• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 657 z 683
  • 1
  • 655
  • 656
  • 657
  • 658
  • 659
  • 683
 #1188817  autor: Cage
 06 mar 2025, 17:55
KC-KARLOS: Prawdę mówiąc jak dla mnie, to z tych dwóch starterów, to mi się bardziej opłaca kupić ten czarny starter, gdyż dodatkowo się otrzymuję po 20 GB za doładowanie konta przez ich stronę online.

Motorola T205 -> Nokia 3210 -> Nokia 3510i -> Nokia 6230i -> Nokia 5230 -> Nokia 6230i -> Nokia 5310 XM-> Nokia 6303i Classic
 #1188819  autor: KC-KARLOS
 06 mar 2025, 18:17
Cage: potwierdzam, pisałem o tym wielokrotnie, szczególnie przy zmianach w bonusach po doładowaniach konta online. W tym przypadku warto piątkami się ładować, każda daje 25 GB. 6x 5 zł = 150 GB i za 29 zł wydłużasz o rok i promocja marcowa nie ma sensu.
Niestety, nie każdy chce lub ktoś dołączył do OFNK dużo wcześniej, więc w tym wypadku zasilenie za 200 zł (oczywiście w Mój Orange / strona doładowań Orange) ma jakikolwiek sens - daje 200GB bonusu + ustawia się 620 dni ważności KG+BIZD i za 29 zł wydłużymy środki o rok.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #1188822  autor: Cage
 06 mar 2025, 18:43
KC-KARLOS: Proszę powiedz mi, co oznacza ten skrót KG+BIZD?

Motorola T205 -> Nokia 3210 -> Nokia 3510i -> Nokia 6230i -> Nokia 5230 -> Nokia 6230i -> Nokia 5310 XM-> Nokia 6303i Classic
 #1188833  autor: hollender
 07 mar 2025, 01:02
Witam
Mam pytanie konczy mi sie bonus internetowy za doładowania i konto główne 9 Marca
co mam robić zeby przedlużyc i konto i GB za doladowania?
I jeszcze jedno jak nic nie zrobie 9 Marca tylko dzień później to strace te GB i zlotowki na koncie głównym? Do tej pory była karencja 7 dni na odzyskanie srodkow na koncie i GB zgromadzonych. Dalej to działa? Pytam bo za doladowanie kodem z terminala na stacji czy w sklepie mozna tylko zlotowki przedluzyc a GB juz nie. dzieki z gory za pomoc.
 #1188834  autor: KC-KARLOS
 07 mar 2025, 01:44
hollender: przedłużysz doładowaniem + kupując opcję wydłużenia o miesiąc, 3 miesiące lub o rok.
Jeśli konto wejdzie w stan pasywny, a zostaną GB z zasileń, masz 7 dni na ich odzyskanie. Na szczęście niedawno uaktualniono regulamin Gwarancji Zwrotu i zasilenie inne niż online, przywraca zablokowane GB zgodnie z ważnością nominału zasilenia, ale nowych już nie dostaniesz. O tym informował kolega @kazik20 > viewtopic.php?p=1188603#p1188603 - więc proszę, czytajcie ostanie posty.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #1188847  autor: hollender
 07 mar 2025, 10:10
KC-KARLOS no dobra powiedzmy że doladuje konto po terminie waznosci np. dwa dni z terminala sklepowego bo nie mam innej opcji to jakim cudem przywrócą mi te GB jak terminal ich nie przedłuża? Przecież jak przekrocze termin ważnosci zgromadzonych GB to one znikają z konta - do tej pory były ukryte....i co teraz po doładowaniu z terminala sklepowego je przywracają z nowym terminem ważności w zależnosci od kwoty doładowania jak było to przed zmianami? Sprawdzał ktoś już to jak to wygląda?
A tak na marginesie to trzeba pisac do UOKIK ze orange dyskryminuje uzytkownikow ci co doladowuja konta online dostaja bonusy a ci co z terminali sklepowych nie co tez ma przelozenie na przedluzenie zgromadzonych z doladowan wczesniej GB.
Ostatnio zmieniony 07 mar 2025, 10:32 przez hollender, łącznie zmieniany 1 raz.
 #1188849  autor: KC-KARLOS
 07 mar 2025, 10:22
hollender: kliknąłeś na link do postu z zawartym regulaminem? A tam wyraźnie pisze, że gdy doładujesz konto w inny sposób, niż w MO / strona doładowań, to przywrócisz zablokowane GB z salda BIZD, które przyjmą ważność doładowanej kwoty - czyli 5 zł = 2 dni, 30 zł - 31 dni. Aby uniknąć ponownej blokady środków, wykupujesz ich wydłużenie: o miesiąc za 7 zł, o 3 miesiące za 17 zł lub o rok za 29 zł.

Co do ostatniego zdania - powodzenia w traceniu czasu i zawracania gitary UOKiKu.
Przypomnę po raz wtóry, na czym poleca taryfa ORANGE FREE NA KARTĘ - to oferta internetu mobilnego, bez podpisywania zobowiązania abonamentowego. I tak jak w podobnych ofertach tego typu, jak np. Internet Na Kartę w Play - operator faworyzuje klientów zasilających konto drogą internetową większą ilością GB, niż przy tradycyjnym kanale zasileń. I to nie jest nic złego. Nie podoba się - masz ogromy wybór na transfer danych, ale ciężko, a wręcz niemożliwe znaleźć podobną ofertę, w której wpadają terabajty danych, które możesz przedłużać na wiele lat do przodu.

