• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
  • Strona 3 z 8
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8

#134935  autor: Btk_Tomas
 22 gru 2006, 12:05
Nie wiem czym tu sie podniecać.
Jeżeli ktoś korzysta z usługi wybranych numerów to służą one w 80% do kontaktu z najbliższymi.
Świeta to czas który zazwyczaj się spedza z rodziną i bliskimi,więc poco do nich dzwonić???
Takie jest moje zdanie na ten temat.

#134937  autor: Sebciio
 22 gru 2006, 12:06
Rozsądne phi :P A policz jakie gigantyczne straty miałaby sieć jakby tyle osób składało sobie życzenia dzwoniąc za darmo
Dlaczego za darmo ?? To w święta rozmowy dla operatora są np. trzy razy droższe ?? Jeśli ktoś ma 60 min za darmo i w święta przegada 50 minut, to mu zostanie do końca okresu tylko 10 bezpłatnych minut. Jeśli ktoś daje coś, to niech się liczy z konsekwencjami.

IMHO, to działanie Orange jest śmieszne i próba wyłudzenia dodatkowych pieniędzy. Przecież to oczywiste, że wolałbym mieć sieć troche (bo nie wierze, że przez te dni w całym kraju by lezała sieć) przypchaną, ale mieć jakąś możliwość komunikacji, niż sieć śmigającą, ale za wszystko płacić i to według stawek Orange... :roll:
Ale skoro Era tak nie musi, skoro Plus tak nei musi, to wnioski można wyciągnąć samemu.. :mrgreen: :lol:

Obrazek

#135027  autor: Bobb
 22 gru 2006, 17:35
A mi nie przeszkadza to ze "darmowe rozmowy" nie sa aktywne w pewne dni. I tak duuuzo oszczedzam dzieki tej usludze a kilka dni w roku mozna spobie odpuscic. Choc pamietam jak pewnej wigilii, chyba dwa lata temu mozna bylo rozmawiac w ramach darmowego numeru. Naliczyli mi za to oplate, ale zanim przyszedl rachunek juz wszystko naprawili i zaplacilem za to za co powinienem....

Allways look at the bright side of life :D

Najlepsze TAPETY w sieci www.tapetki.bo.pl

#135287  autor: martins
 23 gru 2006, 13:13
jak dla mnie jest to nie do przyjęcia. dziwne ma praktyki orange. Czy sie bedzie placic czy nie to ta siec i tak bedzie zapchana, jak co roku i nic tu nie da wprowadzenie ograniczen. glupie tlumaczenia. A smsy czy raporty i tak jak co roku beda dochodzic z 2 dniowym opoznieniem, lub wcale w przypadku raportów.
Zreszta co mnie to obchodzi. Niech sobie robia co chca. Na szczescie w erze i plusie bez ograniczen a i tak w miare sprawnie. I jestem pelen podziwu dla bramki w miescie plusa w sylwestrowa noc.

#135289  autor: Prometo
 23 gru 2006, 13:15
Jak na razie wysyłanie i odbieranie sms-ów na dzień dzisiejszy tj. 23.12.2006 godz. 13.13 przebiega bez zarzutu. :)

#135297  autor: D@rio
 23 gru 2006, 13:27
martins, podejrzewam że raportowanie SMS zostanie wyłączone całkowicie na czas Świąt.

Prometo, ja korzystam z sieci 3G UMTS Plus'a a więc zapewne w tym roku problemy świąteczne ominął mnie szerokim łukiem ;)

Obrazek

#135351  autor: babeo
 23 gru 2006, 14:28
martins pisze:jak dla mnie jest to nie do przyjęcia. dziwne ma praktyki orange.
Dlatego jesteś w Erez i luzzz
martins pisze:Czy sie bedzie placic czy nie to ta siec i tak bedzie zapchana, jak co roku
Skoro jesteś w cudownej Erez to skąd wiesz jak jest w Orange? Rok temu nie było żadnych problemów :twisted:

#135359  autor: D@rio
 23 gru 2006, 14:37
Myślę że taka sprzeczka między Wami nie ma sensu. Wszędzie były i będą problemy, w każdej sieci i tyle, bo to taki wyjątkowy okres.
babeo83 pisze:Rok temu nie było żadnych problemów
chyba tylko u Ciebie.

Obrazek

#135362  autor: b@sho
 23 gru 2006, 14:39
D@rio u mnie tez nie bylo problemow w tamtym roku, bylem w gorach :wink: ale 2 lata temu przez 2h nie mozna bylo wykonac polaczenia...

'When you meet your God, tell him to just leave me alone.'

