• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
  • Strona 8 z 97
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 97

Czy oferta sieci Play w porównaniu z Erą, Plusem i Orange wg Ciebie jest:

Zdecydowanie lepsza
103
40%
Nieco lepsza
77
30%
Podobna, nie wyróżniająca się
32
12%
Nieco gorsza
9
3%
Zdecydowanie gorsza
12
5%
Nie wiem, trudno ocenić
26
10%

#149647  autor: b@sho
 04 lut 2007, 10:27
Beholder4 liczy sie co jest w srodku a nie opakowanie :wink: poki co srodka nie mozemy ocenic. nazwa z mojego punktu widzenia do bani, bo kojarzy mi sie jeszcze oprocz ps3 (niewypal) z gazetka o grach ktora tez pozostawiala duzo do zyczenia. a logo rzecz gustu, ale jak Beholder4 patrze na twojego ava to coraz mniej ono do mnie trafia... jesli wogule to jakos do mnie przemawia. ale czekam na to zeby ocenic srodek, bo nie ocenia sie ksiazek po okladce

'When you meet your God, tell him to just leave me alone.'

#149650  autor: lookass
 04 lut 2007, 10:37
Beholder4 pisze:Ja tam wole Play. A wy jestescie starej daty :twisted:
Beholder4 wiadac po Twoich wypowiedziach i Twoim avatarze ze ostro sie napaliles na Play nie wiem tylko dlaczego ? spodobalo Ci sie logo czy cos ? ja narazie nie bede ocenial calosci bo sie nie da trzeba poczekac na oferty i mozna cos mowic

#149651  autor: Krisu6230i
 04 lut 2007, 10:37
D@rio pisze:jeśli ja miałbym wybierać to właśnie wolę logo Orange niż niż PLAY.
ale jesli chodzi o "urode: to tym logoorange nie grzeszy, a ze pozycje ma mocna na rynku to tez przeciez nie dzieki owemu znaczkowi ;)

/*Boris the Blade, or Boris "the Bullet Dodger." As bent as the Soviet's sickle, and as hard as the hammer that crosses it. Apparently, it's impossible to kill the bastard.*/
http://ag.bocznica.org/

#149661  autor: art
 04 lut 2007, 11:01
Wypluty, jagodowy cukierek... kurcze niezłe skojarzenie :D

Nazwa faktycznie jakaś taka nie do końca poważna... "Play Biznes?" jakos tak nie brzmi:D... ale poczekajmy może wybór tej nazwy ma jakieś głębsze znaczenie którego na razie nie widzimy :D ... trzeba spokojnie poczekać z osądami i deklaracjami typu przechodzę do "Play", do czasu aż zobaczymy ofertę...

Nokia N95 8GB + Abonament w sieci Era (Nowy Komfort)

#149669  autor: D@rio
 04 lut 2007, 11:10
art pisze:"Play Biznes?"
no właśnie. Ciekawe jaka ich oferta dla Biznesu będzie.

"PLay Biznes" hmmm...jakoś dziwnie to brzmi...
"Play Indyvidual" a to chyba brzmi jeszcze gorzej...

Obrazek

#149672  autor: Rokko
 04 lut 2007, 11:16
Mi tak naprawde najbardziej podchodzilaby poprostu nazwa "4" i wszystko. Oni naprawde chca uchodzic za siec dla ludzi aktywnych. Ale tak miedzy bogiem a prawda, bo wszystko zalezy od oferty - jezeli dadza dobre ceny, to wiele osob nie bedzie sia zastanawiac jak oni sie wlasciwie nazywaja.

#149674  autor: lookass
 04 lut 2007, 11:18
ciekawe czy bedzie tak cos ze kiedy komus konczy sie umowa przyjdzie do p4 i dostanie lepsza oferte niz u operatora przy ktorym jest jezeli tak bedzie albo dostane ciekawa oferte to moze przejde zobacze choc tyle lat juz w erze

#149677  autor: D@rio
 04 lut 2007, 11:25
Rokko pisze:Mi tak naprawde najbardziej podchodzilaby poprostu nazwa "4" i wszystko. Oni naprawde chca uchodzic za siec dla ludzi aktywnych. Ale tak miedzy bogiem a prawda, bo wszystko zalezy od oferty - jezeli dadza dobre ceny, to wiele osob nie bedzie sia zastanawiac jak oni sie wlasciwie nazywaja.
4 źle by wyglało na telefonie, jako nazwa sieci ;) za krótkie.

a pozatym, wątpię że marka PLAY może zdobyć prestige. Tak jak Heyah, niby fajne, ale prestige nie zdobędzie.

Myślę że powinni coś bardziej przemyślanego dać.

PLAY to dobra nazwa, ale jeśli już to na ich ofertę pre-paid a nie na całą sieć...

jak dla mnie - przedobrzyli.

Obrazek

#149679  autor: lookass
 04 lut 2007, 11:28
D@rio pisze:
Rokko pisze:Mi tak naprawde najbardziej podchodzilaby poprostu nazwa "4" i wszystko. Oni naprawde chca uchodzic za siec dla ludzi aktywnych. Ale tak miedzy bogiem a prawda, bo wszystko zalezy od oferty - jezeli dadza dobre ceny, to wiele osob nie bedzie sia zastanawiac jak oni sie wlasciwie nazywaja.
4 źle by wyglało na telefonie, jako nazwa sieci ;) za krótkie.

a pozatym, wątpię że marka PLAY może zdobyć prestige. Tak jak Heyah, niby fajne, ale prestige nie zdobędzie.

