• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.

#136181  autor: D@rio
 25 gru 2006, 15:57
moga dojsc, dlatego lepiej zalozyc przez oddaniem do serwisu.
Thomass pisze: a moze oddac go bezposrednio do serwisu SONY?
tak jest zawsze najlepiej.

Obrazek

#136285  autor: b@sho
 25 gru 2006, 22:13
bardzo latwo dojsc do tego czy w telu byl zdejmowany simlock :wink:

'When you meet your God, tell him to just leave me alone.'

#136364  autor: Krisu6230i
 25 gru 2006, 23:57
b@sho pisze:bardzo latwo dojsc do tego czy w telu byl zdejmowany simlock
sposoby na to sa oczywiste ale mam pytanie czy numer IMEI sluchawki skladowany przez opow celem pozniejszego zdjecia smoka jest dostepny dla salonow np Nokia ktore chcialy by zweryfikowac czy komora kupiona w salonie opa czy tez w markecie bez locka?
bo gdyby zdjac locka i wywalic caly ten dodatkowy "osprzet" w postaci wygaszaczy tapet i "log on/off screena" to chyba mozna wcisnac ze kom byl bez locka a prawdopodobienstwo ze beda to spradzac chyba male?
p.s. nie wiem czy da sie te dodaki opa z nokii tak latwo wywalic.

/*Boris the Blade, or Boris "the Bullet Dodger." As bent as the Soviet's sickle, and as hard as the hammer that crosses it. Apparently, it's impossible to kill the bastard.*/
http://ag.bocznica.org/

#136367  autor: babeo
 25 gru 2006, 23:59
Krisu6230i, ale w gwarancji masz pieczątkę z której wynika czy kupiony u opa, czy w sklepie.

#136398  autor: Kaczy
 26 gru 2006, 00:49
babeo pisze:ale w gwarancji masz pieczątkę z której wynika czy kupiony u opa, czy w sklepie.
A tam... u siebie wystawiamy takie same pieczątki dla telefonów zakupowanych w abonamencie (z simlockiem na Plusa) jak dla kupowanych za gotówkę (bez simlocka).

...::: Made for loneliness :::...

#136425  autor: b@sho
 26 gru 2006, 10:33
Kaczy a nie wpisuja w gwarke ze serwis sciagnal sim-locka :?: ja mam tak zrobiona bo tela mam od opa i od razu simlocka sciagneli (dokladnie w erze)
Krisu6230i nie wiem czy dobrze mysle ale komy opow maja inny flex niz taki czysty kupiony, musialbys go zmienic bo samo wywalenie rzeczy od opa to za malo :wink: jesli chodzi o twoje pyt to niestety nie wiem, ale mozesz sprawdzic, moze akurat sie uda

'When you meet your God, tell him to just leave me alone.'

#136427  autor: Kaczy
 26 gru 2006, 10:44
b@sho pisze:Kaczy a nie wpisuja w gwarke ze serwis sciagnal sim-locka ja mam tak zrobiona bo tela mam od opa i od razu simlocka sciagneli (dokladnie w erze)
No ale te telefony fabrycznie nie mają simlocka. Więc nie ma co wpisywać. Ale zapewne by wpisali, gdyby się zdjęci simlocka.

#136442  autor: Krisu6230i
 26 gru 2006, 12:20
babeo kupilem nie u opa i nie w markecie. tel pochodzi od przedstrawiciela PPI-ETC, ale oni cos z era kreca...
b@sho, nie jestem pewien czy w nokiach jest cos takiego jak flex, wiem ze w motach na bank. obstawiam ze jest tylko "jednolite" oprogramowanie.
Kaczy, mysle ze wpisuja takie rzeczy, chcoaiz z drugiej strony zmiany softu nie odnotowuja w gwarze.

/*Boris the Blade, or Boris "the Bullet Dodger." As bent as the Soviet's sickle, and as hard as the hammer that crosses it. Apparently, it's impossible to kill the bastard.*/

#136493  autor: babeo
 26 gru 2006, 15:09
Kaczy, i prowadzicie jakąś ewidencję? po numerach imei?

#136497  autor: Kaczy
 26 gru 2006, 15:19
Polkomtel i inne firmy produkujące telefony zapewne mają ewidencję na które telefony zostały założone simlocki a na które nie.
Nam taka ewidencja nie jest w ogóle potrzebna. W końcu to nie my naprawiamy telefony tylko serwis. Jak dla mnie ktoś może ściągnąć simlocka ja i tak wyślę tel. na gwarancję. Później serwis odpowie sam sobie czy go naprawi czy nie.

#136591  autor: Thomass
 26 gru 2006, 19:44
czy isteniej jakas mozliwosc uszkodzenia telefonu zdejmujac simlock kodem? i czy jest pozniej mozliwosc zalozenia go z powrotem jakims kodem?

#136628  autor: babeo
 26 gru 2006, 21:49
Thomass, uszkodzenie to nie, jedynie zabkolowanie. Jeżeli jets to telefon który umożliwia ściagnie kodem, to kod ten generowany jest na podstawie jego numeru imei. Błędne wpisanie kodu zdejującego simlocka powoduje jego zablokowanie. Można go odblokować, ale to już lepiej w jakimś komisie. Kodem jest również możliwe założenie simlocka.

#136653  autor: Krisu6230i
 26 gru 2006, 23:24
babeo pisze:Kaczy, i prowadzicie jakąś ewidencję? po numerach imei?
j a mysle ze cos takiego jest bo chyba telefon opowie zakupuja wraz z simlockiem i kodem do zdjecia go (chyba ze tez go generuja).

#136723  autor: Thomass
 27 gru 2006, 11:37
to jak zdjąć simlocka kodem z SE k700i bo w programach przy wyborze Sony jest tylko jakieś CMD-C1 i CMD-CD5? i jak go później założyć kodem? :]

#136845  autor: amfi
 27 gru 2006, 20:57
Thomass pisze:to jak zdjąć simlocka kodem z SE k700i bo w programach przy wyborze Sony jest tylko jakieś CMD-C1 i CMD-CD5? i jak go później założyć kodem? :]
z tego se chyba raczej kodem locka nie zdejmiesz. a przynajmnej nie za pomoca tych generatorow krazacych w sieci

amfi