• Wszystko, co związane z Symbianem
Wszystko, co związane z Symbianem
  • Strona 9 z 11
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11

#147411  autor: jopex
 29 sty 2007, 23:21
Media na bank ma z Nokia poland ale jaknie masz pewnosci to zakup telefon w alonie nokii i po sprawie.Ceny sa podobne a masz 100% pewnosc ze tel jest z nokia poland.Tam gdzie ja pracuje zwykla N73 kosztuje 1800 (z groszami) a N73ME nie pamietam teraz ale cena i tak porownywalna.

Siemens C45 -> Siemens C55 -> Motorola T720i -> Siemens M55 -> Siemens C65 -> Nokia N73

#147453  autor: dechomenon
 30 sty 2007, 00:36
1935 ostatnio widziałem przepraszam czytałem na symbianos!

#147459  autor: lennox2
 30 sty 2007, 01:03
jopex pisze:Media na bank ma z Nokia poland ale jaknie masz pewnosci to zakup telefon w alonie nokii i po sprawie.Ceny sa podobne a masz 100% pewnosc ze tel jest z nokia poland.Tam gdzie ja pracuje zwykla N73 kosztuje 1800 (z groszami) a N73ME nie pamietam teraz ale cena i tak porownywalna.

I zrobiłbym tak na pewno, gdyby nie to, że - w przeciwieństwie do MM - Nokia Poland nie sprzedaje swoich telefonów w systemie ratalnym... No a gotówki tyle niestety nie mam :( ... A tak na marginiesie, to gdzie pracujesz?

Odi profanum vulqus et arceo

#148137  autor: jopex
 31 sty 2007, 15:40
lennox2 pisze:A tak na marginiesie, to gdzie pracujesz?
W zabrzanskiej filii firmy (z gliwic) ktora sie zajmuje serwisem nokii i sprzedaza telefonow i akcesoriow tej marki (wszystko z nokia poland).Sory za off top

Mam pytanko do urzytkownkow czy ktos zwas testowal w polaczeniu z N73 modul GPS nokii LD-3W a jak tak to z jakim oprogramowaiem i jak ogolnie ten zestaw oceniacie (dokladnosc pozycji, ilosc drog, szybkosc dzalania).

Siemens C45 -> Siemens C55 -> Motorola T720i -> Siemens M55 -> Siemens C65 -> Nokia N73

#149801  autor: dechomenon
 04 lut 2007, 15:12
mam własnie crystal case i powiem ,ze sprawuje sie to nieźle..a szczeóglnie fakt, ze nie zmienia on wyglądu telefonu i nawet nie przeszkadza w obsłudze! a co najlepsze zamówiłem jedno na allegro juz myslałem ze koles mi nie przysle..to zamówilem drugie ehhe i wczoraj dsotałem to pierwsze a po niedzieli dostne drugi..no cóz!

#149870  autor: piwosz
 04 lut 2007, 17:06
kupilem cristal case do mamusinowej 6230i mam mieszane uczucia co do tego typu ochraniaczy,to jest grube i utrudnia kozystanie z przyciskow na rogach(prawy i lewy funkcyjny,* i #) a w n73 jak jest?
Mam tez inne pytanie,wyczytalem gdzies ze n73 ma taka (genialna jak dla mnie) funkcje,niewiem jak dokladnie to sie nazywa,ale polega to na tym,ze podczas polaczenia telefonu z internetem(gprs,edge,umts) mozliwe jest jednoczesne prowadzenie rozmowy(gsm) czy sprawdzaliscie to? Bo w mojej e50 jak siedze w necie i jak np.sciagam cos,to nikt nie moze do mnie sie dodzwonic:/ a jak juz polaczy rozmowe przerywa mi internet(po zakonczeniu rozmowy jest wznawiane) ma to dla mnie znaczenie bo uzywam telefonu jako modem... Jesli potwierdzi mi ktos ta informacje to bede chcial zmienic e5
na n73:)

:occasion5:

#150059  autor: dechomenon
 05 lut 2007, 00:51
ale to napewno zamyka Tobie połączenie bo masz za mało ramu, chociaż mogę sie mylic...jednak jest taka możliwosc, ze korzystasz z neta i mozesz odbierac telefon !

