• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
  • Strona 4 z 13
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 13

Co myślisz o Rebrandingu ERY

Jestem za T-Mobile!
82
49%
Jest mi obojętne
34
20%
Chciałbym, żeby ERA została
50
30%

#122204  autor: Krisu6230i
 09 lis 2006, 10:08
Dociekliwy pisze:"zaoszczędzą" jeśli połączą te dwa wydarzenia...
zaoszczedza??? przede wszystkim to zarobia kupe kasy! ida swieta, jakas niby promocja, alebo jeszcze lepiej prawdziwa, atrakcyjna promocja i pozostale sieci beda mialy powazny klopot... plus to wiadomo, bez komentarza, a łoryndż to jest jakis zart chyba.

/*Boris the Blade, or Boris "the Bullet Dodger." As bent as the Soviet's sickle, and as hard as the hammer that crosses it. Apparently, it's impossible to kill the bastard.*/
http://ag.bocznica.org/

#122217  autor: hettman
 09 lis 2006, 11:30
Dociekliwy pisze:Skąd kolega Hettman to wie?
nie wiem,ale brzmi fajnie,no nie? :-D :-D

#122223  autor: Rokko
 09 lis 2006, 11:56
[quote="Krisu6230i"] alebo jeszcze lepiej prawdziwa, atrakcyjna promocja [quote]
wierzysz w cuda?po promocji 10 lecia na za wiele bym nie liczyl.no ale po takie bryndzy, juz chyba gorzej byc nie moze.

#122238  autor: szejkspir
 09 lis 2006, 12:24
Rokko pisze:wierzysz w cuda?po promocji 10 lecia na za wiele bym nie liczyl.no ale po takie bryndzy, juz chyba gorzej byc nie moze.
Jeśłi gorzej być nie może to może być już tylko lepiej :mrgreen: Era jużdrugi miesiąc ciągnie na tej samej promocji, aż nie jest ona najdoskonalsza a klientów przyciąga, to pewnie i do świąt zostanie. To duża korzyść dla Ery, może dała "gorszą promocję", medialną, dobrze na pierwszy rzut oka wyglądającą, żeby więcej zyskać brez większego wysiłku. Za to przygotuje poważniejsze uderzenie na święta, gdy popyt jest największy i można najwięcej zyskać a pozostali operatorzy najwięcej stracić. Chociaż z drugiej strony obecny status quo, wydaje się odpowiadać operatorom, do tej pory specjalnie nie kwapili się, żeby to zmienić.
Ja osobiście wielkich rzeczy się nie spodziewam po T-Mobile, jedynie nowych planów taryfowych, większej elastyczności. Tego chyba teraz brakuje.

#122243  autor: Rokko
 09 lis 2006, 12:36
a tak w ogole ktos zglebil jak t-mobile zachowuje sie na swoich starych rynkach?albo jak postepowal przy przejmowaniu innych sieci?bo moze abonenci Ery obiecuja sobie duzo, a tu nie ma na co za baldzo liczyc.

#122262  autor: Krisu6230i
 09 lis 2006, 13:27
Rokko pisze:a tak w ogole ktos zglebil jak t-mobile zachowuje sie na swoich starych rynkach?albo jak postepowal przy przejmowaniu innych sieci?bo moze abonenci Ery obiecuja sobie duzo, a tu nie ma na co za baldzo liczyc.
no wlasnie... zeby nie bylo tak jak z łoryndżem a odnosnie tego ze gorzej byc nie moze a moze byc tylko lepiej to proponuje przyjzec sie blizej pomaranczy ;)
10 lecie ery to srednia promocja i z tego co sie orientowalem dla stalych abonentow tez nie majichs super ofert ale ludzi ida i biora aktywacje wiec po co sie starac bardziej...

/*Boris the Blade, or Boris "the Bullet Dodger." As bent as the Soviet's sickle, and as hard as the hammer that crosses it. Apparently, it's impossible to kill the bastard.*/

#122268  autor: D@rio
 09 lis 2006, 13:35
robicie błąd tak porównująć. To co mówisz Kris to też nie prawda dokońca. Mogę Ci wskazać rynki gdzie Orange rozwija się prężnie, dominuje na rynku, wprowadza nowe rozwiązania i jest pionierem w telekomunikacji (także cenowo) a równie dobrze takie rynki, gdzie prezentuje totalną klapę. Wszystko zależy od operatora (czyt. akcjonariatu) i strategii biznesowej. To tylko marka. Ona nie wiele mówi, pozatym że jest rozpoznawalna...