#1188852  autor: hollender
 07 mar 2025, 10:52
KC-KARLOS
No to mogli zostawic ze po doladowaniu z terminala sklepowego przedluza sie konto glowne i GB wedlug kwoty zaailenia np. 5zl 2 dni i tak dalej a nie przedluzają tylko konto glowne a GB dalej zostają ze starym terminem waznosci. A teraz sie okazuje ze gdy termin waznosci GB jest przekroczony to doladowania z terminalu sklepowego je przywracają z terminem waznosci przypisanej do kwoty doladowania. To sie nazywa patologia. Dla mnie play czy orange w tym wypadku idzie na wypompowywanie ludzi z kasy juz na bezczela zostawiajac jedną taryfe i to okrojoną na maxa. Nie widze zadnej roznicy czy to oferta na karte czy abonament. Wielu ludzi nie moze podpisac umów chociazby z powodu nawet malego dlugu juz pomine takich co nie lubia sie przywiazywac umowami na lata.
 #1188853  autor: KC-KARLOS
 07 mar 2025, 10:58
hollender: ale w czym widzisz problem, skoro operator daje tydzień na odzyskanie niezużytych GB z salda BIZD, które następnie za doładowaną kasę wydłużysz, aby ponownie taka sytuacja się nie wydarzyła? W innych sieciach nawet jeśli się spóźnisz o 1 sekundę (Plus) czy 1 dzień u innych - gigabajtów nie odzyskasz - to jest dopiero "złodziejstwo" Twoim zdaniem... No sorry, ale skoro korzystasz z oferty operatora, zaakceptowałeś jego warunki. Dla mnie ciągięcie tej kwestii jest bezsensowne.

Dla informacji, to nie obrona pomarańczki, to stwierdzenie faktów.

#1188875  autor: verona1
 07 mar 2025, 14:58
Czy ktoś może w ostatnich dniach wysyłał sms kredyt na 808? Ja dziś wysłałam nawet kilka ponad dwie godziny temu ale nie otrzymałam potwierdzenia że smsy doszły i zastanawiam się czy ta usługa jest jeszcze w ogóle dostępna czy może już zlikwidowana?
 #1188876  autor: KC-KARLOS
 07 mar 2025, 15:42
verona1: działa. Po wysłaniu smsa użyj na kilka sekund trybu samolotowego, jest prawdopodobnie błąd w wysyłce smsa klasy 0, który informuje o ujemnym saldzie konta.

#1188892  autor: BerG84
 08 mar 2025, 06:28
Pytanko do bardziej rozeznanych:) Dzisiaj tj 8.03 kończy mi się ważność KG i BIzD czyli dzisiaj jest 0 dni ważności mam środki na koncie i sporo internetu za doładowania. Pytanie jak to rozegrać optymalnie bo mam bonus internetu z akcji walentynki ważny jeszcze 9 dni.
Myślę że najlepiej byłoby wstrzymać się z przedłużaniem ważności konta na 7 dni czyli okres pasywny z gwarancją zwrotu GB z doładowań bo w tym okresie i tak internet z Walentynek powinien działać następnie doładować w 7 dniu czyli jeśli dobrze liczę w przyszłą sobotę tj 15.03 za 5 zł wtedy wpadnie 25GB (mam czarny starter doładowanie przez MO) + dodatkowe 4 dni ważności KG i BIzD bo jest podwojenie z bonusu środowego no i w 4 dniu już wbić roczne za 29 pln?
 #1188897  autor: KC-KARLOS
 08 mar 2025, 09:19
Uma_Naraka: co pokazuje *124*# ? Co pokazuje sms zwrotny pod *101*01# ??? Polecam sprawdzać alternatywne kanały swojego konta, bo w weekendy szczególnie apka Mój Orange lubi pokazywać bzdury (brak aktualizacji dynamicznej środków) a wersja przeglądarkowa bywa niedostępna (konserwacja systemów). Kody USSD zawsze działają.

BerG84: radzę nie wchodzić w okres pasywny, tylko się zasilić i przedłużyć ważność - i tak w pierwszej kolejności zużywasz promo GB przed GB z zasileń (przegroda BIZD).

#1188906  autor: neotele
 08 mar 2025, 15:12
Uma_Naraka:
Regulamin, jak poniżej, wymaga jedynie, aby w dniu aktywacji promocji numer był aktywny.
Zatem spełniłeś wymagania, więc skontaktuj się obsługą (czat/tel.) i poproś o ustawienie ważności konta na 31 dni, abyś zgodnie z Regulaminem mógł skorzystać z tej promocji.
5. Aktywowany pakiet jest ważny przez 31 dni od daty aktywacji.
6. Warunkiem włączenia Promocji jest pozostanie numeru Abonenta w okresie aktywnym (możliwość wykonywania połączeń wychodzących).
 #1188909  autor: kazik20
 08 mar 2025, 16:32
Jak pamiętam KG nigdy nie przedłużało. Nie ma co się przejmować jeśli pasywne KG ma długi termin. W każdej chwili złotówki można "przywrócić do gry" jakimś NL albo doład. 5zł. To taka złośliwość zimna kalkulacja operatora żebyś dorzucał kase z przymusu. To tak samo jak konsultant wydłuży ci któreś konto w reklamacji ale pozostałe zostawia i trzeba bulić doład. lub 7zł za wyrównanie.
  • Strona 657 z 683
  • 1
  • 655
  • 656
  • 657
  • 658
  • 659
  • 683
  • 1
  • 655
  • 656
  • 657