• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
  • Strona 47 z 57
  • 1
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 57

#144693  autor: Marketing
 22 sty 2007, 22:11
Wcześniej poruszyliście pewien temat o Pre-paid.
Jeśli P4 nie będzie mieć oferty Pre-paid to nie wróże im dalekiej przyszłości.
O ile się nie mylę to podział w Polsce wygląda tak mniej więcej:
66 % użytkowników "Telefonów na Kartę"
34 % użytkowników "Telefonów na Abonament"
Co prawda abonament przynosi sieciom spore zyski ale, ale podstawa to oferta właśnie na kartę. My jako klienci mamy duży plus mając telefon na kartę. Operator musi myśleć jak nas utrzymać w sieci (nas czyli miliony klientów) Gdy będzie zła oferta to w każdej chwili możemy kartę sim wyrzucić do kosza i skorzystać z oferty konkurencji. W momencie podpisania umowy na abonament operator zakłada nam "Pierścionek na ręce" a rozwód dopiero może nastąpić po 24 miesiącach. Polacy czują to coraz bardziej. Operatorom coraz trudniej pozyskać klienta abonamentowego. Operatorzy nawet są już do tego przyzwyczajeni i kierują coraz więcej funduszy na reklamę Pre-paida. Tu mają oni plus- niepotrzebny jest dział windykacyjny, nie dotują telefonu, i koszty na reklamę są mniejsze. Z drugiej strony operator musi pamiętać że w każdej chwili klient jak wspominałem wyżej może przejść do konkurencji, stąd też operatorzy nie odpuszczają w walce o klienta abonamentowego.
Reasumując jeśli P4 będzie tylko oferować telefony na abonament, to daleko nie zajadą.

#144699  autor: oprych
 22 sty 2007, 22:15
Wystarczy, że dadzą telefony w odpowiednich cenach, a i nawet drogie ceny rozmów ludzi przyciągną. Czasem mam takie wrażenie, że większość podpisuje abo nie ze względu na ofertę a telefon.

..Serj, i tak pokrzyżowaliśmy ci plany...

#144711  autor: gomez1982
 22 sty 2007, 22:28
Rokko od środy też będę miał pakiet testowy w P4 więc jak coś będziesz chciał za darmo potestować to daj znać.Dziś dostałem maila zobaczymy jak to teraz wygląda w praktyce.

#144712  autor: Marketing
 22 sty 2007, 22:29
Z pewnością w dużym stopniu ludzie kupują telefon na abonament by kupić go w promocji.
Ale dane są danymi.
Nie sądzę że proporcje odwrócą się na korzyść abonamentu.
Pamiętam gdy wchodziła Heayh wiele osób twierdziło że ich oferta szybko zniknie z rynku, bo tylko młodzież będzie mieć numer telefonu na 888. Padały zarzuty co to za biznesmen co jego numer się rozpoczyna na 888? To jakiś dzieciak. Szybko jednak ten mit przeminął i dziś nikogo nie dziwi że biznesmen z przysłowiowym mercedesem ma telefon na kartę.

#144716  autor: Dreed
 22 sty 2007, 22:31
gomez1982 pisze:Rokko od środy też będę miał pakiet testowy w P4 więc jak coś będziesz chciał za darmo potestować to daj znać.Dziś dostałem maila zobaczymy jak to teraz wygląda w praktyce.
dostales dzisiaj meila a kiedy do ciebie dzwonili ?

www.Ngage.pl

#144720  autor: Rokko
 22 sty 2007, 22:35
gomez1982 pisze:Rokko od środy też będę miał pakiet testowy w P4 więc jak coś będziesz chciał za darmo potestować to daj znać.Dziś dostałem maila zobaczymy jak to teraz wygląda w praktyce.
no mozna mala video zrobic.

