• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.

Teleon masz na abonament czy na karte?

abonament
17
36%
karta
17
36%
i taki i taki.
13
28%

#130413  autor: Th0mas
 05 gru 2006, 15:36
Niestety abonament... niestety, bo na kartę bardziej mi się opłacało jak miałem. Taniej mnie wynosiło, ale chociaż mam fajny telefonik - dlatego wziąłem abo.

#130416  autor: babeo
 05 gru 2006, 15:38
rafcyk, bardzo ciekawe zestawienie.

Ja dorzucę od siebie jedną zaletę pre paida - wolność. Przy obecnym rozwoje GSM umowa na 2 lata to trochę długo.
kosaz pisze:trzeba pamietac ze nie zawsze mozna dostac karte doladowujaca w odludnym miejscu gdzie np potrzebujesz pomocy i co wtedy??
Wiesz na takei ekstremalne przypadki zawsze można mieć kartę 50 w portfelu :-)
Th0mas pisze:Taniej mnie wynosiło, ale chociaż mam fajny telefonik - dlatego wziąłem abo.
Ale w ostatecznym rozrachunku ... warto było? :wink:

#130475  autor: Th0mas
 05 gru 2006, 20:09
W sumie tak, bo nie mam już żadnego hamulca i mogę puszczać sygnałki :P

#130479  autor: babeo
 05 gru 2006, 20:11
Th0mas pisze:W sumie tak, bo nie mam już żadnego hamulca i mogę puszczać sygnałki :P
Możesz jaśniej :?:

#130517  autor: D@rio
 05 gru 2006, 22:08
rafcyk, w korzystaniu z GPRS/EDGE.

Obrazek

#130581  autor: kosaz
 06 gru 2006, 01:16
babeo83 pisze:
Th0mas pisze:W sumie tak, bo nie mam już żadnego hamulca i mogę puszczać sygnałki :P
jak masz malo na koncie to mily glos przed kazym polaczenim mowi z\e pozostalo tyle kasy na koncie -- nie wiem moze cie to nie denerwuje ale mnie by strasznie do tego stopnia ze bym zucal fonem przy kazdym polaczeniu jak by mi cis takiego wywalalo

#130582  autor: bigman
 06 gru 2006, 01:18
Ja obecnie jestem na etapie przejscia z abonamentu na karte. Na telefonie mi nie zalezy bo od dluzszego czasu kupuje na wolnym rynku aparat bez simlocka. Co do oplacalnosci to wybralem Tak Taka ze wzgledu na korzystna stawke polaczen do obcych sieci i bonus przy polaczeniach odbieranych (duzo rozmow odbieram) Mam nadzieje ze przedluza ta promocje po 31.12.

#130594  autor: babeo
 06 gru 2006, 10:11
kosaz pisze:
babeo83 pisze:
jak masz malo na koncie to mily glos przed kazym polaczenim mowi z\e pozostalo tyle kasy na koncie -- nie wiem moze cie to nie denerwuje ale mnie by strasznie do tego stopnia ze bym zucal fonem przy kazdym polaczeniu jak by mi cis takiego wywalalo
Wiesz, to już jest według mnie tworzenie wydumanych problemów i minusó karty. Wiem, że takie gadanie jest w TT, ale w Orange? Jakoś nie miałem na karcie mniej niż 5zł więc nie wiem.

#130660  autor: oprych
 06 gru 2006, 18:23
W orange nie ma żadnego gadania a w plusie jest tylko sms. Zresztą dla mnie jest to suzkanie na siłę problemów, po za tym telefon nie jest do puszczania sygnałków :wink:

..Serj, i tak pokrzyżowaliśmy ci plany...

#131125  autor: szejkspir
 08 gru 2006, 18:51
Chyba troszkę rozminęliście się z tematem :P Pierwotnie autorowi wątku chodziło o to, co jest korzystniejsze dla operatorów: abonament czy pre-paid. Ale nie żebym się czepiał, ot taka mała dygresja :wink:

#131374  autor: Th0mas
 09 gru 2006, 14:01
kosaz pisze:jak masz malo na koncie to mily glos przed kazym polaczenim mowi z\e pozostalo tyle kasy na koncie -- nie wiem moze cie to nie denerwuje ale mnie by strasznie do tego stopnia ze bym zucal fonem przy kazdym polaczeniu jak by mi cis takiego wywalalo
Nie do końca o to mi chodzi a o to, że gdy mam stan konta równy zero, nie mogę już nikomu puszczać sygn. W abonamencie tego problemu nie mam.

#131377  autor: babeo
 09 gru 2006, 14:13
Th0mas pisze:Nie do końca o to mi chodzi a o to, że gdy mam stan konta równy zero, nie mogę już nikomu puszczać sygn. W abonamencie tego problemu nie mam.
Według mnie, to już widziwianie na siłę. Jak tak bardzo Ci na tym zależy to możesz zostawiać sobie 0,01zł i puszczać ile dusza zapragnie (oczywiście nie można tak w TT :lol: )

Najważniejsze to odpowiedzieć sobie na pytanie: czy kupujemy telefon żeby z niego korzytsać, czy żeby się bawić i szpanować :wink:

#131394  autor: Th0mas
 09 gru 2006, 14:48
Ja kupuję, żeby się bawić, a co do tego jednego grosza, to nie zawsze tak można, bo niektórzy używają poczty głosowej.

#131396  autor: babeo
 09 gru 2006, 14:51
Th0mas pisze:Ja kupuję, żeby się bawić
Czyli wszystko jasne 8)
Th0mas pisze:co do tego jednego grosza, to nie zawsze tak można, bo niektórzy używają poczty głosowej.
No dobra, to możesz wyhamować już od 1zł na koncie.

#131443  autor: oprych
 09 gru 2006, 17:20
Th0mas pisze:Ja kupuję, żeby się bawić
Bez komentarza...

#131449  autor: bosman102
 09 gru 2006, 17:30
babeo83 pisze:[

Najważniejsze to odpowiedzieć sobie na pytanie: czy kupujemy telefon żeby z niego korzytsać, czy żeby się bawić i szpanować :wink:
chyba era szpanerów już mineła dawno :mrgreen: , choć sa jeszcze tacy, ale nie w takim stopniu jak kiedyś :roll:

#131450  autor: oprych
 09 gru 2006, 17:32
Przeycztając parę postów wyżej, można wywnioskować, że chyba jednak nie :twisted:

#131453  autor: bosman102
 09 gru 2006, 17:46
Ja mam poloneza znajomy ma golfa 3, ja mam zawsze na paliwo a on prawie nigdy nie ma :roll:. Przypominam sobie 5 lat temu gdy znajomy w barze chciał zadzownić (nie miał wtedy jeszcze komórki), każdy miał telefon, ale nikt nie miał nic na koncie, jeśli kogoś stać na abonament comiesięczne opłacanie to nie stać go na karte? :roll:

#131459  autor: oprych
 09 gru 2006, 18:03
No niestety to nazywa się szpan. Też nie raz widziałem sytuację gdzie koleś mający tzw "odjechany" telefon, prosił swojego kumpla z jakąś starą nokią, aby mógł mu jej użyczyć, bo nic na koncie nie ma... To jest śmieszne, ale prawdziwe :? do dziś tak często bywa.

#131472  autor: Prometo
 09 gru 2006, 18:19
Niektórzy potrzebują telefonu do dzwonienia a inni do szapnowania. Taka jest prawda. :cry: