• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #152346  autor: Łukaszeq1989
 11 lut 2007, 19:03
Witam

30 marca konczy mi sie umowa z TP na neo 128, wiec pod koniec lutego musze juz zlozyc wypowiedzenie badz przedluzyc umowe, i teraz mam pytanie:

co byscie wybrali, Neo 1mb na 3 lata za 56zł/miesiac(lipa ze tylko nowi uzytkownicy maja 28zł przez 6 miesiecy) czy Netie net24 1mb na 2 lata za 55zł?

Musze jeszcze sie upewnic ze mam mozliwosc podlaczenia u mnie netii, w necie sprawdzalem to jestem w zasiegu ale lepiej zadzwonic i byc pewnym 100%

jesli wybiore neo to bym chcial lifeboxa, napiszcie cos o nim wiecej, (i na jaka odleglosc mozna podlaczac te kompy bo mam 2 w domu ale odleglosc jeden od drugiego to ok.20metrow)

dodam ze abo w TP zostawiam bez zmian( 48zł jak sie nie myle)

EDIT

i jeszcze pytanie, ta oferta netii bedzie dostepna do 15 lutego czy dluzej? bo teraz nie wiem czy szybko jutro zalatwiac cos z netia i tp czy moge na spokojnie do konca lutego czekac, zlozyc wypowiedzenie TP i zalatwic sobie Netie

a za zniszczenie lifeboxa chca 600zł >.<
Ostatnio zmieniony 11 lut 2007, 19:35 przez Łukaszeq1989, łącznie zmieniany 2 razy.

#152353  autor: Opportunist
 11 lut 2007, 19:21
Ja korzystam z Liveboxa i w sumie nie narzekam :) Zasięg dokładnie, jaki jest to nie wiem... Ale musisz pamiętać, że normalnie jest możliwość podłączenia tylko jednego komputera bezprzewodowo, drugi będziesz musiał okablować. A i Liveboxa się nie kupuje tylko TP nam go udostępnia i za zniszczenie, z tego, co pamiętam, każą sobie dość słono płacić :wink:

Obrazek

#152376  autor: PiotrG-dz
 11 lut 2007, 20:10
3 letnia umowa na Neo to samobójstwo.Wez Net 24 na 12 lub 24 miesiące. :) Oferta po 15 lutego w Netii może sie zmienić na korzyść klienta jeszcze bardziej. :)

#152390  autor: Łukaszeq1989
 11 lut 2007, 21:18
tepsaslave pisze:3 letnia umowa na Neo to samobójstwo.Wez Net 24 na 12 lub 24 miesiące. :) Oferta po 15 lutego w Netii może sie zmienić na korzyść klienta jeszcze bardziej. :)
no wiec wybieram Netie, i chyba wybiore na 12 m-cy bo to tylko 108zł wiecej w skali roku a pozniej pewnie beda jeszcze lepsze oferty ( jedno dobre ze ostatnio neostrade wzialem na 12 a nie na 24 bo bym sie zaszlachtał tym netem 128 jeszcze przez rok :). )

jak ten transfer najlepiej zrobic zeby za dlugo nie byc bez neta?

umowa konczy mi sie dokladnie 30 Marca wiec powinienem zlozyc wypowiedzenie pod koniec lutego zebym nie musial placic dodatkowego miesiaca

#152393  autor: Prometo
 11 lut 2007, 21:25
Wybierając Net24 możesz zmniejszyć abonament telefoniczny w TP SA na socjalny - 28,06 zł.

#152397  autor: derekpl
 11 lut 2007, 21:45
do mgrygiel - do live boxa mozesz podlaczyc wiecej niz jedeno uzadzenie po radiu - kwestia tego - ze musisz dodac kazdy kolejny MAC adres podlaczanej karty do listy
Domyslnie na liscie znajduje sie tylko jeden MAC adres - dolaczonej karty na usb

#152455  autor: pawel_k
 12 lut 2007, 07:37
co do liveboxa to aby miec bezpieczna siec bezprzewodowa trzeba zmienic szyfrowanie z wep na wpa i dobrze zahaslowac.
teoretycznie neostrada od net24 niepowinna sie niczym roznic, te same predkosci ten sam kabel. na neostrada.info jak naraize nie bylo narzekan na net z neti.
jezeli zalezy ci na zbiciu kosztow to np wez net z neti a abonament telefoniczny z tele2 - gdy duzo rozmawiasz przez telefon
albo wez do tego netu z neti to co koledzy tu proponowali - socjalny z tp zawsze to oszczednosc
tylko zawsze jest ryzyko ze po odcieciu neostrady tp wysle neti pismo ze nie ma warunkow technicznych dla BSA w twojej centrali i wtedy zostaje tylko cesja i neostrada z promocji megainternet

:)

#152596  autor: Opportunist
 12 lut 2007, 15:21
derekpl pisze:do mgrygiel - do live boxa mozesz podlaczyc wiecej niz jedeno uzadzenie po radiu - kwestia tego - ze musisz dodac kazdy kolejny MAC adres podlaczanej karty do listy
Domyslnie na liscie znajduje sie tylko jeden MAC adres - dolaczonej karty na usb
Chodziło mi raczej o to, że w zestawie jest tylko jeden adapter Wi-Fi ;)

Obrazek