• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
  • Strona 10 z 25
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 25

#145942  autor: maxim
 26 sty 2007, 00:09
Mam pytanie do tych, ktorzy sciagneli aplikacje przez gprs, czyli do takich ktorych telefony maja rekomendacje. Jaka macie wersje aplikacji eraGG? Ta udostepniona wczesniej to 1.05 i jest z grudnia, wiec moze wyszly jakies nowsze? Wtedy uzytkownicy z telefonami bez rekomendacji byliby bardzo bardzo wdzieczni(w tym i ja;) ), jesli ktos udostepnil ta nowsza wersje, tak jak zrobil to kolega wczesniej.
No jesli oczywiscie jest nowsza wersja aplikacji ;)

#145954  autor: Krisu6230i
 26 sty 2007, 01:06
pobralem tydzien temu i jest wlasnie taka wersja

/*Boris the Blade, or Boris "the Bullet Dodger." As bent as the Soviet's sickle, and as hard as the hammer that crosses it. Apparently, it's impossible to kill the bastard.*/
http://ag.bocznica.org/

#145958  autor: maxim
 26 sty 2007, 01:22
Krisu6230i pisze:pobralem tydzien temu i jest wlasnie taka wersja
hmm wiec wszystko juz jasne.
Dzieki za odpowiedz

#145973  autor: art
 26 sty 2007, 09:12
Krisu6230i pisze:
art pisze:najbardziej mnie cieszy to to ze mojego modelu (6280) nie ma nawet na liscie obslugiwanych modeli...
watpliwy powod do uciechy ;)
A mnie jednak cieszy, bo tak jak napisalem uzywalem wczesniej tego zwyklego gadu gadu na telefon a tu wiadomo trzeba ponosic oplaty za gprs... nagle patrze news o EraGG za 1 zł :D a potem kubeł zimnej wody gdy zobaczyłem ze 6280 nie ma na liście rekomendowanych modeli... :D stad moje ogromne zadowolenie kiedy okazało się ze mimo to moge zainstalwoac aplikacje i co wiecej tak jak na modelach rekomendowanych korzystać z tego za 1 zł i nie płacić za transmisje danych :D

mam nadzieję że te wyjaśnienia wystarczą ;)

Nokia N95 8GB + Abonament w sieci Era (Nowy Komfort)

#145975  autor: dechomenon
 26 sty 2007, 09:33
ciekawe co by powiedzieli ci z Iboa!

#145982  autor: Krisu6230i
 26 sty 2007, 10:20
art, mam pytanie. czy to gadu dziala u ciebie na pelnym ekrnanie czy moze troche "skurczone"?
art pisze:ciekawe co by powiedzieli ci z Iboa!
nie moga powiedziec ze na 6280 aplikacja dzial skoro ani nie ma tego na stronie ani nie testowali tego. mimo ze to moze dzialac (jak widac) to nie ma 100% wiec takiej informacji nie mozna udzielic.

/*Boris the Blade, or Boris "the Bullet Dodger." As bent as the Soviet's sickle, and as hard as the hammer that crosses it. Apparently, it's impossible to kill the bastard.*/

#145984  autor: art
 26 sty 2007, 10:41
Krisu6230i pisze:art, mam pytanie. czy to gadu dziala u ciebie na pelnym ekrnanie czy moze troche "skurczone"?
Z tego co widze to nie jest zdeformowane i działa poprawnie... jest na cyłym ekranie poza obszarem gdzie widnieje zegarek, wskaźnik naładowania baterii i zasięgu oraz nazwa sieci... czyli takie 2 linijki od góry...

W I-Boa po zadaniu pytania odnosnie dostepnosci EraGG na Nokie 6280 otrzymałem taka oto odpowiedź:

"Uprzejmie informuję, iż aplikację Era GG w chwili obecnej wspierają tylko telefony zamieszczone na liście na stronie www.eraomnix.pl, zakładka Między Nami, Gadu Gadu, EraGG, Modele telefonów obsługujące Era GG (bezpośredni link: http://www.eraomnix.pl/pl/between-us/ga ... _terminals). Inne telefony bądź nie spełniają wymagań lub nie przeszły testów akceptacyjnych, bądź też będą dołączone do kolejnych testów. Lista będzie sukcesywnie uzupełniana.
Nie posiadam informacji, kiedy Nokia 6280 dołączy do ww. listy."

Mi nasuwa się wniosek że specjalnie zawężono listę modeli obsługujących EraGG w celu przeprowadzenia testów... moze nie chcą aby wszyscy naraz zaczęli z tego korzystać bo obawiaja sie jakichś problemów ...

Nokia N95 8GB + Abonament w sieci Era (Nowy Komfort)

#146071  autor: limaK
 26 sty 2007, 16:44
Ile ta aplikacja waży? Już chcę sobie ściągnąć a tu zonk - za mało miejsca :x

#146073  autor: przemek910
 26 sty 2007, 16:56
limaK pisze:Ile ta aplikacja waży?
ok. 155 kb.

