• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 19 z 25
  • 1
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 25
 #1182157  autor: KC-KARLOS
 01 lis 2024, 22:45
marcinez: a sprawdzałeś różnice w układzie kalendarza i skonfrontowałeś to z 30-dniowym cyklem każdej usługi? No właśnie. Dlatego masz odpowiedź, czemu poprzedni cykl był 1go X a teraz masz od 31go. Później pierwszy dzień okresu w marcu też obsunie się w czasie, ze względu na krótszy luty.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #1182776  autor: jedrek
 15 lis 2024, 12:44
KC-KARLOS pisze:
15 paź 2024, 12:34
jedrek: masz 4 dni na odpisanie na smsa utrzymaniowego,

Jakby doszedł taki sms, to chętnie bym czym prędzej odpisał :) A skoro od kilku lat nie przychodzą takowe sms-y utrzymaniowe, to sam jak sobie przypomnę wysyłam awansem takowy sms TAK.
Jak zrobić żeby łaskawie dochodziły, bo blondyny na info twierdzą, że dnia tego i tego o godzinie tej i tej automat wysłał, a nic nie dochodzi. W tym samym czasie bez zająknięcia inne sms-y dochodzą, nie ma też żadnej czarnej listy, która by miała blokować wiadomości utrzymaniowe sms od kogokolwiek w słuchawce. Póki co pozostaje tylko szacować kiedy ten ich tajemniczy system zarządzający simami stwierdzi, że dziś jest termin graniczny i za kilka godzin sim przestanie się logować do sieci i wstrzelić się w ten śliski okres 3 dni z sms-em TAK.
No nie ma tam z kim rozmawiać, technicznych osób z uprawnieniami i z mózgiem we wszelkich korpo-telekomunikacyjnych i ich pożal się infoliniach, działach reklamacyjnych, jest tyle co kot napłakał, a jak są to i tak cię do nich nie skierują tylko kopiesz się na durnej infolinii z pustakami co tylko czytają gotowe regułki z ekranu, żadnego twórczego myślenia technicznego, wyprzedzającego tam nie ma, bo zakazane. I człowiek potem się wkurza na rozmowy ze ścianą.
Od jakiegoś wysokiego krawata widzimisię potem są te nijakie informacje sklecone jako szablon - jak się sprawdza stan konta krótkim kodem, bełkot zwrotny: środki ważne bezterminowo. Finalnie się i tak okazuje, że na około dobę lub dwie (trudno to precyzyjnie bez testów celem poznania tych tajne przez poufne, w okresie granicznym ustalić, nie mając wglądu do szczegółów systemu, który tym zarządza, bo najczęściej się okazuje, że w zeszłym tygodniu środki pieniężne były na karcie, a w tym włączasz i zdziwienie 0zł i zaczynasz szacować pi x drzwi w którym dniu się to wyzerowało) przed wyłączeniem sima, stan konta przy sprawdzeniu krótkim kodem = 0zł. Co zaprzecza bezterminowości ważności środków i potem je trzeba odkopać na infolinii. Dziś w wywróconym do góry świece znaczenie pojęć jest także wywrócone do góry nogami. Już 5 wieków przed naszą erą chiński filozof Konfucjusz (jakby tacy na infolinii byli to by wysoki poziom był rozmowy, nie byłoby kopiuj->wklej) mówił
"Zacznijmy naprawę świata od naprawy pojęć"
Dziś chłop w grobie się przewraca gdzie brak logiki, brak rzetelnego przekazu bez niedomówień jest chlebem powszednim.
Dla mnie klucz: BEZTERMINOWA ważność, odpowiada zjawisku jak np. na stronach www, gdzie sobie pakiet danych do pobierania nabywasz, np. chomikuj.pl itp. i wykupiony blok danych póki firma istnieje to latami jest ważny (a nie: pomimo że nie wykorzystałeś, to i tak cię wyłączymy), skoro go jeszcze do dna nie wybrałem, czeka i leży nikt nic nie wyłącza. Jakby tak było w nju, że namacalne BEZTERMINOWO, to by nie wyłączali sima. Cóż po bezterminowości mitycznej skoro sim się nie będzie logował do sieci. Zamiast napisać prawdę przy sprawdzeniu stanu konta, nie żadne mityczne BEZTERMINOWO, tylko: masz frajerze termin do dnia tego i tego do godz. 23:59:59 i później nastąpi wyłączenie jak nie zareagujesz. Cóż po zapisie w samym regulaminie, że wyłączą (to tak jak nie mieć wskaźnika poziomu paliwa w aucie i wróżyć ile jeszcze mam paliwa w baku, na ile go jeszcze zostało, czy dojadę i pozostaje szacowanie: zatankowałem tyle litrów, przejechałem już tyle km, jest szansa jakaś, że dojadę do celu na tym tankowaniu, bo nie widać świecącej się rezerwy = nie przyszedł sms, a tu klops nie dojechałem, auto stanęło w szczerym polu = stan konta się wyzerował).
I wtedy nie ma niedomówień, zgadywania, podane na tacy kawa na ławę, a nie jakieś czytanie między wierszami, celowanie na oślep: może jutro, może za 2 dni, może wczoraj.
 #1182858  autor: KC-KARLOS
 17 lis 2024, 11:30
Tirexttex: a skądże... Po prostu wejdziesz w nowy okres rozliczeniowy limitera wydatków. Za nju19 / nju29 nie płacimy z góry, jak w większości pakietów. Wygadamy - dostajemy 20 GB i ruch podstawowy (minuty, smsy, mmsy) staje się nielimitowany. Nie wygadamy, to cykl limitera startuje od początku.
Jedyna "kara" za niewygadanie limitera z usługi to utrata promocji "2400 GB przez rok", który doczepia się do konta po osiągnięcia 19 lub 29 zł wydatków w danym cyklu.

