• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.

Czy macie znow problemy z plusam ??

Tak
20
74%
Nie
7
26%

#160771  autor: marko20
 09 mar 2007, 22:55
rudy pisze:a wolę krótkim kodem sprawdzać :-)
No ja też zastanawiałem się nad zmianą, ale jak przeczytałem o cudach z nową platformą to odszedłem od tego pomysłu, na pewno jest wygodniejsza bo nie ma tych ciągłych zwrotów i wyłączania telefonu, ale czy tak do końca jest bezawaryjna to nie wiem niedawno kuzynka kupiła SE K750i i starter simplusa i co się okazało, że mimo aktywnego pakietu Easy SMS pobiera jej kasę z konta a nie obniża stanu smsów w pakiecie, z pakietu wykorzystała około 50 smsów a dalej jakby pakiet zamroziło i pobierało kasę z konta mimo aktywnego pakietu i wysyłania smsów do plusa,

więc narazie zostaję na starej :)

#160820  autor: tymis
 10 mar 2007, 00:44
No ja też zastanawiałem się nad zmianą
Nie spotkałem jeszcze źle działającego sim+ na tzw. starej plarformie. Pamiętam jak po wprowadzeniu nowej platformy znajomi mnie pytali niczym w reklamie Mumio: "a to dobre jest?" W odpowiedzi pytałem: "a źle wam chodzi, wstydzicie się, że macie pre-paida, jakieś kłopoty? Nie? To dajcie sobie spokój, nie ma co psuć tego co dobrze działa". Może to i zachowawcze ale widzę, że mimo upływu czasu moje podejście do sprawy wciąż nie jest złe ;-) Nie dotyczy to tych co muszą "od razu" mieć rozliczone konto bo ma się na nim np.: 5 PLN. Jeśli ktoś ma "stówkę" na koncie to może sobie darować upierdliwe "wyłącz i włącz telefon" co chwilę, wystarczy jak zrobi to na koniec dnia... No, chyba, że ktoś ma telefon w ogóle nie współpracujący ze starą platformą (minus dla Plusa).

Każda sieć ma plusy i minusy, chodzi o to, żeby te plusy nie przesłoniły minusów...

#160821  autor: D@rio
 10 mar 2007, 00:54
tymis pisze:Nie spotkałem jeszcze źle działającego sim+ na tzw. starej plarformie.
stara platforma też miała swój gorszy okres, zapewniam. Ta platforma tego czasu przechodziła tylko aktualizację oprogramowania i niestety nie obeszło się bez "zawirowań". Także, zdarzały się Simplusy z problemami także na tej platformie...

Obrazek

#160927  autor: marko20
 10 mar 2007, 13:28
Tymis też doszedłem do podobnego wniosku chodzi i nic się nie dzieje to po co zmieniać.

#161008  autor: Kaczy
 10 mar 2007, 15:38
tymis pisze:chyba, że ktoś ma telefon w ogóle nie współpracujący ze starą platformą (minus dla Plusa).
chyba minus dla producenta telefonu. To producenci (a w szczególności Nokia) odeszły od tego rozwiązania.

...::: Made for loneliness :::...

#161016  autor: przemek910
 10 mar 2007, 16:32
Kaczy pisze: chyba minus dla producenta telefonu. To producenci (a w szczególności Nokia) odeszły od tego rozwiązania.
Sądzę że to Operator powinien się dostosować do producenta telefonów.
Operator, w tym przypadku Plus działa tylko na terytorium Polski, natomiast Nokia sprzedaje telefony na całym świecie...

#161017  autor: Kaczy
 10 mar 2007, 16:34
kin pisze:Sądzę że to Operator powinien się dostosować do producenta telefonów.
No i dostosował się. Jest opcja "krótkich kodów".

Poza tym to nie widzi mi się Plusa czy Nokii. W końcu to są ogólnoświatowe standardy.

#161022  autor: przemek910
 10 mar 2007, 16:50
Kaczy pisze:No i dostosował się. Jest opcja "krótkich kodów".
No i na początku nie dokońca mu to wyszło...

