coś boli albo masz jakiś uraz to wiesz gdzie możesz pójść i się wyżalić...
JacekG pisze:pytanie mam takie: potrafi ktos dokladnie powiedziec od kiedy w Tak Tak jest regulamin ktorego zapisy sa w tym momencie zgodne z aktualnym regulaminem abonamentu?
Tak Tak ma oddzielny regulamin, z tego co mi wiadomo.
babeo pisze:D@rio a mam pytanie - jak wygląda kwesta powrotu do sieci po zerwaniu z nią umowy? Pisałeś wcześcniej (o ile czegoś nie mylę) że takimi informacjami sieci się wymieniają.
Normalnie. Idziesz i możesz podpisać umowę na zasadzie obecnych promocji...
babeo pisze:Przypuszczam, że pojjawią się osoby, które zerwą umowę, a potem będą chcili na nowo podpisać w Erze. Czy sieć może odmówić zawiązania z nimi umowy?
Mówiać językiem prawnym - odmówić nie może. Ale ma prawo zarządać wpłaty kaucji bez motywowania jej i podawania przyczyn.

Obrazek

#165790  autor: babeo
 24 mar 2007, 16:00
D@rio pisze:Mówiać językiem prawnym - odmówić nie może. Ale ma prawo zarządać wpłaty kaucji bez motywowania jej i podawania przyczyn.
O to mi chodziło. Wiesz, pewnie niektórzy wpadliby na pomysł, by za jednym posidzeniem w salonie rozwiązać starą umowę i wziąć nową :lol:

Z drugiej strony gdyby tak było to pod koniec roku PTC miało by z 15 milionów userwó (na papierku) :mrgreen:

#165796  autor: D@rio
 24 mar 2007, 16:05
babeo pisze:O to mi chodziło. Wiesz, pewnie niektórzy wpadliby na pomysł, by za jednym posidzeniem w salonie rozwiązać starą umowę i wziąć nową
ja już się nawet nie chcę wypowiadac, bo zaraz zostanę zaatakowany. Ale oni nawet nie mają pojęcia, jakie rzeczy są o kliencie zapisywane w tzw. komentarzach na koncie. Każdy "ruch" jest odnotywowany. Fachowo to się nazywa "historia operacji" ale patrząc na to życiowo, to jest to ciekawy pamiętnik telekomunikacyjny klienta...

Obrazek

#165799  autor: babeo
 24 mar 2007, 16:11
D@rio pisze:jakie rzeczy są o kliencie zapisywane
:smt005

taka mała inwigilacja, może jeszcze nagrywają wszytsko - bo to teraz jest trendy i cool 8)

#165802  autor: Dideq
 24 mar 2007, 16:19
D@rio pisze:Fachowo to się nazywa "historia operacji"
Fachowo to sie nazywa Tickler (mówiąc o Erze). Odnotowane jest wszystko, dane klienta, konsultanta, pora i co było zmieniane. Konsultant może sam coś dopisać że klient poj***ny, albo nieuprzejmy, albo żeby takiemu dowalić na start kaucje 1000 PLN. xD

Nagrywane jest wszystko, przynajmniej na słuchawce (CC) ale w salonie też wszystko rejestrują, TAK, inwigilacja abonenta i pracownika!!

#165810  autor: JacekG
 24 mar 2007, 16:41
ja rozumiem że TakTak ma oddzielny regulamin ale chodzi o to że oni powoluja sie na to ze ustawa zmienila sie bardzo niedawno i nie mieli czasu na poinformowanie klienta na miesiac przed wprowadzeniem zmian

poza tym twierdza ze ustawa sie zmienila dla wszystkich operatorow wiec teoretycznie kazdy powinien zmienic regulamin a wszyscy mi jednoglosnie twierdzili ze to nie prawda tylko Plus stwierdzil ze w okresie 2 miesiecy nastapila zmiana w zakresie reklamacji a mianowicie zmienil sie czas na 14 dni

dlatego chce wiedziec kiedy teoretycznie Era "dowiedziala" sie o tych "nowych" przepisach i zmienila regulamin w TakTak

#165816  autor: Dideq
 24 mar 2007, 17:00
JacekG pisze:oni powoluja sie na to ze ustawa zmienila sie bardzo niedawno i nie mieli czasu na poinformowanie klienta na miesiac przed wprowadzeniem zmian
Trala lala. w życiu organki... Pitolenie kotka za pomocą młotka!! Skoro się zmienil niedawno to mogli napisac że wchodzi w życie od na przykład 1 maja 2007 :P

#165818  autor: Bobb
 24 mar 2007, 17:05
Prometo pisze:
Bobb pisze:Jesli dotychczasowe warunki umowy Cie satysfakcjonuja to OK. Ale nie mozna rezygnowac ze swoich praw tylko i wylacznie z powodu przeswiadczenia ze nic sie nie zmieni. Chlopie, gdyby wszyscy tak mysleli to wszyscy nadal uczyliby sie w szkolach jezyka rosyjskiego i pracowalibysmy na dume ZSRR. Pamietaj ze teraz mamy wsparcie w UKE i pani Ani.
Chcesz walczyć to walcz, wypowiadaj umowę ja Ci nie bronię, ale nie porównuj mnie do chłopa, który jest granatem od pługa oderwany.
Nic takiego nie sugeruje, twierdze jedynie, ze nie trzeba sie ich bac. Ja niestety nie mam z nimi umowy, ale gdybym mial z przyjemnoscia bym ja zerwal. Tak dla wlasnej satysfakcji. Podobno zyjemy w panstwie prawa...

