• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 6 z 35
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 35

#165075  autor: babeo
 22 mar 2007, 23:08
Prometo pisze:Dla mnie obecnie Play to jest wielka niewiadoma
Dla mnie to takie UFO :-D
Nikt w sumei nic nie wie, mało kto sprawdził ich w praniu, a (prawie) każdy się podnieca :-D

Może zmienimy nazwe z Plej na UFO - tak samo bez sensu, ale już ciut fajniejsza i z jajem :mrgreen:
balrog pisze:Mówimy o abonamencie a nie o pre-paid. Tutaj nie da się skakać z "kwiatka na kwiatek". Ostatnio prawie dwa lata temu zmieniałem operatora.
Dla mnie zmiana co 2 lata, to skaknie :wink:

#165077  autor: D@rio
 22 mar 2007, 23:10
johnny pisze:Z Polkomtelem było (i jest) podobnie. Przegrali w sądzie pierwszej instancji i zapewne przegrają w kolejnej. Przegrywają też z tymi co zostali "ukarani" opłatą za zerwanie umowy.
no i będą się tak odwoływać. W końcu zapłacą albo i nie, lub zapłacą cześć. Tyle że czas dla Nich działa na korzyść właśnie, a o to tu chodzi...
johnny pisze:Wątpię, aby w PTC, mając na uwadze doświadczenia konkurencji, chciała się "ciągać" po sądach z tysiącem klientów.
zależy czy "gra będzie warta świeczki". Zapewne taką decyzję poprzedni najpierw zwykła, chłodna kalkulacja kosztów, możliwych przychodów i odchodów :-)
johnny pisze: ale ważny jest też wizerunek firmy i trzeba umieć wyjść z twarzą, bo niedługo może zabraknąć chętnych do tego biznesu bez sentymentów.
tutaj operator nie zaszkodzi sobie, jego działanie będzie wręcz uzasadnione. Pozatym, wizerunek marki Era jest dobry. Pozatym, finanse są ważniejsze niż wizerunek i paru osób zdanie czy ktoś jest "cool" czy "bee"...

To tak jak Telekomunikacja Polska - wizerunek jest bardzo negatywny ale mimo wszystko zyski i dochody generuje. Powiem nawet więcej - ponad 50% internautów korzysta z jej usług, mając "Neostradę TP". I o to tu właśnie chodzi...więc cel osiągnięty. A to, zę jakiś Kowalski sobie popsioczy to nieoszukujmy się, kogo to interesuje...

Obrazek

#165080  autor: balrog
 22 mar 2007, 23:15
owszem, ja też sądzę że trochę się z tym pośpieszyła aczkolwiek to nie znaczy że już przegrała...

Wątpliwe się wydaje, aby PTC po wpadce się poddała:) liczę, że szybko wprowadzą jakąś pozytywną zmianę. A jak tak, to czy ona będzie obejmowała aktualnych abonentów? Ale to już "gdybanie".
Formalności przy zrywaniu umowy oraz "machina czasowa" zniechęca, ale na jak długo?
D@rio pisze:tak, tylko że PLAY nie podpisuje na chwilę obecną umów z klientami biznesowymi. Za pewne niektórzy o tym nie wiedzą jeszcze...
"Wszystkich traktują tak samo" :wink:

[ Dodano: 2007-03-22, 23:16 ]
babeo pisze:Dla mnie zmiana co 2 lata, to skaknie :wink:
Hehe i tutaj mamy do czynienia z tak zwanym pojęciem względnym :wink: gdyż dla mnie "to" nie jest skakanie.

