• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #136504  autor: Orange
 26 gru 2006, 15:32
No tak sieci Era i Orange podały już statystyki.
dziwi mnie ilośc smsów w Erze i heyah bo i odebranych i wysłanych jest tylko 215mln w porównaniu do Orange gdzie tylko wysłali ponad 180mln. To jest jednoznaczne z tym ze nie tak jak wiele osób uważa "mam 15 kart POP w szufladzie" tylko z tym, że te karty są aktywne i Orange może miec naprawde 11mln klientów. Te 184mln To i tak dużo bo 16,7 SMS-a na osobę.
Jestem Ciekaw jak PlusGSM wypadnie, ale wydaje mi się, że Orange może pod tym względem wygrac.
Co o tym myślicie?

together we can do more

#136512  autor: bosman102
 26 gru 2006, 15:43
Orange pisze:o tak sieci Era i Orange podały już statystyki.
dziwi mnie ilośc smsów w Erze i heyah bo i odebranych i wysłanych jest tylko 215mln w porównaniu do Orange gdzie tylko wysłali ponad 180mln.
Statystyki orange są za trzy dni ery i heayh za 2 dni.
Inna sprawa nie wiem czy liczą tutaj sms-y z bramki sms-owej, bo jak tak to orange więcej wysyłają użytkownicy tej sieci niż ery, proste - era omnix itd.

#136513  autor: babeo
 26 gru 2006, 15:43
Ja widzę tutaj dwie sprawy na które warto zwrócić uwagę. Jak zaznaczył już Orange Era podała wysłane i odebrane. Po zostaje pytanie po co? Tani chwy marketingowy? Po drugie dane Ery są z dwóch dni, a Orange z trzech. A Plus ... pewnie coś wymyśli :mrgreen:

#136518  autor: PiotrG-dz
 26 gru 2006, 15:48
Plus moim zdaniem nie pobije Orange :)

#136519  autor: Orange
 26 gru 2006, 15:49
ok era ma z 2 dni ale ale... licząc, ze jak ktoś wysyła życzenia to i dostaje od tej osoby czyli jest 50/50 (powiedzmy ) to i tak przez 23 i 24 Grudnia wychodzi ze Orange ma więcej esów. Era 215mln, Orange 262mln, a plus szacuje że około 220-230mln. (wysł i odebr. )

together we can do more

#136521  autor: bosman102
 26 gru 2006, 15:53
Orange, według mnie fałszywych danych ery nie ma co brać pod uwagę, póki co orange prowadzi, jeśli plus poda wyniki tylko wysłanych, wtedy będzie jakaś rywalizacja- i to uczciwa. Szkoda że do głuchych telefonów nie można dodać ery liczenia sms-ów odebranych.

#136533  autor: przemek910
 26 gru 2006, 16:17
Co niby Orange wygrało? Niech podadzą statyski rozmów wtedy okaże się czy Orange "wygrało", wszyscy słali smsy bo za drogo było zadzwonić. Orange cofneło wszystkie promocje na rozmowy. Gdzie w Erze o ile się nie myle mozna było swobodnie korzystac m.in. z rozmów porannych.

Im więcej wykrzykników na końcu posta, tym głupsza osoba pisząca...

#136545  autor: Orange
 26 gru 2006, 16:40
Co niby Orange wygrało?
wiem, ciezko pogodzić się z porażką.... a tyle nieużywanych popów jest w szufladach...

together we can do more

#136546  autor: babeo
 26 gru 2006, 16:40
kin pisze:Orange cofneło wszystkie promocje na rozmowy.
Ja osobiście uważam, to za dobre posunięcie. To mają być krótkri życzenia, a nie wielkei konferencje z darmowymi numerami. Jeżeli ktoś już jest taką sknerą, że szczędzi tych 50-75 gorszy na minute rozmowy to już jego problem. No i dzięki temu sieć (przynajmniej u mnie) chodziła bezproblemowo.

#136556  autor: przemek910
 26 gru 2006, 17:09
Orange pisze:Cytat:
Co niby Orange wygrało?

wiem, ciezko pogodzić się z porażką.... a tyle nieużywanych popów jest w szufladach...
O czym ty piszesz? :| Co ma jedno do drugiego? Jaką znowu porażką, zastanów się co piszesz bo to jest śmieszne :roll: I jeszcze ten nick, wielki fanatyk Orange, pożal się Boże... Rozumiem normalne lubienie marki, ale takie coś w moim mniemaniu jest nie dopuszczalne...