Allways look at the bright side of life :D

Najlepsze TAPETY w sieci www.tapetki.bo.pl

#165827  autor: Poke
 24 mar 2007, 17:43
Zabawne. Identyczna sytuacja byla w Polkomtelu. Zrezygnowalem, a pozniej mnie straszyli kara za 1000 zl. Jak im oficjalnie odpowiedzialem ze jak sa tak pewni tej kary to prosze podac mnie do sadu ale nie skonczy sie to bez poteznego odszkodowania dla mnie (mam dobrego adwokata) to nagle znikneli we mgle podkuliwszy ogon mowiac poetycko. Bawi mnie to, a jednoczesnie bardzo martwi.

#165836  autor: D@rio
 24 mar 2007, 17:56
Dideq pisze:Konsultant może sam coś dopisać że klient poj***ny, albo nieuprzejmy, albo żeby takiemu dowalić na start kaucje 1000 PLN. xD
generalnie może bez przesady, ale każde rządanie, reklamacja, jakaś nietypowa prośba czy "konstruktywna kłótnia" jest zapisywana.
JacekG pisze:poza tym twierdza ze ustawa sie zmienila dla wszystkich operatorow wiec teoretycznie kazdy powinien zmienic regulamin a wszyscy mi jednoglosnie twierdzili ze to nie prawda tylko Plus stwierdzil ze w okresie 2 miesiecy nastapila zmiana w zakresie reklamacji a mianowicie zmienil sie czas na 14 dni

dlatego chce wiedziec kiedy teoretycznie Era "dowiedziala" sie o tych "nowych" przepisach i zmienila regulamin w TakTak
można wiedzieć konkretnie o czym mówisz?

Obrazek

#165866  autor: Dideq
 24 mar 2007, 19:05
D@rio pisze:Dideq napisał/a:
Konsultant może sam coś dopisać że klient poj***ny, albo nieuprzejmy, albo żeby takiemu dowalić na start kaucje 1000 PLN. xD

generalnie może bez przesady, ale każde rządanie, reklamacja, jakaś nietypowa prośba czy "konstruktywna kłótnia" jest zapisywana.
Przesadziłem :P Ale faktycznie notatki sa i nawet jak sie odejdzie z Ery to to zostaje... :)

#165869  autor: kamowpl
 24 mar 2007, 19:12
To ze ERA i inne sieci rejestruja wiele zdarzen to chyba oczywiste. Wiadomo gromadza teczki jak IPN. I to ma mnie wystraszyc :)?

#165873  autor: D@rio
 24 mar 2007, 19:16
kamowpl pisze: I to ma mnie wystraszyc ?
Nikt tu nie straszy ;) Mówimy tylko jakie są fakty.

Ale domyślam się, że każda interwencja klienta związana ze zmianą regulaminu i chęcią odejścia także zostanie skrupulatnie odnotowana.

I owszem, każda sieć taki system prowadzi.

Obrazek

#165881  autor: kamowpl
 24 mar 2007, 19:31
No i w porzadku niech notuja.

#165887  autor: Dideq
 24 mar 2007, 19:38
Uderzam w poniedziałek na salony. :P Domyślam sie że jak użytkuje 3 numery w Era to moge zrezygnować ze wszystkich? I czy zmiana na TT jest możliwa czy tylko wyłączenie?

#165889  autor: Kaczy
 24 mar 2007, 19:39
D@rio pisze:Ale oni nawet nie mają pojęcia, jakie rzeczy są o kliencie zapisywane w tzw. komentarzach na koncie.
Ta... wszystko odnotowują. Kiedyś dzowniłem robić aktualizacje stanu konta dla jakiegoś Wietnamczyka. No i babka do mnie mówi... "znowu". Ten Pan ma ciągle problemy. No a oczywiście Pan ciągle ma zapełnioną na maksa skrzynkę odbiorczą.

...::: Made for loneliness :::...

#165892  autor: kamowpl
 24 mar 2007, 19:47
Dideq pisze:Uderzam w poniedziałek na salony. :P Domyślam sie że jak użytkuje 3 numery w Era to moge zrezygnować ze wszystkich? I czy zmiana na TT jest możliwa czy tylko wyłączenie?
Mozesz zrezygnowac ze wszystkich lub np. z jednego. Jak Ci pasuje :)
A co do TT to mysle ze sa lepsze pre-paid'y.

#165895  autor: Dideq
 24 mar 2007, 19:54
Mam cała rodzinke w Erze więc nie będzie mi dobrze z innym prepaidem. No chyba ze się mylę to plz o info. :) No i simlocka z fona musze się pozbyć. :/

#165896  autor: kamowpl
 24 mar 2007, 19:57
Dideq pisze:Mam cała rodzinke w Erze więc nie będzie mi dobrze z innym prepaidem. No chyba ze się mylę to plz o info. :) No i simlocka z fona musze się pozbyć. :/
A nie lepiej HEYAH? Ta sama sieć.

#165902  autor: D@rio
 24 mar 2007, 20:05
Dideq pisze: I czy zmiana na TT jest możliwa czy tylko wyłączenie?
powinna być możliwa.

Obrazek
  • Strona 10 z 35
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 35
  • 1
  • 8