DagaSan pisze:[ Dodano: 2007-01-25, 00:53 ]
Bardziej zastanawia mnie prześwietlanie i sprawdzanie przez InfoMonitor. W piątek mam ustaloną wizytę na Pańskiej. Obawiam się, że nie odbiorę - bo mam chyba jakieś zadłużenie ;(
Wie ktoś co robią z takimi - odsyłają na drzewko ??
Jeśli spłacasz jakieś kredyty i rzeczywiście je spłacasz to nie masz się czego obawiać. Ja obecnie spłacam 3 kredyty (terminowo) i "test" w InfoMonitorze przeszedłem bez problemu.
Jeśli natomiast były jakieś problemy ze spłacaniem rat kredytu, lub jesteś zadłużony (windykacja i te sprawy) i wpisano Ciebie do BIK-u, to niestety możesz zapomnieć o podpisaniu jakiejkolwiek umowy finansowej przez okres 5-ciu lat... Telefonu w P4 wtedy nie dostaniesz, bo będziesz po prostu dla nich niewiarygodny. Teoretycznie mogliby prosić o wpłacenie jakiejś kaucji, ale wydaje mi się, że jest to niemożliwe na razie ze względu na to, że nie prowadzą swojej oferty komercyjnie...
[ Dodano: 2007-01-25, 08:47 ]
eclip pisze:jest możliwość wykupienie abonamentu w infomonitorze i weryfikacji online).
Sprawdzają dokładnie w ten sposób. Sam widziałem na monitorze jak mnie sprawdzali.
PS. Jeśli nie wyrazi się zgody na wszystkie podpunkty w umowie (w tym sprawdzenie w InfoMonitorze) nie dostanie się telefonu.