Myślę że powinni coś bardziej przemyślanego dać.

PLAY to dobra nazwa, ale jeśli już to na ich ofertę pre-paid a nie na całą sieć...

jak dla mnie - przedobrzyli.
dokladnie moze powinni zrobic ze cala siec to P4 czy 4 a oferte pre-paid nazwac Play w taki podobny sposob maja inny operatorzy

#149685  autor: Rokko
 04 lut 2007, 11:44
D@rio pisze:4 źle by wyglało na telefonie, jako nazwa sieci ;) za krótkie.
Ale jak by to zrobic slownie, nawet po angielsku - przyznasz, ze lepiej by brzmialo niz obecnie.

#149688  autor: D@rio
 04 lut 2007, 11:56
Rokko pisze: Ale jak by to zrobic slownie, nawet po angielsku - przyznasz, ze lepiej by brzmialo niz obecnie.
no fakt, możeby przeszło choć angielskie nazwy jeszcze tak średnio są akceptowane w Polsce.

porównajcie sami, na przykładzie słowa "Biznes":

Era Biznes - brzmi jak najbardziej OK
Plus dla Biznesu - też całkiem OK...
Orange dla Firm - no, ujdzie w tłoku

a PLAY ?

PLAY Biznes? PLAY dla Biznesu? ...jak dla mnie to świadczy o braku pewnej powagi. Już lepiej brzmiałoby SPRAY :D

Obrazek

#149690  autor: Rokko
 04 lut 2007, 12:02
No i moga ewentualnie Play Firma, Play dla Firm ale najbardziej podoba mi sie Firma Play :)

#149692  autor: D@rio
 04 lut 2007, 12:08
Rokko pisze:Play Firma
to mi się kojarzy z..."pobawmy się w firmę"...
Rokko pisze:Firma Play
hmm...to nie - zmienia znaczenie, tak jakby chodziło o firmę marki Play.

Obrazek

#149699  autor: Krisu6230i
 04 lut 2007, 12:21
moze dajmy juz spokoj temu cukierkowi, nazwa i tak juz sie nie zmieni pewnie,a gadanie nic tu nie pomoze.
niewykluczone natomiast ze gdy ich warunki okaza sie naprawde dobre niektorzy z nas beda musieli sie przyzwyczaic czy tez zmusic do tej tandetnej marki, bo dzis idzie sie tam gdzie taniej i dobrze. (w wiekszosci przypadkow)

/*Boris the Blade, or Boris "the Bullet Dodger." As bent as the Soviet's sickle, and as hard as the hammer that crosses it. Apparently, it's impossible to kill the bastard.*/
http://ag.bocznica.org/

#149701  autor: Rokko
 04 lut 2007, 12:24
ale ja sie z toba zgadzam. W sumie moi klienci raczej nie zwrocili by uwagi do jakie sieci dzwonia.No ale raczej mam perspektwe przedluzenia cyrografu w Plusie, wiec wchodzi tylko w gre jakis prepaid w "play - u"

#149703  autor: Anm88
 04 lut 2007, 12:26
No czy zależy wam z jakiej sieci macie telefon i co pisze na jego wyświetlaczu. Ważne żeby ich oferta była ciekawa i konkurencyjna. I To się liczy:)

#149732  autor: Beholder4
 04 lut 2007, 13:44
A moze wogule nie bedzie w playu oferty dla biznesu. Przeciez ta siec jest dla mlodych ludzi a nie dla biznesu. Bede bronil Play-u bo to fajna siec i oryginalne logo nie tak jak inne sieci: Pomaranczowy kwadracik, Niebieski pol okrag i plusik z murzynskimi ustami... A porownajcie sobie vodafone? co ma w logu? wirowke... a wy tak mowicie bo macie jakies oferty na abonament za 100zl i komorki full wypas, pewnie! przeciez za 100zl abonament to mozecie 24/7 gadac a i tak tych darmowych minut nie wykorzystacie...

Motorola m3888>>>Siemens m35i>>>mitsubishi trium eclipse>>>Motorola c550>>>nokia 3100>>>Samsungx480>>>Motorola V6 Maxx

#149734  autor: D@rio
 04 lut 2007, 13:50
Beholder4 pisze:A moze wogule nie bedzie w playu oferty dla biznesu.
to raczej nie możliwe. Wtedy by pokazali swoją słabość i niemoc. Pozatym, Biznes to prestige i jednocześnie dość poważny zastrzyk gotówki dla operatora.
Beholder4 pisze:... A porownajcie sobie vodafone? co ma w logu? wirowke...
ecch, wierz mi że naprawdę logo nie jest tutaj istotne...
Beholder4 pisze:przeciez za 100zl abonament to mozecie 24/7 gadac a i tak tych darmowych minut nie wykorzystacie...
hehe - wierz mi że mi brakuje minut ;)

Obrazek

#149738  autor: blom
 04 lut 2007, 13:54
Beholder4 pisze:Ja tam wole Play. A wy jestescie starej daty :twisted:
nie lec na nowosc bo sie przelecisz :mrgreen: - tak samo jest z autkami ten model co przestaja produkwoac nagle ma wziecie bo poprawiony a nowy ma nie "doruby"..

cos w telefonach cena & jakosc wazniejsza...

#149745  autor: babeo
 04 lut 2007, 14:00
Beholder4 pisze:Bede bronil Play-u bo to fajna siec
Czy Ty już wiesz coś więcej niż My? :wink:
  • Strona 8 z 97
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 97