• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.

#154730  autor: D@rio
 18 lut 2007, 23:59
rudy pisze:Oj co do tego to Orangowcy (nie wiem czy dobrze odmieniam) bronią swą sieć po życia kres, jak i posiadacze telefonu w erze. Ci co mają w plusie to widzę że i po swojej sieci czasem "pojadą równo"
zgadza się. Różni są ludzie, wiadomo. Jednak wszystko musi zachować swój ton jak i odpowiedni "smak" ;-)
Necro Lord pisze:.A dane zalezy z jakiego źródła mogą pochodzić.Cóż mogą sie różnić.
minimalnie. My, jako telepolis.pl staramy się podawać jak najbardziej rzetelne i wiarygodne dane.

Obrazek

#154732  autor: rudy
 19 lut 2007, 00:00
Jeśli chodzi o IV kwartał to Plus swoim końcem świata najwięcej naprodukował sztucznych klientów. Zaznaczam IV kwartał.

#154740  autor: Pawrzes
 19 lut 2007, 00:10
Necro Lord, u nie statystyka w przeciągu 4 lat to: 2002r. Idea 60% , Plus 20% , Era 20% , 2007r. Orange 10% , Plus 5 % , Era 85 % więc wynik dodatni dla Ery. Napewno od Orange odejdą jeszcze w sierpniu 2 osoby bo kończy się im umowa z mixem i nie przedłużą jej.

Pozdrawiam

#154742  autor: D@rio
 19 lut 2007, 00:14
no jeśli chodzi o mnie to 4 aktywacje przejdą z Plusa na rzecz Ery...

Obrazek

#154743  autor: Krisu6230i
 19 lut 2007, 00:15
rudy pisze:Oj co do tego to Orangowcy (nie wiem czy dobrze odmieniam) bronią swą sieć po życia kres, jak i posiadacze telefonu w erze. Ci co mają w plusie to widzę że i po swojej sieci czasem "pojadą równo"
racja, plusowcy sa bardzo neutralni, za to orangowcy straszni fanatycy;) ja z ery ale nie jestem szczegolnie za choc zadowolny, na pewno nie przeciw bo nie zdazli sie mi narazic jeszcze, dopiero minal rok... za to jak widac jestem przeciw france telecom :-D

co do tematu nie sadzilem ze to prawda iz era traci abonentow bo ma fajne warunki dla abo a i TT bardzo teraz sie zrobil atrakcyjny (np pakiety smsow i mmsow)

/*Boris the Blade, or Boris "the Bullet Dodger." As bent as the Soviet's sickle, and as hard as the hammer that crosses it. Apparently, it's impossible to kill the bastard.*/
http://ag.bocznica.org/

#154744  autor: rudy
 19 lut 2007, 00:15
D@rio pisze:no jeśli chodzi o mnie to 4 aktywacje przejdą z Plusa na rzecz Ery...
To co zaproponowali że zdecydowanie era?

#154745  autor: D@rio
 19 lut 2007, 00:17
rudy pisze:
To co zaproponowali że zdecydowanie era?
a o tym będę pisał wkrótce, w odpowiednim temacie ;) ...żeby nie robić tu offtop'u.

Obrazek

#154754  autor: Rokko
 19 lut 2007, 07:10
rudy pisze:Oj co do tego to Orangowcy (nie wiem czy dobrze odmieniam) bronią swą sieć po życia kres, jak i posiadacze telefonu w erze. Ci co mają w plusie to widzę że i po swojej sieci czasem "pojadą równo" ;-)
tu sie z toba zgodze - my w temacie czy przedluzyc umowe w Plusie juz tyle psow na nich powiesilismy, ze zaden operator tyle nie oberwal. Ale w sumie jakos przy niej trwamy.Widzimy Plusy i Minusy naszej sieci.

#154756  autor: Prometo
 19 lut 2007, 07:43
U mnie 4 osoby przeniosły się do Ery, bądź przeniosą się w najbliższym czasie. Dwie z Plusa i dwie z Orange :wink:

#154762  autor: adiq1033
 19 lut 2007, 08:18
Prawda jest taka, że ludzie są naiwni na promocje. Matce kończy się umowa. Chce nadal pozostać w Orange, a i tak będę ją namawiał na Erę.