"Nigdy nie zapominajcie! Im wyżej wzlatujemy tym mniejsi wydajemy się tym co nie umieją latać."
Fryderyk Nietzsche

#165082  autor: Krisu6230i
 22 mar 2007, 23:18
D@rio pisze:albo Wy nie umiecie negocjować, albo chcecie "gruszki na wierzbie" i macie marzenia z kosmosu przy ARPU niższym niż średnia krajowa. Więc, sami pomyślcie - z czym do ludzi...
mysle ze w rownym stopniu i jedno i drugie.
Pamiętajcie - w biznesie nie ma sentymentów.
D@rio pisze:dużo interes życia?
zgadzam sie, a wiekszosc chyba uwaza ze wlasnie taki interes zrobi. ja sie nigdzie przenosic nie mam zamiaru bo nawet obecna era jest w pewnym sensie dla mnie mniej atrakcyjna niz to co mam ja ;) a z playta to jest jakos dziwnie, nie pasuje mi ta siec, poza tym oferta dla spadochroniarzy z ery - pierwszy raz sie z takim czyms spotykam- czyzby tonacy sie chwytal... :)
D@rio pisze:A od decyzji UKE za pewne się odwoła...uruchamając machinę czasu, działąjącą na swoją korzyść.
i tak wlasnie sie stanie, zapewne samo to spowodouje ze niektorzy ochlona i troche inaczej podejda do wypowiedzenia umowy.

/*Boris the Blade, or Boris "the Bullet Dodger." As bent as the Soviet's sickle, and as hard as the hammer that crosses it. Apparently, it's impossible to kill the bastard.*/
http://ag.bocznica.org/

#165084  autor: D@rio
 22 mar 2007, 23:20
balrog pisze:Wątpliwe się wydaje, aby PTC po wpadce się poddała:)
no i to jest idealny wniosek z tego całego tematu...
balrog pisze: A jak tak, to czy ona będzie obejmowała aktualnych abonentów? Ale to już "gdybanie".
zapewne tak, muszą jakoś kontratakować po wejściu PLAY. Z tego co wiem, marka ma zostać odświerzona łącznie z TakTak'iem. Mówi się o kolejnym poziomie "Happy Taniej" albo o modyfikacji taryfy. Pożyjemy, zobaczymy.
balrog pisze:Formalności przy zrywaniu umowy oraz "machina czasowa" zniechęca, ale na jak długo?
hmm...z Polkomtelem się do dziś niektóre sprawy ciągną, a więc jak to w polski sądach - rok, dwa a może i dłużej...
balrog pisze:"Wszystkich traktują tak samo"
też, ale zaznaczam - tym drugim nieumożliwiają podpisania umowy na chwilę obecną. A dla każdej firmy, faktura VAT to priorytet...

Obrazek

#165085  autor: Krisu6230i
 22 mar 2007, 23:21
balrog pisze:liczę, że szybko wprowadzą jakąś pozytywną zmianę. A jak tak, to czy ona będzie obejmowała aktualnych abonentów?
jesli odplyw mialby byc duzy to ktowie czy nie dla aktualnych tez. ale nawet mimo takiej checi realizacja bylaby pewnie nieco uciazliwa.
balrog pisze:Hehe i tutaj mamy do czynienia z tak zwanym pojęciem względnym gdyż dla mnie "to" nie jest skakanie.
moze czas posiasc wiedze na temat trudnej sztuki negocjacji? ;)

/*Boris the Blade, or Boris "the Bullet Dodger." As bent as the Soviet's sickle, and as hard as the hammer that crosses it. Apparently, it's impossible to kill the bastard.*/

#165090  autor: balrog
 22 mar 2007, 23:26
Krisu6230i pisze:i tak wlasnie sie stanie, zapewne samo to spowodouje ze niektorzy ochlona i troche inaczej podejda do wypowiedzenia umowy.
Przyznam, że już poprzez samo czytanie postów ochłonąłem :wink: .
Pamiętajcie drodzy "spadochroniarze"...bez emocji...

