• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
  • Strona 6 z 25
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 25

#142494  autor: D@rio
 17 sty 2007, 19:22
zadaj mi konkretne pytanie to Ci odpowiem. Bo dla mnie to już tak mieszacie, piszecie do BOK'ów i sam Bóg jeden wie gdzie jeszcze jeszcze bardziej kręcać temat w kółko.

Obrazek

#142495  autor: Pawrzes
 17 sty 2007, 19:23
dechomenon pisze:rozumiem i pewnie moge aktywowac to sobie przez IBOA ? a jak długo sie kumulują nie wykorzystane pakiety ?
Na stronie piszą tylko o opcji aktywacji pod 602900 ale może sprawdź czy na www.iboa.pl jest taka opcja...
Niewykorzystane dane przechodzą tylko na następny miesiąc, potem przepadają...

[ Dodano: 2007-01-17, 19:31 ]
Powiem tak: Konsultantom mówcie wyraźnie o aplikacji Era Gadu Gadu a nie Gadu Gadu - konsultanci mówiący o opłatach za GPRS myślą o samej standartowej oplikacji GG.
Właśnie zaletą EraGG jest darmowa transmisja danych - inaczej nie było by żadnego sensu aby PTC wprowadzała taką aplikację.

Spójrzcie sobie w rachunek szczegółowy na www.iboa.pl - na nim widać wyszczególnioną transmisję danych poprzez EraGG która wynosi zawsze 0 zł i to gdy nie korzystamy z pakietu OmnixMax jak również gdy mamy wykorzystamy OmnixMax.

Pozdrawiam

#142501  autor: dechomenon
 17 sty 2007, 19:35
Dario czyli za era gg nie płace za transmisję danych tylko za subskrypcję która wynois 1zł i to mam na tydzień w tej konkretnej apilikacji nieograniczoną możliwosc wysłania i odebirania danych!!! ?

#142504  autor: Pawrzes
 17 sty 2007, 19:38
dechomenon pisze:Dario czyli za era gg nie płace za transmisję danych tylko za subskrypcję która wynois 1zł i to mam na tydzień w tej konkretnej apilikacji nieograniczoną możliwosc wysłania i odebirania danych!!! ?
Tak, korzystając z EraGG płacimy tylko i wyłącznie 1 zł na tydzień - i można z niej korzystać bez zadnych ograniczeń - transmisja danych poprzez EraGG jest całkowicie BEZPLATNA niezeleżnie ide danych wysłano/odebrano z poziomu tej konktetnej aplikacji.

Pozdrawiam

#142506  autor: D@rio
 17 sty 2007, 19:44
dechomenon pisze:Dario czyli za era gg nie płace za transmisję danych tylko za subskrypcję która wynois 1zł i to mam na tydzień w tej konkretnej apilikacji nieograniczoną możliwosc wysłania i odebirania danych!!! ?
TAK

Obrazek

#142511  autor: przemek910
 17 sty 2007, 19:54
OMNIXMAX można aktywowac poprzez IBOA

Im więcej wykrzykników na końcu posta, tym głupsza osoba pisząca...

#142528  autor: Pawrzes
 17 sty 2007, 20:24
kin pisze:OMNIXMAX można aktywowac poprzez IBOA
OK , dzięki za info :)

Pozdrawiam

#142550  autor: letnil
 17 sty 2007, 21:14
No to teraz mnie pomozcie jak sie polaczyc z tym eraGG bo mecze sie jzu ladnych pare godzin:) Otoz sciagnalem sobie aplikacje eraGG i uruchamiam ja a tu zonk po chwili sie pojawia " Blad sieciowy. Nie mozna ustalic aktualnego numeru wersji aplikacji z powodu bledu komunikacji z serwerem wersji. Aplikacja zostanie zamknieta." No i jest wyjscie. I wychodze z aplikacji. Dodam ze sciagalem juz kilka konfiguratorow i dalej to samo. Mam TAK-TAKa i SE 700i. Moze mi ktos napisze krok po kroku co i jak robic albo co robie nietak. Myslalem ze to wlasnie mam zle ustawione GPRS, ale juz sam nie wiem...
Mam jescze pytanie czym sie rozni era wap i erainternet ?? Z ktorego mam tu korzystac??

#142562  autor: przemek910
 17 sty 2007, 21:30
masz korzystać z "erainternettt", co do aplikacji, śiągnij jeszcze raz, nie zaszkodzi a może pomoże? :-)

#142579  autor: letnil
 17 sty 2007, 21:54
Korzystam z erainternettt i nic... wlasnie nie wiem co jest grane bo zwykly omnix chodzi normalnie.... :/

#142580  autor: przemek910
 17 sty 2007, 21:55
Więc to wina aplikacji, a pozwalasz aplikacji na dostęp do Internetu?

