• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
  • Strona 3 z 13
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 13

Co myślisz o Rebrandingu ERY

Jestem za T-Mobile!
82
49%
Jest mi obojętne
34
20%
Chciałbym, żeby ERA została
50
30%

#120947  autor: jastrzomb_nocny
 05 lis 2006, 00:56
Panowie
Jeśli chodzi o wymianę karty SIM to jeżeli powodem jest jej nieprawidłowe działanie (tel jej nie czyta, pomimo ustawień nie można wysyłać mms-ów itp) to taka wymian jest bezpłatna.
Wiele można również w zależności od nastawienia konsultanta. Wymianę warto robić w nowym sklepie firmowym, nie w salonie, nie w aps-ie, nie w sklepie firmowym który jest od wielu lat w tym miejscu tylko w takim świeżo otwartym.
Pozdr Jastrzomb

Jeżeli potrzebujesz pomocy w zakresie telefonii komórkowej lub smart/palmfonów to pisz zawsze chętnie pomogę :-)

#120968  autor: Dociekliwy
 05 lis 2006, 09:11
jastrzomb_nocny pisze:Panowie
Jeśli chodzi o wymianę karty SIM to jeżeli powodem jest jej nieprawidłowe działanie (tel jej nie czyta, pomimo ustawień nie można wysyłać mms-ów itp) to taka wymian jest bezpłatna.
Tak, wiem, oczywiście... tutaj mowa była o przypadku wymiany na taką, która posaida opcje SIMextra. Teraz już nie ma możliwości takiej wymiany
jastrzomb_nocny pisze: Wiele można również w zależności od nastawienia konsultanta. Wymianę warto robić w nowym sklepie firmowym, nie w salonie, nie w aps-ie, nie w sklepie firmowym który jest od wielu lat w tym miejscu tylko w takim świeżo otwartym.
Pozdr Jastrzomb
Jakoś nie rozumiem tej kwestii? Gdybyś mógł przybliżyć... :? o co chodzi z tymi nowootwartymy punktami?

Pomogłem? Kliknij POMÓGŁ pod moim postem :)

#120971  autor: Krisu6230i
 05 lis 2006, 09:54
Dociekliwy pisze:Jakoś nie rozumiem tej kwestii? Gdybyś mógł przybliżyć... o co chodzi z tymi nowootwartymy punktami?
no jesli masz jakis swiezutko otwarty salon lub punkt to latwiej ci bedzie tu wymienic karte niz w centralnym salonie ery czy tez w jakichs dlugo istniejacych. :)

a tak poza tym to chyba sie OT zrobil... :twisted:

mam pytanie: ktos sie orientuje co z era domowa? oplaca sie czekac?

/*Boris the Blade, or Boris "the Bullet Dodger." As bent as the Soviet's sickle, and as hard as the hammer that crosses it. Apparently, it's impossible to kill the bastard.*/
http://ag.bocznica.org/

#120973  autor: Th0mas
 05 lis 2006, 09:59
D@rio pisze:To się będą odwoływać ;) zresztą, DT ma większą siłe przebicia niż taki Vivendi co siedzi w kredytach po uszy. T-Mobile że będzie w Polsce to jest już przesądzone. Takie moje zdanie...
A DT nie siedzi trochę w długach? Bo ostatnio mówili w tvn24, że są plany odsprzedania 20% akcji ruskim.