#146087  autor: norz
 26 sty 2007, 17:18
limaK pisze:Ile ta aplikacja waży? Już chcę sobie ściągnąć a tu zonk - za mało miejsca :x
Na 6030 nie pogadasz na Era GG... przykro mi... ;-)
Próbowałem u brata nawet jak kablem przerzuciłem, to aplikacja powodowała błąd i została automatycznie zamknięta. Jedyne co, to Jadu-Gadu odpaliło na tym modelu. pozdro :D
 #146108  autor: vonszakal
 26 sty 2007, 17:54
witam mam ten sam problem z gg w taktaku " Błąd sieciowy : "Nie można ustalić aktualnego numeru wersji aplikacji z powodu błędu komunikacji z serwerem wersji. Aplikacja zostanie zamknięta " chciałbym sie zapytac ja go rozwiązałeś. pozdro.

#146175  autor: norz
 26 sty 2007, 21:01
Musisz aktywować gprs w tak taku.
*132*2*1#

Mi aktywowali w ciągu 2 godzin. ;)

#146195  autor: Krisu6230i
 26 sty 2007, 23:25
limaK, rzeczywiscie nie pojdzie ci to ale na 6280 tez miala nie dzialac ;)

a swoja droga taki dygres: u mnie na soficie 3,88 mialem malo miejsca i zapytalo co wykasowac przy pobieraniu, u kobiety na sofcie 3,80 nie chcialo pobrac, bledy i takie tam cuda.

#146244  autor: lightjay
 27 sty 2007, 10:25
Witam,
mam następujący problem, mam Nokię 6230i i chciałem skorzystać z nowej promocji gg przez komórkę, całkowity koszt to 1 zł za tydzień bez żadnych kosztów przesyłki i odbioru danych, zrobiłem juz chyba wszystko za pośrednictwem konsultantów Ery, ale dalej mam problem, ponieważ mam ustawiony wap i wszystkie inne ustawienia wysyłane przez smsy z Ery z automatyczną konfiguracją. Pobrałem aplikację z Ery Omnix, wszystkie strony z netu uruchamiają się przez komórkę, ale aplikacja gg nie działa. Jak wchodzę w menu na pozycję kolekcje, a następnie w aplikację gdzie znajduje się EraGG pojawia sie okno powitalne z gg na którym widnieje komunikat:
POZWALASZ NA DOSTEP DO SIECI,
daję TAK, a następnie pojawia się inny komunikat z gg w telefonie:
BŁĄD SIECIOWY
NIE MOŻNA USTALIĆ AKTUALNEGO NUMERU WERSJI APLIKACJI Z POWODU BŁĘDU KOMUNIKACJI Z SERWEREM WERSJI. APLIKACJA ZOSTANIE ZAMKNIĘTA.

Podobno w menu w opcjach WEB w ustawieniach - ustawienia konfiguracji w konfiguracji powinien istnieć wybór eraWAP GPRS i eraINTERNET GPRS, natomiast w moim przypadku występuje tylko ten pierwszy. Smsy z konfiguracją automatyczną odnośnie INTERNETU wysyłane przez konsultantów niestety nie dochodzą, zaś z ustawieniem WAP GPRS dochodzą bez problemu. Konsultant oznajmił iż wystarczyłaby pozycja eraINTERNET GPRS, aby EraGG funkcjonowała prawidłowo.

Jeden z konsultantów doszedł do wniosku , że jest to wina oprogramowania ponieważ jak sam stwierdził brakuje zakładek w menu służących do ręcznego skonfigurowania połączenia z internetem.

Drugi z konsultantów mówi ze jest to wina wiatru halnego ponieważ itd itd itd
Trzeci z konsultantów mówi ze jest to wina Kononowicza nie będzie niczego itd itd itd

Z góry dzięki za pomoc i poradę czy naprawdę konieczna jest aktualizacja oprogramowania do wyższej wersji. Na obecnej nic się nie zawiesza i jest ok. Nokia jest z grudnia 2005 roku zakupiona w Nokii Polska, oczywiście bez sim locka. Nie mam tak taka tylko normalną umowę na abonament.

N 6230i

#146414  autor: D@rio
 27 sty 2007, 19:08
to jest wina Ery, która ma jakiś błąd w konfiguratorze, który nie wysyła konfiguracji EraInternet. To już od dawna jesst. Sam musiałem ręcznie ten profil konfigurować.
lightjay pisze:Jeden z konsultantów doszedł do wniosku , że jest to wina oprogramowania ponieważ jak sam stwierdził brakuje zakładek w menu służących do ręcznego skonfigurowania połączenia z internetem.
to jest jak najbardziej prawidłowe. Ponieważ jeśli masz wgrany gotowy aplet to nie możesz go ręcznie konfigurować/modyfikować.

