• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.

#116858  autor: JacekS
 25 paź 2006, 11:43
D@rio pisze:
Rokko pisze:na swiecie stworzyl prawdziwa sztuczna inteligencje
hmm....powiedz konkretnie o co Ci chodzi. Bo teraz mam wiele tez na Twoje stwierdzenie i nie wiem na którą się zdecydować. Jeśli chodzi Ci o operację z "Agatką" to nie trafiłeś. Kto inny był pierwszy w tej dziedzinie ;)
Może chodzi oto że simplus zyje własnym życiem

#116861  autor: D@rio
 25 paź 2006, 11:49
jacenty1812 pisze: Może chodzi oto że simplus zyje własnym życiem
no właśnie - dlatego pytam o co chodzi ;) bo narazie podeszłem do terminu "sztuczna inteligencja" od strony informatycznej ;) i nie wiem czy aby dobrze...

Obrazek

#116863  autor: JacekS
 25 paź 2006, 11:54
Chyba nie należy do tego podchodzić od strony inforamtycznej. Żyje własnym życiem, robi co chce i kiedy chce ( qrcze przypomina troche skynet z terminatora )

#116876  autor: Rokko
 25 paź 2006, 13:01
Nie, mam na mysli fakt, że cała platforma działa własnym zyciem, kojarzy mi sie to własnie z takim wyzwolonym komputerem - tzn nikt nie wie jak to właściwie jeszcze działa i nie wiadomo jaki program można odinstalowac, bo nie wiadomo co przy okazji przestanie działać.

#116982  autor: oprych
 25 paź 2006, 17:49
hehe, to się kojarzy z jakimś horrorem i maszynami żyjącymi własnym życiem chcącym zniszczyć ludzi :-D Po za tym nie tylko simplus żyje właśnym życiem, ale i mix plus jak i sami swoi(choć sami swoi, to chyba wogóle nie z tego świata są, jak i Wiśniewski) :lol:

..Serj, i tak pokrzyżowaliśmy ci plany...

#117954  autor: ganc2
 27 paź 2006, 22:32
Ja jak miałem kiedyś simplusa też tak miałem. Kredyty zapisaywały się na karcie sim. I można było je podwoić dzięki temu. Tylko wtedy jeszcze o tym nie wiedziałem-i przeszedłem jak głupek na nową platformę. Wolałbym starą niż nową. Dzięki temu stan konta można sprawdzić zawsze :mrgreen: a teraz bywa to niemożliwe czasami :mrgreen:

#117962  autor: D@rio
 27 paź 2006, 22:40
ganc2 pisze: I można było je podwoić dzięki temu.
te numery już dawno nie przechodzą...

Obrazek

#117997  autor: ganc2
 27 paź 2006, 23:21
D@rio pisze:
ganc2 pisze: I można było je podwoić dzięki temu.
Nie, Nie! Nie miałem na myśli słanie premiumek na debet....

#118002  autor: oprych
 27 paź 2006, 23:24
A co takiego ganc2,

#118005  autor: D@rio
 27 paź 2006, 23:34
ganc2 pisze:Nie, Nie! Nie miałem na myśli słanie premiumek na debet....
ja też wiem że nie miałeś. Miałeś na myśli grzebanie w stanie karty SIM z poziom AoC - no to mówię, to już nie przechodzi...

Obrazek

#118484  autor: ganc2
 28 paź 2006, 23:17
oprych pisze:A co takiego ganc2,
D@rio pisze: ganc2 napisał/a:
I można było je podwoić dzięki temu.
Prawda-nie miałem na myśli wysyłania na debet.

Podwoiłem kiedyś stan konta na starej platformie - zupełnie nieświadomie.
Mianowicie szukałem jakiegoś programu do zczytywania smsów na dysk- i jakiś taki pobrałem. Był w języku chińskim czy japońskim (jakiś taki ze znaczkami, być może rosyjska cyrlicla). Nie znałem tego języka i wybierałem opcję na oślep.
Była tam opcja (pole do wpisania) 30. Ja zmieniłem na 60 (logiczne-2x więcej). Nie wiedziałem że dotyczy to stanu konta. I dopiero potem okazało się że zwiększyłem sobie limit konta :mrgreen: z 30 do 60

Co ciekawe - po wykonanej rozmowie -- tradycyjnie przyszedł SMS "Włącz i wyłącz telefon". I miałem z powrotem 30 :lol:

Założę się że takich programów jest więcej ale nie da ich się normalnie wykorzystać - u ciebie w telefonie mogła by być kwota nawet 10000PLN - ale ich się nie wykorzysta. Stan konta nie tylko jest zapisywany w telefonie. "Odgórnie" również.

Rozumiecie :mrgreen: ?

#118571  autor: oprych
 29 paź 2006, 00:11
ganc2, a masz jeszcze ten program, bo jęsli to cyrylica, to chętnie się nim pobawię

#118572  autor: D@rio
 29 paź 2006, 00:13
ganc2 pisze:Co ciekawe - po wykonanej rozmowie -- tradycyjnie przyszedł SMS "Włącz i wyłącz telefon". I miałem z powrotem 30
oni już się przed tym zabezpieczają. Dlatego tak naprawdę są dwa liczniki stanu konta. Ten na telefonie i ten główny, w centrali Polkomtel S.A. na platformie AoC.

Obrazek

#118576  autor: D@rio
 29 paź 2006, 00:14
oprych, to już nawet nie przejdzie teraz bo te nowe karty SIM są zabezpieczane specjalnym algorytmem przed ingerencją w nie od strony komputerowej...

Obrazek

#118577  autor: oprych
 29 paź 2006, 00:16
Ale mam jeszcze bardzo starą kartę simplusa. Po za tym poprostu popróbowałbym na czym to polega

#118806  autor: ganc2
 29 paź 2006, 17:26
oprych pisze:ganc2, a masz jeszcze ten program, bo jęsli to cyrylica, to chętnie się nim pobawię
Ten program to SMSpro Mooobile.
Nie mam go już. Poszedł sobie razem z moim starym komputerem :?