• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.

#137344  autor: tomico
 29 gru 2006, 21:46
tepsaslave pisze:W latach 2001-2002 POP miał dla wybranych osób także rozmowy sponsorowane :P
To by było dobre ale nie dla wszystkich oczywiście bo ciężko żeby poważni beznesmeni słuchali reklam podpasek podczas rozmowy.

#137355  autor: tymis
 29 gru 2006, 22:15
tomico pisze:ciężko żeby poważni beznesmeni słuchali reklam
Ja nie jestem biznesmenem i nie wyobrażam sobie, żeby słuchać jakichkolwiek reklam w czasie rozmowy.
Jak potrzebuję z kimś rozmawiać i do niego dzwonię to chciałbym spokojnie porozmawiać...

Każda sieć ma plusy i minusy, chodzi o to, żeby te plusy nie przesłoniły minusów...

#137357  autor: PiotrG-dz
 29 gru 2006, 22:24
Rzecznik Orange powiedział w TVN ,że rozmowy sponsorowane wejdą w 2007 roku.A więc jednak wejdą,chociaż nie zrealizował Orange strategii na usługe ONEPHONE zapowiadanej na początku tego roku.Wszystko wyjaśni się jak przeżyjemy ten 2007 rok. :)

#137359  autor: Nathan Cary
 29 gru 2006, 22:29
A czego to oni w telewizji nie mówili :|. Mowić a robić 2 rożne rzeczy... Moim zdaniem w 2007 roku nic sie nie zmieni. Może za 2 lata :/

#137367  autor: Bobb
 29 gru 2006, 22:47
Jak ktos bedzie chcial miec takie sponosorowane rozmowy to jego sprawa, lepiej byloby ta reklame przed rozmowa umiescic. A z drugiej strony jakbym mial skuchac takiej reklamy, a nie ja bym dzwonil to oczekiwalbym jakiejs rekompensaty...

Allways look at the bright side of life :D

Najlepsze TAPETY w sieci www.tapetki.bo.pl

#137370  autor: tomico
 29 gru 2006, 22:51
Powiem wam że to nie jest głupie jakby dali super tanio połączenia. Mógłbym dzwonić do znajomych w taki sposób. Ale oczywiście jakbym musiał zadzwonić w jakieś poważniejsze miejsce to nie wygłupiałbym się z tym i dobrze by było jakby był jakiś szybki sposób na wyłączenie tego.

#137375  autor: Bobb
 29 gru 2006, 22:57
Albo dzwonienie przez jakis prefiks, albo moze szybka zmiana w biurze obslugi klienta. NA pewno zadbaja o to by klienci mogli plynnie wybierac rodzaj rozmowy...

Allways look at the bright side of life :D

Najlepsze TAPETY w sieci www.tapetki.bo.pl

#137398  autor: Irek
 29 gru 2006, 23:26
Zapewne spore grono osób skorzysta z tego rozwiązania. Takie reklamy nie będą trwały więcej niż 30 sekund.

"And one more thing..."

#137428  autor: Marcin
 30 gru 2006, 01:23
Mogliby to zrobić przez jakiś prefix,a co do reklam to nie byly by to napewno podpski tylko np. LOT,firmy komórkowe,onet.pl,biura podróży itp..Mi by to opowiadalo jak by bylo 10 minut rozmowy i 15s reklamy.

#137430  autor: Irek
 30 gru 2006, 01:26
A widzicie jednak są osoby zainteresowane tego typu usługami. I dobrze skoro w telewizji mogą lecieć reklamy i się do nich przyzwyczailiśmy to czemu nie w sieciach komórkowych.

"And one more thing..."

#137437  autor: Rokko
 30 gru 2006, 08:29
Marcin pisze:.Mi by to opowiadalo jak by bylo 10 minut rozmowy i 15s reklamy.
na takie rozdawnictwo od naszych operatorow bym nie liczyl. Zeby im sie to oplacilo beda raczej czesciej przerywac i dluzej.

#137477  autor: b@sho
 30 gru 2006, 11:27
ja tam reklam bym nie chcial zadnych miec podczas rozmowy... bardzo bym sie irytowal...

'When you meet your God, tell him to just leave me alone.'

#137487  autor: Irek
 30 gru 2006, 11:54
b@sho pisze:ja tam reklam bym nie chcial zadnych miec podczas rozmowy... bardzo bym sie irytowal...
Podczas rozmowy to nie, ale na początku jak najbardziej!

"And one more thing..."

#137504  autor: Marcin
 30 gru 2006, 13:01
jak by bylo przez prefix to sam bys wybieral jak chcesz rozmawiać czy za ,66gr za minute czy z reklamami 0,01zl za minute.W telewizji 10s kosztuje kilka milionów.więc tutaj za 15s jeśli kosztowalo by np.11zl to jest to calkiem realne.

#137507  autor: Rokko
 30 gru 2006, 13:06
mysle, ze bedzie tak, ze albo korzystasz z normalnej oferty albo z reklamami. Musza miec ustalona ilosc uzytkownikowo, zeby reklamodawcom przedstawic jak to wyglada - ile osob z tej opcji stale korzysta. Prefix bylby najkorzystniejszy dla nas,

#137640  autor: b@sho
 30 gru 2006, 18:02
IreQ wydaje mi sie ze to nie bylo by oplacalne jesli tylko na poczatku byla by reklama. pozatym jak to technicznie by bylo rozwiazane. najpierw reklama potem nawiazuje polczenie, czy polaczenie, reklama, rozomowa i po jakims czasie znow reklama... :?: po dlugie rozmowy na bank bylyby nie oplacalne dla opow gdyby tylko reklama byla na poczatku...

'When you meet your God, tell him to just leave me alone.'

#137662  autor: Rokko
 30 gru 2006, 19:44
Przyznam, ze akurat porowanie jakie bylo w mediach do rozmow kontrolowanych bylo trafne.

#137806  autor: Jedi
 31 gru 2006, 01:06
Marcin pisze:W telewizji 10s kosztuje kilka milionów.
Że co? Nie ma to jak dane wzięte z księżyca. Reklamy w TV są najtańsze od lat, a to za sprawą telewizji państwowej, która mając przychody z abonamentu obniżała stale ceny, co musieli również wykonać pozostali gracze. To właśnie min. dlatego stacje komercyjne nie mają funduszy na inwestycje i nowe filmy.

#137848  autor: D@rio
 31 gru 2006, 10:25
Bobb pisze:Albo dzwonienie przez jakis prefiks, albo moze szybka zmiana w biurze obslugi klienta. NA pewno zadbaja o to by klienci mogli plynnie wybierac rodzaj rozmowy...
:D
IreQ pisze:I dobrze skoro w telewizji mogą lecieć reklamy i się do nich przyzwyczailiśmy to czemu nie w sieciach komórkowych.
bez przesady. Ja bym sobie nie życzył...

Pozatym, zapomnieliście trochę o warunkach technicznych. Znając Was sieć by padła w pare godzin doszczętnie...

Obrazek

#137879  autor: Rokko
 31 gru 2006, 12:02
Daltego Plus nie zrobil nielimitowanych darmowych rozmow wieczorami i weekendy. Podobnie bylo jak oferta ta byla w Simplusie. Powstalaby nam sytuacja jaka ma miejsce w Sylwka w nocy - nigdzie sie nie mozna dodzownic.