- Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
Jakbyś przeczytał całość tematu to mógłbyś się odzywać, nie znasz to milcz na ten temat? KK? Thx.Marketing pisze:A muszą ?frgt/10 pisze:a do mnie dalej nie dzwonią,A o czym piszesz? Ile minuta będzie kosztować, czy kiedy ruszą?frgt/10 pisze:nie odpowiadają na maila... szkoda..
Takich maili mają tysiące dziennie.To po kit czekasz na telefon od nich?frgt/10 pisze:chociaż jak zobaczyłem tego samsunga to... lepiej, że nie mam tej słuchawki
Kolejny co się nie dostał do testów i wylewa swoje gorzkie żale na forum jaki to samsung jest zły telefon itd.
Nie wiesz w jakiej sprawie piszę maile więc lepiej naprawdę się ucisz i nie pisz bzdur bo nie lubię uogólnień.
Co do telefonu - tak mam kontakt z tą słuchawką, tak mogę pisać co chcę bo mam prawo do własnego zdania.
Ponieważ jednak mam dobry dzień dla takich trolli jak ty to Ci napiszę: otóż P4 do mnie dzwoniło i konsultantka powiedziała, że się zakwalifikowałem do drugiego etapu i mam czekać na maila z loginem i hasłem po czym się umówię na odebranie telefonu. Jednak dostałem maila o innej treści toteż mam prawo stwierdzić, że zostałem oszukany i dla mnie P4 jest stracone. Zostałem okłamany i nie wylewam tu swoich żali, a wyrażam swoją opinię o zaistniałej sytuacji. Nie mam zamiaru do nich dzwonić bo szkoda mi na nich pieniędzy. Uważam, że tak się nie postępuje z potencjalnym klientem. Tak więc jak widzisz mam uzasadnienie by sobie na nich gadać, że są tacy i owacy i nikt mi tego nie zabroni. Następnym razem jak chcesz kogoś zaatakować w (przyznam szczerze) dość delikatny sposób to zapoznaj się z sytuacją i licz się z tym, że możesz trafić na kogoś równego sobie bądź gorszego. Nie jestem fanem żadnej sieci, nawet własny orange mnie irytuje, ale trudno. Niestety P4 mnie oszukało no i są straceni w moich oczach. Tak, miałem chęć przetestować ich usługi bo dlaczego by nie? Jednak dzięki temu wynikła naprawdę żenująca sytuacja i sprawa wygląda jak wygląda. Mówi się trudno, orange'a ma się dalej.
Cały temat przeczytałem.frgt/10 pisze:Jakbyś przeczytał całość tematu to mógłbyś się odzywać, nie znasz to milcz na ten temat? KK? Thx.
Nie wiesz w jakiej sprawie piszę maile więc lepiej naprawdę się ucisz i nie pisz bzdur bo nie lubię uogólnień.
Jak dadzą dobre taryfy to i tak je weźmiesz.frgt/10 pisze:dostałem maila o innej treści toteż mam prawo stwierdzić, że zostałem oszukany i dla mnie P4 jest stracone.
Dane pokazują że tylko 2 % klientów gdy sobie rzeknie twardo iż z tą siecią nie chce mieć nic wspólnego to nigdy z ich usług nie skorzysta (oczywiście chodzi o Plus,era,orange)
No chyba że należysz do tych 2 % to przepraszam bardzo