"Nigdy nie zapominajcie! Im wyżej wzlatujemy tym mniejsi wydajemy się tym co nie umieją latać."
Fryderyk Nietzsche

#165091  autor: D@rio
 22 mar 2007, 23:29
Krisu6230i pisze:mysle ze w rownym stopniu i jedno i drugie.
no więc sam widzisz...
Ciesze się, że choć niektórzy z Was potrafią być samokrytyczni.
Krisu6230i pisze: a wiekszosc chyba uwaza ze wlasnie taki interes zrobi. ja sie nigdzie przenosic nie mam zamiaru bo nawet obecna era jest w pewnym sensie dla mnie mniej atrakcyjna niz to co mam ja
nawet jeśli zrobi, to i tak się to później im odbije.
Ja też nie mam zamiaru nigdzie się wynosić. Jestem zadowolony, z tego co mam. Mam za 73zł. ponad 170zł. pakietu kwotowego - więc, żyć nie umierać, czego chcieć więcej ;). Pozatym mam szacunek do samego siebie, swoją godność i wypowiedzenie umowy byłoby wbrew moim zasadom. A po drugie, taki ruch przyniósł by wstyd dla mojej firmy tylko i dla mnie jako przedsiębiorcy...także w oczach pracowników sieci Era, z którymi miałem przyjemność rozmawiać i finalizować transakcję zakupu i podpisanie umowy.
Krisu6230i pisze:i tak wlasnie sie stanie, zapewne samo to spowodouje ze niektorzy ochlona i troche inaczej podejda do wypowiedzenia umowy.
Jest takie przysłowie. Ten kto mieczem wojuje, ten od tego miecza ginie...

Obrazek

#165092  autor: balrog
 22 mar 2007, 23:31
Krisu6230i pisze:moze czas posiasc wiedze na temat trudnej sztuki negocjacji? ;)
Nie robiąc OT - to mój pierwszy abo i pierwszy (niebawem) aneks. Sztuka niezmiernie trudna i jakże ważna w życiu. Ja ze swej strony polecam erystykę :wink:

[ Dodano: 2007-03-22, 23:33 ]
D@rio pisze:Mam za 73zł. ponad 170zł. pakietu kwotowego - więc, żyć nie umierać, czego chcieć więcej
oooo coś takiego ERA mogła by zaproponować :mrgreen:

Fryderyk Nietzsche

#165095  autor: Krisu6230i
 22 mar 2007, 23:34
D@rio pisze:Ciesze się, że choć niektórzy z Was potrafią być samokrytyczni.
dziekuje 8)
D@rio pisze:Pozatym mam szacunek do samego siebie, swoją godność i wypowiedzenie umowy byłoby wbrew moim zasadom. A po drugie, taki ruch przyniósł by wstyd dla mojej firmy tylko i dla mnie jako przedsiębiorcy...także w oczach pracowników sieci Era, z którymi miałem przyjemność rozmawiać i finalizować transakcję zakupu i podpisanie umowy.
a czy aby sam nie przeczysz sobie w pewnym zakresie? mowie tu o tym ze w biznesie nie ma sentymentow:)
ale rozumiem cie, tylko ze w przypadku klientow indywidualnych istnieje pewna anonimowosc, ten kto sprzedal ci ta aktywacje moze byc osoba z ktora ostatni raz cos zalatwiasz, bo kolejny raz bedzie to juz inny sprzedawca/konsultant.
IMHO to nie "przejdzie. to sa kwoty dla zwyklego smiertelnika gigantyczne, gdy iles tam klientow opusci ere ale oni nie pozwola na to tak latwo, to bedzie strata dla nich, nawet jesli ich na nia "stac", to jest to wciaz strata. afirmy sie zaklada po to by generowaly zyski a nie straty. moj sceptycyzm wzgledem takich manewror jest porownywalny z tym wzgledem playty. ale smialkom zycze wszystkiego dobrego :lol:

#165097  autor: user_delete17
 22 mar 2007, 23:36
D@rio pisze:To tak jak Telekomunikacja Polska - wizerunek jest bardzo negatywny ale mimo wszystko zyski i dochody generuje.
Monopol zawsze przynosił zyski.
D@rio pisze:Powiem nawet więcej - ponad 50% internautów korzysta z jej usług, mając "Neostradę TP".
A mają (mieli) jakąś alternatywę?
D@rio pisze: Tyle że czas dla Nich działa na korzyść właśnie, a o to tu chodzi...

I niekorzyść również, bo każda przegrana w kolejnej instancji to potencjalnie kolejne przegrane pozwy cywilne.