Obrazek
 #146415  autor: vonszakal
 27 sty 2007, 19:09
:wink: oto odpowiedź na wystepujący u niektórych osób błąd w połaczeniu z gg jaki otrzymałem od iboa ( co mnie szczeże powiem nieźle zdziwiło)
: "Uprzejmie wyjaśniam, że jeżeli przy próbie połączenia z aplikacją Era Gadu-Gadu otrzymuje Pan komunikat: "Błąd sieciowy. Nie można ustalić aktualnego numeru wersji aplikacji z powodu błędu komunikacji z serwerem wersji. Aplikacja zostanie zamknięta" oznacza to, że powodem tej sytuacji są błędne ustawienia telefonu.
Aplikacja GG wymaga połączenia poprzez APN rainternettt dla kart w systemie Tak Tak. Niektóre telefony, do połączenia z WAP-em, wykorzystują konto danych zawierające APN erawaptt dla systemu Tak Taka i w związku z tym, pomimo możliwości połączenia na danym telefonie z WAP-em nie będzie możliwe korzystanie z aplikacji GG.
Rozwiązaniem powyższej sytuacji jest skonfigurowanie i ustawienie jako domyślne, konta danych w telefonie z punktem dostępowym tzw. APN-em erainternettt w systemie Tak Tak.
Wystarczy, przy konfiguracji takiego konta, wypełnić tylko trzy opcje (poza oczywiście nazwą konta, która jest dowolna): APN, nazwa użytkownika i hasło. Reszty opcji nie trzeba wypełniać.
Ze względu na fakt, że Pańska korespondencji nie zawiera informacji, jaki posiada Pan aparat poniżej zamieszczam schemat konfiguracji konta danych na przykładzie telefonu marki Sony Ericsson K700i.
Proszę postępować według niniejszych wskazówek:
"Wejdź do menu telefonu, a następnie: wybierz za pomocą dżojstiku w menu
> > telefonu: Ustawienia -> Łączność -> Komunikacja Danych -> Konta danych ->
Nowe konto?, a następnie:
1. Wybierz: GPRS dane
2. Nazwa, np. GPRS
3. APN: erainternettt
4. ID użytkownika: erainternet
5. Hasło: erainternet i zapisz wprowadzone dane. Telefon potwierdzi zapisanie danych poprzez
Komunikat: Utworzono nowe konto danych GPRS".
Po utworzeniu konta proszę wejść jeszcze raz w Ustawienia a następnie:
- łączność
- ustawienia Java
Tu należy zaznaczyć konto, przez które telefon będzie łączył z aplikacją Era GG, czyli na naszym przykładzie będzie to GPRS.
Jeżeli nie będzie takiego profilu do wyboru to należy stworzyć Nowe konto i zaznaczyć, aby łączyło się ono poprzez profil GPRS.

W przypadku dalszych wątpliwości, proszę o korespondencję zawierającą następujące informacje:
- numer telefonu,
- marka aparatu,
- hasło lub Erakod lub kod PUK lub numer seryjny karty SIM (w przypadku karty Tak Tak),
- informację, na kogo telefon jest zarejestrowany.

Mam nadzieję, że powyższe informacje okażą się pomocne.

Z pozdrowieniami

Paweł Pxxxxxxxx
konsultant ds. korespondencji
Internetowe Biuro Obsługi Abonenta sieci Era

PRZYZNAJCIE ŻE AŻ DZIWNE...
Ostatnio zmieniony 27 sty 2007, 19:26 przez vonszakal, łącznie zmieniany 1 raz.

#146420  autor: przemek910
 27 sty 2007, 19:23
Niby z jakiej racji podajesz Imię i Nazwisko konsultanta?

#146423  autor: Marketing
 27 sty 2007, 19:27
vonszakal pisze:Z pozdrowieniami

Paweł P***
konsultant ds. korespondencji
Internetowe Biuro Obsługi Abonenta sieci Era

PRZYZNAJCIE ŻE AŻ DZIWNE...
Dziwne!
Bo konsultant jest oficjalny a nie cie pozdrawia. No chyba że teraz muszą pozdrawiać kiedyś tego nie robili ;-)
Ostatnio zmieniony 27 sty 2007, 19:30 przez Marketing, łącznie zmieniany 1 raz.

#146424  autor: D@rio
 27 sty 2007, 19:27
kin pisze:Niby z jakiej racji podajesz Imię i Nazwisko konsultanta?
zmodyfikowano.

Obrazek

#146426  autor: przemek910
 27 sty 2007, 19:29
Marketing pisze:Dziwne!
Bo konsultant jest oficjalny a nie cie pozdrawia. No chyba że teraz muszą pozdrawiać kiedyś tego nie robili ;-)
W każdym mailu od IBOA dostajemy pozdrowienia...

P.S. Marketing, zacytował ten fragment textu gdzie są dane personalne.
  • Strona 10 z 25
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 25
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10