dla mnie póki co to jest taka "sieć pisana na kolanie" , nie ma nic porządnego, nie jestem pewien czy dzisiaj będę mógł wysłać SMSa czy nie, czy zaraz PLUS mi zabierze UMTS czy nie zabierze, wiem że to tylko testy, ale chyba trudno będzie im tak nagle 1 dnia oferty komercyjnej zrobić wszystko zupełnie inaczej i lepiej niż w testach. dlatego wole Orange i gdybym miał płacić za p4 na pewno bym się na nie nie zdecydował.
No bo cała reszta z tych 2,2% to ludzie normalni.Może ponarzekają troche ale potem i tak pójdą tam gdzie jest taniej.No chyba że ta reszta zostaję i jest za przeproszeniem dymana przez swojego operatora.Bo boi się coś cokolwiek zmienić.Marketing a z Twojego gadania to przypomina mi się pewne stwierdzenie że ludzie którzy opierają się na statystykach i wiedzy teoretycznej słabo wypadają.Jakoś nie widać tego żebyś miał pojęcie o czym kolwiek co jest z tą siecią związane.Człowieku to jest sieć jak każda inna.A to że może będzie tańsza od pozostałych trzech to bzdura.Owszem może i będzie w momencie wejścia na rynek bo znając życie zaraz pozostała trójca na ten fakt zareaguje.Tak więc skończcie gdybanie i pie...gadanie.
Ja bym tej sieci życzył bo ona sama miała pojęcie o sobie.gomez1982 pisze:Jakoś nie widać tego żebyś miał pojęcie o czym kolwiek co jest z tą siecią związane.
No i dobrze niech nawet P4 zbankrutuje, ale jak konkurencja dzięki temu obniży ceny to będę zadowolony.gomez1982 pisze:Owszem może i będzie w momencie wejścia na rynek bo znając życie zaraz pozostała trójca na ten fakt zareaguje.Tak więc skończcie gdybanie i pie...gadanie.
Tylko pomyśl jedno jak przyciągną klientów?
Czy jakby dziś zaproponowali rozmowy poza sieć 50 groszy w sieci po 10 smsy za darmo w sieci poza sieć 1 grosz komórka za 1 zł umowa 12 miesięcy. Wystarczy może

Ja osobiście z prepaida bym skorzystał bo jakby się sieć nie sprawdziła wyrzuca do kosza ich kartę, ale umowy nie podpisze od tak sobie.

mam umowę na 30 miesięcy - najkorzystniejszą (dla mnie!) jaką mogłem wybrać więc nie sądzę, że się przesiądę na inną siećJak dadzą dobre taryfy to i tak je weźmiesz.
Widze że kolejne dziecko neostrady na forum zagrzało miejsce.A więc co do pozyskania klijenta to jaki problem?Wiesz ile ludzie z chęcią zmieni sieć?Bo będzie taniej a poza tym oni nie pchają się na odebranie odrazu 10 milionów klijentów.Oni chcą zdobyć góra jeden milion do końca 2007 roku.Więc to nie wiele.A co do sieci P4 to jeśli coś nie działa to dla mnie to jest norma to są testy które mają takie błędy wyeleminować.I moim zdaniem ta forma jaka została przez nich przyjęta jest dobra.A znając życie Twoja wiedza opiera się na tym co wyczytasz gdzieś tam w necie albo sam sobie wymyślisz.Nie testujesz tej sieci to nie pisz rzeczy wyssanych z palca.
No cometgomez1982 pisze:Widze że kolejne dziecko neostrady na forum zagrzało miejsce
Przykład proszęgomez1982 pisze:Nie testujesz tej sieci to nie pisz rzeczy wyssanych z palca.
Masz co najwyżej jedną przewagę że testujesz ich usługi!gomez1982 pisze:Twoja wiedza opiera się na tym co wyczytasz gdzieś tam w necie albo sam sobie wymyślisz.
Co do strategii działania P4 wiesz tyle co ja bądź mniej.
To że testujesz nic nie znaczy.
Ale po testach widać do czego są zdolni.A jakoś ich połączeń jest lepsza niż w innych sieciach.Nic nie przerywa nic nie trzeszczy.Myślisz że mi sie chce szukać tych bzdur co wypisujesz.Jesteś jak każdy polak potrafisz tylko narzekać.Wnieś coś normalnego do tego tematu a nie w kółko gadasz bzdury.
moze jakis samochod i wille z basenem?:)
30mcy to masakra. raz ze po roku zepsuje sie telefon(albo bedzie za slaby;) ) i trzeba nowy kupic za swoje a dwa ze ceny uslug moze nie gwaltownie ale stale spadaja. za 2lata mozliwe ze beda rozmowy po 20gr poza siec a kolega bedzie krzywo na nie patrzyl i placil wg swojego cyrografu bardzo korzystne 50gr
30mcy to masakra. raz ze po roku zepsuje sie telefon(albo bedzie za slaby;) ) i trzeba nowy kupic za swoje a dwa ze ceny uslug moze nie gwaltownie ale stale spadaja. za 2lata mozliwe ze beda rozmowy po 20gr poza siec a kolega bedzie krzywo na nie patrzyl i placil wg swojego cyrografu bardzo korzystne 50gr