Obrazek

#122279  autor: Rokko
 09 lis 2006, 14:08
No ale chyba zalezy im, zeby byli postrzegani na wszystkich rynkach w taki sam sposob?ja wiem ze wszystko zalezy od tego kto trzyma kase, ale nawet w sytuacji, kiedy oni sa mniejszosciowi, a daja tylko marke, to jakis poziom powinnien byc. Wchodzac tylko sama marka na rynek warto by bylo postawic jakies warunki, zeby wszyscy nie psioczyli na nia, tak ajak ma to w tej chwili miejsce w przypadku orange. To moje skromne zdanie.

#122282  autor: D@rio
 09 lis 2006, 14:14
Rokko pisze:No ale chyba zalezy im, zeby byli postrzegani na wszystkich rynkach w taki sam sposob?
dlaczego w taki sam sposób? Zapytaj francuza o Orange, a Polaka. Każdy powie co innego...

Obrazek

#122290  autor: b@sho
 09 lis 2006, 14:56
albo nawet czecha :P

'When you meet your God, tell him to just leave me alone.'

#122291  autor: D@rio
 09 lis 2006, 15:04
b@sho, Czecha nie. Nie bez potrzeby podałem przykład Francuza i Polaka. Jeśli już, to prędzej Słowaka...

Obrazek

#122293  autor: b@sho
 09 lis 2006, 15:06
ajc, masz racje d@rio mialem na mysli slowakow, a napisalem ze czecha :P moja wina ze u nich tez piwo tanie i dobre :lol:

#122340  autor: Krisu6230i
 09 lis 2006, 17:27
D@ario ale chodzilo mi tylko o rynek polski...
i racja ze dajac marke pownni postawic jakies zalozenia, tak jak przy wchodzeniu do unii ;)
mam nadzieje ze T bedzie krokiem w lepsza strone dla ery i nawet jesli nie bedzie taniej to nie pojdzie w gore.

#122342  autor: tomico
 09 lis 2006, 17:33
Krisu6230i pisze:mam nadzieje ze T bedzie krokiem w lepsza strone dla ery i nawet jesli nie bedzie taniej to nie pojdzie w gore.
No ja w to wątpie, będzie jakaś promocja ale nic szczególnego pewnie. Tak jak to w tmobilach na całym świecie. Coś tam dają ale Vodafone zawsze je przebija. Pozatym kris fajny podpis chyba też se taki zrobie ale o czym innym :D

#122346  autor: b@sho
 09 lis 2006, 17:37
pewno w gore nie pojdzie, ale moze stac w miejscu jak ornage... zreszta zycie pokaze...

#122476  autor: Krisu6230i
 09 lis 2006, 23:53
tomico pisze:Pozatym kris fajny podpis chyba też se taki zrobie ale o czym innym
dzieki ;) hmmm nawet nie pytam o czym :twisted:

#122532  autor: rafcyk
 10 lis 2006, 10:16
Mimo wszystko uważam, że lepiej za T-Mobile nie będzie. Będzie tak jak z Orange, zobaczycie :|

Siemens C25 -> Nokia 3310 -> Nokia 6210 -> SE T630 -> Motorola V3 -> SE K750i -> Nokia 6131 -> Nokia 6300 -> Nokia E51 -> HTC Diamond -> Nokia E66 -> Samsung Galaxy I5800 -> HTC Wildfire -> Blackberry 9300 -> Nokia E6 -> Samsung Galaxy S2

#122600  autor: D@rio
 10 lis 2006, 15:57
rafcyk pisze: Będzie tak jak z Orange, zobaczycie
na 99,9% nie będzie. Jesteś przewrażliwiony ;)

Obrazek

#122767  autor: oprych
 11 lis 2006, 01:02
Ja dalej obstawiam, że niewiele się zmieni :wink:

..Serj, i tak pokrzyżowaliśmy ci plany...

#122768  autor: D@rio
 11 lis 2006, 01:05
oprych pisze:Ja dalej obstawiam, że niewiele się zmieni
napewno nie będzie gorzej niż jest teraz.

Obrazek
  • Strona 4 z 13
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 13
  • 1
  • 2
  • 3