#120994  autor: jastrzomb_nocny
 05 lis 2006, 11:13
Dociekliwy pisze: Tak, wiem, oczywiście... tutaj mowa była o przypadku wymiany na taką, która posaida opcje SIMextra. Teraz już nie ma możliwości takiej wymiany
Teraz nie ma właściwie już kart które nie mają SIMExtra - jedynymi które można jeszcze spotkać w Erze bez SIM Extra to karty z systemu ERAtandem (czyli dwie karty SIM do tego samego numeru mogące na zmianę być aktywnymi, albo bardziej łopatolologicznie masz dwa aparaty telefoniczne z tym samym numerem)
Dociekliwy pisze: Jakoś nie rozumiem tej kwestii? Gdybyś mógł przybliżyć... :? o co chodzi z tymi nowootwartymy punktami?
Chodzi mi o to, że APS-ach nie chętnie wymienią Ci kartę na nową w ogóle, a jeśli już to odpłatnie, w sklepach i salonach firmowych istniejących od dawana zrobią to chętnie, ale jeśli karta na prawdę nie będzie uszkodzona to wymienią Ci to odpłatnie i tylko w nowo otwartych sklepach firmowych chętnie Ci wymienią kartę na nową kartę SIMExtra bezpłatnie.
Czy teraz wyraziłem się wystarczająco jasno?

Jeżeli potrzebujesz pomocy w zakresie telefonii komórkowej lub smart/palmfonów to pisz zawsze chętnie pomogę :-)

#120996  autor: Dociekliwy
 05 lis 2006, 11:15
Krisu6230i pisze:
Dociekliwy pisze:Jakoś nie rozumiem tej kwestii? Gdybyś mógł przybliżyć... o co chodzi z tymi nowootwartymy punktami?
no jesli masz jakis swiezutko otwarty salon lub punkt to latwiej ci bedzie tu wymienic karte niz w centralnym salonie ery czy tez w jakichs dlugo istniejacych. :)
Oj - wcale nie wiem, czy to takie oczywiste. Uszkodzoną kartę wymienią, ale sprawnej myślę, że czy w nowym, czy starym, raczej nie....
Krisu6230i pisze: a tak poza tym to chyba sie OT zrobil... :twisted:
Owszem - też to zauważyłem 8)
Krisu6230i pisze: mam pytanie: ktos sie orientuje co z era domowa? oplaca sie czekac?
No ja wiem, że Era Domowa nie działa tak jak powinna, nie można dzwonić na 0-800 i coś tam jeszcze. Ja tam bym poczekał aż wprowadzą coś na kształt Jablotrona :mrgreen:

[ Dodano: 2006-11-05, 11:26 ]
jastrzomb_nocny pisze:
Dociekliwy pisze: Tak, wiem, oczywiście... tutaj mowa była o przypadku wymiany na taką, która posaida opcje SIMextra. Teraz już nie ma możliwości takiej wymiany
Teraz nie ma właściwie już kart które nie mają SIMExtra - jedynymi które można jeszcze spotkać w Erze bez SIM Extra to karty z systemu ERAtandem (czyli dwie karty SIM do tego samego numeru mogące na zmianę być aktywnymi, albo bardziej łopatolologicznie masz dwa aparaty telefoniczne z tym samym numerem)
Wiem co to jest Era Tandem - ale dziękuję za wyjaśnienie :wink:

Ja mam kartę bez SIMextra ;-) i dobrze mi z tym, ale jak kiedyś pytałem, to tylko odpłatna wymiana... no nic, nie ważne...
jastrzomb_nocny pisze:
Dociekliwy pisze: Jakoś nie rozumiem tej kwestii? Gdybyś mógł przybliżyć... :? o co chodzi z tymi nowootwartymy punktami?
Chodzi mi o to, że APS-ach nie chętnie wymienią (..) na nową kartę SIMExtra bezpłatnie.
Czy teraz wyraziłem się wystarczająco jasno?
Tak, generalnie zamysł był jasny - podejdę do jednego "zaprzyjaźnionego" Germanosa - zobaczymy co mi tam powiedzą :wink:

#121152  autor: D@rio
 05 lis 2006, 16:23
Th0mas pisze:A DT nie siedzi trochę w długach? Bo ostatnio mówili w tvn24, że są plany odsprzedania 20% akcji ruskim.
bo to ruscy sa chetni, ale DT nie potwierdza tej informacji i mowi ze nawet z Nimi negocjucje ;)

Obrazek

#121353  autor: Krisu6230i
 05 lis 2006, 23:07
to jak juz ten offtop taki to ja o ta ere domowa zapytam czy ktos jeszcze ma jakies doswiadczenia z ta usluga?

