• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
  • Strona 7 z 25
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 25

#142746  autor: dechomenon
 18 sty 2007, 14:42
dostalem odpowiedź z Iboa dotyczącą mojego telefonu ! i zarazem zapytania o naliczanie !

"Witam Informuję, że wymieniony przez Pana aparat telefoniczny Nokia N73 nie obsługuje EraGG. Szczegółowe informacje są przedstawione na stronie www.eraomnix.pl (bezpośredni link: http://www.eraomnix.pl/pl/between-us/ga ... _terminals) Brak opłat za transmisję danych, mając wykupioną subskrypcję (1 zł brutto/7 dni)."

#142785  autor: przemek910
 18 sty 2007, 16:20
Witam

W odpowiedzi potwierdzam, że za połączenie z serwerem Gadu Gadu z wykorzystaniem aplikacji EraGG nie są pobierane opłaty. Opłaty za transmisję są naliczane jedynie za zainstalowanie aplikacji w telefonie.

Przepraszam jeśli moja poprzednia nie była w pełni precyzyjna.

z pozdrowieniami
Michał ......
konsultant ds. korespondencji
Internetowe Biuro Obsługi Abonenta sieci Era
No to wszystko jasne ;)

Im więcej wykrzykników na końcu posta, tym głupsza osoba pisząca...

#142802  autor: dechomenon
 18 sty 2007, 16:54
hehe tak teraz tak...ale czujecie jaki oni musieli mieć tam chaos..po prostu nawał telefonów, pytań..i sami nie wiedzieli do końca! ale teraz pewnie mieli narade hehe i odpowiedzi są takie hehe :P ale niestety ja nie mogę miec w swoim N73 tego eragg (myślę, że na razie)

#142936  autor: Krisu6230i
 18 sty 2007, 22:17
w Heyah tez ta usluga jest juz dostepna, zatem cala "rodzina Era" juz moze tanio gadac.
biorac pod uwage ze nie kazdy ma jeszcze w domu staly dostep do netu (cos ponad 30% polakow) mozna spodziewac sie wzrostu sprzedanych prepaidow - szczegolnie wsrod mlodziezy.
Tylko pogratulowac PTC pomyslu i przelamania bezwzglednej checi zysku, co w efekcie zaowocuje jeszcze wiekszymi przychodami (jak sie domyslam).

/*Boris the Blade, or Boris "the Bullet Dodger." As bent as the Soviet's sickle, and as hard as the hammer that crosses it. Apparently, it's impossible to kill the bastard.*/
http://ag.bocznica.org/

#142951  autor: dechomenon
 18 sty 2007, 22:44
u mnie to dolina, czekam kiedy bede mógl z tego korzystac na N73, na razie to anulowałem !

#142954  autor: Dante
 18 sty 2007, 22:46
No, no. Działa całkiem przyzwoicie. Choć zdarzają sie problemy z pobraniem listy kontaktów, czasem się przywiesi (przynajmniej u mnie, w obu przypadkach z reguły wystarcza ponowne zalogowanie, ew restart fonu) to ogólnie usługa wypada naprawdę fajnie, a za 1zł/tyg nie pozostaje nic innego jak tylko polecić ;) PS. Jak ktoś to odpali na C65 prosiłbym o pochwalenie się swoim dziełem :D

Siemens A50 => 6630

#142962  autor: maxim
 18 sty 2007, 22:53
Dante pisze:PS. Jak ktoś to odpali na C65 prosiłbym o pochwalenie się swoim dziełem :D
rowniez bym prosil o pochwalenie sie ;) mi sie na razie nie udalo :( czuje ze jakbym mial aplikacje jad z jarem z c75 to by ruszylo

#142996  autor: margeo
 19 sty 2007, 08:06
Ja na razie nie dostalem odpowiedzi... Zastanowilo mnie tylko jedno - o tym,ze nie ma oplaty za transmisje jest napisane na stronie TT i na bilbordach rowniez reklamujacych gg w TTaku...nic na ten temat nie ma w przypadku abo... No,ale poczekam na wyjasnienie z BOA :)

POZDRAWIAM!

