• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #134462  autor: babeo
 20 gru 2006, 22:29
W sumei to nie wiedziałem jaki dać tytuł temu tematowi, no ale ... chdzi mi o to, czy ktoś ma jakieś szacunkwoe dane jak rozkłąda się podział na oferty/taryfy u konkretnych opów?

Zakłądamy, że każdy operator ma po 10 milionó użytkowników. Chodzi mi o to ile np w danej sieci jest użytownikó abonamentu, ile oferty mix itp ... np:

ORANGE:
-> abonament - ...
-> mix - ...
-> GO - ...
-> POP - ...

PS zaznaczam, że nie chodzi mi o polemikę ile kart jest nieaktywnych, ale kto am jakich w szufladzie itp.

#134465  autor: Kaczy
 20 gru 2006, 22:35
Plusie jest podpisywanych to ok. 3 razy więcej mix`ów niż abo. Na temat Simplusa nie ma żadnych danych.

Teraz tylko kwestia zastanowienia się jak jest z zachowywaniem numerów. Wiele osób w Mixie nie czuje przywiązania do numeru i zamiast ofertę przedłużać podpisują nową i stąd taka spora różnica w nowych aktywacjach.

...::: Made for loneliness :::...

#134474  autor: b@sho
 20 gru 2006, 22:44
Kaczy czyli po zkaonczeniu zobowiazania osoba nastepna aktywacje wykupuje wraz z umowa w mixie, tamta idzie stara idzie precz, a op liczy ze obie sa aktywne :?:
jesli tak to juz dla mnie jakas paranoja niedlugo wyjdze w ten sposob ze na kazdego Polaka przypadna conajmniej z 3 nr "aktywne" :mrgreen:

'When you meet your God, tell him to just leave me alone.'

#134477  autor: Kaczy
 20 gru 2006, 22:55
b@sho pisze:Kaczy czyli po zkaonczeniu zobowiazania osoba nastepna aktywacje wykupuje wraz z umowa w mixie, tamta idzie stara idzie precz, a op liczy ze obie sa aktywne
Sytuacja z dziś. Ktoś wczoraj wykonał ostatnie doładowanie. Oferta w mix`ie pojawia się ok. tygodnia po ostatnim doładowaniu. Ktoś nie chciał czekać do nast. tygodnia i wziął sobie 2 aktywację. No i teraz ma 2. mixy :)

#134478  autor: Prometo
 20 gru 2006, 22:55
A jak to jest jak z abonamentem gdy podpisujesz umow? i dostajesz numer po kim? innym?

#134479  autor: D@rio
 20 gru 2006, 22:59
a jak ma być? normalnie...

Obrazek

#134480  autor: babeo
 20 gru 2006, 23:01
Prometo pisze:A jak to jest jak z abonamentem gdy podpisujesz umow? i dostajesz numer po kim? innym?
A czemu nie? zobacz np. do sklepu na www.orange.pl są głównie prefiksy 502 i 503 ... kiedyś pewnie były używane, odleżały swoje i heja banana do puli :mrgreen:

#134482  autor: b@sho
 20 gru 2006, 23:15
ja sam mam raczej taki odswiezany nr :wink: bo popek na okraglo jest 504 a te prefixy to to dawno , dawno byly :mrgreen: dawniej niz 2 i pol roku :P ale nikt jeszcze nigdy do mnie nie dzwonil, ani nie pisal probojac sie do swojego poprzedniego wlasciciela dodzwonic :P choc ostatnio jakas dziewczyna do dzwonila i chciala z tata rozmawiac, strasznie sie ubawilem przy tym bo ja za mlody jeszcze jestem :mrgreen: ale to tylko dlatego ze pomylila cyfre jakas :wink:
swoja droga babeo83 tak myslalem i chyba nie da sie takiego rankingu za bardzo zrobic... nie ma jak zebrac realnych danych... albo inaczej opom sie nie chce tego zrobic