#144735  autor: gomez1982
 22 sty 2007, 23:10
Dzwonili w czwartek a dziś mail doszedł.Heh jestem jak na razie do tego sceptycznie nastawiony ale to w końcu testy.Rokko nie ma sprawy.Pierwsze V-Call wykonam pewnie z bratem ale jak mówisz że nie najlepsza jakość rozmowy.....to lipa.

#144760  autor: user_delete29
 23 sty 2007, 00:27
Ello! :)
A do mnie dzis (godzine temu) napisali i sie umowilem...
Ciekawe czy mi dadza bo mam w dowodzie staly meldunek nie warszawski...
Jak myslicie?

#144761  autor: moods
 23 sty 2007, 00:28
A ja wykonałem w weekend video rozmowę ze znajomym z Anglii a dokładnie z Birmingham. Jakość rozmowy ogólnie do przyjęcia pomimo tego, że małe opóźnienia były. Zasięg w Sopocie
3G jest prawie cały czas (po ostatnich wiatrach były problemy, ale i to minęło ). Czasem rozmowy głosowe mają jakieś problemy, ale nie ma ich za często. Napisze znów jak mi się coś zbierze.

I tym gdzie jesteś zameldowany się nie przejmuj bo ja jestem zameldowany w warmińsko-mazurskim a tylko wynajmuje mieszkanie w Sopocie i wszystko było ok.
Ostatnio zmieniony 23 sty 2007, 00:32 przez moods, łącznie zmieniany 1 raz.

#144762  autor: user_delete29
 23 sty 2007, 00:30
Ello! :)
A do mnie dzis (godzine temu) napisali i sie umowilem...
Ciekawe czy mi dadza bo mam w dowodzie staly meldunek nie warszawski...
Jak myslicie?

#144763  autor: trafalgar
 23 sty 2007, 00:36
nie martwił bym się tym na twoim miejscu ;)

#144765  autor: user_delete29
 23 sty 2007, 00:54
Dzieki bardzo za blyskawiczna odpowiedz! :)
A teraz takie pytanko z ciekawosci - co sie stane jakbym (teoretycznie) nie spelnial te kryteria ktore wytyczaja w sprawie wykonywania codziennych polaczen...
Chociaz wiadomo ze jak ktos Ci daje zebys dzwonil to dzwonisz... :-D
Ale czy zabrali by telefon? Zdarzylo sie to komus?

#144768  autor: trafalgar
 23 sty 2007, 00:59
no tak są normy, które należałoby wypełniac ale o tym żeby komuś telefon zabrali to nie słyszałem i raczej nie usłyszę :)

#144771  autor: derekpl
 23 sty 2007, 01:39
OK przebrnalem przez te wszystkie strony ufff

Wczoraj dostalem zaproszenie na spotkanie - w celu podpisania umowy.

Nasuwa mi sie kilka pytan, mianowicie:
1. Czy ktos zna date zakonczenia testow ( w znalezionej przezemnie kopii umowy jest mowa o 30 kwietnia 2007 lub innej dacie) ?

2. Co z telefonami ktore dostaja testerzy - czy bedzie jakas sensowna opcja ich przejecia w razie rezygnacji z ich uslug, po zakonczeniu testow?

Pozdrawaim i zastanawiam sie - czy warto sie w to wszystko bawic, czy nie szkoda czasu, z drugiej strony - zawsze to 150 zl na rozmowy miesieczne przez 3 mies.

#144777  autor: estimate
 23 sty 2007, 03:14
Witajcie,

Przeczytałem te 60 stron. Pierwsze wrażenie: na forum pisze jakaś grupka dzieciaków vel osób mających coś niedobrego z emocjami, bo psioczą na P4 przy byle okazji. Rozumiem, że niektórzy mogą się czuć urażeni, że nie zostali zaproszenie do testów, ale do opinii takich osób moge sie jedynie uśmiechnąć z przymrużeniem oka ;) Może jednak faktycznie P4 powinno wczesniej zasugerowac, ze testy będą odbywac się zasadniczo w W-wie i Trójmieście.