#161031  autor: tymis
 10 mar 2007, 17:39
To producenci (a w szczególności Nokia) odeszły od tego rozwiązania
Oczywiście, masz rację. Pisząc o Plusie użyłem skrótu myślowego bo jednak przeciętnego użytkownika nie interesuje platforma, na której dziala pre-paid. Jeśli coś jest nie tak to skupia się to na operatorze a nie na rozwiązaniu technologicznym (w tym wypadku AoC), które przestało być stosowane przez Nokię.
Swoją drogą to Plus nie musiał na początku swojego pre-paida decydować się na rozwiązanie, które obecnie w Europie jest praktycznie nie stosowane.

Każda sieć ma plusy i minusy, chodzi o to, żeby te plusy nie przesłoniły minusów...

#161032  autor: Kaczy
 10 mar 2007, 17:42
tymis pisze:Swoją drogą to Plus nie musiał na początku swojego pre-paida decydować się na rozwiązanie, które obecnie w Europie jest praktycznie nie stosowane.
Ta platforma zyskała dużą sympatię. Zwłaszcza wsród starszych osób.
Jak jakiejś starszej babci zmienisz platformę to gotowa się zapłakać albo Cię wyzwać (autentyk), że nie może już widzieć stanu konta na wyświetlaczu.

#161073  autor: tymis
 10 mar 2007, 20:32
Ta platforma zyskała dużą sympatię. Zwłaszcza wsród starszych osób.
Też mi się tak wydaje :) Skoro popierasz to doświadczeniem z pracy to coś w tym musi być ;-)
Pamiętam jak na samym początku Plus reklamowal "widoczne środki na ekranie" jako jedną z zalet Simplusa, w czasie kiedy minuta kosztowała (jeśli dobrze pamiętam) 2,80.

#161075  autor: D@rio
 10 mar 2007, 20:34
ja dalej wole AoC niż OCP. Wierzcie mi - przynajmniej jest niezawodna.

Obrazek

#163257  autor: D@rio
 18 mar 2007, 15:22
Faktycznie coś się dzieje z tym OCP Simplus'a.

Dzisiaj i wczoraj trochę go używałem i parę razy przyszedł mi raport SMS na Nokii w takiej postaci:

"Nie wysłano do: +48601-xxx-xxx".

Do póki jej nie wymienią to nigdy to dziadostwo nie zostanie do końca naprawione.
Oczywiście opłatę za wysłane wiaomości pobiera...

:|

Obrazek

#163264  autor: Kaczy
 18 mar 2007, 15:43
Sypie się, sypie. Codziennie ktoś o tym mi mówi.
Wczoraj była sytuacja, że osoba nie mogła wysyłać sms`a do 1. konkretnego numeru.

#163273  autor: D@rio
 18 mar 2007, 16:08
Powstrzymam wszelki komentarz...

Obrazek

#163276  autor: PiotrG-dz
 18 mar 2007, 16:13
Plus wielki lyder GSM ma znowu czkawkę :lol:

#163339  autor: D@rio
 18 mar 2007, 18:23
tepsaslave pisze:Plus wielki lyder GSM ma znowu czkawkę
z ta platformą to jest w ogóle żenada...

dzisiaj wysłalem SMSa z SIM+ a przyszedł, jak się dowiedziałem na telefon jako "nieczytelny" :|

Obrazek

#163342  autor: rudy
 18 mar 2007, 18:30
No niestety ostatnio *100# często nie działa i piszę że " usługa chwilowo niedostępna"

#163503  autor: marko20
 19 mar 2007, 01:56
No i coś mnie tchnęło(ale również wasze rady ), żeby nie przechodzić na tą nową "zwiszającą" bo znowu się dzieją cuda

#164255  autor: miliard
 20 mar 2007, 23:09
Czy ta platforma OCP jest z tej firmy, która stworzyła Robocopa?
Ciekawe czy i kiedy wprowadzą nową taryfę?