#134484  autor: babeo
 20 gru 2006, 23:19
b@sho, wiem, że to byłoby trudne. Stworzyłem ten temat pod wpływem tego tematu, że 700000 taktakówców dopiero się podwójnei doładowało. W tym topiku D@rio pisał, że TT-wców jest 6 milionów (+/-1 milion) ... powiem, że tak duża liczba mnie zaskoczyła :shock:

#134485  autor: b@sho
 20 gru 2006, 23:22
ale ta liczba moze byc realna, bo jesli prepaidy to okolo 2/3 uzykownikow kazdej sieci zakladajac ze 1/3 to firmy, zwykle abo i przoznej masci mixy. to tak jakos by wychodzilo. a sam wiesz jak opom zalezy na wyciszaniu kart nieuzywanych, prawie wogule... pozatym samznam duzo osob ktore maja karty wszystkich opow, uzywaja jeden tel ze stalym nr, i drugi w zaleznosci od promocji z nr w takiej sieci w jakiej najtaniej wyjdzie rozmowa np z 1 najblizsza osoba :wink:

#134486  autor: Prometo
 20 gru 2006, 23:22
Chyba te dane z sufitu wzieli. Nie są w stanie policzyć prepaidowców.

#134487  autor: babeo
 20 gru 2006, 23:25
A wierzycie w to, że niby niby jest 32 miliony telefonów - użytkowników - obojetnie jak to nazwać 8)

#134488  autor: Prometo
 20 gru 2006, 23:27
babeo83 zobacz ilu jest dorosłych polaków a ile niemowleństw

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#134489  autor: b@sho
 20 gru 2006, 23:28
niedlugo bedziesz mial 40mln :P :mrgreen: jak tak dalej pojdzie, a niby rynek juz nasycony :mrgreen: a wciaz znam ludzi ktorzy nie maja komorek :wink: i to nie jest mala liczba choc pomalu sie zmniejsza...

#134492  autor: babeo
 20 gru 2006, 23:35
Ja uważam, że nawet 20milionó to przesada. Mówię o liczbie realnej. Wystrczy pojechać w Polskę ... "Polskę B" ludzie tam naprawdę mają większe problemy, niż posiadanie telefonu. Ja nie wierzę w te 32 miliony...

#134494  autor: b@sho
 20 gru 2006, 23:37
a czy ktos wierzy... dobrze ze opy nie licza wszystkich sprzedanych kart... bo wtedy to bysmy mieli z 40 mln :mrgreen: sam juz mialem z kilkanascie kart, teraz juz tylko na 3 jade :wink:

#134496  autor: Kaczy
 20 gru 2006, 23:40
babeo83 pisze:"Polskę B" ludzie tam naprawdę mają większe problemy, niż posiadanie telefonu. Ja nie wierzę w te 32 miliony...
Tylko w Polsce A wiele osób ma po 2 albo i więcej kart. U mnie w pracy każdy ma 2 telefony. Ja mam 3 :) A są ludzie, którzy mają jeszcze więcej :D

#134497  autor: babeo
 20 gru 2006, 23:42
Kaczy, zgadza się. Masz rację, ale jakoś oni tego chyba nei nadrabiają. Poza tym operatorzy zawsze mówią, że mają tyle użytwkoników. Jak już to aktywacji, skoro ejden uśytkownik może mieć kilka aktywacji. Niby to samo a jak zmienia sens ...

#134500  autor: amfi
 20 gru 2006, 23:45
ja sam kupilem w zeszlym roku kilkanascie starterow popa, ktore po wykorzystaniu po prostu wyrzucilem. nawet sa pewne jeszcze aktywne (na przychodzace) i pewnie oranzada tez je ujmuje w statystykach jako swoich "abonentow"

amfi

#134502  autor: babeo
 20 gru 2006, 23:47
amfi pisze:ja sam kupilem w zeszlym roku kilkanascie starterow popa, ktore po wykorzystaniu po prostu wyrzucilem.
Dziwne praktyki, nie powiem :P
No i potem mamy takie wyniki, że dziennie przybywa nam 50 razy więcej userów GSM niż noworodków :smt005