prezeswk pisze:Maryjka (razem z Zet i Radiostacją) nie nadawała chyba 10 lub 11.08.2005 w godz 10 - 20, także w wyniku kłopotów z satelitą. Więcej zobacz na
www.radiopolska.pl
Jaki dosył ma Radio Maryja to nawet nie wiem. A stronę znam - jedna z najprofesjonalniejszych w branży radiowej. Kiedyś się tym inteesowałem swego czasu, jak byłem trochę młodszy, nawet miałem własne radio internetowe to co nie co wiem
prezeswk pisze:Wiem, trochę w tym siedzę... powiedzmy zawodowo
no proszę proszę

to pochwal się, co konkretnie robisz?
prezeswk pisze:Zasilanie!!! Jasne, ze kratownice sa pewniejsze, ale w zasadzie stacje leżą, bo nie mają zasilania.
Tutaj się zgodzę w 100%. Ale ten problem bardzo często rozwiązać. Agregatów też jest ograniczona ilość...
prezeswk pisze:Dlatego zawsze smieje się, jak jestem u teściów i choćby na chwilę wyłączą prąd i natychmiast pada Plus.
Powiem Ci że to jest jakaś epidemia zasileniowa w tym Plusie. Mam wielu znajomych, którzy mieszkają na wsiach, i dużo osób, właśnie klientów skarży się na takie rzeczy. Nie raz słyszałęm od Nich już że co to deszczyk mocniejszy popada i już tefon traci zasięg. Zwłaszcza, rodzina z woj. Podkarpackiego mi się skarżyła na takie rzeczy. Jedna osoba z mojej rodziny z tego powodu zmieniła aż sieć, z Plusa na Orange (jakieś 2 lata temu) . Widać ten problem ciągnie się za Plusem od lat i dalej niepozostał rozwiązany. Zapewne to wynika z błędnej konstrukcji niektórych BTS'ów albo traktowania ich po "macoszemu" przez techników...
prezeswk pisze:Po prostu jesteśmy uzależnieni od energii elektrycznej, ale o ile rozumiem, ze tesciowie nie maja UPSa przed telewizorem i radiem, to nie rozumiem dlaczego sieci GSM nie maja odpowiedniego zapasu energii, umożliwiającego pracę chocby w trybie awaryjnym (np. mniej włączonych TRX-ów - żeby ograniczyć moc)
no tutaj można by różnie kombinować. Zwykle jest tak żę są 2 anteny na sektor, to można tę ilość ograniczyć do 1-ej. Już pomijam fakt że większość takich administracyjnych czynności można dokonać zdalnie. Generalnie, dziś każdy kto poważnie podchodzi do informatyki i komputerów powinien mieć UPS'a nawet w mieście. Sam zainwestowałem te 600zł. i kupiłem pod kompa dobry zasilacz awaryjny APC. Od 4-ech lat chodzi bez awaryjnie...