Przypomnę: aby w opcji nju19 osiągnąć limiter wydatków trzeba wykorzystać 100 minut /lub/ 100 MB /lub/ 100 mmsów /lub/ 211 smsów - liczone po stawce 19 gr za minutę/mms/MB oraz 9 gr za smsa.
Przy opcji nju29: ok. 152,5 minut /lub/ MB /lub/ mmsów /lub/ 322 smsy.
Nie trzeba wykorzystać konkretnej ilości jednego rodzaju jednostek, bo limiter sumuje ruch minut,sms,mms i MB. A limiter łatwo ogarnąć przy wykorzystaniu cennikowym samego internetu, nawet w 1 dzień, dzięki czemu przez cały okres cyklu mamy no-limity i 20/40GB wraz z ewentualną paczką promocyjną internetu.

Limiter ma fajny wbudowany "bezpiecznik" co do internetu: jeśli wykorzystamy kwotę limitera, mamy zabezpieczenie, że nie zje nam z konta więcej, niż zawartość pakietu, który nabyliśmy. W razie czego po wyczerpaniu GB aktywuje się lejek 64 kbps do końca ważności cyklu (w każdej chwili czeka na nas awaryjnie 9 GB za 9 zł).

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #1182865  autor: PawlusG
 17 lis 2024, 13:04
Czy da się jeszcze uruchomić w nju ofertę za 1,20 zł po przeniesieniu numeru, czy już zostały tylko oferty 19/29? Na stronie ta oferta za 1,2 jest, ale nie ma do niej bezpośredniego odnośnika, za to da się na nią wejść z wyszukiwarki. Na czacie 2 osoby stwierdziły, że takiej oferty nie ma od kilku lat XD

:)
 #1182870  autor: KC-KARLOS
 17 lis 2024, 13:54
PawlusG: da się to uruchomić. Jednakże podważam opłacalność tejże opcji 1,20 dziennie względem nju19, szczególnie jeśli potrzebujesz gigabajtów.

#1182880  autor: PawlusG
 17 lis 2024, 14:39
Oferta 1,2 ma być do telefonu służącego do odbierania i czasem, żeby oddzwonić, albo odpisać. Mam taki numer do ogłoszeń, żeby mi nie zaśmiecali głównego numeru. Na razie jest w Play odnowa, ale wkurza mnie, że nie ma tam już darmowych połączeń i smsów do play i jak ktoś z tej sieci się odzywa, to muszę doładować kartę, żeby oddzwonić, albo wykupić ten ich śmieszny pakiet. W przypadku oferty za 19 zł zapłacę od razu tyle jak przekroczę np. 100MB internetu, a czasem ten telefon mi służy jako radio internetowe w garażu, a tak będę w garażu i za te 100MB raz w miesiącu zapłacę 1,2. Taka specyficzna funkcjonalność :)

#1182883  autor: KC-KARLOS
 17 lis 2024, 14:44
PawlusG: do takich niestandardowych rzeczy poleciłbym bardziej Fakt Mobile. Łapiesz tam darmowe MB, minuty i smsy co tydzień. A konto ładujesz raz w roku za 5 zł, więc nju za 1,20 lub za 19 jest dla nieco aktywniejszego używania przez kilka dni naraz a nie sporadycznie co kilka dni.