#143013  autor: dechomenon
 19 sty 2007, 09:10
no ja dostalem info, ze nie ma opłat za transmisję danych.... w abo

#143054  autor: przemek910
 19 sty 2007, 11:43
Ja również dostałem taką odp, pozatym na Bieżących połączeniach NIE nalicza mi opłat...

#143114  autor: dechomenon
 19 sty 2007, 13:41
kwestia opłat jest juz rozwiazana...teraz kwestia techniczna kiedy będzie ta aplikacja dostępna na mojej n73? hmmmmmmmmmmm

#143124  autor: D@rio
 19 sty 2007, 13:56
dechomenon pisze:teraz kwestia techniczna kiedy będzie ta aplikacja dostępna na mojej n73? hmmmmmmmmmmm
na to pytanie już raczej nie uzyskasz odpowiedzi od Nas. BOU/BOA Ery pewnie też nie będzie wiedzieć...

Obrazek

#143130  autor: Krisu6230i
 19 sty 2007, 14:04
dechomenon pisze:kwestia opłat jest juz rozwiazana...teraz kwestia techniczna kiedy będzie ta aplikacja dostępna na mojej n73?
zapewne sukcesywnie nowe modele sluchawek beda dodawane jako obslugiwane.
w BOA nic ci nie powiedza bo to nie od nich zalezne.
pozostaje cierpliwie czekac.
edit
aha, N73 jest swiezym telefonem, stad wynika ze malo popularnym. wiec na pewno w pierwszej kolejnosci apliakcja optymalizowana jest pod telefony ktore maja bardzo wielu uzytkownikow.

/*Boris the Blade, or Boris "the Bullet Dodger." As bent as the Soviet's sickle, and as hard as the hammer that crosses it. Apparently, it's impossible to kill the bastard.*/

#143181  autor: dechomenon
 19 sty 2007, 15:16
znaczy sie tutaj wystarczylo zrobic odpowiednia aplikacje pod symbiana 9.1 v3 bo wiadomo N70 to inna wersja symbiana, no będe musieli to zrobić...

#143192  autor: Krisu6230i
 19 sty 2007, 15:28
dechomenon, zgadza sie, ot, taka mala cena za posiadanie swiezego systemu ;)

maly dygres: pod viste tez dopiero wychodza programy:)

#143201  autor: dechomenon
 19 sty 2007, 15:49
ale w to gg warto inwestować i polecam je każdemu kto ma ere, masakra usługa...nie do zajechania na razie:P widze, ze idzie w dobyrm kierunku, może obawy przed P4 ?

#143207  autor: Krisu6230i
 19 sty 2007, 15:59
dechomenon pisze:może obawy przed P4
bardzo mozliwe choc wedlug mnie nieuzasadnione.

oby wiecej takich nowinek. teraz czekamy na ruch poreczy i plusa :)

#143209  autor: przemek910
 19 sty 2007, 16:01
Krisu6230i pisze:by wiecej takich nowinek. teraz czekamy na ruch poreczy i plusa
Łorencz-Porencz wyskoczy pewnie z tlenem, a Plus jak zawsze - daleko w tyle :lol:

#143221  autor: dechomenon
 19 sty 2007, 16:12
dobra obstawiamy....kto pierwszy wprowadzic coś ala podobne do ERAgg....czy będzie to PLUS, Orange, a może P4 ?

#143222  autor: przemek910
 19 sty 2007, 16:13
dechomenon pisze:dobra obstawiamy....kto pierwszy wprowadzic coś ala podobne do ERAgg....czy będzie to PLUS, Orange, a może P4 ?
a może nikt? ;-)

• Strona 7 z 25
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 25
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7