• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #143146  autor: b@sho
 19 sty 2007, 14:28
Specjaliści z internetowego serwisu Hacking.pl wykryli lukę w usłudze Multi Box, organizatora umożliwiającego klientom sieci Orange m.in. dostęp do konta za pośrednictwem Internetu.
cala wiadomosc pod linkiem:
klik
to juz kolejna powazna dziura odkryta w ostatnim czasie w zbezpieczeniach orange on-line... pocieszajace jest to ze przynajmniej orange przyjelo to do wiadomosci i cos z tym robi, nie tak jak MON :mrgreen: ...
Orange został poinformowany o istniejących błędach. Operator w specjalnym komunikacie poinformował, że podjął natychmiastowe działania mające na celu precyzyjne zidentyfikowanie i wyeliminowanie ewentualnego ryzyka naruszenia interesu klientów korzystających z usługi Multi Box. Z analiz Orange wynika, że szansa zaistnienia sytuacji naruszenia prywatności klientów jest znikoma. Operator podziękował redakcji Hacking.pl za wykrycie luki
Ostatnio zmieniony 19 sty 2007, 14:47 przez b@sho, łącznie zmieniany 2 razy.

'When you meet your God, tell him to just leave me alone.'

#143153  autor: przemek910
 19 sty 2007, 14:39
b@sho pisze:przyjelo to to wiadomosci
zamiast 2giego 'to' ma być 'do' ;-)
b@sho pisze:to juz druga powazna dziura odkryta w zbezpieczeniach orange on-line
Druga? Mam wrażenie że było ich więcej... M.in. dostęp do dokumentów odnośnie zakupu serwera (?)...

Im więcej wykrzykników na końcu posta, tym głupsza osoba pisząca...

#143154  autor: b@sho
 19 sty 2007, 14:41
kin pisze:Druga? Mam wrażenie że było ich więcej... M.in. dostęp do dokumentów odnośnie zakupu serwera (?)...
chodzilo mi w ostatnim czasie :wink:
kin pisze:zamiast 2giego 'to' ma być 'do'
dzieki, zaraz poprawie
Ostatnio zmieniony 19 sty 2007, 14:42 przez b@sho, łącznie zmieniany 1 raz.

#143155  autor: przemek910
 19 sty 2007, 14:42
b@sho pisze:kin napisał/a:
Druga? Mam wrażenie że było ich więcej... M.in. dostęp do dokumentów odnośnie zakupu serwera (?)...

chodzilo mi w sotatnim czasie :wink:
Aż tak dawno to to nie było :-D coś mi świta że to chyba nawet Telepolis odkryło ;)

Im więcej wykrzykników na końcu posta, tym głupsza osoba pisząca...

#143156  autor: powiatowy
 19 sty 2007, 14:43
A da się jeszcze nabijać (zwiększyć) sms-y poprzez aktualizacje danych?

#143161  autor: b@sho
 19 sty 2007, 14:46
powiatowy mozna :wink:
ale ja dzis literowki robie, musze sie przespac... kin dobra zmienie znow posta :wink: zeby nie bylo, jeszcze jakas sugestia :?: :wink:

[ Dodano: 2007-01-19, 14:49 ]
ps. ale jaja, wczesniej nabijalo po 10 a teraz nabija po 20 esow :wink: jedna zmiana = 20 esow :P

#143174  autor: D@rio
 19 sty 2007, 14:59
Telepolis.pl wykryło dwie dziury istniejące w MultiBox i niezabezpieczonych serwerach Orange...

Obrazek

#143179  autor: powiatowy
 19 sty 2007, 15:08
b@sho pisze:ps. ale jaja, wczesniej nabijalo po 10 a teraz nabija po 20 esow :wink: jedna zmiana = 20 esow :P
Od listopada już 20 dostaję :)

#143180  autor: b@sho
 19 sty 2007, 15:15
mi jeszcze w grudniu po 10 ladowalo (chyba ze nie zuwazylem), malo z tego korzystam

#143224  autor: Opportunist
 19 sty 2007, 16:19
powiatowy pisze:
b@sho pisze:ps. ale jaja, wczesniej nabijalo po 10 a teraz nabija po 20 esow :wink: jedna zmiana = 20 esow :P
Od listopada już 20 dostaję :)
Swoista promocja w stylu Orange :) Ostatnio jakoś polepszyła im się oferta, wiec czemu nie... :-D

Obrazek

#143733  autor: Jedi
 20 sty 2007, 20:15
powiatowy pisze:ps. ale jaja, wczesniej nabijalo po 10 a teraz nabija po 20 esow :wink: jedna zmiana = 20 esow
Qrde musicie o tym publicznie mówić? Weźcie wyedytujcie swoje posty, bo ktoś to zobaczy, zawiadomi orange i skończy się "promocja" :?
P.S. zawsze doładowywało 20.