#136577  autor: Btk_Tomas
 26 gru 2006, 19:10
kin,smieszne to jest to ,że sie tak niepotrzebnie spinasz.

#136581  autor: przemek910
 26 gru 2006, 19:15
Btk_Tomas pisze:kin,smieszne to jest to ,że sie tak niepotrzebnie spinasz.
Btk_Tomas, bo wkurza mnie dziecinne podniecanie się światową marką Orange, jakby to jakieś bóstwo było...

Wracając do tematu, PTC podała że klienci wykonali 100 mln połączeń. Ciekawie ile poł. wykonali klienci Orange?

#136582  autor: Btk_Tomas
 26 gru 2006, 19:25
Pewnie,?e nie ma co sie podniecac.
Jestem ich klientem tylko dlatego ,?e ca?a moja rodzina ko?ysta z ich us?ug. Przy przed?u?aniu umowy podpadli mi jak niewiem co.
Swoja droga 100 mln po??cze? to ?edna rewelacja,je?eli dane s? z dwóch dni ?wi?t to wychodzi 5 po??cze? dziennie na usera,tak w zaokr?gleniu.

#136595  autor: bosman102
 26 gru 2006, 19:50
ale gadacie głupoty najpierw chodzi o smsy-y a później kin, wyskakuje z połączeniami. Sorry ale to era zachowała się jak dziecko, które podało fałszywe statystyki, czy wy zawsze musicie bronić swoją sieć?
Gdybyście byli rzecznikami prasowymi ich, bym się nie dziwił, ja na swojego plusa nie raz bluźnie.

#136604  autor: przemek910
 26 gru 2006, 20:08
jak fałszywe statystyki?

#136611  autor: bosman102
 26 gru 2006, 20:35
Orange podalo statystyki dotyczące sms-ów wysłanych, a era wysłanych i odebranych więc fałszywe wdług mnie bynajmniej !

#136626  autor: Jedi
 26 gru 2006, 21:35
Dla mnie wyniki Orange nie są porównywalne do wyników ery, bo orange ma darmową bramkę sms, a era nie, a w dodatku każdy w orange może korzystać z multiboksa i wysyłać smsy z komputera chociaż ładnie wyświetla się mój nr telefonu. Za pewne nie tylko ja skopiowałem życzenia z jakiejś stronki, a że były długie to podzieliło mi je na 2 smsy, a następnie wysłałem do 40 osób 8)

#136631  autor: Orange
 26 gru 2006, 21:53
kin : dla mnie własnie podniecające jest to że Orange to światowa marka, ze moge byc w tej sieci. To dla mnie prestiż, bo jak ktoś wyzywa Orange za to, że jest 5groszy drożej niż w innej sieci to jest czysta kompromitacja, swiadczy to o człowieku, ze jest niezłym sknerą skoro 5gr to dla niego wielkie pieniądze. A kompromitacją z Twojej strony jest to, że masz T-Mobile Polska napisane :/ i kto tu sie podnieca. Nawet tej sieci w Polsce nie ma :| a tu juz sie zachwycasz prestiżem T-Mobile. Lepiej skończ tę głupią konwersacje i zastanów się co mówisz bo sie burzysz o to, że ktoś napisał Orange jest lepsze. Widac jak podchodzisz do sprawy i zazdroscisz Orange, że wygrywa plebiscyty na prestiżową markę ( nie tylko w Polsce ) i to Cie boli, bo Era to zwykła tania siec i nie w niej nie ma czym można było się pochwalić w świecie. Sam niedawno napisałes, że pieniądze to nie wszystko a założe się ze ponad połowa użytkowników Ery jest w tej sieci ze względu na Taniość.

together we can do more

#136638  autor: bosman102
 26 gru 2006, 22:22
Jedi pisze:Dla mnie wyniki Orange nie są porównywalne do wyników ery, bo orange ma darmową bramkę sms, a era nie, a w dodatku każdy w orange może korzystać z multiboksa i wysyłać smsy z komputera chociaż ładnie wyświetla się mój nr telefonu. Za pewne nie tylko ja skopiowałem życzenia z jakiejś stronki, a że były długie to podzieliło mi je na 2 smsy, a następnie wysłałem do 40 osób 8)
Zgadza się :-) , a era z kolei podała wyniki sms-ów wysłanych i odebranych, nastepna sprawa to nie wiemy czy sms-y z netu też są wliczone? Jeśli tak to reasumując wyniki sieci i jednej i drugiej to zabawa .

#136639  autor: przemek910
 26 gru 2006, 22:23
bosman - jakie to oszustwo?