• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
  • Strona 9 z 25
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 25

#145367  autor: D@rio
 24 sty 2007, 18:07
norz pisze:Od niedawna mam numer ERY TAK TAK. Wcześniej był to ORANGE.
Przesłałem automatyczne ustawienia GPRS ze stronki ERY i kiedy chce wejść na internet, to pisze: sieć niedostępna. Dodam, że na mojej motce wyświetla się 2g w erze, podczas gdy na Orange mam zawsze 2.5g.
Może przyczyną jest brak aktywacji usługi?? Nie znam się w ogóle na Erze. Proszę o pomoc. dzięki
też. Albo błędna konfiguracja.

Obrazek

#145375  autor: norz
 24 sty 2007, 18:34
Już mi działa na e770v. Musiałem aktywować GPRS i wysłać poprawne ustawienia przez stronkę Ery. pozdro

#145391  autor: ganc2
 24 sty 2007, 18:56
Pawrzes pisze:I dlatego w wersji GG 7.X gdy łączymy się z Gadu-Gadu na wap.eraomnix.pl pojawia się czarny kwadrat zamiast słoneczka...
Chyba u ciebie :?
Niebieskie słoneczko jest dalej: zaloguj się przez wap a nie aplikację do systemu omnix>między nami>GG :mrgreen:

[ Dodano: 2007-01-24, 18:59 ]
A może ktoś mógłby zauploadować plik jar gdzieś??? Jestem że działało by to na każdym telefonie obsługującym Javę w wersji 2.0 tymczasem mogą ją pobrać tylko telefony których przeglądarka przedstawia się jako określony telefon...

#145402  autor: norz
 24 sty 2007, 19:08
Mówisz masz:
http://www.speedyshare.com/620792504.html

pozdrawiam :)

P.S.
Mój telefon nie znajduje się na liście obsługiwanych a ja odpaliłem Era GG bez najmniejszego problemu. Kombinować!! Na pewno się uda. JAVA w wersji 2.0 wymagana. :)

#145420  autor: Pawrzes
 24 sty 2007, 19:44
ganc2 pisze:Chyba u ciebie
Niebieskie słoneczko jest dalej: zaloguj się przez wap a nie aplikację do systemu omnix>między nami>GG
Nie, u wszystkich znajomych którzy mają najnowsze wersje GG na PC. Przecież pisałem o logowaniu w wersji na WAP Ery Omix ... :?

Pozdrawiam

#145471  autor: ganc2
 24 sty 2007, 21:26
Ej, a jest jakaś róznica między heyahgg a eragg?
Macie może wersje na inny wyświetlacz? U mnie przycina :/

#145515  autor: Pawrzes
 24 sty 2007, 22:28
ganc2 pisze:Ej, a jest jakaś róznica między heyahgg a eragg?
Różnica w nazwie i niektórych kolorach aplikacji :wink:

Pozdrawiam

#145549  autor: Krisu6230i
 24 sty 2007, 23:23
u mnie czasami sa opoznienia w wysylanych kominikatach ja ja pisze z koma na pc, ale raczej nie jest to czeste.
ogolnie ok.
jeszcze jakby ktos mogl wrzucic tu wersje na 6230i... :?:

/*Boris the Blade, or Boris "the Bullet Dodger." As bent as the Soviet's sickle, and as hard as the hammer that crosses it. Apparently, it's impossible to kill the bastard.*/
http://ag.bocznica.org/

#145573  autor: maxim
 25 sty 2007, 01:20
norz pisze:Mówisz masz:
http://www.speedyshare.com/620792504.html

pozdrawiam :)

P.S.
Mój telefon nie znajduje się na liście obsługiwanych a ja odpaliłem Era GG bez najmniejszego problemu. Kombinować!! Na pewno się uda. JAVA w wersji 2.0 wymagana. :)

Dzieki koledze udalo sie uruchomic gg na siemens c65. Jest jednak problem: listy kontaktow w zaden sposob nie chce mi pobrac :/ Mozna pisac otrzymywac wiadomosci, ale bez listy kontaktow :(

#145600  autor: norz
 25 sty 2007, 09:21
Na serwerze zostawcie tylko 30 kontaktów. Ja tak zrobiłem i pobrało mi wszystkie. :)

#145611  autor: art
 25 sty 2007, 10:29
Dzięki serdeczne za udostępnienie tej aplikacji (EraGG), także z tego skorzystałem i działa na mojej Nokii 6280... tylko że jestem ciekaw czy w przypadku kiedy moj model telefonu nie znajduje sie na liscie dozwolonych to czy rowniez jestem zwolniony z oplat za transmisje danych i placę tylko ten 1 zł tygodniowo... niestety nie jestem w stanie tego sam stwierdzic narazoie poniewaz mam aktywny OmnixMax czy cos takiego (pakiet 5 mb na internet) i narazie tak czy inaczej dodatkowych oplat mi nie naliczają bo pewnie jade na tym pakiecie...