#150064  autor: piwosz
 05 lut 2007, 01:08
jezeli takowa mozliwosc jest to na pewno nie ma tego w e50, ram tu nie ma nic do rzeczy,poniewaz telefon jest w sieci (gprs,edge) podpiety kabelkiem do kompa i na kompie przegladam strony,telefon robi tu za modem:) w n73 podobno jest jakis system ktory umozliwia polaczenie gsm z gprs/edge jednoczesnie,ale nie mam jak tej informacji potwierdzic... Poszukam gdzie to bylo jak bede mial czas,ale chyba w specyfikacji technicznej n73 na oficjalnej stronie nokii.

#150105  autor: dechomenon
 05 lut 2007, 09:42
ale słuchaj ja kiedyś miałem podłaczoną E50 do kompa przez USB i co można było odebrac rozmowe!

#150141  autor: piwosz
 05 lut 2007, 11:08
tak,mozna,kosztem zawieszenia polaczenia danych... Czasem jak sciagam duzy plik z sieci to nie mozna do mnie sie dodzwonic,to nie jest regula,ale czesto. Ja moge zadzwonic zawsze. Ale nie o to mi chodzi. Chodzi o taka sytuacje(chcialbym jasnej odpowiedzi typu tak lub nie): podpinacie n73 kablem do komputera,laczycie sie z internetem,jednoczesnie zaczynacie dzwonic to czy strony dalej sie wczytuja,czy nie. Albo latwiej to sprawdzic:laczycie sie z jakas mala strona wap (chodzi o koszty, np. www.google.pl/xhtml) i pod wskaznikiem zasiegu pojawia sie albo antenka(gprs) albo E(edge) albo 3G(umts) pod tym sa dwie strzalki. Podczas aktywnego tego polaczenia puszczacie sygnal to czy te strzalki sa wtedy przekreslone czy nie? No tak sprecyzowalem pytanie ze chodzi mi o odp typu TAK lub NIE:)

#151707  autor: jopex
 09 lut 2007, 13:49
piwosz, niestety nie odpowiem na twoej pytanie bo nie probowalem tego (ale niewykluczone ze sprobuje). Za to przed wczoraj zainstalowalem na N73 TomTom6 z mapa PL_CZ_HU_SK_plus_major_roads_of_WE a wczoraj pozyzcylem od kolegi modul GPS NOKIA LD3W.I ku mojemu zaskoczeniu wszystko smigalo bardzo ladnie.Polaczyl sie z telefonem szybko.Szukanie sygnalu GPS trawlo na zimno pare parenascie sekund.Ale co najlepsze to to ze na slasku mapka jest dosc dokladna (nawet male osiedlowe uliczki) a w razie zboczenia z trasy w ok 5 sekund wyznacza nastepna :-).na ekranie N73 widac wszystko wyraznie (no moze niektore napisy sa troszke za male np. predkosc) no i czasami lekko przycina (ale nie wiem czy to wina telefonu czy moze modulu GPS i jego odswiezania pozycji).jak ktos jeszcze testowal podobny zestaw to prosze o opinie.

#151921  autor: dechomenon
 10 lut 2007, 10:15
wiesz co moze przycinac bo to wina starszego fw a z tego co pamietam masz taki sam jak ja czyli 2.0628.0.0.1, a powiedz mi jak wgrasz samą mapę bez modułu to jak mozesz sobie przegladac miejscowości, ulice itd? albo wytyczac trase ale wiadomo bez nawigacji w czasie rzeczywistym? po prostu taki podręczny atlas moze ten tom tom tak służyc?