W Orange przy abo. 50 zł dostanie 60 min. do wszystkich sieci, a w Erze, przy tej samej formie płatności otrzyma 80 min to wszyskich sieci, wymienne na 320 SMS-ów + jesten darmowy numer do sieci Era/Heyah, bądź na numer stacjonarny.
Porównałem również ceny telefonów i tak w Orange K750i kosztuje 699zł, a w Tmobile PL ( :-D ) 299 zł. Era przeciez także ma darmowe SMS-y i MMS-y w TT. A w Heyah mamy SMS-y po zero groszy do wszystkich sieci na okres 7 dni, opłata 5 zł.

Dla mnie wybór jest prosty, Era. A w Pomarańczarni zostaję tylko dlatego, iz większość moich znajomych ma startety w POPie :?

#154763  autor: przemek910
 19 lut 2007, 08:19
Necro Lord, czy to iż Era pozyskała trochę mniej klientów jest równoznaczne z tym że straciła? NIE!
Więc Era nie traci lecz pozyskuje mniej niz przez ost czas.

#154782  autor: rudy
 19 lut 2007, 09:44
adiq1033 pisze:W Orange przy abo. 50 zł dostanie 60 min. do wszystkich sieci, a w Erze, przy tej samej formie płatności otrzyma 80 min to wszyskich sieci, wymienne na 320 SMS-ów + jesten darmowy numer do sieci Era/Heyah, bądź na numer stacjonarny.
Porównałem również ceny telefonów i tak w Orange K750i kosztuje 699zł, a w Tmobile PL ( :-D ) 299 zł. Era przeciez także ma darmowe SMS-y i MMS-y w TT. A w Heyah mamy SMS-y po zero groszy do wszystkich sieci na okres 7 dni, opłata 5 zł.
Nie znam się na taryfach Orange z prostej przyczyny nie interesowały mnie one nigdy (ale muszę się zapoznać)
Za 50 zł 60 min- a w plusie za 55 zł jest 90 minut (co prawda nie 50 zł a 55 ale chyba 5 zł za kolejne 30 minut to chyba nie jest źle- więc można porównać te taryfy o głupie 5 zł)
Jeśli chodzi o K750i to w Plusie kosztuje on 249 zł (wraz z podatkiem vat)
Także Nawet nie wiedziałem że K750i tyle kosztuje w Orange w taryfie za 50 zł :shock:

#154783  autor: frgt/10
 19 lut 2007, 09:54
rudy pisze:Za 50 zł 60 min- a w plusie za 55 zł jest 90 minut (co prawda nie 50 zł a 55 ale chyba 5 zł za kolejne 30 minut to chyba nie jest źle- więc można porównać te taryfy o głupie 5 zł)
A potem chcesz wejść do internetu i dopłacasz do abo w plusie/erze. Chcesz wysłać sms'a na numer specjalny - dopłacasz do abo w plusie/erze. Może i mniej minut, ale według mnie abonament jest lepszy. Ja mam premium i mam prawie 4/ponad 4 godziny gadania do innych/orange. Najlepiej ze wszystkich niestety bo doliczam pakiet 3g za 50 zł do abo na pół roku.

http://telepolis.pl/forum/viewtopic.php?p=292477#292477

#154785  autor: Necro Lord
 19 lut 2007, 10:00
Ja w sumie to moge tak powiedzieć iż Ere jako sieć cenię bardzo.Nie mam Jej nic do zarzucenia.Nie zawiodłem sie.Za Orange za bardzo nie przepadam.Mam Pop'a,bo od koleżanek dostałem na urodziny starter.A umowę z Erą raczej przedłużę.

#154790  autor: rudy
 19 lut 2007, 10:21
frgt/10 pisze:A potem chcesz wejść do internetu i dopłacasz do abo w plusie/erze. Chcesz wysłać sms'a na numer specjalny - dopłacasz do abo w plusie/erze. Może i mniej minut, ale według mnie abonament jest lepszy. Ja mam premium i mam prawie 4/ponad 4 godziny gadania do innych/orange. Najlepiej ze wszystkich niestety bo doliczam pakiet 3g za 50 zł do abo na pół roku.
Nie rozumiem?
Pisałem co do taryfy, którą chce mama Adiq1033 Co do tego mają smsy na numer specjalny czy wchodzenie do internetu?
Skoro tylko potrzebuje jego mama minuty z abonamentu i nie korzysta z żadnych usług dodatkowych to widać czarno na białym iż Orange w tym wypadku nie sprawdzi się absolutnie, a cena telefonu ponad 400 zł droższa niż u konkurencji pozostawiam bez komentarza.