Mysle, ze Test to nie tylko chwyt marketingowy, bo patrząc na problemy P4 - jest potrzebny. Miałem wrażenie, że niektórzy pisząc w tym wątku nie za bardzo znali znaczenie słowa TEST, zapraszam do słownika.

Uczestnicze w tym tescie z zaciekawieniem, bo marketing stosowany przez P4 jest warty obserwacji. Możemy w wielu tematach przypatrywać się jak rozwija się duża firma, jak radzi sobie z problemami i jak zdobywa klientów - każdy znajdzie coś dla siebie. Rozmach jest o wiele większy niż w przypadku mBanku. Operator stara sie zbudować w jakis sposób swoją społeczność, swoistych ambasadorów - i chyba, pomimo problemów, robi to coraz lepiej. Podejrzewam, że uczestnicy testów, po jego zakończeniu, dostaną swe telefony w razie podpisania umowy w lepszej cenie, niż okazje z allegro, bo co miałoby P4 zrobić z taką ilością używanych telefonów i odstawionych testerów? - ot, taka moja logika.

Korzystam obecnie z dobrze ustawionego cenowo TT, ale jeśli P4 zaoferuje mi dobre warunki, w szczegolności tani telefon (obecnie mam Ericssona T65 ;)), to dlaczego nie?

Życze P4 sukcesu, bo konkurencja zawsze jest dobra dla użytkowników.

Jeśli ktoś korzysta z serwisu grono.net, to informuje że testerzy skupieni są na gronie "P4". Może uda się wyjść na piwo grupą w W-wie, o ile sesja nie przeszkodzi :)

#144784  autor: Dreed
 23 sty 2007, 08:18
gomez1982 pisze:Dzwonili w czwartek a dziś mail doszedł.Heh jestem jak na razie do tego sceptycznie nastawiony ale to w końcu testy.Rokko nie ma sprawy.Pierwsze V-Call wykonam pewnie z bratem ale jak mówisz że nie najlepsza jakość rozmowy.....to lipa.
eheh :) no to gratuluje do mnie dzwonili w piatek a meila jeszcze niema, czekam cierpliwie ;)

www.Ngage.pl

#144788  autor: Rokko
 23 sty 2007, 08:26
Ja maila dostalem po okolo tygodniu od telefonu, no ale to bylo jeszcze przed rozpoczeciem testu, wiec teraz powinni sie zbierac szybciej.

#144800  autor: gomez1982
 23 sty 2007, 09:44
Mojego kumpla z roku dziewczyna pracuje przy tych właśnie testach i mówi że 3/4 osób które zostały zakwalifikowane do testów nie przychodzi albo się nie rejestruje tak więc dzwonić będą i rozdawać telefony też.Ponoć opcja z odsprzedażą tego telefonu ma być nie za duża tak przynajmniej on mi mówił co ona słyszała za kulisami i na szkoleniach.Tak więc bądźcie cierpliwi :P

#144803  autor: frgt/10
 23 sty 2007, 09:52
gomez1982 pisze:Mojego kumpla z roku dziewczyna pracuje przy tych właśnie testach i mówi że 3/4 osób które zostały zakwalifikowane do testów nie przychodzi albo się nie rejestruje tak więc dzwonić będą i rozdawać telefony też.
Ale do mnie dalej nie dzwonili :( chyba się na nowy mail zarejestruje :P

http://telepolis.pl/forum/viewtopic.php?p=292477#292477

#144804  autor: Onyx-22
 23 sty 2007, 10:02
Ja też dostałem meila dzisiaj w nocy i wybieram sie 25 stycznia na podpisanie umowy :)

Mam pytanie:
Rozumiem, że oni oferują tylko Samsunga Z370 lub Motorolę V3xx.

Który telefon wybrać??? Tzn jak uważacie który jest lepszy???

POZDRAWIAM :-)

P.S. I czy wogóle można wybrać telefon? Czy oni narzucają jaki masz dostać?
  • Strona 47 z 57
  • 1
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 57
  • 1
  • 45
  • 46
  • 47