#1182887  autor: PawlusG
 17 lis 2024, 15:13
Właśnie chcę uciec z tym numerem z Play, bo po ich ostatnich serwisach BTSa mam bardzo słaby zasięg, jakby obcięli jego moc nadawania o połowę (przekładałem kartę między telefonami i to samo, tak jakby zniknęło LTE800, bo telefon widzi tylko te wyższe pasma od 1800 w górę, a kurczowo się trzyma 2600).

#1182888  autor: KC-KARLOS
 17 lis 2024, 15:26
PawlusG: niektóre karty Nju mają pewną pulę wadliwych nr IP, które powodują różne niedogodności, np. wolniejsza transmisja czy jej zamrażanie.
Możliwe, że w Twojej okolicy pasmo 2100 działa też jako fake5G, dzięki czemu niektóre telefony czy modemy wariują. Mogą też prowadzić prace nad włączeniem LTE900 w miejsce wyłączonej sieci 3G. Optymalizacja na nadajnikach trochę trwa, bo dostaje sygnały od znajomych, że wieczorami lub w nocy tracą chwilowo zasięg albo jest on łapany z odległych stacji, co powoduje problemy - ma to związek z ich konfiguracją i wdrażaniem 5G w paśmie C oraz refarmingiem 3G na LTE. Dajmy im czas, ogarną to.

#1183291  autor: macqmacq
 26 lis 2024, 17:42
Będę zmuszony na jednym numerze migrację z OFnK do NJU w związku z BARDZO niekorzystnymi zmianami od stycznia 2025. Migracja oczywiście tylko SMS-em, chyba, że ktoś zna inny sposób?... 8)
Nic to, może dam radę, bo numer u osoby, która nie rozkminia nawet SMS-ów... Tak, takimi się "opiekuję"...
I teraz pytanie z tym SMS-em utrzymaniowym - tu będzie problem... :(
Na problemy "Bednarski" - faktycznie, jak doładuję ten numer raz na pół roku, to konto będzie aktywne? :)
 #1183582  autor: PiotrG-dz
 03 gru 2024, 18:22
Pytam tutaj,mianowicie dziś byłem w kolejce u lekarza no i do 80 letniej seniorki ,która miała NR w NJU zadzwonił bodaj NR z prefixem 5103 dalej już nie pamiętam ale miała go w kontaktach jako NJU ale nie odebrała go.Czy to mógł być Operator tej submarki?
 #1183585  autor: macqmacq
 03 gru 2024, 18:53
PiotrG-dz pisze:
03 gru 2024, 18:22
dalej już nie pamiętam ale miała go w kontaktach jako NJU ale nie odebrała go.Czy to mógł być Operator tej submarki?
Trochę za dużo zaprzeczeń... Jeśli miała w kontaktach, to jako KTO??? Numer nieodebrany przecież zostaje w pamięci telefonu, to jak nie wiadomo jaki??? :shock:
 #1183595  autor: PiotrG-dz
 03 gru 2024, 20:18
Widziałem jak dzwonił jej telefon i był to prefix 510 a potem widziałem go w liście nieodebranych jako NJU.Telefon to Nokia dualsim nie smartfon ale z tych lepszych klawiszowców :wink:
 #1183597  autor: KC-KARLOS
 03 gru 2024, 20:31
PiotrG-dz: początek numeru to tylko prefiks domyślnie pochodzący z sieci Orange. Przypominam, iż mamy przenoszalność numerów. Skąd wiesz, że numer należy do nju/Orange? A może jest w PLAY?
Sam mam numer w Orange Flex, ale mój prefiks 533 to nie jest Orange, a PLAY.

A gdyby ktoś dzwonił z nju z obsługi klienta, dzwoniliby z numeru obsługowego np. 690300400 czy 690610610 / *610 - który też należy do Orange na potrzeby nju.

#1184311  autor: KC-KARLOS
 15 gru 2024, 09:27
jutek: od 12 grudnia 2024 i dotyczy numerów, które od tego dnia weszły do oferty (nowych klientów). Podwyżki w nju były spodziewane, stawki nie były zmieniane aż 11 lat.

UPDATE: sprawdziłem sytuację i na obecnie używanej karcie nju, stawki są po staremu, co potwierdza, iż nowe obowiązują dla aktywacji numerów (nowe, zmigrowane z ofert Orange lub innej sieci) od 12.12.2024.

• Strona 19 z 25
  • 1
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 25
  • 1
  • 17
  • 18
  • 19