#154794  autor: frgt/10
 19 lut 2007, 10:30
rudy pisze:Skoro tylko potrzebuje jego mama minuty z abonamentu i nie korzysta z żadnych usług dodatkowych to widać czarno na białym iż Orange w tym wypadku nie sprawdzi się absolutnie, a cena telefonu ponad 400 zł droższa niż u konkurencji pozostawiam bez komentarza.
Z doświadczenia wiem, że wiele osób w wieku naszych rodziców wysyłają smsy specjalne :) Chociażby na różne fundacje.

http://telepolis.pl/forum/viewtopic.php?p=292477#292477

#154796  autor: tomico
 19 lut 2007, 10:32
To sorka za wprowadzenie w błąd, no normalnie dałbym sobie głowę uciąć że w jakimś czytałem że Orange przyjął najwięcej no ale tu się myliłem i dzięki za wyjaśnienie.

#154801  autor: rudy
 19 lut 2007, 10:40
frgt/10 pisze:Z doświadczenia wiem, że wiele osób w wieku naszych rodziców wysyłają smsy specjalne :) Chociażby na różne fundacje.
Jakby był WOŚP to 3 mln. smsów wysłano, a byli tacy co wysyłali po 10, więc nie każdy wspiera w ten sposób fundację, ale spoko bo zrobimy tu of-topic.

Orange mi się podoba z jednej przyczyny, bo może zastąpić w pełni telefon stacjonarny. Tylko w Orange można dzwonić na 0-800. Co po niektórzy napiszą że z budki telefonicznej też można, ale jakoś mi by się nie chciało iść dzwonić z budki w środku zimy.

[ Dodano: 2007-02-19, 10:46 ]
tomico pisze:To sorka za wprowadzenie w błąd, no normalnie dałbym sobie głowę uciąć że w jakimś czytałem że Orange przyjął najwięcej no ale tu się myliłem i dzięki za wyjaśnienie.
To było kiedyś w pierwszym newsie o przenośności.

#154819  autor: Necro Lord
 19 lut 2007, 12:13
Ja też gdzieś czytałem , że przewaga Ery nad Orange znacznie stopniała.

#154833  autor: babeo
 19 lut 2007, 13:08
D@rio pisze:Akurat Era ma bardzo dobrą ofertę. Najbardziej ulastyczną, dzięki której potrafi się dopasować w potrzeby każdego klienta i każego segmentu.
Co Era ma takiego? 20zł/40min, 35zł/40min+numer, 40zł/80min, 55zł/80min+numer ... i to ma być elastyczność? To porównaj sobie z NTP w Orange (i mówa cały czas o ofertach dla indywidualnych). Chyba że mówisz o pakietach, tylko z drugiej stronyopcłą płacenia 10zł za pakeit przez 10miesiact, a potem 30 jakoś do mnie nie przemawia :?
D@rio pisze:ta, sugerujesz się marnym 200.000 kart SIM. Za słaby argument. Taka ilość to "pryszcz".
D@rio pisze:no jeśli chodzi o mnie to 4 aktywacje przejdą z Plusa na rzecz Ery...
łee tam, taki "pryszcz" się nie liczy :-D

Na koniec powiem tylko, że w sumei nie obchodzi mnie czy jakaś sieć ma 30mln a inne po 3mnl. Każdy ma taką się jaka mu pasuje. Jeżeli podpisał z którąś umowę,, to neich ma pretensje tylko do siebie, że skusiły go tanie telfony, a może szpan, że to nowa sieć lub nie wiem co jeszcze ... jak napisałem, każdy ma swoją sieć i gites! Po co te wzajemne słowne przepychanki, każdy ma swoje racje i szanujmy je. Jak niektórzy muszą mieć całą rodzinę i znajomych w swojej jedynei słusznej sieci to proszę bardzo - ich wybór, ale te uszczypliwe komentarze pod adresem innych sieci nic nie dają.