Tak przewiduję tak jak ty czyli że zdobędą w tym roku milion klientów.gomez1982 pisze:Dobrze Marketing jesteś nostradamus i przewidujesz przyszłość sieci P4
Każdy może przewidywać.
Lepsze są przewidywania niż marzenia o złotej rybce.
Wyluzuj bo nigdy rozmowy tej nie skończymygomez1982 pisze:.Przepraszam że w ogole śmiałem się w tej kwesti wypowiedzieć.

Popieram
Czym klietaow sciagnac? Na bilbordy i reklamy poleci czesc, reszta zrobi krucjate po punktach srzedazy i tu sie znajada dwie grupy
1. Ci ktozy lykna jak najnowsze telefony jak najtaniej
2. Ci ktozy przelicza co sie im oplaca i wybiora tanszych (ja sie donich zaliczam)
Potrzebna jest konkurecja - z tego powodu ze obecna trujca podzielila sie tortem i nie chce jej sie zabiegac i toczyc wojny cenowej, bo wiele nie zyska.
Za to nowy chcac zarobic bedzie musial ludkow przyciagnac a najszybciej zrobi to obnizajac ceny - jak bylo z heya - zucili tansze polaczenia i pomyslowa kampanie i sporo ludzi skozystalo
Czytalem gdzies wywiad z prazesem centertela/idei/ obecnego Orange jasno powiedzil ze o klienta cena walczyc nie zamiezaja - wypowiedz ta jasno wskazuje na zastoj w tym segmecie rynku.
Moze niektozy z was pamietaja kometaze moznowladcow Cyfry + i polsatu cyfrowego - ze nie zamiezaja wprowadzana HDTV do swojej oferty bo nie widza takowej potrzeby, po kilku miesiacach dzialania N, Cyfra "dostrzegla" potrzebe wprowadzenia HDTV - nie wiem czy juz jest w ofercie ale chyba tak, o czyms to swiadczy.
Reszte dopowiedzcie sobie sami.
Puki co zadowolony jestem z P4 polaczenia glosowe dzialja spoko sms' takze, transmisja np mp3 wzorowa, zdazaja sie czasami problemy z dostepem do ich portalu brak odpowiedzi czy cos takiego, bardzo przyzwoity telefon, ja dostalem samsung'a i sadze ze jest on telefonem z prawdziwie nowej generacji, generalnie zaluje ze przedluzylem cyro z Orange do stycznia przyslego roku, hmm gdyby sie wczesniej odezwali - nie popelnil bym tego bledu
Czym klietaow sciagnac? Na bilbordy i reklamy poleci czesc, reszta zrobi krucjate po punktach srzedazy i tu sie znajada dwie grupy
2. Ci ktozy przelicza co sie im oplaca i wybiora tanszych (ja sie donich zaliczam)
Potrzebna jest konkurecja - z tego powodu ze obecna trujca podzielila sie tortem i nie chce jej sie zabiegac i toczyc wojny cenowej, bo wiele nie zyska.
Za to nowy chcac zarobic bedzie musial ludkow przyciagnac a najszybciej zrobi to obnizajac ceny - jak bylo z heya - zucili tansze polaczenia i pomyslowa kampanie i sporo ludzi skozystalo
Czytalem gdzies wywiad z prazesem centertela/idei/ obecnego Orange jasno powiedzil ze o klienta cena walczyc nie zamiezaja - wypowiedz ta jasno wskazuje na zastoj w tym segmecie rynku.
Moze niektozy z was pamietaja kometaze moznowladcow Cyfry + i polsatu cyfrowego - ze nie zamiezaja wprowadzana HDTV do swojej oferty bo nie widza takowej potrzeby, po kilku miesiacach dzialania N, Cyfra "dostrzegla" potrzebe wprowadzenia HDTV - nie wiem czy juz jest w ofercie ale chyba tak, o czyms to swiadczy.
Puki co zadowolony jestem z P4 polaczenia glosowe dzialja spoko sms' takze, transmisja np mp3 wzorowa, zdazaja sie czasami problemy z dostepem do ich portalu brak odpowiedzi czy cos takiego, bardzo przyzwoity telefon, ja dostalem samsung'a i sadze ze jest on telefonem z prawdziwie nowej generacji, generalnie zaluje ze przedluzylem cyro z Orange do stycznia przyslego roku, hmm gdyby sie wczesniej odezwali - nie popelnil bym tego bledu
masz sporo racji, szczególnie z tymi "dwoma grupami" ludzi z punktów sprzedażyderekpl pisze:Popieram