#135366  autor: D@rio
 23 gru 2006, 14:42
b@sho, a u mnie były...widzisz, jaki paradoks ;)

Wy tak narzekacie na tą Erę, ale akurat jeśli chodzi o Święta i Sylwestra to ona, jeśli chodzi o stan techniczny sieci w tym okresie wypadła najlepiej...i to nie tylko u mnie. Zobaczymy jak będzie w tym roku...

Obrazek

#135367  autor: Pawrzes
 23 gru 2006, 14:42
Taaa jasne...

W Wigilię 2005 SMSy dochodziły nawet w kilkugodzinnym opóźnieniem, czasem dochodziły "szybko" tzn. po kilku minutach, np. siostra cioteczna wysłała SMS z Orange na Orange że będzie na 16:00 (o 12:20) - SMS dotarł po 18... Po północy 2005/2006 sieć była zajęta ok. 30 min.
W Plusie i Erze w wigilię i sylwestra - żadnych opóźnień SMS i zajętej sieci.

Pozdrawiam

#135368  autor: b@sho
 23 gru 2006, 14:44
D@rio ja na nia nie narzekam bo z niej nie korzystam :wink: i w najblizszym czasie nie bede... takie krzywdy co oni mi zrobili wybacza sie po dlugim czasie :mrgreen:

#135370  autor: D@rio
 23 gru 2006, 14:45
Pawrzes pisze:W Plusie i Erze w wigilię i sylwestra - żadnych opóźnień SMS i zajętej sieci.
w Erze tak. Ale rok temu, w Plusie był armagedon...
b@sho pisze: takie krzywdy co oni mi zrobili wybacza sie po dlugim czasie
aa tam...

Obrazek

#135372  autor: b@sho
 23 gru 2006, 14:47
Pawrzes marudzisz, ja sie nie spotkalem z opoznieniami w sylwka, a jak to bylo u innych nie wiem, wiem ze sie pojawiaja ale mnie to ominelo na szczescie. a wigilie to sie chyba przy stole siedzi a nie z kmorka w :wink: reku pozatym nie wierze ze w plusie nie bylo problemow :wink:

#135374  autor: babeo
 23 gru 2006, 14:50
D@rio, ja nei narzekam na Erę. Staram się być poprostu rownowagą do najazdów na Orange.

Poza tym takie rozmowy są lekko bez sensu. Ja napisałem swoje i dostałem odp:
Pawrzes pisze:
Taaa jasne...
a na stwierdzenie:
Pawrzes pisze:W Plusie i Erze w wigilię i sylwestra - żadnych opóźnień SMS i zajętej sieci.
Mogę odpwoeudzieć tak samo : Taaa jasne .... :mrgreen:

#135376  autor: przemek910
 23 gru 2006, 14:54
babeo83, a ja bym Cię prosił o odrobinę obiektywizmu :) Bo niemozliwe jest wręcz by w tak dużym mieście nie było problemów z siecią wtedy gdy jest najwiekszy ruch.

Im więcej wykrzykników na końcu posta, tym głupsza osoba pisząca...

#135377  autor: D@rio
 23 gru 2006, 14:55
b@sho pisze:pozatym nie wierze ze w plusie nie bylo problemow
bo były, i to dość duże i znaczne...

W mojej opinii Plus chyba sobie najgorzej radził w święta 2005 ... zwłaszcza położył ich ruch SMS'ów...

Obrazek

#135378  autor: babeo
 23 gru 2006, 14:57
kin w takim razie sprecyzuję odpwoiedź. Sylwester 2005. godzinia okolo 23.58. W smsy się nie bawiłem. Wykonałem 3 rozmowy. Ja (podkreślę ja) nie miałem problemów. Może akurat mi się udało :-)

#135379  autor: przemek910
 23 gru 2006, 14:58
Nobo wtedy akurat wszyscy świętują, palą fajerwerki, piją szampana :-D

Im więcej wykrzykników na końcu posta, tym głupsza osoba pisząca...

#135380  autor: Pawrzes
 23 gru 2006, 15:07
D@rio pisze:akurat jeśli chodzi o Święta i Sylwestra to ona, jeśli chodzi o stan techniczny sieci w tym okresie wypadła najlepiej...i to nie tylko u mnie. Zobaczymy jak będzie w tym roku...
Ale w roku 2004 pojawiały się opinie że to Era najbardziej się przytkała lecz rok później było zdecydowanie lepiej :)
D@rio pisze:Ale rok temu, w Plusie był armagedon...
Tak, w Warszawie Plus działał sprawnie ale jednak na większym obszarze Polski rzeczywiście się zapchał...
b@sho pisze:Pawrzes marudzisz, ja sie nie spotkalem z opoznieniami w sylwka
Nie marudzę bo mnie to właściwie nie dotyczy :wink: - opisuję jak to było w Warszawie.

Pozdrawiam
  • Strona 3 z 8
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4