#142607  autor: letnil
 17 sty 2007, 23:20
Aplikazje sciagnalem chyba z 3 razy i to samo. W koncu wlozylem inna karte Ery (abo) do tel. i wszystko dziala tak jak nalezy...A tylko na moim Tak Taku nie chce zadzialac....:/
Teoretycznie mam niby skonfigurowany tel jak nalezy wiec jzu sam nie wiem w czym jest przyczynyna... Ma moze ktos parametry moze ja cos zle robie?

#142612  autor: przemek910
 17 sty 2007, 23:25
Masz włączony GPRS? (u Operatora). Pozostaje Ci tylko pisać maila do boa ( [email protected] ) lub BOA nr. tel. 9602

#142622  autor: letnil
 17 sty 2007, 23:55
Tak mam wlaczone... wszystko co tzreba. Omnix normalnie dziala tylko to GG nie!! No nic dzwonie na BOA i moze mi wyjasnia wszytko:)

#142658  autor: margeo
 18 sty 2007, 09:06
Zadzwonilem raz jeszcze do BOA :P Podalem im informacje,ktora jest zawarta na stronie Omnix'a, to czego sie dowiedzialem poprzednio z BOA, oraz przeczytalem fragment ze strony TT (bo TYLKO tu jest napisane,ze koszt 1zl/tydzien za wszystko lacznie z GPRS)...Zapytalem,czy jest jakas roznica w oplatach za korzystanie z EraGG dla abo i dla TT... Kobieta ma sprawdzic to wszystko i oddzwonic jak tylko wyjasni sprawe (takze OmnixMax i Opera Mini - w sprawie rozliczania pakietow). Podkreslalem kilkakrotnie,ze mam na mysli EraGG jako aplikacje java, a nie GG przez Omnix, wiec mam nadzieje,ze wreszcie powiedza cos sensownego :P nawiasem mowiac takiego bajzlu jeszcze nie bylo chyba... Wprowadzaja cos nowego,a nikt nic nie wie... zupelnie jak nie Era :evil: grrr :mrgreen:

POZDRAWIAM!

#142660  autor: dechomenon
 18 sty 2007, 09:14
D@rio pisze:
TAK
dzięki Dario hehhee

#142671  autor: Krisu6230i
 18 sty 2007, 09:52
nawiasem mowiac takiego bajzlu jeszcze nie bylo chyba... Wprowadzaja cos nowego,a nikt nic nie wie... zupelnie jak nie Era grrr
wczoraj bylem w salonie zapytac o bramki gsm do ery domowej, mila pani udzielila mi informacji ze nie ma o tym zadnych informacji :|
diagnoza: niekompetencja
zalecenie: gruntowne przestudiowanie strony internetowej :)
o EraGG dowiedzialem sie tyle samo, spytalem z premedutacja.

/*Boris the Blade, or Boris "the Bullet Dodger." As bent as the Soviet's sickle, and as hard as the hammer that crosses it. Apparently, it's impossible to kill the bastard.*/
http://ag.bocznica.org/

#142713  autor: castagnet
 18 sty 2007, 12:53
Tak! Niejednokrotnie Ci w salonach nie są zorientowani w promocjach i taryfach! Oni powinni śpiewać treści ulotek informacyjnych na zawołanie a nowości to powinni znać przed prezesem!

#142717  autor: przemek910
 18 sty 2007, 13:01
I do tej pory nie otrzymałem odpowiedzi od IBOA ;) , oczywiście napisali mi że będę płacić za transmisję GPRS gdy będę korzystał z EraGG, więc ja na to z oburzeniem, ze (punkt 17 chyba to był regulaminu) mówi całkiem co innego i w Biężących poł. mi nie nalicza opłaty :twisted:

#142724  autor: maxim
 18 sty 2007, 13:35
Ma ktos moze ta aplikacje pod c75? moze inne nie wiem czy bedzie dzialalo i moglby przeslac. Ja mam c65, laczylem juz 3 razy z linkiem przeslanym przez era, lecz aplikacji nie chce mi pobrac. Klikam sciagnij, przenosi do strony wczesniej na omnix lub po prostu nic sie nie dzieje. Niby c65 nie ma wsrod rekomendowanych, ale z samym pobraniem aplikacji nie powinno byc problemu
  • Strona 6 z 25
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 25
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6