ps- cyfra w HD już jest

Ostatnio zmieniony 27 sty 2007, 19:01 przez trafalgar, łącznie zmieniany 2 razy.
Wg informacji zawartych w Biluetynie Informacji Publicznej, w Radomiu P4 złożyło dwa wnioski o nadajniki, lokalizacje oprócz tego, że skromne (dwa nadajniki w 250-tyś. mieście to prawie nic) to wg mnie co najmniej średnie bo nie zapewniające pokrycia znaczących skupisk ludzkich czyli potencjalnych klientów, ale wszystko przed nimi.
Obecnie Plus i Orange mają złożone (jesli się nie mylę) po 6 wniosków o modernizację istniejących nadajników do standartu 3G. Era nie ma żadnego ale trzeba zaznaczyć, że ich wnioski są bardzo lakoniczne i trudno coś powiedzieć o ich zamiarach. Taki Plus lub Orange mówi we wnioskach wprost o modernizacji polegającej na "wymianie systemów antenowych" i "dostosowaniu" nadajnika do 3G. Jeśli Plus lub Orange uruchomi swoje nadajniki 3G (a nie sądzę by były problemy) to da to "od razu" dobry zasięg UMTS na dużym obszarze.
Obecnie Plus i Orange mają złożone (jesli się nie mylę) po 6 wniosków o modernizację istniejących nadajników do standartu 3G. Era nie ma żadnego ale trzeba zaznaczyć, że ich wnioski są bardzo lakoniczne i trudno coś powiedzieć o ich zamiarach. Taki Plus lub Orange mówi we wnioskach wprost o modernizacji polegającej na "wymianie systemów antenowych" i "dostosowaniu" nadajnika do 3G. Jeśli Plus lub Orange uruchomi swoje nadajniki 3G (a nie sądzę by były problemy) to da to "od razu" dobry zasięg UMTS na dużym obszarze.
Każda sieć ma plusy i minusy, chodzi o to, żeby te plusy nie przesłoniły minusów...
Ale P4 reklamy telewizyjne prawdopodobnie wprowadzi jak będzie zaczynało oficjalne działanie na rynku. Zauważ że do tych testów potrzebni im byli wyłącznie ludzie używający internetu żeby np mogli się logować na portalu czy żeby potrafili korzystać z usług internetowych podczas testu. Sądzę że na wszystko przyjdzie pora - na reklamę TV równieżja się nadal będę trzymał tego, że reklama w TV nie bez powodu jest najdroższa i odbiera ją najwięcej osób - mimo wszystko