/*Boris the Blade, or Boris "the Bullet Dodger." As bent as the Soviet's sickle, and as hard as the hammer that crosses it. Apparently, it's impossible to kill the bastard.*/

#121379  autor: oprych
 06 lis 2006, 03:04
Krisu6230i,
tu masz linka do tematu, gdzie toczy się dyskusja na ten temat

..Serj, i tak pokrzyżowaliśmy ci plany...

#121385  autor: Dociekliwy
 06 lis 2006, 07:21
oprych pisze:Krisu6230i,
tu masz linka do tematu, gdzie toczy się dyskusja na ten temat
Oj, coś koledze link nie wyszedł :P

Pomagam - klik

Mam nadzieję, że o ten temat chodziło... :wink:

#121396  autor: Krisu6230i
 06 lis 2006, 10:32
widzialem ten temat ale tam gadaja o babciach i telefonach z "tarcza" i nie wiem o co im chodzi ;P ;)

#121638  autor: oprych
 07 lis 2006, 01:37
Dociekliwy, no faktycznie coś się nie wkleiło :wink:
Krisu6230i, no to wróć do pierwotnego tematu i zakończ ich OT, ale przyłącz siędo dyskusji o babciach i telefonach z tarczą :wink:

..Serj, i tak pokrzyżowaliśmy ci plany...

#122162  autor: NMonster
 09 lis 2006, 00:41
Wiecie cos na temat T-Mobile? 4.12 bedzie czy nie bedzie :P

Nokia 3510i -> Nokia N-Gage -> Nokia 6670 -> Nokia 6120 Classic -> iPhone 3G 8GB

#122163  autor: hettman
 09 lis 2006, 00:44
Wiecie cos na temat T-Mobile? 4.12 bedzie czy nie bedzie
-tak,będzie.

#122164  autor: NMonster
 09 lis 2006, 01:01
ale to juz jakies przecieki sa czy tylko nadal spekulacje.W salonach jeszcze nic sie nie dzieje - ale to za wczas. Ciekawe czy beda taryfy nazywac sie Relax itp.

Nokia 3510i -> Nokia N-Gage -> Nokia 6670 -> Nokia 6120 Classic -> iPhone 3G 8GB

#122187  autor: Dociekliwy
 09 lis 2006, 07:37
hettman pisze:
Wiecie cos na temat T-Mobile? 4.12 bedzie czy nie bedzie
-tak,będzie.
Skąd kolega Hettman to wie?

#122190  autor: lukasm
 09 lis 2006, 08:03
Wywróżył z fusów?

#122193  autor: Rokko
 09 lis 2006, 08:22
No wlasnie nie bylo przeciez 100% przeciekow - o tym sie mowi tak jak o voda w Plusie, wiec jest to wrozenie z fusow. Przy tym zamieszaniu wokol Ery (akcjonariusze) to cos czuje ze to potrwa.

#122198  autor: Dociekliwy
 09 lis 2006, 09:19
Rokko pisze:No wlasnie nie bylo przeciez 100% przeciekow - o tym sie mowi tak jak o voda w Plusie, wiec jest to wrozenie z fusow. Przy tym zamieszaniu wokol Ery (akcjonariusze) to cos czuje ze to potrwa.
Zobaczymy, kiedyś usłyszałem w jednym salonie, że jeszcze w tym roku, ale to było tak tylko rzucone - tak więc nie powołuję się na to.

Z drugiej strony, to dobry moment, bo i tak wydaje się pieniądze na kampanię reklamową - świąteczną. Nie wiem, ale mam wrażenie, że "zaoszczędzą" jeśli połączą te dwa wydarzenia... 8)

• Strona 3 z 13
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 13
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5