Nokia N95 8GB + Abonament w sieci Era (Nowy Komfort)

#145619  autor: Krisu6230i
 25 sty 2007, 11:07
art, na billingu powinno ci pokazywac pozycje EraGGtak sadze. mysle ze fakt iz nie ma telefonu na liscie nie zmienia tego ze subskrypce wybierasz juz w samym programi i pierwsa aktywowana jest bezplatna.

/*Boris the Blade, or Boris "the Bullet Dodger." As bent as the Soviet's sickle, and as hard as the hammer that crosses it. Apparently, it's impossible to kill the bastard.*/

#145636  autor: przemek910
 25 sty 2007, 12:25
Nawet gdy masz OMNIX MAX (ja mam) to na Bieżących Połączeniach w I BOA, czy też bilingu jest pozycja "EraGG, GPRS TOTAL VOLUME xx kb 0zł"

#145638  autor: maxim
 25 sty 2007, 12:31
norz pisze:Na serwerze zostawcie tylko 30 kontaktów. Ja tak zrobiłem i pobrało mi wszystkie. :)
mam kolo 20 kontaktow wiec to nie to :/ Pewnie przez telefon. Nawet jak dodam swoj kontakt i jak wpisze nazwe wyswietlana to zawsze i tak kontakt jest jako numer gg. O pobraniu z serwera nawet nie mysli :)

nowe info:
udalo sie uruchomic na siemens C65 lacznie z pobraniem listy kontaktow. Ja normalnie uzywam tlena i tamtego eksportu o dziwo nie chcialo rozpoznac na tel. Kiedy zainstalowalem gg(po kurcze 3 latach sie zmusic musialem ;) ) i tam eksportowalem to na tel jest ok :)

zostal tylko 1 problem. Liste pokazuje w formie numerow gg :( dopiero jak ktos pisze to wtedy na zakladce pisze gdzie

Mam nadzieje ze niektorym z c65 to pomoze :)

#145751  autor: norz
 25 sty 2007, 18:24
Aktualnie korzystam z jadu-gadu. ŻADNYCH problemów i do tego CAŁĄ listę pobiera z serwera. Polecam i daję linka do DOBREJ wersji tej aplikacji:
http://www.matrax.net/forum/attachment. ... 1162892276

#145797  autor: dechomenon
 25 sty 2007, 20:22
no korzystasz z jadu gadu ale tam płacisz za pakietowa transmisję danych prawda ?1

#145834  autor: norz
 25 sty 2007, 21:04
Tak, niestety. Jedyne co zostało dla użytkowników Orange to czekać na krok naszego operatora w tej sprawie... :( Może się doczekamy w tym roku? :|

#145934  autor: art
 25 sty 2007, 23:29
Krisu6230i pisze:art, na billingu powinno ci pokazywac pozycje EraGGtak sadze. mysle ze fakt iz nie ma telefonu na liscie nie zmienia tego ze subskrypce wybierasz juz w samym programi i pierwsa aktywowana jest bezplatna.
Faktycznie sprawdzalem teraz w IBoa i jets tak jak mowisz... suoper! nie dosc ze za friko to jeszcze w dodatku nie rozlicza tego z pakietu omnix max w pierwszej kolejnosci! a co najbardziej mnie cieszy to to ze mojego modelu (6280) nie ma nawet na liscie obslugiwanych modeli...

co do samej aplikacji EraGG to faktycznie ma kilka mankamentow, po pierwsze limit listy kontaktow, po drugie dzis w godzinach od 20-21 mialem straszne problemy z zalogowaniem sie... plusy: w przeciwienstwie do aplikacji dostepnej ogolnie na stronie gadu-gadu.pl wersja EraGG ma mozliwosc uzywania slownika t9 dzieki czemu przysopiesza sie nieco pisanie i palec tak nie boli jednak szkoda troche ze w momecie pisania nie widzimy okna czatu (otwiera sie edytor osobny)...

Nokia N95 8GB + Abonament w sieci Era (Nowy Komfort)

#145936  autor: dechomenon
 25 sty 2007, 23:33
no to w sumie jest to dośc drogie rozwiązanie..niestety na razie net w telefonach to moim zdaniem duże stawki w erze za 30zł 50MB parodia !

#145940  autor: Krisu6230i
 26 sty 2007, 00:00
art pisze:nie dosc ze za friko to jeszcze w dodatku nie rozlicza tego z pakietu omnix max w pierwszej kolejnosci!
bo jak sam powiedziales jest za free
art pisze:najbardziej mnie cieszy to to ze mojego modelu (6280) nie ma nawet na liscie obslugiwanych modeli...
watpliwy powod do uciechy ;)
art pisze: dzis w godzinach od 20-21 mialem straszne problemy z zalogowaniem sie
ja tez i to nietylko w tych godzinach :/
art pisze:wersja EraGG ma mozliwosc uzywania slownika t9 dzieki czemu przysopiesza sie nieco pisanie
i chwala jej (aplikacji) za to, aczkolwiek slownik w moim telefonie jest tak idiotyczny ze... :evil:
Ostatnio zmieniony 26 sty 2007, 20:18 przez Krisu6230i, łącznie zmieniany 1 raz.

• Strona 9 z 25
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 25
  • 1
  • 7
  • 8