#152094  autor: Dylan
 10 lut 2007, 21:45
zastanawiam sie nad GPS`em do N73. jednak jakos nie przemawia do mnie wielkos ekranu N73 do GPS . chodzi oczywiscie o komfort podczas jazdy . Mam inne pytanie o rozmiar pamieci . zastanawiam sie nad opcja SanDisk 1GB ULTRA II Mini SD Card lub 2GB . jest sens pakowac tyle pamieci ? Dzieki

#152123  autor: lennox2
 10 lut 2007, 23:02
Dylan pisze:zastanawiam sie nad GPS`em do N73. jednak jakos nie przemawia do mnie wielkos ekranu N73 do GPS . chodzi oczywiscie o komfort podczas jazdy . Mam inne pytanie o rozmiar pamieci . zastanawiam sie nad opcja SanDisk 1GB ULTRA II Mini SD Card lub 2GB . jest sens pakowac tyle pamieci ? Dzieki

Zależy do czego chcesz (poza telefonowaniem oczywiście) używać swojej komórki. Ja mam ME, więc standardowo dostałem w komplecie kartę 2 gb, którą od razu zacząłem zapełniać muzyką i... dziś mam już tylko 90 mb wolnej pamięci na niej. Więc w moim przypadku karta tego typu (a nawet większa!) jest całkowicie uzasadniona. Natomiast jeżeli będziesz na niej przechowywał tylko zdjęcia, dodatkowe aplikacje i gry (swoją drogą zachodzę w głowę, w jaki sposób większość z Was wgrywa do swoich telefonów aplikacje, bo o ile gierki są z tego co zauważyłem bez problemu do pobrania z netu, to już większość przydatnych aplikacji jest płatna... Są jakieś strony w Internecie, z których można je pobrać darmowo?!), to karta 512 powinna Ci z powodzeniem wystarczyć...

#152134  autor: jopex
 10 lut 2007, 23:28
dechomenon, mozna bez problemu przegladac mapy i uzywac tego jako planow z mozliwoscia wytyczania tras (ja dotychczas kozystalem czesto z serwisu map24 a teraz mam to na komorce).Z modulem jest spoko ale w ciagu paru dni zdazylo sie ze gubil zasieg.Z tego co wiem sa inne moduly (nie nokii) ktore lapia zasieg szybciej i duzo lepiej go utrzymuja.A co do samego programu to super sprawa (opcje chyba w wiekszosci wziete zywcem z profesjonalnych nawigacji samochodowych).Do tego duza dokladnosc (bynjamniej na slasku) i duzo UM-ow.A co do wielkosci to jesli ktos nie ma problemow ze wrokiem to nie powinien miec problemow z widzeniem wszystkiego na wyswietlaczu (szczegolnie jesli chodzi o trase i kierunek jazy bo to jest bardzo duze i wyrazne) no i sa do tego instrukcje glosowe skretu czy tym podobne (mozna sciagnac glos kobiety badz faceta) :-).Podsumowujac N73 + TomTom 6 z mapami super sprawa, natomiast LD-3W niekoniecznie (chociaz to moze mi do testu sie trafil egzemplaz ktoremu zdaza sie tracic sygnal satelity).

#152137  autor: lennox2
 10 lut 2007, 23:39
jopex pisze:dechomenon, mozna bez problemu przegladac mapy i uzywac tego jako planow z mozliwoscia wytyczania tras (ja dotychczas kozystalem czesto z serwisu map24 a teraz mam to na komorce)..

Skąd można to ściągnąc na komórkę?

#152140  autor: jopex
 11 lut 2007, 00:54
lennox2, no wiec na pewno od dystrybutora TomTom naabedziesz za gotowke programy link .Wiecej napisze Ci na priva.

#152146  autor: dechomenon
 11 lut 2007, 02:00
no tak ale trzeba by ominąc dytrybutora hehe :P ale z tymi mapami to fajnie mi tez mozesz napisac więcej jopec na linka:P thx

#153361  autor: Cola
 14 lut 2007, 20:19
a takie może głupie pytaie, ale intuicyjne zarazem ;)

czy można zrobić GPSa z N73 bez modułu?? Np jakiś soft?

#153363  autor: Forest
 14 lut 2007, 20:27
Cola pisze:a takie może głupie pytaie, ale intuicyjne zarazem ;)

czy można zrobić GPSa z N73 bez modułu?? Np jakiś soft?
Są moduły nawigacji montowane do płyty głównej telefonu. Zresztą niedawno taki moduł firma Epson zaprezentowała.

Obrazek

HTC U12+ Black + Goodram 64GB USH-I U3 95/90MB
  • Strona 9 z 11
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 1
  • 7
  • 8