D@rio pisze:tutaj operator nie zaszkodzi sobie, jego działanie będzie wręcz uzasadnione. Pozatym, wizerunek marki Era jest dobry. Pozatym, finanse są ważniejsze niż wizerunek i paru osób zdanie czy ktoś jest "cool" czy "bee"
Wystarczy jeden spory artykuł w gazecie i informacja w ogólnopolskiej telewizji i nikt nie zwróci uwagi na uzasadnienia operatora.
Niestety ich finanse są mocno związane z wizerunkiem marki.

#165100  autor: Krisu6230i
 22 mar 2007, 23:37
balrog pisze:oooo coś takiego ERA mogła by zaproponować
musisz miec conajmniej regon :)

#165101  autor: D@rio
 22 mar 2007, 23:39
Krisu6230i pisze:a czy aby sam nie przeczysz sobie w pewnym zakresie? mowie tu o tym ze w biznesie nie ma sentymentow:)
nie. Bo mi się to poprostu opłaca. Da mi któryś operatora za 73zł. 170zł. pakietu kwotowego na WSZYSTKIE kierunki? Nie. A Era Biznes dała...
Dlatego ja się podpieram tylko i wyłącznie chłodną kalkucją oraz biznesową wizją na przyszłość...
Krisu6230i pisze:ale rozumiem cie, tylko ze w przypadku klientow indywidualnych istnieje pewna anonimowosc, ten kto sprzedal ci ta aktywacje moze byc osoba z ktora ostatni raz cos zalatwiasz, bo kolejny raz bedzie to juz inny sprzedawca/konsultant.
dokładnie.
balrog pisze:oooo coś takiego ERA mogła by zaproponować
Biznesowym proponuje. Pozatym, proszę nie zapominać że oferty w jednym stopniu można próbować negocjować, podpierać się przeniesieniem numeru, fakturami z poprzedniego operatora i tak dalej i tak dalej. To jest właśnie ta sztuka negocjacji...

Obrazek

#165105  autor: Krisu6230i
 22 mar 2007, 23:49
johnny pisze:Wystarczy jeden spory artykuł w gazecie i informacja w ogólnopolskiej telewizji i nikt nie zwróci uwagi na uzasadnienia operatora.
Niestety ich finanse są mocno związane z wizerunkiem marki.
jeden to moze nie ale prawda jest ze marka przyciaga, badz odpycha. po to wlasnie jest.
D@rio pisze:Da mi któryś operatora za 73zł. 170zł. pakietu kwotowego na WSZYSTKIE kierunki? Nie. A Era Biznes dała...
oferta rzeczywiscie zaj.... (kropki bo nie jestem kolekcjonerem warnow), a do tego jeszcze jakis rozsadny cennik maja chyba.
czekam na lifting ERY TT i Heyah, a takowy jest teraz niezbedny, im szybciej tym mniej skorzysta na tym play, choc ja mam wrazenie ze trojca nie traktuje go tak do konca powaznie - samot o ze nie zasypuja nas nowymi promocjami itd, wiem ze to wymaga przygotowania(tez marketingowego) ale wejscie czwartego juz od dluzszego czasu nie bylo tajemnica.

#165108  autor: kameT
 22 mar 2007, 23:53
Ojej, to się porobiło. Polkomtel miał kłopoty z platformą. Teraz PTC będzie miało problem z uciekającymi abonentami ^^
Swoja drog chyba zadzownię tam i się popytam grzecznie co i jak... może mały szantaż :lol:
A tak na poważnie... to nie radzę się narażać PTC, możecie jeszcze tego kiedyś żałować... :roll:

3510i --> T630i--> 6230i --> 6230i / 3310 --> 6230i / 6060
--> 6300 / 6230i --> 6300 / W580i --> N82 / 6300 --> N82/ 6303 --> S8500(Wave) / N82 .
"The future starts today, not tomorrow!"

