• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.

Jaka umowa?

na rok
12
80%
na 2 lata
3
20%

#154532  autor: Vinkler
 18 lut 2007, 14:59
Do konca z TP nic nie jest pewne, to jak u mojego kolegi pare dni temu netia dzwoni z info, ze TP zwrocila informacje, ze na jego lini nie ma mozliwosci swiadczenia uslugi Net24 choc kiedys mial neo. Dzis poszedl zrezygnowany do TP czy neo da sie u niego zalozyc, powiedzieli, ze owszem i nie ma zadnych przeciwwskazan, ponoc pojurze ma juz miec sygnal :(
TPmonopol ma klientow w .... i zazwyczaj uzywa nieczystych zagran :?

Nowy Dwór Gdański
blog

#154976  autor: barteks2
 19 lut 2007, 19:04
Dzięki wszystkim za info :!:

re

#155009  autor: amadeo
 19 lut 2007, 21:02
Vinkler pisze:Do konca z TP nic nie jest pewne, to jak u mojego kolegi pare dni temu netia dzwoni z info, ze TP zwrocila informacje, ze na jego lini nie ma mozliwosci swiadczenia uslugi Net24 choc kiedys mial neo. Dzis poszedl zrezygnowany do TP czy neo da sie u niego zalozyc, powiedzieli, ze owszem i nie ma zadnych przeciwwskazan, ponoc pojurze ma juz miec sygnal :(
pomyśl ..kiedyś mial neo ...teraz niema...inni maja...i chcą mieć
polityka firmy bedzie zapewnic dostep jej abonento a nie obcym operatorom...a o rozwoju sieci zapomnij....TP zainwestuje w sieć i odda za darmo??? to juz nie CARITAS

Obrazek
 #155084  autor: kredek
 20 lut 2007, 00:13
amadeo pisze:
Vinkler pisze:Do konca z TP nic nie jest pewne, to jak u mojego kolegi pare dni temu netia dzwoni z info, ze TP zwrocila informacje, ze na jego lini nie ma mozliwosci swiadczenia uslugi Net24 choc kiedys mial neo. Dzis poszedl zrezygnowany do TP czy neo da sie u niego zalozyc, powiedzieli, ze owszem i nie ma zadnych przeciwwskazan, ponoc pojurze ma juz miec sygnal :(
pomyśl ..kiedyś mial neo ...teraz niema...inni maja...i chcą mieć
polityka firmy bedzie zapewnic dostep jej abonento a nie obcym operatorom...a o rozwoju sieci zapomnij....TP zainwestuje w sieć i odda za darmo??? to juz nie CARITAS
TP to nie jest jakaś tam "zwykła firma". To narodowy MONOPOLISTA (tak w skrócie).
Więc takie jak wyżej "przymyślenia" są tylko... prywatnymi PRZEMYŚLENIAMI. :lol: :D
Gdyby było jak "w przemyśleniach" to ani Netii na łączach TePSy by nie było ani stada innych operatorów od Dialogów przez Tele2 na NOMach kończąc (i wielu, wielu innych).

P.S. A....z....kropkami..... to....źle... się... czyta......co....nie....?...??...??...?
To nie po polsku.

#155105  autor: amadeo
 20 lut 2007, 08:48
D@rio pisze: do tej sytuacji tak jak mówię, nie może dojść :!:
jesteś tego pewny???? moze tak być....niestety

Obrazek

#155172  autor: D@rio
 20 lut 2007, 13:36
amadeo pisze: jesteś tego pewny???? moze tak być....niestety
nie może płacić za coś, co nie jest mu dostarczane. Jeśli nie ma możliwości technicznych, to Netia/GTS ze swojej strony rozwiązują umowę. To jest chyba jasne i logiczne, prawda?

Obrazek

#259253  autor: metpablo
 30 mar 2008, 19:11
Prometo pisze:barteks2, a nie możesz mieć telefonu i internetu z Netii http://www.netia.pl/promocje,dla_domu,5.html :?:
To się nie za bardzo opłaca, bo Netia za najtańszy telefon chce 41 PLN abonamentu, a w TP socjal kosztuje niecałe 29...

#259257  autor: PiotrG-dz
 30 mar 2008, 19:53
barteks2 pisze:A w ogóle jak sprawdzić ile wykorzystałem socjalnych jednostek TP :?: :D
Kiedyś można było sprawdzić stan licznika i ostatniego połaczenia krótkim kodem jednak to już nie działa.Musisz zadzwonić pod 9393 i tam przeprowadzić rejestrację twojego PINu i potem jak ponownie zadzwonisz pod BL będziesz mogł srawdzić w systemie stan zużycia impulsów :wink:

#259264  autor: barteks2
 30 mar 2008, 20:46
tepsaslave, powiedz mi jak to znaleźć na blue line. Sprawdziłem już chyba całe menu i nie mogę znaleźć tych jednostek...

