• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #129702  autor: Dociekliwy
 03 gru 2006, 08:01
Witajcie,

dziś w skrzyneczce mailowej z rana znalazłem... oczywiście dużo spamu. Między innymi ofertę Sferii.

Hasło reklamowe niezłe - Telefon, który Cię uwolni od abonamentu!

No więc wchodzę na stronę, przez chwilę wszystko wygląda ładnie, aż do chwili, gdy natrafiam na gwiazdkę: "Opłata minimalna* "

No więc lecę na koniec tabelki, a tam:
*Minimalna wymagana wysokość rachunku telefonicznego.

No to pięknie, lepsze cwaniaki:
"w przypadku gdy suma opłat za połączenia w danym Okresie rozliczeniowym naliczona zgodnie z cenami (...) nie przekracza wskazanej w niniejszym regulaminie kwoty opłaty minimalnej, Abonent zobowiązany jest do zapłaty wyłącznie kwoty opłaty minimalnej."

Czyli reasumując - to niesamowite oszustwo i generalnie "złodziejstwo". Jeśli rozmawiasz tylko jedną minutę miesięcznie w taryfie "Lekka" minuta kosztuje Cie jedynie 60 PLN!!! :shock:

Dodatkowo, taryfikacja co 20 minut (1,45/20 minut) :wink: lub 0,31/min.

To ja już wolę mój plan socjalny.. 28 złotych i odbieram tylko telefony 8)

No i Działają DWiW ;-)

PS. To tylko takie moje przemyślenie odnośnie tych planów, oczywiście na pewno znajdzie się ktoś, komu taki plan podpasuje (20 minut rozmowy w Taryfie komfortowej za 1,45, to połączenia do PL, UE i USA), ale mimo to, to jedno wielkie ściemnianie :?

Pomogłem? Kliknij POMÓGŁ pod moim postem :)

#129835  autor: D@rio
 03 gru 2006, 17:17
no cóż, taki inteligentny haczyk...

Obrazek

#130131  autor: Pawrzes
 04 gru 2006, 14:29
Heh, cała Sferia... Jest jeszcze gorzej bo minimalna opłata za rachunek telefoniczny w taryfie "Lekka" wynosi brutto 73,20 zł. Mam wrażenie że w ilości haczyków przebijają Telekomunikację Polską (Francuską) a jedyny plus ich oferty to przenośny telefon bo ceny nie mają zbyt atrakcyjne. Znajomy ma Sferię i ma już dosyć arogancji ich biura obsługi klienta i czeka do czerwca na rozwiązanie umowy - potem do albo Era Domowa albo pozostanie przy abonamencie Era & Tak Tak.
A i jeszcze ich oferta dostępu do internetu np.: pakiet 15 godz. za 40,26 zł czy pakiet 500 MB za 93,94 zł z prędkością do max. 115 kbit/s - ech...

Pozdrawiam

#130330  autor: oprych
 05 gru 2006, 00:34
Heh, może anty fani TP chwycą się nawet takiej oferty... Swoją drogą, z czym do ludzi? :?

..Serj, i tak pokrzyżowaliśmy ci plany...

#130355  autor: Dociekliwy
 05 gru 2006, 07:09
oprych pisze:Heh, może anty fani TP chwycą się nawet takiej oferty... Swoją drogą, z czym do ludzi? :?
Pewnie padną na kolana z wrażenia ;-)

Prawda jest taka, że ciągle Socjalny ma bardzo dużo zalet. Kosztuje 28,06 wliczonych ma 15 JT, i działają z nim DWiW. My w domu tylko odbieramy telefon 8)

Tak więc chwila opamiętania - w 100% się zgadzam - z czym do ludzi :evil:

Pomogłem? Kliknij POMÓGŁ pod moim postem :)

#130359  autor: kosaz
 05 gru 2006, 08:33
nie lubie tepsy ale jak na razie to lepiej z nimi byc bynajmniej w moim przypadku tele2 wali scieme z abo ze jest nizszy niz w tepsie niby ok ale sciema wiec chyba zostaje tepsa