#165109  autor: b@sho
 22 mar 2007, 23:53
Krisu6230i ale przed startem sie nie daje promocji. pozatym trzeba zobaczyc na to jak zostanie przyjety 4 op, bo moze nie ma po co sie przemeczac. cos napewno sie ruszy w telekomunikacji, narazie beda to male kroczki. dopiero po wakacjach moze cos wiekszego. cierpliowosci. a co do ery to zastanawiam sie jak to bedzie jesli ktos z rezygnuje z ery teraz, a w przyszlosci bedzie chcial znow w niej umowe podpisac... jest to gdzies zapisywane na koncie :?: i jak to mniej wiecej sie odbywa :?: taki nielojalny klient ma gorzej :?: pytam z ciekawosci :wink:

#165114  autor: Krisu6230i
 22 mar 2007, 23:59
b@sho, ja nie mowie ze mieli atakowac przed wejsciem, ale juz znana jest plus minus oferta playa (wiemz e ma jecze ewoluowac) jednak miloby bylo gdyby pojawily sie jakies "nieoficjalne" przecieki z ery o nowych ofertach. i tak jak mowisz ja mysle ze np. taka era wychodzi z takiego wlasnie zalozenia: ze nie ma sie co przemeczac, i chyba tak w sitocie (poki co) jest.
odnosnie ostatniej kwestii wydaje mi sie ze o jakiejs okrutnej zemscie n ie ma tu co mowic, ale synowie marnotrawni na pewno beda mieli jakies problemy , ciekawe tylko jak oni to beda uzasadniac, nie moga dac mi gorszej promocji dlatego ze zrezygnowalem, a komus lepszej - chyba ze moga?

#165122  autor: D@rio
 23 mar 2007, 00:11
Krisu6230i pisze: jeden to moze nie ale prawda jest ze marka przyciaga, badz odpycha. po to wlasnie jest.
artykuł w FAKT'cie? ;)
kameT pisze:Swoja drog chyba zadzownię tam i się popytam grzecznie co i jak... może mały szantaż
zdradzisz w jaki sposób? ;)
b@sho pisze: a co do ery to zastanawiam sie jak to bedzie jesli ktos z rezygnuje z ery teraz, a w przyszlosci bedzie chcial znow w niej umowe podpisac... jest to gdzies zapisywane na koncie
oczywiście że jest. Ponadto, Twoje faktury są przechowywane przez okres 5 lat jeszcze. Wyskoczy mu kaucja wtedy, która sięga max. 7600 PLN.
Polkomtel właśnie takim klientom pozamykał drogę powrotu do swojej sieci...chyba że do - Simplusa.
b@sho pisze: i jak to mniej wiecej sie odbywa taki nielojalny klient ma gorzej pytam z ciekawosci
operatorzy się wymieniają wzajemnie bazą kliencką w celach weryfikacyjnych. Tak samo przed podpisaniem nowej umowy jesteś sprawdzany pod kątem płatności u innych operatorów, pod kątem długów itp. itd. Tutaj będzie podobnie.
Sam przed podpisaniem umowy w Era Biznes byłęm weryfikowany i musiałem podpisać na to pisemną zgodę ;) no ale - ja się nie miałem czego obawiać :)
Krisu6230i pisze: ciekawe tylko jak oni to beda uzasadniac, nie moga dac mi gorszej promocji dlatego ze zrezygnowalem, a komus lepszej - chyba ze moga?
kaucją właśnie ich skutecznie zniechęcą...

Obrazek

#165126  autor: Krisu6230i
 23 mar 2007, 00:15
D@rio pisze:no ale - ja się nie miałem czego obawiać
i zeby tak pozostalo to nie ma co kombinowac, chociaz polakow natura jest inna teraz zarobi na rezygnacji 3 stowki a potem niech sie dzieje cokolwiek...
D@rio pisze:kaucją właśnie ich skutecznie zniechęcą...
...wlaczajac to wlasnie.

#165129  autor: b@sho
 23 mar 2007, 00:18
D@rio czyli mniej wiecej jest tak jak myslalem. a jak ta kaucja jest naliczana :?: od czego zalezy jej kwota :?:
  • Strona 6 z 35
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 35
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6