[ Dodano: 2008-03-30, 20:49 ]
Obrazek

http://www.speedtest.net/result/6970778920.png

#259265  autor: mikage1
 30 mar 2008, 20:56
obawiam się, że z tym jest tak jak z krótkim kodem - też było ale się zmyło - kiedy miałem jeszcze tp i plan 60 minut, to przez jakiś (bardzo krótki) czas mozna było sprawdzić ile minut zostało wykorzystanych w danym okresie rozliczeniowym, potem to zniknęło, a konsultanci BL mówili, że to była usługa testowa, czy coś w tym rodzaju...

Sony CMD-CD5 - ma już 11 lat... a na oryginalnej baterii wytrzymuje 3 dni :)

#259266  autor: barteks2
 30 mar 2008, 21:08
To ta tepsa jest strasznie zacofana.... w komórkach od lat można takie rzeczy sprawdzać a tu mam dzwonić na czuja? paranoja.... :evil:

http://www.speedtest.net/result/6970778920.png

#259270  autor: Prometo
 30 mar 2008, 21:27
barteks2 pisze:To ta tepsa jest strasznie zacofana.... w komórkach od lat można takie rzeczy sprawdzać a tu mam dzwonić na czuja? paranoja.... :evil:
Nie wiesz, ze tu chodzi o kasę. Jak przekroczysz dany limit to zapłacisz więcej, a TP SA w to tylko graj.

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#259280  autor: mikage1
 30 mar 2008, 22:24
barteks2 pisze:To ta tepsa jest strasznie zacofana.... w komórkach od lat można takie rzeczy sprawdzać a tu mam dzwonić na czuja? paranoja.... :evil:
kiedy miałem tp, musiałem sobie z grubsza notowac na kartce ile minut wykorzystałem, żeby sie nie zagalopować, w netii biling jest on-line (z opóźnieniem 48 godzin)

Sony CMD-CD5 - ma już 11 lat... a na oryginalnej baterii wytrzymuje 3 dni :)

#259489  autor: Ryszard Lubicz
 01 kwie 2008, 08:18
"DP": Umowy przez telefon mogą być pułapką
las, PAP
2008-04-01, ostatnia aktualizacja 58 minut temu
Wystarczy przypadkowa rozmowa i niezobowiązujący podpis, aby spotkała nas przykra niespodzianka. Przede wszystkim finansowa - pisze "Dziennik Polski".
Zawieranie umowy przez telefon miało ułatwić życie klientom, ale... może stać się przykrym zaskoczeniem. Niewiele osób ma bowiem świadomość, że już sama rozmowa z telemarketerem jest zobowiązująca. W efekcie klienci coraz częściej skarżą się na pułapki w postaci faktur do zapłacenia za przesyłki, których nie zamawiali.

"Kilka razy dzwoniła do mnie konsultantka Tele2 i chciała zachęcić do skorzystania z usług firmy. Telefony się powtarzały i były nachalne, więc w końcu zgodziłam się wysłuchać" - mówi Agnieszka Kowalska z Krakowa, klientka Tele2. "Przedstawiono mi ofertę i zapytano, czy jestem nią zainteresowana. Postanowiłam skorzystać z proponowanej usługi. Miałam czekać na przesłane pocztą dokumenty. Spodziewałam się, że otrzymam pisemną umowę i będę miała czas, aby zapoznać się z jej warunkami.

Listonosz przyniósł przesyłkę, więc pokwitowałam ją podpisem, ponieważ byłam przekonana, że to list polecony i potwierdzam odbiór. Kopia trafiła do mnie, a oryginał zabrał listonosz" - opowiada pani Agnieszka.

"Byłam bardzo zaskoczona, gdy zobaczyłam, że tak naprawdę podpisałam oświadczenie z Tele2. Okazało się, że umowa została ze mną zawarta już przez telefon, o czym w ogóle nie wiedziałam" - dodaje.

Co na to Tele2? Jak przyznaje przedstawicielka firmy Marta Nowicka, umowy rzeczywiście zawierane są telefonicznie.

Grażynko wybacz...

#262698  autor: roberto_tepsa
 19 kwie 2008, 23:59
barteks2 pisze:A w ogóle jak sprawdzić ile wykorzystałem socjalnych jednostek TP :?: :D
Na tą chwilę stan jednostek, jak i ilość wykorzystanych minut (w planach sekundowych) sprawdzi Ci doradca na podstawie billingu, który może podejrzeć w systemie - z dokladnoscia ~2dni.
Czyli dzwonisz 9393 i tonowo 0 - połączenie z doradcą tp :D